Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.726
|
čitano: 14.698.154
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Fake_Alert kaže...
nalogodavac kaže...

Pozdrav, trebam pomoć ljudi od "kotača" nako x godina spreman sam ponovno sjesti na bike. Ali ... što kupiti? Problem je u to veći jer me je lakše preskočiti nego zaobiči pa se bojim baciti lovu. (puno kila) Pošto fakat moram početi kao od početka lagane vožnjice bez nekih brdskih ambiicija. Mogu li po vama nabaviti dobar nadasve jak bicikl do recimo 2,500 soma naših novaca, a da ne dođem doma sa spiganom ramom ili spaljenim brenzama. Dobro možda pretjerujem, ali vaša pomoć bi mi bila stvarno dobro došla. Tnx!

A da ti odes u gym i spalis te kile na spinneru ili stepperu pa sjednes na bajk?

A zasto nebi na bajku skino kile? 

Mozes si uzet OVAKO nesto (malo je skuplje ali je puno bolje nego malo jeftiniji bicikli)...vilja ima 30mm stanchionse pa bu to dovoljno cvrsto, samo ju napumpaj malo jace, obruci imaju "dupli zid" i to ce izdrzat bez brige...samo moras vozit :)

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 1:22 (KrpaZG).
16 godina
nalogodavac kaže...

Mogu li po vama nabaviti dobar nadasve jak bicikl do recimo 2,500 soma naših novaca, a da ne dođem doma sa spiganom ramom ili spaljenim brenzama. Dobro možda pretjerujem, ali vaša pomoć bi mi bila stvarno dobro došla. Tnx!

Kolko je puno kila?

Ako ne kupiš no-name bicikl ili Xplorer bit će okej. Kupi nekog izdržljivog trekkera/cross ili nešto slično za tu lovu i sve pet.

Trek 7.1 ili nešto u tom stilu bi ti bilo super za vožnju, ako ne planiraš šibati po žestokom makadamu i sl.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 8:37 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Pozdrav,

Imam poklon bon koji prodajem, pa ako je netko u kupnji bicikla/dijelova i planira kupovati u dsg-u nek mi se javi u pm.

Cijenu za forumaše mogu još malo korigirati.

http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/poklon-bon-kupnju-bicikla-opreme-dijelova-oglas-8628493

8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Hurricane, drže one dok god nije kamenjar. :)

Al imam i stare RR ako zatreba.

Marjan ti je kamen na kamenu :P 
Al ajde, ima par laganini stazica koje imaju nešto zemlje.  

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Ak je čvrsto dobro je. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
Fake_Alert kaže...
nalogodavac kaže...

Pozdrav, trebam pomoć ljudi od "kotača" nako x godina spreman sam ponovno sjesti na bike. Ali ... što kupiti? Problem je u to veći jer me je lakše preskočiti nego zaobiči pa se bojim baciti lovu. (puno kila) Pošto fakat moram početi kao od početka lagane vožnjice bez nekih brdskih ambiicija. Mogu li po vama nabaviti dobar nadasve jak bicikl do recimo 2,500 soma naših novaca, a da ne dođem doma sa spiganom ramom ili spaljenim brenzama. Dobro možda pretjerujem, ali vaša pomoć bi mi bila stvarno dobro došla. Tnx!

A da ti odes u gym i spalis te kile na spinneru ili stepperu pa sjednes na bajk?

A zasto nebi na bajku skino kile? 

Mozes si uzet OVAKO nesto (malo je skuplje ali je puno bolje nego malo jeftiniji bicikli)...vilja ima 30mm stanchionse pa bu to dovoljno cvrsto, samo ju napumpaj malo jace, obruci imaju "dupli zid" i to ce izdrzat bez brige...samo moras vozit :)

Bravo Krpa ti si odmah skužio bit nisam ja više za teretane, a i ne da mi se biti par sati tjedno u zatvorenom ovako ljepo pilim po biciklu i obostrana korist.... Tnx!

D.L
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
nalogodavac kaže...

Mogu li po vama nabaviti dobar nadasve jak bicikl do recimo 2,500 soma naših novaca, a da ne dođem doma sa spiganom ramom ili spaljenim brenzama. Dobro možda pretjerujem, ali vaša pomoć bi mi bila stvarno dobro došla. Tnx!

Kolko je puno kila?

Ako ne kupiš no-name bicikl ili Xplorer bit će okej. Kupi nekog izdržljivog trekkera/cross ili nešto slično za tu lovu i sve pet.

Trek 7.1 ili nešto u tom stilu bi ti bilo super za vožnju, ako ne planiraš šibati po žestokom makadamu i sl.

Kužim. zato sam i pital jer u neko "moje" vrijeme bicilki su bili samo žembelezni i nema tu kaj puno ...a sad oš aluminij, železo, plastiku i sto drugih drki... da sad ne nabrajam. U svako slučaju upijam vaše savjete. Tnx!

D.L
16 godina

Opet nisi rekao koliko kg nosiš. :)

U svakom slučaju do cca 115 si miran na bilo čemu šta nije Xplorer. Al nemoj gledat MTB jer ti ne treba.

Generalno Trek garantira da im bicikli nose između 125 i 135 kg ovisno o modelu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 11:22 (Danny_HR).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
nalogodavac kaže...

Žimku Fake kaj mi očeš reči, ali gle buraz u kvartu nemam teretane do ile bolje teretane mi treba cca čuka vremena tam spalim (nedaju mi napisti onu drugu riječ) recimo dve čuke ako oču nekaj postiči i da se to vidi da nazad još čuku i jegi ba kaj mi je ostalo od dana, a ovak fino se piknem na bike i zapalim dve tri ili više sati i nemreš mi reči da ne bi bilo reze. Mislim, bar. A kao drugo, konda mi je tak u banani tak da bi sa bikom si postepeno pokušao diči i malo kondu doziram si po malo recimo svaki drugi ili treči dan pomalo dodajem. Mejbi griješim bat! Zato sam više za bike...

D.L
13 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

na mojoj lulici piše 5Nm.

koje mi pašu veličine volana ?

Koliko je meni poznato, postoje samo dvije debljine volana: 25,4 i 31,8mm

14 godina
neaktivan
nalogodavac kaže...
Fake_Alert kaže...
nalogodavac kaže...

Žimku Fake kaj mi očeš reči, ali gle buraz u kvartu nemam teretane do ile bolje teretane mi treba cca čuka vremena tam spalim (nedaju mi napisti onu drugu riječ) recimo dve čuke ako oču nekaj postiči i da se to vidi da nazad još čuku i jegi ba kaj mi je ostalo od dana, a ovak fino se piknem na bike i zapalim dve tri ili više sati i nemreš mi reči da ne bi bilo reze. Mislim, bar. A kao drugo, konda mi je tak u banani tak da bi sa bikom si postepeno pokušao diči i malo kondu doziram si po malo recimo svaki drugi ili treči dan pomalo dodajem. Mejbi griješim bat! Zato sam više za bike...

Ja sam imao slican problem kao i ti.tezio sam 119kg ,a nije mi se islo u teretanu(za koju smatram da je najbolja za mrsavljenje(dizanje utega)).kupio sam bicikl i poceo se polako voziti koliko sam mogao pa svaki puta sve vise i vise.dobra je stvar npr. sto sam ja na takvoj lokaciji da se ne mozes voziti nigdje nego u brdo tako da sam se uvijek vozio prema gore:) i izgubio sam 30kg,dobio kondicije i osjecam se odlicno.samo ti moram anpomenuti da ti bez bolje prehrane nece bas pomoci nikakav bicikl niti ista slicno.ja sam bazirao svoju prehranu uglavnom na zobene,pileca prsa ,jaja i kuhano povrce.naravno da ponekad pojedem i nesto drugo ali uglavnom jedem te 4 stvari i tako svaki dan:)kile samo nestaju;)

16 godina
neaktivan

Randy iz 'My name is Earl' nakon što je počeo vozit biciklu {#}

http://www.rapha.cc/super-downsize-me

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 9:19 (crn).

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prehrana je najbitnija, makar ja bi od bilokakve teretane uvijek uzeo rade bicikl. Jednostavno mi nije interesantno trčanje ko hrčak.

Sa 105 došao na 80, i još imam u planu oko 10kila sigurno mozda cak 15 izgubit. 65 je idealno na 170cm , ako se ne varam.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mislavgray kaže...

Prehrana je najbitnija, makar ja bi od bilokakve teretane uvijek uzeo rade bicikl. Jednostavno mi nije interesantno trčanje ko hrčak.

Sa 105 došao na 80, i još imam u planu oko 10kila sigurno mozda cak 15 izgubit. 65 je idealno na 170cm , ako se ne varam.

je 65 je idealno ako zelis biti profi biciklist.meni osobno je to ipak malo kila,ali znas kako kazu.idealno je onoliko kojiko ti smatras da ti je idealno.kad sam spomenuo teretanu nisam mislio na trcanje na traci i voznju bicikla(osim za zagrijavanje) vec na dizanje utega koje je znanstveno dokazano da najbolje djeluje pri skidanju kila i kvalitetnije mrsavis.manje misica nestaje,ali da definitivno je zanimljivije sjesti na bicikl i voziti se po prirodi

uglavnom najbitnija je velika volja ,a kile onda same odlaze

14 godina

Profi biciklisti imaju uglavnom 65 kg,ali na 180 cm.Ovisi kako ste gradjeni,ako si sprinter onda mozes imat vise kila,ali brdas si to ne smije dopustit stoga su uvijek na minimimumu.

Di2 & EPS FTW!
13 godina

pozz.

trebao bih preporuku za bike

staza- 60% off road, 40% cesta

cijena oko 3000,00kn (+200,300 ako je potrebno)

placanje kartica american- znaci pozeljno da trgovina prima

thx...

14 godina
neaktivan

koje cestovne gume mi preporucate za crossway meridu v15?

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Je*eš muškarca koji ima manje od 80 kg. I to je malo, al ajde. {#}

8 7 hvala 0
15 godina

Decki, sto mislite o xplorer reaction 26? Imam priliku kupiti novog za 1000kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ekipa pitanjce

da li se mijenja iznos cestarine na nasim autocestama ukoliko se na automobilu prevozi bicikl?

hvala

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

ekipa pitanjce

da li se mijenja iznos cestarine na nasim autocestama ukoliko se na automobilu prevozi bicikl?

hvala

e dobro pitanje, jer je granica 1 i 2 kategorije 1.30m visine

16 godina

ne znam, imam enc zvao tetu u hac-u i veli da se ne mijenja cijena, tj ostaje ista kao i sa osobnim automobilom samo se ne smije ići na fast enc da ne bi krivo "očitao"

ako tko ima iskustvo s ovim molio bih da se javi inače sutra na highway idem na slijepo sa bajkom

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 20:16 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Krenio prije koji tjedan opet malo vozit aktivno bajs. Odem 2-3 tjedno po 20-ak km.

Evo današnje vožnje.

Čim vozim malo po makadamu odma se prašine skupi. Koji je vaš najbrži i najučinkovitiji način čišćenja bickla nakon vožnje po makadamu ?

Netko radi što zna, a netko zna šta radi LOL EUW: slinA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Suha krpa i pobriši ga.

2 0 hvala 0
16 godina

Zadnjih par dana imam strašne probleme s ovim

0:19

Jel postoji neka brza besplatna i jednostavna metoda ili mi je najbolje otić na servis pošto traje još garancija?

Riječ je o trek 4300 sa hayes hidraulikom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Idealist kaže...

Decki, sto mislite o xplorer reaction 26? Imam priliku kupiti novog za 1000kn...

ono, nije da mi je hitno... jel je problem izjasnit se zasto xplorer ne valja? da sam otvorio novu temu - glumilo bi se, a ovako se samo preskoci moje pitanje...

14 godina
neaktivan
Idealist kaže...
Idealist kaže...

ono, nije da mi je hitno... jel je problem izjasnit se zasto xplorer ne valja? da sam otvorio novu temu - glumilo bi se, a ovako se samo preskoci moje pitanje...

mora nekako opravdat cijenu

radije pogledaj po njuskalu, do nekih 1500kn ako mozes

16 godina
bumer kaže...

pozz.

trebao bih preporuku za bike

staza- 60% off road, 40% cesta

cijena oko 3000,00kn (+200,300 ako je potrebno)

placanje kartica american- znaci pozeljno da trgovina prima

thx...

Do 3k krznenih su ti više manje svi isti, novi naravno. Pogledaj malo na rog-joma, proteajaska, dsg, marko projekt, kendl sport... pa pukni ovdje linkove koji ti se najviše sviđaju.

Iako bi ja možda bolje nešto polovno za tu lovu ili pričekao jesen i uzeo nešto na popustu.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
protjeran

Odkad je počela sezona pao sam s 71 na 68.5 na 183cm visine. Definitivno počinjem ličit na proa, samo cestu sam vozio 2 treninga tjedno po sat vremena s mjenanjem kadence+ rekreativna vožnja vikendom od 50+km. Kad je ekipa dobra motivacija nije problem. Cijelo vrijeme imam neku unutarnju glad nikako se zasitit, mislim da ču smanjit intezitet i natrag u teretanu jer mi se skeletor look ne sviđa :P Ivanoile imaš kakav savjet za prehranu da spriječim takav gubitak mase?

15 godina
apoteka kaže...
Idealist kaže...
Idealist kaže...

mora nekako opravdat cijenu

radije pogledaj po njuskalu, do nekih 1500kn ako mozes

na njuskalu sam ga i nasao. novi je 1500kn. covjek mi prodajes svog (osvojenog na nagradnoj igri - jos je u kutiji zapakiran) za 1000kn. nisam namjeravao kupiti bicikl, ali cijena mi se cini ok. a posto nisam vozio bicikl vec jedno cca 10 god - mislio sam: "zasto ne?". ne kuzim se u bicikle bas, a i 1000kn mi je puno. samo cekam neki pozitivan komentar da li se isplati. ako se ne isplati, onda necu uzimat...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice