Koji projektor kupiti - vodič za odabir

poruka: 43
|
čitano: 18.248
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Koji projektor kupiti - vodič za odabir
Eric Prydz kaže...

Trebam projektor za vrtnu zabavu, po noći.

Kakvi su izgledi da će ovi low budget biti sposobni projecirati gledljivu sliku?

po noći? bez problema dobiješ gledljivu sliku.

bilo bi bolje da napišeš koliko eura si spreman potrošiti, jer ovako ti je teško nešto preporučiti.

17 godina
Koji projektor mi preporučate do cca 800 Eura za gledanje filmova preko usb-a, igranje igrica te gledanje nogometnih utakmica

0 0 hvala 0
2 godine
elander kaže...
Koji projektor mi preporučate do cca 800 Eura za gledanje filmova preko usb-a, igranje igrica te gledanje nogometnih utakmica

kupovina u HR ili može od bilo gdje?

17 godina
HR
2 godine
17 godina
Hvala. Da li da kupim platno ili je dovoljno na zidu gledati, ne znam kolika je razlika. Ako je platno dosta bolje koje platno preporucas
2 godine
elander kaže...
Hvala. Da li da kupim platno ili je dovoljno na zidu gledati, ne znam kolika je razlika. Ako je platno dosta bolje koje platno preporucas

Uzmi platno, ovo je kvalitetan projektor i ako želiš izvući maksimum iz njega (HDR, Dolby Vision...) treba ti platno.

Koje platno, e to sad ovisi o tebi. Imaš fiksna platna, ručna, električna... ja sam sebi uzeo električno i jako sam zadovoljan, ali ako nemaš potrebu "otvarati" i "zatvarati" platno onda možeš uzeti i fiksno ili ručno jer su povoljnija.

Za cca 200 eura se može nabaviti solidno platno.

Po meni Elite Screens imaju dobar omjer cijena / kvaliteta pa pogledaj što oni nude. Imaju i konfigurator koji će ti izbaciti što je najbolje za tvoj projektor i prostoriju.

https://elitescreens.eu/

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2026 23:17 (millennial).
15 godina
elander kaže...

Pazi kod DLP imaš dva problema "rainbow effect" (RBE) i laser speckle. 

Što se tiče RBE netko je više, a neko manje osjetljivi. Nećeš znati dok ne probaš.

Laser speckle ima svaki projector, a koliko ćeš ga imati ovisi o platnu. Imaš platna koja imaju manje, ali toga nema kod nas.

17 godina
https://elitescreens.eu/products/manuelle-rolloleinwand?variant=43533156778250

Mislim da bi ovaj od 106 inca bio dovoljan na 4 m udaljenosti ili je to preveliko
2 godine
elander kaže...
https://elitescreens.eu/products/manuelle-rolloleinwand?variant=43533156778250

Mislim da bi ovaj od 106 inca bio dovoljan na 4 m udaljenosti ili je to preveliko

mislim da će prije biti premalo, vidi izračun:

https://www.projectorcentral.com/Hisense-M2_Pro-projection-calculator-pro.htm#calc

17 godina
Krivo sam se izrazio, udaljenost platna od pozicije gledatelja, a projektor moze biti i blize, nije problem
2 godine
elander kaže...
Krivo sam se izrazio, udaljenost platna od pozicije gledatelja, a projektor moze biti i blize, nije problem

kod mene je platno 120" na nekih 4m udaljenosti gdje sjedim i imam kino efekt. Iskreno i da je malo veće platno bilo bi ok, ali ne bi manje od ovoga, ako te to brine. uz dobar soundbar još uzmeš aparat za kokice i kino ti više neće pasti na pamet. 

6 godina
Koji projektor kupiti - vodič za odabir

Da stavim mali update ako se ubuduće netko bude pitao, cijena oko 180 EUR

Uzeo Yaber T seriju 1, solidna slika po noći na otvorenom, minus je što ako zaboraviš daljinski da ne možeš upravljati mobitelom, a nema tipke na sebi osim za paljenje i gašenje.

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice