Koji uređaj spojiti na soundbar za najbolji zvuk?

poruka: 8
|
čitano: 2.344
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Pozz, ljudi...

Ovak... Doma imam TV LG C3 EVO i na njega spojeni Samsung HW-Q930C soundbar. E sad, htio bih na soundbar dobiti najbolji mogući zvuk dok gledam filmove. Znam koje formate podržavaju TV i soundbar, ali npr. pošto TV ne podržava Dolby TrueHD (a soundbar podržava) soundbar ga ne može reproducirati. Često gledam filmove preko prijenosnog harda (spojen preko USB-a, naravno), ali ni tako ne mogu na soundbar dobiti neke formate. Koji uređaj bih mogao spojiti na soundbar u cilju rješavanja tog problema? Možda BluRay plejer ili štogod drugo? Ilitiga, kako s prijenosnog harda gledati film sa npr. 7.1 Dolby TrueHD, a da zvuk ide preko soundbara? 

Unaprijed hvala svima na odgovorima i savjetima!

LP,

Dejan

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2024 21:24 (Hajo1234).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji uređaj spojiti na soundbar za najbolji zv
Na soundbaru neznam kako mos dobit 7.1 zvuk, kad nemas 7 zvucnika + subwoofer i to sve spojeno na pojacalo, ako zelis pravi zvuk i imas municije za potrosit tada ces samo subwoofer platit kao taj saundbar, tako ne trazi cuda od tih soundbarova.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2024 22:51 (nike098).
11 godina

Pričaš gluposti. Daj malo guglaj. Nije samo soundbar. Sustav je 9.1.4. tako da bez brige ide 7.1 zvuk.

0 0 hvala 0
12 godina
To su sve virtualne gluposti, dok se stvarno ne nalaze zvucnici povise i iza tebe to nije ni blizu pojacalu i svakom pojedinacnom zvucniku di jedan zvucnik vise kosta nego taj soundbar, a o kvaliteti zvuka da ne pricamo. Soundbar je za sirotinju :-). Salim se dobar je i soundbar ali ko trazi savrsenstvo taj ne kupuje soundbarove.

1 0 hvala 0
16 godina

Ja imam C2 i HW-Q800A (+ zadnji par zvučnika) i gledam filmove/serije isključivo preko Stremia. Ako sadržaj ima Dolby Atmos onda se na soundbaru na kratko pojavi tekst "DOLBY ATMOS". Mislim da mi je u postavkama TV-a namješteno na passthrough (mogu provjeriti još točno kasnije) i spojen je tv (izlaz iz tv-a koji podržava ARC) i soundbar preko HDMI kabela. Koristiš originalni HDMI kabel? Pitam zato jer za dolby atmos bez kompresije ti treba HDMI 2.1 kabel.

11 godina

I kod mene je spojeno na tv preko eARC HDMI-ja, samo nisam siguran je li 2.1 kabel. A u postavkama je na Auto. Ptobat ću nabaviti 2.1 HDMi i staviti Passthrough u postavkama pa ću vidjeti. Inače, kod mene samo na tv-u piše kad je Atmos, na sounbaru ne. 

16 godina

Imam Samsung HW-Q990C i na njega sam spojil FireTv stick. Znaci taj stick podrzava Dolby Atmos te svaki sadrzaj na Netflixu, Disneyu ili Prime Video koji ima takav zvuk se super cuje.

Long Story Short, FireTv Stick ili cak mislim da Xiaomi Mi TVStick 4K moze isto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2024 13:15 (NEW_MAN).
13 godina
Ni ne mora podržavati, spojen je na C3 koji ima dts passthrough... samo ga spoji na earc I uključi passthrough u opcijama i to je to.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice