Prekidač za paljenje i kondenzatori

poruka: 3
|
čitano: 1.602
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Prekidač za paljenje i kondenzatori

Pozdrav, riknuo mi dvd, nešta sam kemijao. Bio je kvar da ga nisam mogao upalit, nakon 10 minuta štektanja znao je upalit i radit. No međutim mislio sam da je kvar u prekidaču, raskupusio sam ga i cijeli se razletio, pa sam u međuvremenu našao neki mali od sobne lampe pa sam ga probao sklepat, no međutim ne radi. Nakon malo više gledanja po dvdu, prekasno sam zaključio da je kondenzator na mreži iscurio, nešt ga je spalilo. Tako da sam ja zapravo sada skužio da uopće stvar nije bila u prekidaču, nego u tom kondenzatoru 22 uf, 400v 105°C. Odlemio sam ga i tražio isti takav pa da probam zalemit, no međutim nisam uspio ništa naći. Sada molim ovdje iskusne električare ako ih ima da me savjetuju šta da radim i šta da probam nabavit da to sredim. Radi se o vivax dvdu, da se mene pita ja bi ga bacio, ali u boravku je starci ga tu i tamo znaju upalit i pogledat nešt. Dajte neki savjet kako da ga popravim, mislim da nije to neki veliki kvar i nepopravljiv, imam lemilicu i vremena za to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 17:14 (razer1911).
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Prekidač za paljenje i kondenzatori

Probaj isti potražit u napajanjima od laptopa, u nekim manjim televizorima, čak i u starim punjačima za mobitele, onim laganim naravno. 

 

Štedne žarulje imaju u sebi elektrolite od 10 do 22 uF i 450V.

 

Ako ništa drugo, ako imaš u blizini reciklažno dvorište zaleti se tamo, zamoli dečke da ti dopuste da si potražiš taj dio i to je to, to ja često radim kada mi nekaj treba :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
offline
Prekidač za paljenje i kondenzatori

otfurao sam majstoru za 20 kn će mi sredit tu mrežu, a prekidač sam našao drugi

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice