Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 31.119
|
čitano: 15.018.959
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 mjeseci
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Može savjet , planiram staviti novu traku na korman ali planiram staru zadržati ispod, trebam li što paziti kod odabira nove? Neću skidati staru zato što se sve iskida i ostane polijepitih tragova na kormanu koje je nemoguće odstraniti. I neće mi smetati nešto deblji korman kad budem imao duplu traku, čak će biti udobniji tako.

Vidim da se većina traka lijepi na korman ali neke imaju silikonski grip ispod, neke su rastezljive druge nisu pa mogu puknuti kad se natežu pri postavljanju (kažu komentari).
Komentari su totalno oprečni nekima traka godinama stoji , drugima se raspadne od tri sata vožnje na blagom suncu, a cijene su strašne i do 60 eura za kvalitetniju izolirku koja se opet nekima raspadne i izgubi udobnost jako brzo 🙄
Više bih volio da ima i završi sjajniji , plastičniji sloj koji je lak za održavanje ali da se ne oguli ili odvoji od donjeg sloja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Jel netko možda koristi termo bidone iz Dechatlona?

Jel drži to bar onak 2-3 sata po ovim temperaturama?

Ima neki baš njihov za neku siću i neki Elite koji je duplo skuplji pa ne znam koji da uzmem.

EDIT: ima i neki Van Rysel  i neki najjeftiniji noname

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2025 13:34 (evang).

0 0 hvala 0
13 godina

Ja imam ovov Van Rysel. Stavim Iso unutra sa ledom i drzi dobrih 3h bez problema. 

Mislio sam da ce bit neki gimmick, al nije. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
1 0 hvala 2
8 mjeseci
https://www.bike24.com/p24215.html

Vjerujem da će odgovarati na shimano Sora mašinicu i lančanik od 9 brzina?

Jučer provjerio istrošenost lanaca, na trkaćem 105ici ide prema 0,5, ali imam u zalihi još jedan lanac. A na Sori je prešla 0,75 na par karika pa moram kupiti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 mjeseci

Po mom iskustvu sa tim plastičnim thermo bidonima, možda ti drže kojih 30-45min duže tekućinu nešto hladniju od ovih običnih. 

10 mjeseci

edit: dupli post

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 8:41 (filip_medo).
6 godina

Ponekad je ta specijalizirana biciklistička oprema samo porez za budale. I standardna planinarska termos-boca od 7,5 deci (ili čak i od litre) sasvim fino paše u većinu nosača.
Čemu kupovati skuplje ako nešto improvizirano može biti jednako funkcionalno?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 8:15 (Al Crane).

1 0 hvala 0
9 godina

Elite boce su skupe jer se rade kod nas :P

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 mjeseci

Zanimljivost na B24 snizili dostavu za hrv, bike discount je recimo digao na 15 eura.

4 0 hvala 2
5 mjeseci
SimeKZ kaže...

Kapario Polygona. 

Kad dode, napisem prve dojmove.

Promaknuo mi je taj Polygon, bit će to super, sad samo što više vozi :)

8 mjeseci
Može li se kako vratiti roba u bike24 ako su krivo označili?Naime kupio pedale i na internetu kriva dimenzija.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sirotanovic kaže...
Može li se kako vratiti roba u bike24 ako su krivo označili?Naime kupio pedale i na internetu kriva dimenzija.

Oni ti imaju besplatan povrat i jako su susretljivi. Mozes ih i nazvat. 

Ja sam kupio sic i nakon dve voznje skuzio sam da mi ne odgovara. Nazvao sam ih i rekli su da ga mogu bez problema vratit bez obzira kaj je korišten

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 mjeseci
Sirotanovic kaže...

https://www.bike24.com/returns.html

Return label za hrv, skineš, isprintaš i samo odneses u poštu.

14 godina

ima netko preporuku nekog seta svjetala s Aliexpresa (ne mora nuzno bit ali, ali znam da je ponuda velika i tamo sam uzeo zadnji set). trenutno imam minijaturan set punjiv preko usba, nesto slicno bi trebao, a da je provjereno. trenutni set mi je vrhunski, ali baterija vise ne drzi nista

zapravo, tocno ovaj set sam imao - link, sad vidim da je usb-c varijanta, a baterija je vjerujem ista kao i kod trenutnih

Anything that can be connected, will be connected.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2025 15:49 (definho).

0 0 hvala 0
13 godina
definho kaže...

ima netko preporuku nekog seta svjetala s Aliexpresa (ne mora nuzno bit ali, ali znam da je ponuda velika i tamo sam uzeo zadnji set). trenutno imam minijaturan set punjiv preko usba, nesto slicno bi trebao, a da je provjereno. trenutni set mi je vrhunski, ali baterija vise ne drzi nista

zapravo, tocno ovaj set sam imao - link, sad vidim da je usb-c varijanta, a baterija je vjerujem ista kao i kod trenutnih

I just found this on AliExpress: 

€6.55 | 2 T6 LED Bicycle Front Light Type-C Rechargeable Bicycle Headlamp MTB Road Bike Front Headlight for Night Riding Cycling Safety

https://s.click.aliexpress.com/e/_Eyq7FQa

I just found this on AliExpress: 

€17.00 | WEST BIKING Bike Tail Light Smart Sensing MTB Road Bike Rear Light IPX6 Waterproof Type-C Charging Taillight Cycling Accessory

https://s.click.aliexpress.com/e/_EjyC5tu

Ja sam ova dva uzeo. Ovo prednje svjetlo je predlozio kolega jedan. Za 6e je stvarno dobro. Ne znam kolko ce izdrzat na maks settingsu, nisam probao.

Zadnje svjetlo je bas jako, ima automatski senzor kad kocis i za ovu cifru odlicno. Cijelo aluminijsko.

10 mjeseci
definho kaže...

https://www.bike24.com/p2925376.html
 ovo iznad, kineze s tvog linka sam naručio kolegi tek toliko i zaista je koliko para toliko muzike, odnosno smeće su. 
 Ako baš "mora" biti Ali ex. onda samo Ovu naprijed, a bilo koju od ovih iza.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2025 10:48 (filip_medo).
9 godina

Sigmu imam vec par godina i radi kao i prvog dana. Baterija ako je degradirala onda je tak malo da nit ne primjetim 

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina

hvala svima na preporukama!

bit ce naprijed Sigma buster 150, a iza nesto s aliexpressa ili bike24. uzeo bi i ovaj bundle sigma prednje/straznje, ali straznje nazalost nije usb-c nego micro usb, a ne cuva mi se opet dodatni micro usb kabel (koji i sada imam prakticki samo zbog punjenja tih svjetala) dostupan negdje kao sto je s trenutnim 

Anything that can be connected, will be connected.
8 mjeseci
A nemojte te no name niti na zadnje svjetlo stavljati. Imam loših iskustava sa alibabe, uvijek nešto banalno se pokida. Ili gumb prestane raditi nakon dvadeset paljenja ili stražnje se samo od sebe ugasi... sada kupujem samo marke, trenutno imam neko punjivo na usb-c tri godine i super je, kupio u lokalnom bike dućanu za 30 eura, baterija dura 1,5 sati.
Uzmi bilo kakvu marku ,jebeš što ćeš deset eura "uštediti", a zapravo ćeš kroz životnu školu (nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari) potrošiti više.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2025 16:14 (Sirotanovic).
4 godine

Je li itko od vas koji se često vozite po prašini - potaknut motociklima - pokušao zaštiti unutrašnjost prednje suspenzije od prašine bilo sa onom harmonika gumom (dobro pričvrćenom gore i dolje), bilo sa neopren tkaninom poput lizard skins?

0 0 hvala 0
16 godina
Santana kaže...

Sigmu imam vec par godina i radi kao i prvog dana. Baterija ako je degradirala onda je tak malo da nit ne primjetim 

Potvrđujem, a Sigmu sam uzeo u Ciklo centru.

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
13 godina
Sirotanovic kaže...
A nemojte te no name niti na zadnje svjetlo stavljati. Imam loših iskustava sa alibabe, uvijek nešto banalno se pokida. Ili gumb prestane raditi nakon dvadeset paljenja ili stražnje se samo od sebe ugasi... sada kupujem samo marke, trenutno imam neko punjivo na usb-c tri godine i super je, kupio u lokalnom bike dućanu za 30 eura, baterija dura 1,5 sati.
Uzmi bilo kakvu marku ,jebeš što ćeš deset eura "uštediti", a zapravo ćeš kroz životnu školu (nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari) potrošiti više.

nikad mi niti jedno no name svjetlo nije prestalo raditi samo od sebe ili se potrgalo, u biti lažem jednom se pokidao utor za punjenje, jednom od nekoliko njih.. za 30 eura kupim 5, 6 svjetala koje će nadživjeti mene a o trajanju baterije od 1,5 sata da ne pričam, to je za smijanje..

17 godina

Pozdrav.. Ako ima koji znalac ovdje neka mi preporuči bilo koji cjenovno slični te opremom parirajuću MTB poput Rocky Mountain Growlera 40 koji je na akciji 1400 eura u Marka u ZG.. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci
Mile imao si sreće , što da ti velim.
Meni su tri ili četiri brzo crkla i onda sam odustao od no name Ali express svjetala.

Trebao san navesti da ne vozim po noći. Meni za pola sata vožnje do posla i nazad , baterija od svjetla gori sat i pol perfekt, punim ju svaku drugu vožnju i nije velika što mi je bitno. Naravno da ima većih, imam na trkaćem biciklu svjetiljku kojoj baterija traje dulje.
9 godina

Ima kvalitetnih marki na ali-u kao npr. rockbros il tak nekaj 

Samo kaj to ne košta 2-3 eura 

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 mjeseci
froggybone kaže...

Pozdrav.. Ako ima koji znalac ovdje neka mi preporuči bilo koji cjenovno slični te opremom parirajuću MTB poput Rocky Mountain Growlera 40 koji je na akciji 1400 eura u Marka u ZG.. Hvala

https://www.bike-discount.de/en/radon-cragger-8.0-3

https://www.bike-discount.de/en/radon-cragger-7.0-3

13 godina
Sirotanovic kaže...
Meni su tri ili četiri brzo crkla i onda sam odustao od no name Ali express svjetala.

Trebao san navesti da ne vozim po noći. Meni za pola sata vožnje do posla i nazad , baterija od svjetla gori sat i pol perfekt, punim ju svaku drugu vožnju i nije velika što mi je bitno. Naravno da ima većih, imam na trkaćem biciklu svjetiljku kojoj baterija traje dulje.

https://vi.aliexpress.com/item/1005007020833077.html?spm=a2g0o.tm1000009216.d58.1.4619474c8n5KV6&sourceType=562&pvid=5047d5fb-5956-43a9-a601-d7120ecd94c6&pdp_ext_f=%7B%22ship_from%22%3A%22CN%22%2C%22sku_id%22%3A%2212000044554779176%22%7D&scm=1007.28480.422277.0&scm-url=1007.28480.422277.0&scm_id=1007.28480.422277.0&pdp_npi=4%40dis%21HRK%21HRK%2073.31%21HRK%2035.19%21%21%2180.94%2138.85%21%402103868817527030326822182e67e1%2112000044554779176%21gsd%21HR%211756564161%21X&channel=sd&aecmd=true&gatewayAdapt=glo2vnm

evo riskiraj i kupi ovo, na popustu je, ja sam takvo prije 2, 3 godine platio nekih 6 eura i jedina mana je što je gornji dio malo poblijedio od sunca .. jako je u vražju mater, sa onim najslabijim modom radi 4 sata a sa onim jačim imaš automobilska svjetla na bajku.. tko ne vjeruje nek proba, neće se razočarati

8 godina
Dokaz da "ma uzmi najjeftinije što nađeš" nije uvijek pametna ideja. Počelo s raspadom davno, totalni kolaps prekjučer (umalo i mene odnijelo skupa s pogonom)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
mile59 kaže...
Sirotanovic kaže...

https://vi.aliexpress.com/item/1005007020833077.html?spm=a2g0o.tm1000009216.d58.1.4619474c8n5KV6&sourceType=562&pvid=5047d5fb-5956-43a9-a601-d7120ecd94c6&pdp_ext_f=%7B%22ship_from%22%3A%22CN%22%2C%22sku_id%22%3A%2212000044554779176%22%7D&scm=1007.28480.422277.0&scm-url=1007.28480.422277.0&scm_id=1007.28480.422277.0&pdp_npi=4%40dis%21HRK%21HRK%2073.31%21HRK%2035.19%21%21%2180.94%2138.85%21%402103868817527030326822182e67e1%2112000044554779176%21gsd%21HR%211756564161%21X&channel=sd&aecmd=true&gatewayAdapt=glo2vnm

evo riskiraj i kupi ovo, na popustu je, ja sam takvo prije 2, 3 godine platio nekih 6 eura i jedina mana je što je gornji dio malo poblijedio od sunca .. jako je u vražju mater, sa onim najslabijim modom radi 4 sata a sa onim jačim imaš automobilska svjetla na bajku.. tko ne vjeruje nek proba, neće se razočarati

Ovo svjetlo sam platio 5-6e. Koliko ce trajat, ne znam. Al' za tu lovu se debelo isplati. Ovo duplo kad upalis, iznad svih ocekivanja koliko dobro osvijetli put. Vozio sam turu od 1:30 sa upaljenim tim prednjim svjetlom na najnizim postavkama i ostao je na 4 crtice napunjenosti ( koliko je tocno, ne znam ). Crveno svjetlo koje sam naljepio ovdje je od aluminijskog kucista, usb-c, ima akcelerometar da pri kocenju zasvijetli jace... za istih 6e ne mozes bolje. 

Ovo Sigmino, sve super... al' za taj lumens ja nebi dao vise od 5e. 

10 mjeseci

Redosljedom kog ne svrbe pare Outbound ili Fenix lampe, ne želite kineza, ali želite kvalitetnu i solidnu lampu Leyzne ili Sigma, želite potrošiti što manje love onda Newboler s Ali expressa naprijed i Rockbros iza. Imao sam prilike koristiti sve osim Outbounda jer si ne mogu opravdati 300-400 eura za lampu naravno.  

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice