Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 31.231
|
čitano: 15.238.895
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Iskreno ne gledam vrstu materijala, pričam sa ekipom s kojom vozim pa nekak zajednički dođemo do tog kaj valja i kaj ne. Za ovo se ekipa kune da su vrh, https://www.assos.com hlače. Da nemaku nigdje šava oko prepona koje te mogu nažuljati. Frend ih osobno počeo koristiti i na kraćim vožnjama koliko su mu dobre, on ih je platio 140€ doduše, ali kaže da uopće nema tragova na tijelu kad odvozi brevet. Ja ću mu vjerovat na riječ za sad, pošto nemam još u planu počet vozit 1000km i više a sve ostalo sam odvozio sa dresovima kaj imam doma. Ako je hladnije vrijeme, kao recimo sad nadolazeći Vukovar, onda si znam obući i donji veš sa bibsima, em ublaži em grije pa ne moram pišat svako malo .

Kaj se tiče Dekatlona, njihova serija Van Rysel je kao poluprofi/profi pa je malo bolja kaj se tiče materijala i dizajna, kažem, navodno.

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
10 godina
Srednji kaže...

Iskreno ne gledam vrstu materijala, pričam sa ekipom s kojom vozim pa nekak zajednički dođemo do tog kaj valja i kaj ne. Za ovo se ekipa kune da su vrh, https://www.assos.com hlače. Da nemaku nigdje šava oko prepona koje te mogu nažuljati. Frend ih osobno počeo koristiti i na kraćim vožnjama koliko su mu dobre, on ih je platio 140€ doduše, ali kaže da uopće nema tragova na tijelu kad odvozi brevet. Ja ću mu vjerovat na riječ za sad, pošto nemam još u planu počet vozit 1000km i više a sve ostalo sam odvozio sa dresovima kaj imam doma. Ako je hladnije vrijeme, kao recimo sad nadolazeći Vukovar, onda si znam obući i donji veš sa bibsima, em ublaži em grije pa ne moram pišat svako malo .

Kaj se tiče Dekatlona, njihova serija Van Rysel je kao poluprofi/profi pa je malo bolja kaj se tiče materijala i dizajna, kažem, navodno.

Assos valja sigurno, al gledajte njihovu arhivu za bolje cijene

https://www.assos.com/eu/reform-bib-shorts-p3-11-10-308-18.html

105 eura 

Sve velicine dostupne. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina

Nije me zanimalo, pa nisam istraživao...ali thx...možda sad i uletim  kad si mi dao popuste 

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
10 godina
Srednji kaže...

Nije me zanimalo, pa nisam istraživao...ali thx...možda sad i uletim  kad si mi dao popuste 

Budem i ja uzeo uskoro. 

Imam jedan njihov bib od pocetka 2023. Jos je oke samo od tolko pranja postal je malo proziran pa sam ga ostavio za trenazer. 

Zbilja puno vozim (prosla godina 10k i ova bude oko 8-9k km) i zadovoljan sam kolko je dugo trajal i kolko je udoban.

Naravno nisam koristil sam taj nego rotiram sa par drugima ,al opet mislim da je koristen daleko najvise.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2025 12:06 (Santana).
7 godina
Santana kaže...

Uzeo sam zadnje bib iz decathlona i pelena je dobra za duže voznje. 

Imaju ih vise vrsta. Ova je tamno plave boje. Imaju objasnjeno za koju kilometrazu je koja predviđena. 55eura mislim da sam platio. 

Znaci pelena je dobra, ali kroj je cudan.

Nogavice su kratke, a gornji dio iznad kuka je previsok. Ide dost iznad pupka pa je i teže za pišanje. 

To je M velicina i sa L bi mi bilo bolje radi nogavica, ali lošije zbog gornjeg dijela. 

Da je kroj bolji bile bi odlicne. 

Meni su pogotovo simpatične one jednodijelne s naramenicama... valjda su računali da pravom muškarcu nije nikaki problem razmotati i isukati crijevo duž nogavice 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
10 godina
Al Crane kaže...
Santana kaže...

Imaju ih vise vrsta. Ova je tamno plave boje. Imaju objasnjeno za koju kilometrazu je koja predviđena. 55eura mislim da sam platio. 

Nogavice su kratke, a gornji dio iznad kuka je previsok. Ide dost iznad pupka pa je i teže za pišanje. 

To je M velicina i sa L bi mi bilo bolje radi nogavica, ali lošije zbog gornjeg dijela. 

Meni su pogotovo simpatične one jednodijelne s naramenicama... valjda su računali da pravom muškarcu nije nikaki problem razmotati i isukati crijevo duž nogavice 

Ma lako nama. Zenske se moraju skinut skroz 

7 godina
Santana kaže...
Al Crane kaže...
Santana kaže...

Ma lako nama. Zenske se moraju skinut skroz 

Pa ima i to svojih prednosti, ako se bolje promotri  

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2025 13:08 (Al Crane).
16 godina

Dobar si, ja sam ove godine malo pustio pedalu, samo 3 breveta, malo GFa i kratki treninzi od 40ak km....razmišljam da od slijedeće sezone opet probam ulovit RC12 medalju...bumo vidli...

9 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Ejj ovdje je tema bibovi sa aliexpressa, nemojte mi tu sad -čariti sa originalnima, hehehe.

E i massive respect na kilometražama i brevetima!!

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
EricCartman kaže...

Ejj ovdje je tema bibovi sa aliexpressa, nemojte mi tu sad -čariti sa originalnima, hehehe.

E i massive respect na kilometražama i brevetima!!

Pa to je početak, tak smo svi krenuli. Samo da znaš kaj te čeka u budućnosti 

11 mjeseci

Nije to nikakav problem ako je velik grm. No i dubok kanal... vidite koliko brzo se može i velika ... obaviti (45 sekundi), i još stigneš osvojiti Giro di Italia 😅

Bilo je scena stanem uz cestu , nigdje auta , nategnem tregere dolje i krenem mokriti odmah ide auto , prekinem na pola pa izvadim mobitel kao slikam prirodu , kad se auto odmakne nastavim 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
2 godine
Hrža kaže...

Još jedan jako dobar deal Scott Spark 960 - 1640 eura

Nije loše jer je novo, i za 1500e, ali vilica i ALU okvir koji na tom modelu teži dosta, pa za XC bike I nije neka sreća. Mislim da se da naći polovno u odličnom stanju ali za klasu bolje, i karbon.

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
7 godina
Sirotanovic kaže...

Nije to nikakav problem ako je velik grm. No i dubok kanal... vidite koliko brzo se može i velika ... obaviti (45 sekundi), i još stigneš osvojiti Giro di Italia 😅

Bilo je scena stanem uz cestu , nigdje auta , nategnem tregere dolje i krenem mokriti odmah ide auto , prekinem na pola pa izvadim mobitel kao slikam prirodu , kad se auto odmakne nastavim 😅

Svaka ćas! 

7 godina
Inochulum kaže...
Hrža kaže...

Nije loše jer je novo, i za 1500e, ali vilica i ALU okvir koji na tom modelu teži dosta, pa za XC bike I nije neka sreća. Mislim da se da naći polovno u odličnom stanju ali za klasu bolje, i karbon.

Nije li kupovina rabljenog karbonca malo rizična investicija?

6 tjedana
Inochulum kaže...
Hrža kaže...

Meni je osobno ovo sa 130mm hoda već polako trail kategorija.

13 godina

Velika prednost Dechatlona je šta možeš na licu mjesta isprobati a obično imaju veličine od onak XS do 3XL.

Znam da je možda bedasto, ali kao netko tko ima 15-20kg viška njihova baš biciklistička roba ima "regular fit" varijante u kojima se puno bolje osjećam jer kad upakiram svoje apolonsko tijelo u pro/skinny fit se osjećam kao dobro utegnuta kulenova seka.

Jedino kritika za ove najjeftinje ljetne majice,prije dok je bio B'Win su imali 2 bočna džepa koja su bila taman onak za mobitel u jednom ,ključevi/sitniš u drugom,sad imaju jedan sa cifom koji je neupotrebljiv.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2025 12:43 (evang).

4 0 hvala 1
9 godina

Cif bi šatro trebao biti za ključeve ali je u praksi neupotrebljiv.

11 mjeseci
Ovako 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
EricCartman kaže...

Cif bi šatro trebao biti za ključeve ali je u praksi neupotrebljiv.

Pa mob stane onak na silu i onda nemožeš ništa drugo da ga ne zgrebeš, trivijalna stvar al baš su zajebali a dam se kladit da u proizvodnji ta 2 džep isto koštaju kao 1+cif.

Sirotanovic tak nekak otrpilike .

9 godina

Ja imam jednu iz Decathlona sa 2 cifa, i od recikliranog materijala, kad je stavim na sebe, osjećaj je ko da sam se obukao u pakiranje za poklone. 

Obučem je ako baš nemam ništa drugo čisto i samo za commuting.

17 godina

U subotu otpedaliro rutu 701 Dolinom Fužinskih jezera.

Samo bez odlaska do centra Fužina jer sam parkirao na Gornjem Jelenju i od tuda krenuo.

Sljedeći tjedan je u planu 727 Tragovima starih povijesnih cesta jer sam ovaj vikend na plitvicama pa ništa od toga

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2025 22:08 (doktor1).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina

Ekipa, molio bih pomoć. Koliko mogu dobiti za polovan Kross Evado 4.0? Bicikl je star jedno 5-6-7 godina (ima bolje mjenjače i ostale dijelove nego isti taj model danas), ali je jako malo korišten. Pred jedno 2 godine je odrađen zadnji servis.

0 0 hvala 0
15 godina

U potrazi sam za novim MTB bajsom do cca 800e, možete li mi nešto preporučiti u tom rangu, bajs će služiti za rekreaciju, ako znatenza nekakvu akciju bilo bi super

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako netko traži potpuno novi bicikl, sudeći po TU, mislim da sam stavio i više nego fer cijenu za forumaše. 

Link na oglas

10 godina
x360gamer kaže...

Ako netko traži potpuno novi bicikl, sudeći po TU, mislim da sam stavio i više nego fer cijenu za forumaše. 

Link na oglas

Teško je prodat bicikl. Moraš ga dat u bescjenje da bi ga netko uzeo

15 godina
Santana kaže...
x360gamer kaže...

Link na oglas

Teško je prodat bicikl. Moraš ga dat u bescjenje da bi ga netko uzeo

Ma ima dosta upita, ali ljudi još bezobrazno spuštaju cijenu - na što ne pristajem. 

Ne žuri mi se. U proljeće ću sigurno staviti 20+ % veću cijenu.

Ne bi ni sada davao toliko ispod cijene, ali sam kupio više komada s velikim popustom zbog nekih poklon bodova i greške trgovine. Pa da mi ne zauzima mjesto.

Par je ostalo u obitelji, još 2 za prodaju. Tako da, nije da nema potražnje iskreno, proda se, ali ni blizu kako sam mislio - makar, možda je bilo će očekivati pošto nije proljeće/ljeto. 

Ne razumijem se u bicikle, ali isti coated painted model na keindlu je bio 900e. Na popustu 600.

Na Bazzaru su trenutno 550 na popustu slični modeli, isto bez praškastog premaza. 

Tako da, po tome se ravnam i mislim da je cijena i više nego fer i ne mislim spuštati. 

13 godina

Ne bi htio ispast bezobrazan, napisat ću ti iskreno,kuži se da se ne razumiješ u bicikle, zakačio si se na potpuno krivu stvar.

To je entry mtb sa kombinacijom najjeftinijih i lower-mid dijelova,najjeftinijom vilicom i sad već lagano arhaičnim 3x8 pogonom.

U cjenovnom rangu od 500njak€ +/- se može dobiti konkretniji bicikli, ona Nakamura npr., novi iz dućana.

Ne vrijedi taj bicikl 600€ a kamoli 900€.

Jedino sto mu ide u priog je što je nov.

Sretno sa prodajom.

7 0 hvala 0
17 godina

Prvi put skido lanac i mjenjo prednji mjenjač, (bio je je Tourney). Uzeo alat u dechatlonu, Altus prednji mjenjač i uspio sve odradit.

Spreman za vožnju

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:38 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina

Bravo za DIY!

i kolko je bolji Altus od Tourneya? Čist me zanima jer je to tek jedna klasa iznad.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:03 (EricCartman).
17 godina

Definitivno sam primjetio brže i preciznije šaltanje I manji otpor. Pogotovo sa srednjeg na najveći zubčanik.

I lakše sam ga naštimo; šta god napravio sa tourneyem nikada nisam uspio postići ovako 

Nisam vozio Cues i slično talo da mi je ovo već bolje. Platio ga 16 eura.

Alat uvijek dobro dođenpa mi nije žao i tih cca 17 eura ta ta dva komada.

Ova dva videa koristio za štimanje

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:18 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice