Neke cudne stvari kod tvvieta.. bas pred ep u rukometu oni digli rtl na 50 fps i slika je odlicna svaka cast. Ali oni kazu da izvorno je tako , kako bas pre ep u rukometu izvorno je tako a nije do sada bilo?kad narod pita za arene sr i sk kanale da podignu na 50 fps oni kazu da tako je izvorno i da ne mogu nista a kako mogu sad za rtl da podizu na 50 fps? Al pazite hrt 2 koi je iso u 50 fps vise nema al zato su rtl digli na 50fps. Jednog kanala izbace da ne ide u 50 a drugi dodadu. Ovde je nesto sumljivo. Znaci da oni mogu bilo koi kanal da povecaju na 50 fps samo se
stede resursi ili kako da to kazem pa zato jedan izbace a drugi dodaju
Nisi baš 100% u pravu, mislim da puno ovisi o tome odakle dobiva izvor kanala (kablovska, satelitska...)
Meni, kao laiku i koji nisam informatičar, se čini da svaki satelitski izvor ima koristi streamati u 50 fps, jer je razlika i više nego očigledna. Ja inaće primarno gledam preko satelita (CS), pa kad prebacim na 25fps IPTV, točno se vidi razlika.
Netko ko stalno gleda IPTV to neće tako primjetiti jer se oko privikne, ali kad ste na satelitu stalno, onda se baš vide razlike.
Ali da je balans potrošnje resursa u pitanju, vjerojatno je, ali ne za sportske kanale. Neki kao npr filmski ili dječji niti ne trebaju biti u 50fps.
Ne bih ja čak rekao ni da je ušteda u pitanju, nego se sve vrti oko te proklete potrošnje interneta, bitratea i procjene lucluca koji je najbolji omjer.
Ali čak i da ništa više ne radi na poboljšanju, daleko je najkvalitetniji za ex-yu ponudu.
...A mi smo ti ko Apple-ovi fanovi. Imamo iPad Pro koji je za nekoliko koplja iznad svih ostalih tableta, ali svejedno imamo kritike i htjeli bi još hrpu dodatnih opcija (recimo da baterija traje 5 dana, i tak to...)