Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 31.256
|
čitano: 15.248.964
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Moguće je, ali da bi ti radio neovisno o telefonu treba ti imati GPS.mislim da ti ovaj konkretno nema.

Većinu funkcija ćeš morat preko aplikacije na telefonu ,iako se dio može vidjeti na samom satu.

Ja imam GW5 i mogu snimat preko njihove nekakve Samsung fitness aplikacije koju možeš upariti sa Stravom pa ti odmah exporta vožnju,ako ti je to bitno.

12 mjeseci
Kao što ti je kolega napisao ili želiš li proći maksimalno jeftinije a nije ti bitaan izgled sata kupi neki polovan koji ima gps. No tu je problem što nekima baterija u gps modu jako brzo potroši bateriju pa to treba malo istražiti. Ali da budeš siguran huawei satovi su dosta povoljni a baterija je zadovoljavajuća , te isto možeš vožnje prebaciti na stravu.

Ili mobitel neki stavi na korman a danas imaš brdo aplikacija.
Recimo ja koristim mobitel za vožnje bicikla , pokrenuta aplikacija Wahoo fitness koja mi mjeri brzinu , dužinu i te osnovne stvari te uparen sa Bluetooth senzorom otkucaja srca i okretaja , mjeri otkucaje srca i kadencu.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
13 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Ma možeš za malu lovu uzet novi, imaš Xiaomi one pro narukvice su sa GPSom ak se ne varam, ne moraš trošit puno love.

https://mi.hr/xiaomi-smart-band-8-pro-light-grey-pametna-

narukvica.html

Ovaj sat što si linkao će ti isto raditi ali moraš imati mob sa sobom jer će ti koristit njegov gps preko BT.

Uzmi u obzir da tak za 50-60€ se mogu naći ciklokompovi sa gpsom, znači nemaš petljanja sa senzorima, namještavanjima,veličinama kotača quripalci, upališ i kreneš

https://www.decathlon.hr/p/338370-264368-brzinomjer-gps-500-za-biciklizam.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 10:52 (evang).

0 0 hvala 0
9 godina

Nove gume za specku, o daaaa.

Hvala svima koji su mi udijelili savjete!

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Ne znam jel pratite ali narančasti klaun je puknuo potpunu zabranu uvoza Giant-u za muricu.

Sad kad im se lampica upali da oni proizvode jedno 75% frejmova globalno za sve brendove.

2 0 hvala 1
17 godina
evang kaže...

Ne znam jel pratite ali narančasti klaun je puknuo potpunu zabranu uvoza Giant-u za muricu.

Sad kad im se lampica upali da oni proizvode jedno 75% frejmova globalno za sve brendove.

Budaletine na kvadrat, sasvim slučajno napokon če od njihove trule pameti imati štete i bajs branša ili biznis u Americi.

Nije to ništ čudno, ekipa koja o tome odlučuje ionako piša na bicikle ili ne zna kak spada nit gumu napumpati itd.U večini Amerike bicikli su ionako samo smetala, bilo bi bolje da ih nema to je opčenito mišljenje nacije koja pola života provede u autu na cesti.

AMD,........is that Epyc or what?
14 godina
EricCartman kaže...

Nove gume za specku, o daaaa.

Hvala svima koji su mi udijelili savjete!

Malo kasnim s odgovorom, ali istu ovu gumu sam kupio jer su mi pucale continentalke na Jarunu; pisao sam o tome na temi prije koji mjesec. Gatorskin za sad fenomenalan, vozim na njemu bez straha od bušenja. Pad performansa u odnosu na brže gume smiješan za rekreativca.

12 mjeseci
Jeste vidjeli novi huawei sat , mjeri ftp, podržava senzore , i ima virtualni power meter.
Napokon pametno nešto od njih bicikl.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sirotanovic kaže...
Jeste vidjeli novi huawei sat , mjeri ftp, podržava senzore , i ima virtualni power meter.
Napokon pametno nešto od njih bicikl.

Samo pitanje kolko je to precizno da bi uopce bilo korisno.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 mjeseci
Nadam se da će dc rainmaker dubinski ispitati i testirati.
10 godina
Sirotanovic kaže...
Nadam se da će dc rainmaker dubinski ispitati i testirati.

Vjerujem da bude, al nemam nikakva ocekivanja. S obzirom na to da ima pravih senzora snage koji ne rade kak spada (shimano) ne vidim kak bi ovaj virtualni bio dobar. 

Kad vec pricamo o tome preporucam svakome tko ozbiljnije shvaca trening na biciklu da kupi powermeter. Najbolji upgrade za bicikl koji si mozete kupit. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 mjeseci
Što se tiče huawei sata koji sad ima virtualni powemeter ne mislim da mu je to glavni adut , to mi je onako , nešto neprecizno te ovisi kojom brzinom voziš i dali vjetar puše 🤭 garmin također ima apl. virtualni powemeter. Glavni adut je što se može spojiti na pravi powermeter , senzor kadence, srca, te moguće i brzine, to me veseli. Zato što mi huawei ima jeftinije i ljepše satove od garmina. Ipak konkurencija skida cijene.
14 godina
Zasto sluzi taj powermetar?!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
volegradele kaže...
Zasto sluzi taj powermetar?!

Pa kao sto ime govori mjeri snagu u realnom vremenu i onda si po tome radis treninge. Recimo jedan dan vozis popularnu zonu 2 to je meni oko 200W i pratiš si srce.

Drugi dan radiš intervale npr. Vo2 max 350W  3 min X 5 sa odmorom od par min između svakog intervala. 

Za nekoga tko ne misli trenirat to je potpuno nepotrebno 

12 mjeseci
Pratite li Cro race? Sreća da HRT pušća pa imaju sažeci i snimke utrke na HRTi aplikaciji 💪
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2025 18:15 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Slozio sam nove kotace,  zadnji sa arc mt009 nabom. Kod sklapanja sam ubacio malo vise masti na zube jer se cinilo da nema nicega.

Malo sam vrtio kotac da izadje visak i sklopio cijeli bajk.

E sad, to je jedna od glasnijih naba, ja sam sad ubacio puno masti i nista se ne cuje, toliko je tiho da samo cujem kotace.

Kazeta se malo slabije vrti u leru, ali nekako mi se svidja ovako tiho. U voznji nema nikakvih problema (samo sam isprobao 5min)

Jel moze nesto stradati zbog viska masti ili je ok ovako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
dustY kaže...

Slozio sam nove kotace,  zadnji sa arc mt009 nabom. Kod sklapanja sam ubacio malo vise masti na zube jer se cinilo da nema nicega.

Malo sam vrtio kotac da izadje visak i sklopio cijeli bajk.

E sad, to je jedna od glasnijih naba, ja sam sad ubacio puno masti i nista se ne cuje, toliko je tiho da samo cujem kotace.

Kazeta se malo slabije vrti u leru, ali nekako mi se svidja ovako tiho. U voznji nema nikakvih problema (samo sam isprobao 5min)

Jel moze nesto stradati zbog viska masti ili je ok ovako?

Stavi u najtezu brzinu i zavrti pedale dok je bicikl u zraku da se kotac zadnji vrti brzo. Pogon ti se nebi smio okretat nego samo zadnji kotac. 
Ak ti se sve vrti skupa moze ti lanac past za vrijeme spusta, ak ti je lanac na težoj brzini. 

Ja isto znam dodat malo više masti, al ne pretjerujem.

14 godina

Odradio sam malo tezih 30km suma/makadam/asfalt, kod spustanja na asfaltu ide do 55kmh i zvuk se malo vratio. Kod vecih brzina je ipak guralo pogon naprijed.

Izvadio sam mast i stavio ulje (pisalo je high speed lubricant, valjda je ok) i sad je dobro.

Zubi su bili ljepljivi (ne vracaju se odmah na mjesto) i stvarno ta gusta mast nije ok.

Sad se zvuk cuje cak i kad guram bajk, t-t-t-t-t-t :D.

Ko malo dijete sam, ali ipak mi se svidja zvuk. Jedva cekam da ova kisa ode.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
dustY kaže...

Odradio sam malo tezih 30km suma/makadam/asfalt, kod spustanja na asfaltu ide do 55kmh i zvuk se malo vratio. Kod vecih brzina je ipak guralo pogon naprijed.

Izvadio sam mast i stavio ulje (pisalo je high speed lubricant, valjda je ok) i sad je dobro.

Zubi su bili ljepljivi (ne vracaju se odmah na mjesto) i stvarno ta gusta mast nije ok.

Sad se zvuk cuje cak i kad guram bajk, t-t-t-t-t-t :D.

Ko malo dijete sam, ali ipak mi se svidja zvuk. Jedva cekam da ova kisa ode.

Ma zvuk je super umjesto zvona kad hoces da ti se netko makne samo pedaliraj unatrag :D

12 mjeseci
Keo pedale kako ih podmazujete? Stekao sam dojam da se s vremenom istroši mast unutra te se pedale vrte kao blesave i teško je ubosti klitsima, a kad ih napunim masću onda fino lagano se namjeste. No jako brzo mi izgube tu finoću, te ih trebam često otvoriti i napuniti mašću.
Na starim pedalama nisam imao pojma da se moraju podmazivati , te su na kraju skoro presušile i pravile klik zvuk kad stisnem pedalu nogom , a ja kupio nove ne znajući da sam ih mogao samo podmazati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kod mene se pojavilo klikanje, mislio sam da je pogon jer taman svaki put kad napravim krug se pojavi klik.

Skuzio da su ipak pedale te sam sve ocistio i stavio mast (ovu za kuglice, gusca) i dobro zategnuo.

Sad je oko 2mj ok.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 mjeseci
Baš tako sam i ja mislio, "pogon" je klikao pa sam bicikl vozio na servis , pregledali su pogon i ustanovili da nije tu problem nego ležaj pedale. I kako sam kupio nove pedale igrao sam se sa starim , rastavio ih pregledao ležaje koji su dobri ali skužio sam zapečenu staru tovatnu mast, očistio i napunio obilno novom masti.
Jedino što nisam jako zatezao čahuru pedale , ipak je jako tanko tijelo i neki kompozit. Ali onako osjećajno je zategnuto.

Ista stvar se dogodila i liku koji je htio od mene kupiti te stare pedale, ipak nije kupio jer sam ga uputio da napravi istu stvar sa svojim pedalama.
7 tjedana
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2025 14:14 (evang).

3 0 hvala 3
9 godina

Hej, zanimaju me vaša iskustva sa kupovinom odjeće sa njuškala i pogotovo aliexpressa?

• Da li tako kupujete?
  • Imate li neke provjerene prodavače?
  • Koja su vaša iskustva sa kvalitetom robe?

Mislim cijena je na njuškalu jeftina, a i ti likovi vjv naručuju sa aliexpressa di je još jeftinije.

Frendovi i ja smo naručivali s njuškala, sad se prebacili na aliexpress, ali još uvijek im ne vjerujem 100%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
EricCartman kaže...

Hej, zanimaju me vaša iskustva sa kupovinom odjeće sa njuškala i pogotovo aliexpressa?

• Da li tako kupujete?
  • Imate li neke provjerene prodavače?
  • Koja su vaša iskustva sa kvalitetom robe?

Mislim cijena je na njuškalu jeftina, a i ti likovi vjv naručuju sa aliexpressa di je još jeftinije.

Frendovi i ja smo naručivali s njuškala, sad se prebacili na aliexpress, ali još uvijek im ne vjerujem 100%.

Dosta robe naručio sa aliexa. Nemam nekih problema, tu itamo neki patent ode, no uglavnom za novce - top. Ne pada mi na pamet dat 100e za obični ljetni dres, ali niti za bib. Za bibove - aliex. Ionako ih treba mijenjat kad se pohabaju i gel popusti. Na aliu dođe 20-30e komad, skroz ok u početku. Za cijenu jednog brandiranog uzmeš 3-4 sa alia koja će sigurno dulje izdržat. Imam trekov bib, 80$ platio u americi - ne znam jel bi mi guzica primjetila razliku, džep s druge strane bi. 

Nemam posebne trgovine na aliexu, uzmeš što ti se svidi, pogledaš eventualno količinu prodanih i ocjene. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
7 tjedana

Još jedan jako dobar deal Scott Spark 960 - 1640 eura

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Ja kad sam počeo s biciklizmom, uzimao sam sa alija dresove, to je bilo prije 5 godina, jpš uvijek ih nosim. S vremenom sam se učlanio u klub pa uzmeš klupski dres. Osjeti se kavlitetnija izrada, pogotovo kad vrtiš 200-300 km u komadu. U međuvremenu sam dobijao na poklon iz  Dekatlona dresove. I mogu ti reći da su ti dresovi best value for the money. Nisu preskupi a opet nisu jeftilen. Ja sam vrlo zadovoljan sa Dekatlonom. Ali kažem, na dužim turama osjetim razliku u kvaliteti, pogotovo po ljeti kad se znojim od glave do pete.

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
9 godina

Slažem se, Decathlonovi su dosta bolji od Lidlovih koji su, barem dok sam ih bio kupovao, bili čista plastika sa lijepim dizajnom.

Tx, to me interesiralo, za duge pruge - koji su najbolji za nositi.

Jel (svi) imate neku preferenciju materijala kad ih birate sa Aliexpressa? Jel to tu uopće ima smisla:

• Poliester
  • Microfiber
  • Silk
  • Leather ???

Te koji proizvođač ili "proizvođač"?

Ili onak kak je kolega napisao, koji ima najviše prodaje i najbolje ocjene?

10 godina

Uzeo sam zadnje bib iz decathlona i pelena je dobra za duže voznje. 

Imaju ih vise vrsta. Ova je tamno plave boje. Imaju objasnjeno za koju kilometrazu je koja predviđena. 55eura mislim da sam platio. 

Znaci pelena je dobra, ali kroj je cudan.

Nogavice su kratke, a gornji dio iznad kuka je previsok. Ide dost iznad pupka pa je i teže za pišanje. 

To je M velicina i sa L bi mi bilo bolje radi nogavica, ali lošije zbog gornjeg dijela. 

Da je kroj bolji bile bi odlicne. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice