Wifi ne radi kako treba

poruka: 9
|
čitano: 1.643
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Wifi ne radi kako treba

Poz, imam problem zadnja 2-3 tjedna sa wifijem, A1, neki njihov Huawei router, nikako da proradi internet, this site can't be reached... malo radi pa malo ne i gubim zivce na najjace

-isprobano naravno restart rutera

-iskljucenje rutera iz struje na 15min

-restart rutera na tvornicke postavke

-problem se događa na 2.4ghz i 5ghz wifiju

-zadnjih mjeseci je dobro radilo

-signal je dobar, punih 5 crtica

-nemam opciju isprobati na drugom mobitelu/kompu, ali ne bih rekao da je do mog mobitela

-korisnicka sluzba non stop salje neki sms digitalnog tehnicara umjesto spajanja s agentom

sto napraviti? ne kupuje mi se novi ruter na moj trosak, njihova duznost je pruziti dobru uslugu pod ugovorom

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Wifi ne radi kako treba
Petar hw kaže...

Poz, imam problem zadnja 2-3 tjedna sa wifijem, A1, neki njihov Huawei router, nikako da proradi internet, this site can't be reached... malo radi pa malo ne i gubim zivce na najjace

-isprobano naravno restart rutera

-iskljucenje rutera iz struje na 15min

-restart rutera na tvornicke postavke

-problem se događa na 2.4ghz i 5ghz wifiju

-zadnjih mjeseci je dobro radilo

-signal je dobar, punih 5 crtica

-nemam opciju isprobati na drugom mobitelu/kompu, ali ne bih rekao da je do mog mobitela

-korisnicka sluzba non stop salje neki sms digitalnog tehnicara umjesto spajanja s agentom

sto napraviti? ne kupuje mi se novi ruter na moj trosak, njihova duznost je pruziti dobru uslugu pod ugovorom

daj za početak s obzirom da si isprobao sve klasične korake troubleshoota pitaj susjeda/susjedu da ti posude laptop/mobitel na dan-dva i probaj testirat s drugim uređajem.
Jako teško je izolirati problem ako samo sa svog telefona pokušavaš testirati.

15 godina
Wifi ne radi kako treba

-umjesto 'posudbe' laptopa (računala s wlanom) .. 'lakši' način je provjeriti rad mobitela npr u kafiću.. tisuće hotspotova ili susjed, lakše nego tražiti posudbu.

-tek kad se zna da mobitel-wlan radi ok, tad ima smisla gnjaviti operatera, gubiti vrijeme uz šansu 50% da je problem na drugoj strani što s operaterom nema veze. Mora se provjeriti ili imati par uređaja jer jedan ne znači ništa, sve se kvari...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
3 godine
Wifi ne radi kako treba

update, evo upravo probah na drugom mobitelu, radi uredno. znaci do mog mobitela je (ULEFONE ARMOR 21), katastrofa, nikad vise kineza

moze slobodno delete teme i oprosti boze sto sam jebao mamicu huaweiu i svima u a1

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Wifi ne radi kako treba
Petar hw kaže...

update, evo upravo probah na drugom mobitelu, radi uredno. znaci do mog mobitela je (ULEFONE ARMOR 21), katastrofa, nikad vise kineza

moze slobodno delete teme i oprosti boze sto sam jebao mamicu huaweiu i svima u a1

ak ti se da opali factory reset na mobu i onda probaj opet.

15 godina
Wifi ne radi kako treba

-prije reseta mobitela..

-resetiraj modem, bez čačkanja koje si možda već pokušavao-mijenjao.. ili ako nisi preskoči taj korak.

-zatim na mobitelu obriši-zaboravi postojeću mrežu.. jer može biti bilo što, banalno pogrešan pass + duplić za 2,4-5ghz.. i loše hendlanje kanala-signala, tj prije reseta probati ovako i tad ponovo spojiti na 2,4 jer je veća šansa za problem na većoj brzini ako je nešto od soft-hw loše u mobitelu.. .. pa do tog da je problem u broju kanala, količini signala susjeda-mobitela itd.. što može raditi probleme na wlanu, no ako drugi uređaji rade tad je vjerojatnije da je baš taj 'smeće'.. no prvo prbati, nove mrežne postavke od niže brzine, pa reset.. a ako je nakon tog isto, tad je mob 99% krivac..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
3 godine
Wifi ne radi kako treba

sad kad razmislim mislim da je problem poceo prije par tjedana kad sam prije spavanja umjesto silent moda poceo koristiti airplane mode a to koliko znam gasi sve module prijamnike u mobitelu pa se vjerojatno nesto poremetilo

a resetirati mobitel na tvornicke postavke mi se FAKAT NEDA. pola dana posla i podesavanja svih aplikacija, jos ako ne rijesi problem popizdit cu

obrisi-zaboravi postojecu wifi mrezu je naravno isprobano 

"resetiraj modem" - sta jel postoji opcija reseta samo modema u mobitelu?

probao sam i uci u recovery pa clearati cache mozda pomogne ali ovaj mob ne reagira na power button+volume up ili down, uvijek samo normalno upali...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2024 13:46 (Petar hw).

0 0 hvala 0
3 godine
Wifi ne radi kako treba

update2, kopao sam po settinzima i nasao ovaj reset network settings, odradio restartao mob i odmah je wifi proradio (a zadnjih sat vremena nije), puno hvala ako bude rijeseno 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2024 13:42 (Petar hw).

1 0 hvala 0
3 godine
Wifi ne radi kako treba

na kraju nije niti do mobitela vec do adguard-a (aplikacija protiv reklama, lokalni vpn, filtrira cijeli internet)

fuck, ipak nisu svi kineski mobiteli smece

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 18:05 (Petar hw).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice