Moze linkic za tvoj novi kokpit ? Cini mi se perfektan, svjetlo i ima sve potrebno, jos ako se moze skompat sa nekom aplikacijom (tipa strava) onda je bomba...
Nedostupan; Ali ovaj ima sve isto:
Par novosti šta je u dolasku
I za curu
Moze linkic za tvoj novi kokpit ? Cini mi se perfektan, svjetlo i ima sve potrebno, jos ako se moze skompat sa nekom aplikacijom (tipa strava) onda je bomba...
Nedostupan; Ali ovaj ima sve isto:
Par novosti šta je u dolasku
I za curu
Ima ko prijedlog di da kupim nove Rogove za MTB?
Da nisu pre skupi i da su crni i manji tipa Aluminij.
pozdrav, zna netko mozda razlog zasto mi lanac pomalo zapinje i ovaj zvuk zasto se cuje?
https://drive.google.com/drive/folders/1FOGvkCVbSOX9bpc5ySDVfuMfD50pL4t_
Meni je zapinjo i baco sličan zvuk kada mi se zupčanik skrivio.
Ovdje piše možda malo više onih sa MTB, a ne sa Road biciklama ali ok, i u MTB svijetu je sve više kablova koji prolaze interno kroz headset bicikle.
Evo jedan kratki demo video koji pokazuje kako se kablovi unutra pomiču pri okretanju volana. Šta mislite, koliko to trenja stvara, koliko će godina izdržati kablovi da se ne presjeku ?
Je li imao tko ovdje iskustva s time ?
Nisam baš nailazio na teme s tim problemom, valjda neki bicikli imaju to bolje dizajnirano i riješeno.
https://www.reddit.com/r/xcmtb/comments/1c8ccno/orbea_oiz_cables_in_headset_self_destructing/
LINK na youtube video
Ovdje piše možda malo više onih sa MTB, a ne sa Road biciklama ali ok, i u MTB svijetu je sve više kablova koji prolaze interno kroz headset bicikle.
Evo jedan kratki demo video koji pokazuje kako se kablovi unutra pomiču pri okretanju volana. Šta mislite, koliko to trenja stvara, koliko će godina izdržati kablovi da se ne presjeku ?
Je li imao tko ovdje iskustva s time ?
Nisam baš nailazio na teme s tim problemom, valjda neki bicikli imaju to bolje dizajnirano i riješeno.
https://www.reddit.com/r/xcmtb/comments/1c8ccno/orbea_oiz_cables_in_headset_self_destructing/
LINK na youtube video
Definitvno nepotrebna stvar pogotovo za MTB. Događalo se i na cestovnima prije, al mislim da su sad svi ti sistemi integracije usavršeni pa nema tih problema na novijim biciklima.
Pošto si sam slažem bicikl to je samo dodatna glavobolja i više vremena potrošeno na servisiranje.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Nadam se da su to bili početni kiksevi, kao što je u primjeru naveden neki prsten u headsetu koji je bio oštrih rubova (naivna greška), pa ga je proizvođač brzo zamjenio sa prstenom zaobljenih rubova.
btw. Slažem se, nešto ljepši čistiji izgled, ali više gnjavaže za servisiranje.
Nadam se da su to bili početni kiksevi, kao što je u primjeru naveden neki prsten u headsetu koji je bio oštrih rubova (naivna greška), pa ga je proizvođač brzo zamjenio sa prstenom zaobljenih rubova.
btw. Slažem se, nešto ljepši čistiji izgled, ali više gnjavaže za servisiranje.
Da, ali lako za crijeva i bužire. Problem je kad ti cijev vilice pukne radi takvih stvari pa pogineš.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Da, ali lako za crijeva i bužire. Problem je kad ti cijev vilice pukne radi takvih stvari pa pogineš.
To se dešava zbog ''prstena smrti''. Kad je labav headset pa vibrira cijev vilice, ili se previše stisne headset pa dođe do mikro rupture koje se poslije proširi i pukne.
No može se dogoditi i zbog ovakvog okretanja tog prstena
Općenito, ful izbjegavam jurcanja biciklom jer ne nosim niti kacigu, pogotovo ono kad neki na nizbrdici opale puni gas.
I ovako sam mislio za sljedeći bicikl uzeti jedan sa kablovima izvana, i koji nema karbonsku vilicu, ovo su samo razlozi više da to napravim.
Došli djelovi.
Volan me iznenadio; natpisi zaljepljeni zaštitnom folijom, ekstra lagan... Ali vidjet ćemo kako ćemo se provest u gorskome kotaru.
Čito sam na internetu te ima mnogo pozitivnih komentara.
I na curinom vozilu; htjela je malo živosti a ne samo crnilo:
Već prije zamijenjeni Tourney mjenjači sa Aliviom te Tourney pogon koji je nastradao sa Altusom.
Neki dan stavljen novi lanac jer je stari nakon tog udarca kada je otišao pogon postao kriv.
Koristan video sa jednog talijanskog kanala. Kako jednostavno skratiti put ručice hidraulične kočnice.
Vrijedi za kočnice sa mineralnim uljem, ali u komentarima kažu da funkcionira i sa DOT uljem.
Kad sam pitao jednog mlađeg servisera, potvrdio mi je da se to može regulirati samo pri zamjeni ulja. Dakle nije znao za ovo.
https://m.youtube.com/watch?v=UVTtc6xlXpA
Kod cure su gume stare oko šest godina i odlučio sebi uzet nove, a moje, stare godinu dana stavit na njenu biciklu.
Sviđa mi se kako izgleda sa ovim gumama, 45 eura sa dostavom, dva komada
U dolasku je kraća lula, (crvene boje) i pedale, ("maskirna" boja). I žuta šipka sica pa ću vidjeti sa bojama pošto sam svašta naručio…
Neki dan otpeljan đir Gornje Jelenje - Lič - Gornje Jelenje
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Kako je okrenem?
Nema okretanja.
A kraća mi treba jer je bicikla 19", ja sam 1.73 visine, ima reach od 44 cm i još sa ovom produženom lulom se to poveća.
Kako sam naspram prije počeo vozit isključivo po gorskome kotaru, većinom makadam osjetim da mi je volan daleko i ovo smanjenje će mi pomoći.
Ovu sam naručio i vidi se koliko je kraća, tj nema dužine kao ova moja šta je trenutno gore.
Uzeo i Kocevlo karbonski sic pošto sam uzeo njihov karbonski volan te imaju solidne recenzije, a nije da ja previše opterećujem biciklu sa akakanjem po grotama i leteći po zraku...Ako se jeavim sa slikom od zubara, savjet je ne kupujte Kocelvo karbonske volane... Ili siceve ako mi šipka završi khm khm....
A to....
Ma, razlika je mizerna jer je jedva malo nagiba
Ova lula je nekih 20 eura, a sa popustom 13.
A tu ću vidjet razliku jer to prema gore je ništa
Kako je okrenem?
Nema okretanja.
A kraća mi treba jer je bicikla 19", ja sam 1.73 visine, ima reach od 44 cm i još sa ovom produženom lulom se to poveća.
Kako sam naspram prije počeo vozit isključivo po gorskome kotaru, većinom makadam osjetim da mi je volan daleko i ovo smanjenje će mi pomoći.
Ovu sam naručio i vidi se koliko je kraća, tj nema dužine kao ova moja šta je trenutno gore.
Uzeo i Kocevlo karbonski sic pošto sam uzeo njihov karbonski volan te imaju solidne recenzije, a nije da ja previše opterećujem biciklu sa akakanjem po grotama i leteći po zraku...
Ako se jeavim sa slikom od zubara, savjet je ne kupujte Kocelvo karbonske volane... Ili siceve ako mi šipka završi khm khm....
Koliko vidim, sic ti je do kraja pomaknut unatrag... baš tako ti paše? Jer da ga pomakneš 2-3cm cm napred (i eventualno malo podigneš), možda ti ni ova lula ne bi bila predugačka. Također, uz nagib/kut lule na geometriju osjetno utječe i koliko je podignuta (tj. koliko ima prstenova/spacera do rame).
A onda ima još jedna zanimljiva mogućnost: staviš manji zadnji kotač, pa imaš tzv. mullet bic, što je među nekim MTBajkerima uvijek bilo popularno.
Nemoj samo previše stezati karbonske cijevi.
Sic je više napred, ovo je samo privremeno stavljeno jer sam gledo nešto.... Nije još za vožnju bicikla.
Digmut ga ne mogu jer mi je ovako sa petom na pedali noga ravno.
Lula je na samom vrhu i nemože se podignut više.
Imam moment ključ i zategnut je volan kako piše na njemu.
A mislim da je definitivno jeftinije i praktičnije promjenit lulu nego zadnji kotač, pogotovo nakon kupljenih novih guma!
Koristan video sa jednog talijanskog kanala. Kako jednostavno skratiti put ručice hidraulične kočnice.
Vrijedi za kočnice sa mineralnim uljem, ali u komentarima kažu da funkcionira i sa DOT uljem.
Kad sam pitao jednog mlađeg servisera, potvrdio mi je da se to može regulirati samo pri zamjeni ulja. Dakle nije znao za ovo.
https://m.youtube.com/watch?v=UVTtc6xlXpA
Privremeni fix,opet fali ulja u sistemu.
Kad se dopunjava ulje ili odzračuje...
1. bicikl treba biti nagnut za nazad da se ručka kočnice izravna u vodoravni položaj
2.ako imate stalak stavite u diagonalu, stisnuti kočnicu sa zip tie da se stvori pritisak u bužiru, ako nemate stavite nešto iza kotača i naslonite ga na zid da stoji uspravno.
3. pustite da fizika odradi svoje,zrak ide za gore sam u rezervoar kočnice,povremeno lupkati po čeljusti i bužiru da se svi mjehurići dignu gore.
4. otpustite zip tie,stavite ljevak (funnel) i pumpate kočnicu i tako doljevate do kraja ulje.
ovako ja radim jednom godišnje jer imam OCD za takve stvari.Nemojte se žuriti i polako,rezultati garantirani.
Ovo djeluje za zadnju kočnicu dok prednja ionako je cijeli sistem uspravan.
Jako mi se sviđa takav stalak/polica, samo šteta što nemam mjesta za okačit tako 4+ bajka.
Ljudeki jel se isplati raditi "upgrade" trenutnog bajka ili da gledam novi (tj. polovni) ? Dok sam kupovao nisam bio u tom svijetu i uzeo sam nazalost losiju opremu ali da ima prednji amortizer, e sad.. doslo je to vrijeme da bi ja nesto jace/bolje pa me zanima jel se isplati skidat i stavljat jacu opremu ?
Konkretno imam treka dual sport 2, specke bajka dolje na slici...
Ljudeki jel se isplati raditi "upgrade" trenutnog bajka ili da gledam novi (tj. polovni) ? Dok sam kupovao nisam bio u tom svijetu i uzeo sam nazalost losiju opremu ali da ima prednji amortizer, e sad.. doslo je to vrijeme da bi ja nesto jace/bolje pa me zanima jel se isplati skidat i stavljat jacu opremu ?
Konkretno imam treka dual sport 2, specke bajka dolje na slici...
Teško mi je reći na rog jomi vidim samo dual sport 2 sa krutom vilicom, riješio sam se ženinog hardtaila od 15kg i jučer joj naručio Roadlite-a em je lakši, em ima Thru Axle, hidraulične kočnice, više mountova od njenog bivšeg sranja, tanje gume, okretniji i savršen za komjutanje do posla i navažanje s klinkama... Uz njega uzeli nogicu i na to dobili neki popust 5% na bajs i 15% na nogicu, pa je to sve skupa sa dostavom i nogicom ispalo 1100 eura, a njen stari bajk sam riješio za 450. Kaj se tiče tvog svi upgrade-ovi koje bi ja osobno radio bi na kraju ispali kao novi/rabljeni bajk.. Grupa, kotači, gume, itd... tako da ga osobno nebi niti upgrade-ao na kraju, a ako te služi za komjut nebi ga niti mijenjao. Ja sam ženi htio uzeti lakši bajk koji nema QR i definitivno 1x.. U igri je bio je dual sport, cube nulane, na kraju joj se najviše svidio Canyon, a i sebi sam stavio Grizl-a u košaricu i čekam da dođe na stanje.
edit: uz to da moram naglasit da mi imamo toliko bike shopova u hrv, a generalno im je svima ponuda za k šta se mene tiče, 50 verzija jednog te istog hardtaila, 2-3 gradska bajka, nešto sitno fulki i road bajkova... ma ne znam sramota, ovaj keindl žao mi je što smo uopće i tratili vrijeme na odlazak tamo, zastupnici za Cube na webu imaju čitav arsenal bajkova onda dođeš u dućan i imaju 2 veličine, 2026. je godina njima više modeli za 2026. neće dolaziti, jebote kažem frajeru ak vam je i došlo 10 bajkova do sad.. Rekao sam da više neću niti zračnicu za bicikl ženi kupiti kod nas.
Nebi nit ja radio upgrade. Out of date rama prvenstveno zbog quick release, a imaš još toga.
Sad pitanje kaj voziš i kaj bi bio pravi upgrade ?