Microsoft preselio iz Zagreba u Beograd zaključana tema

poruka: 57
|
čitano: 7.560
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Microsoft preselio iz Zagreba u Beograd
syncmaster245b kaže...
.

Da te iole briga o situaciji znao bi da je preko 80 000 obrta zatvoreno u proteklih 3 godine jer su davanja postala neizdrziva. Da je u svakom obrtu samo po jedan covjek radio, a nije,  to znaci da drzava svojom tvrdoglavom politikom izgubila i jos uvijek gubi cca. 16 milijuna

Ma necu uopce vise s tobom diskutirati jer mi samo napravis zgaravicu.

pitanje ej na koje ti ne znaš odgovor da je svaka budala mogla otvoriti s par kuna obrt prije 2009 godine.

nesposobni su otpali, a nisam primjetio da su ozbiljni obrti, poduzetnici propali, samo nesposobni koji se nisu znali rerganizirat ili nisu ni trebali otvarat obrt. otvorili ga da ih se zove na ulici "ej direktore".

90% firmi koje su ošle u k+++ su uvoz-izvoz svega, bavljenje s molerajem, letom na mjesec, izradom igračaka, uvoz automobila, traktora, stočne hrane, ma sve brate, nema čim se jedan Hrvat ne zna bavit.

kad je malo stislo, paf, raspale se umjetne firme, jer takvi kao oni nisu plaćali jedni drugima i što im je preostalo ?

bezbroj privatnika, pa eto i naš Bug.hr je opstao jer znaju raditi, otvorili su i forum, šire se, napreduju i lijepo zarađuju. {#}

sjaši Kurta da uzjaše Murta
16 godina

http://www.posao.hr/clanci/vijesti/hrvatska/zaposleni-u-drzavnim-tvrtkama-imaju-67-posto-vecu-placu/3284/

http://www.jutarnji.hr/svaki-peti-covjek-u-drzavnoj-upravi-radi-na-poziciji-sefa--/777804/

Apsolutno vas ima previse i apsolutno ste preplaceni i apsolutno lazes da je smanjeno zaposljavanje u proteklih 10 godina.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
14 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...

http://www.posao.hr/clanci/vijesti/hrvatska/zaposleni-u-drzavnim-tvrtkama-imaju-67-posto-vecu-placu/3284/

http://www.jutarnji.hr/svaki-peti-covjek-u-drzavnoj-upravi-radi-na-poziciji-sefa--/777804/

Apsolutno vas ima previse i apsolutno ste preplaceni i apsolutno lazes da je smanjeno zaposljavanje u proteklih 10 godina.

kad vidim koje si linkove stavio apsolutno odustajem od ove teme.

adio...

samo ovo pročitati

http://www.sdlsn.hr/index.php/?article=7989&category=1

Javna je tajna, kaže, da u privatnom sektoru poslodavci radnike najčešće prijavljuju na minimalnu plaću, a ostatak do pune neto plaće dobivaju na ruke, dakle na crno. Radniku se tako umanjuje njegova buduća mirovina iz II. stupa, ali i oštećuje fond generacijske solidarnosti u koji se zbog toga uplaćuje manje novca, a država taj manjak podmiruje dodatnim zaduživanjem. Trpi i lokalna samouprava, tvrdi, jer se iz prijavljenog dohotka plaća i manji prirez, što se odražava na javni standard građana u lokalnoj zajednici. Zaposleni u javnom sektoru, pak, porez plaćaju na stvarno ostvarenu plaću i kategorija su radnika koji tijekom svog radnog vijeka kroz porezna davanja u punom iznosu financiraju sve funkcije države, a solidarno i manjak prihoda koji se u privatnom sektoru odljeva u čistu osobnu potrošnju poslodavaca, kaže Kuhar i dodaje da zaposleni u javnom sektoru građanima omogućuju pravo na školovanje, zdravstvenu i socijalnu skrb, fizičku i materijalnu sigurnost i pravni okvir u kojem će se gospodarstvo moći razvijati u ozračju poduzetničke i tržišne slobode.

- I da, država ubire porez iz kojeg se to sve financira.Sindikat upozorava da prepreka razvoju i gospodarskom oporavku nisu samo javne i državne službe, kako se to želi prikazati u javnosti, već i poslovna nekultura i porezna nedisciplina privatnog sektora. Vile, brodovi i skupocjeni automobili privatnih poslodavaca u Hrvatskoj nisu samo plod njihove poslovne uspješnosti, već zakidanja zaposlenih, ali i države za porez koji su joj dužni platiti te su stoga povici na prekomjernu administraciju možda i pokušaj stvaranja preduvjeta za nesmetano poslovno poduzetništvo na hrvatsko-balkanski način - oštro se obrušio Kuhar. U strukturi 'birkokratskog' aparata najmanji broj čini administrativno osoblje, a najveći 'proizvodni' radnici poput policajaca, zatvorskih čuvara, poreznika, carinika, inspektora, pravosudnih službenika. I on se slaže da bi taj aparat trebao biti bolji i učinkovitiji, ali i upozorava da ti zaposlenici iz svojih plaća podmiruju obveze prema proračunu, što se za privatni sektor ne bi moglo reći, zaključuje u priopćenju Siniša Kuhar. (G. G.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 21:49 (Provjeren).
16 godina
Provjeren kaže...

pitanje ej na koje ti ne znaš odgovor da je svaka budala mogla otvoriti s par kuna obrt prije 2009 godine.

nesposobni su otpali, a nisam primjetio da su ozbiljni obrti, poduzetnici propali, samo nesposobni koji se nisu znali rerganizirat ili nisu ni trebali otvarat obrt. otvorili ga da ih se zove na ulici "ej direktore".

90% firmi koje su ošle u k+++ su uvoz-izvoz svega, bavljenje s molerajem, letom na mjesec, izradom igračaka, uvoz automobila, traktora, stočne hrane, ma sve brate, nema čim se jedan Hrvat ne zna bavit.

Evo ti si izvrstan primjer covjeka ne shvaca posao koji radi iz jednostavnog razloga sto nisi u stanju sagledati siru sliku.

Umjesto da od svake te, kako ih ti posprdno nazivas "budale koja je otvorila obrt" (sto je samo jos jedan pokazatelj kakvi ljudi rade u, recimo poreznoj) ubirete normalan porez vi ga svojom nesposobnoscu i megalomanskim apetititma natjerate da zatvori i otjerate na rad u crno.

I na kraju niti ti ubires porez, imas nelojalnu  konkurenciju preostaloj "budali koja jos uvijek ima obrt" koji tada ima manje posla jer je skuplji od onoga na crnjaka i zatim on odlazi na rad na crno i tako u krug. Pa nije ovo nuklearna fizika da se neda shvatiti nakon 5 minuta gledanja u situaciju.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 21:36 (syncmaster245b).
16 godina
Provjeren kaže...

U strukturi 'birkokratskog' aparata najmanji broj čini administrativno osoblje, a najveći 'proizvodni' radnici poput policajaca, zatvorskih čuvara, poreznika, carinika, inspektora, pravosudnih službenika. I on se slaže da bi taj aparat trebao biti bolji i učinkovitiji, ali i upozorava da ti zaposlenici iz svojih plaća podmiruju obveze prema proračunu, što se za privatni sektor ne bi moglo reći, zaključuje u priopćenju Siniša Kuhar. (G. G.)

Ma kakve su ovo gluposti?!!!!

Prima placu iz proracuna i onda kaze da podmiruje svoja davanja u proracun? Prebacis novce iz lijevog u desni dzep i onda kazes da si zaradio?

Ovo je vec uvredljivo!

15 godina
neaktivan
Microsoft preselio iz Zagreba u Beograd

ajd barem je google došao na njihovo bivše mjesto. To čak ima veće šanse XD

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Povjeren provjeri se jos jednom jer pricas gluposti.

Necu previse komentirati neke od tvojih gluposti ali te mogu zaliti sto radis za dvojicu i dodjes kuci umoran.

Tuzna prica, srce mi se slama za tobom.

Mogu li ti predloziti da mjenjas posao?

Recimo mozes raditi kao taxi vozac, smjene su odlicne 12 sati u nocnoj, prijavljen si na minimalac i vozikas se po cijelu noc razgledavas grad i upoznajes nove ljude..

Mozda se nadjes u gradjevini? probaj.. nemas definiranu smjenu, radi se dok ne zavrsis u svim vremenskim uvjetima i nisi prijavljen ali makar imas svjez zrak i nitko ti ne brani da popijes pivu uz marendu.

Probaj u brodogradnji ako ima jos koji kooperant koji bi te primio, tamo je savrseno imas cak i placenu marendu. Moja preporuka za tebe je anti korozivna zastita, znas to su oni strojevi koji skidaju staru boju s oplate broda, tu bi se tesko umorio. Smjene su ti po 10h i iznad tebe stoji osoba koja je odgovorna za zavrsis sav zadan posao u tom vremenskom roku.

Dobijes i svakakve zanimljive stvarcice kao sto su gas maska, filteri, nove brus ploce, lufterica, radno odjelo, cipele sa zeljeznom kapom....

Samo evo ti jedan tip, pazi se kad budes radio s luftericom jer ti se celicna zica koja odpada s nje zabija u meso pa kad budes dobio 5min odmora nakon dva sata rada probaj pincetom to povaditi iz sebe kako bi izbjegao upalu.

Uzivaj :)

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Provjeren kaže...

ja radim u poreznoj pa vidim kako se izbjegava plaćanje poreza, doprinosa za mirovinsko, zdravstveno da boli glava...

jedan dio vas privatnika ne shvaća svoje obaveze prema državi ozbiljno.

a što se tiče Srbije, ako ti je tamo "primamljivije" za biznis, tko ti brani, idi pa zaradi.

Pa zato onaj dio koji normalno plaća, treba naj***at, jel? Ma bravo! Sa takvim razmišljanjem nije ni čudo što nam je država tu di jeste.

Kod nas zamalo pa plaću koju radniku daješ, trebaš dati i državi. Radnik kod nas je brutalno skup, al ne zato jer on to traži, nego zato jer država stavlja svoje namete zbog preglomaznog državnog aparata (tako da ne ode u bankrot).

Pogledaj si malo investicije... Kako kotiramo s okolnim susjedima. Nisam siguran za Albaniju, ali sve ostale nas i te kako deru po stranim ulaganjima. Zašto? Zato jer smo šampioni u najsporijem i najretardiranijem državnom aparatu. Nadodaj na to najveće namete i imaš idealnu formulu za stjerat zemlju u... Well, tamo gdje već jesmo.

Potpisujem. Već više od mjesec dana čekam da se "gospoda" državni službenici vrate s godišnjeg kako bi netko mogao uzeti papire koje sam predao i lupiti žig na njih kako bi mogao sljedećih mjesec dana čekati da lupe žig na papir kojeg nisam mogao dobiti bez ovog prvog. I tako već od početka 7. mjeseca. Zlo mi je od šaltera "drugi kat lijevo do kraja hodnika" i dodatka 2 prinesku E, zlo mi je od toga da ja trošim svoje vrijeme kako bi obavio posao kojeg bi trebali obavljati ti isti državni službenici, a pogotovo mi je zlo od toga što se ta lijena mašinerija financira i iz mojeg džepa - najiskrenije mi je žao svake, ali baš svake pojedinačne lipe koju mi tako ležerno uzmu svaki mjesec.

Kako je moguće da jedna ovako jadna državica ima višestruko veći birokratski aparat nego neke od najrazvijenijih europskih zemalja, a istovremeno je obrnuto proporcionalan učinku kojeg ostvaruje? Nitko normalan ne može tvrditi da je to nužno, potrebno i opravdano. Takav sustav je neodrživ i jedva čekam da se uruši - jer ovako jednostavno ne ide. Pa kad se (barem!) 2/3 birokratčića nađe s ove strane crte i dobiju priliku da i sami pridonesu punjenju proračuna, vidjet ćemo hoće li i dalje razmišljati na isti način.

Provjeren kaže...

"Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske"? Stvarno? To je tvoj izvor informacija? Krasno... {#}

P.S.

Ispričavam se zbog offtopica. Odlazak Microsofta (makar i samo simbolički - ako ćemo iskreno) ponukat će i ostale da razmisle o preustrojavanju i preusmjeravanju snaga i to nikako neće biti dobro. A svaki gubitak, na i ovako slabom IT tržištu, predstavlja ogroman gubitak.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 2:33 (vlad0).
16 godina
samo neka oni sele...
Dadoh dinar, mišljah, srat ću, al' prevarih se grdno, jer samo sam prdn'o. ( ( ( msn: dj_djdado@hotmail.com ) ) )
14 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...
Provjeren kaže...

U strukturi 'birkokratskog' aparata najmanji broj čini administrativno osoblje, a najveći 'proizvodni' radnici poput policajaca, zatvorskih čuvara, poreznika, carinika, inspektora, pravosudnih službenika. I on se slaže da bi taj aparat trebao biti bolji i učinkovitiji, ali i upozorava da ti zaposlenici iz svojih plaća podmiruju obveze prema proračunu, što se za privatni sektor ne bi moglo reći, zaključuje u priopćenju Siniša Kuhar. (G. G.)

Prima placu iz proracuna i onda kaze da podmiruje svoja davanja u proracun? Prebacis novce iz lijevog u desni dzep i onda kazes da si zaradio?

Ovo je vec uvredljivo!

ti baš ništa ne kontaš, propast će ti firma.

tu piše (samo treba znat pročitat) da u odnosu na veliki dio privatnika koji ne uplaćuju svoje obaveze redovito, "proizvodni" sektor birokracije ipak uplaćuje, a uplaćuje jer mu se skida i nema kontrolu nad tim sredstvima koja se vraćaju državi dok privatnik nađe sto načina kako bi državu zahebao.

osim toga, proizvodna birokracija i troši svoje plaće u trgovinama namještaja, mesnicama, kupuju automobile, troše nemilice, opet nam država naplati porez i opet se u "proizvodnom" sektoru zapošljavaju ljudi jer netko tu robu mora i prodavati, vozać kamiona je mora dovesti, skladištar utovariti, građevinar sagraditi tu zgradu u kojoj se nešto prodaje.

vidiš, sve je to zatvoreni krug, čista biokemija, jedan element utječe na drugi kako god okreneš.

plug-in kaže...

Povjeren provjeri se jos jednom jer pricas gluposti.

Necu previse komentirati neke od tvojih gluposti ali te mogu zaliti sto radis za dvojicu i dodjes kuci umoran.

Tuzna prica, srce mi se slama za tobom.

Mogu li ti predloziti da mjenjas posao?

Recimo mozes raditi kao taxi vozac, smjene su odlicne 12 sati u nocnoj, prijavljen si na minimalac i vozikas se po cijelu noc razgledavas grad i upoznajes nove ljude..

Mozda se nadjes u gradjevini? probaj.. nemas definiranu smjenu, radi se dok ne zavrsis u svim vremenskim uvjetima i nisi prijavljen ali makar imas svjez zrak i nitko ti ne brani da popijes pivu uz marendu.

Probaj u brodogradnji ako ima jos koji kooperant koji bi te primio, tamo je savrseno imas cak i placenu marendu. Moja preporuka za tebe je anti korozivna zastita, znas to su oni strojevi koji skidaju staru boju s oplate broda, tu bi se tesko umorio. Smjene su ti po 10h i iznad tebe stoji osoba koja je odgovorna za zavrsis sav zadan posao u tom vremenskom roku.

Dobijes i svakakve zanimljive stvarcice kao sto su gas maska, filteri, nove brus ploce, lufterica, radno odjelo, cipele sa zeljeznom kapom....

Samo evo ti jedan tip, pazi se kad budes radio s luftericom jer ti se celicna zica koja odpada s nje zabija u meso pa kad budes dobio 5min odmora nakon dva sata rada probaj pincetom to povaditi iz sebe kako bi izbjegao upalu.

Uzivaj :)

a ti ne pričaš gluposti {#}

zašto bi ja koji sam uvijek imao odlične ocjene po školama i treba mi još 4 ispita do magisterija vario, vozio kamion, i radio ostale poslove koje ti spominješ.

tko ti je kriv što si lutao po gradu, vjerojatno imao dvojke iz većine predmeta (naklonošću profesora, ajd da mu dam 2 bolje nego da mali krade) dok sam ja učio i ti se sad uspoređuješ sa mnom !?

đizs {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 11:46 (Provjeren).
16 godina
Provjeren kaže...

tu piše (samo treba znat pročitat) da u odnosu na veliki dio privatnika koji ne uplaćuju svoje obaveze redovito, "proizvodni" sektor birokracije ipak uplaćuje, a uplaćuje jer mu se skida i nema kontrolu nad tim sredstvima koja se vraćaju državi dok privatnik nađe sto načina kako bi državu zahebao.

"Proizvodni sektor birokracije"???

Imas petlje naplacivanje kazni i nameta nazivati proizvodnjom. Ti jednostavno nemas veze sa stvarnoscu.

Srecom, kako stvari stoje, vrlo skoro ce "proizvodnu birokraciju" svesti na normalu.

Dao bog da  na vlastitoj kozi osjetis sto znaci kada ti se uzima pola necega sto si teskom mukom zaradio.

Prema vama poreznicima Franjo Tahi izgleda kao socijalni radnik i humanitarac jer je uzimao svega 2/10 seljakova uroda.

I na kraju, o kakvim ocjenama pricas, kada si posao i ovako dobio preko veze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 12:26 (syncmaster245b).
16 godina
neaktivan
Provjeren kaže...

ti imaš ozbiljnih problema u sagledavanju stvarnosti

- prvo, mislim da je dovoljno očito da je javni sektor preogroman, preskup i totalno neučnkovit (možda si ti izuzetak al sad pričamo u globalu), prmjer tome je recimo moja cura koja tek je pred mjesec dana dobila službenu potvrdu o uknjižbi nekretnine koja je kupljena i uknjižena početkom 2009.

- drugo plug-in ti je rekao da se nemaš pravo žalit na radne uvjete (opet pričamo u globalu) jer budimo realni al večina javnih službenika za vrijeme radnog vremena obavi plac i sve slične aktivnosti koje nisu vezane za posao (http://www.rep.hr/vijesti/zabava-i-odmor/radni-dan-sime-krasic-kava-i-novine/638/)

- treće kaj se tiče školovanja, u gornjoj (taksi, građevina, brodogradnja i slično) ekipi ima radnika svakakvih kvalifikacija, pa čak i akademski obrazovanih građanina koji su imali tu sreću da rade za kako ti kažeš privatnike koji su se bavili onime čeme se hrvati ne znaju bavit, očito se hrvati znaju samo javnim sektorom bavit

- četvrto i možda najbitnije, probudi se, nemoj imati JK sindrom i pričat kako li je bajno u hrvatistanu dok u Pušća-Bistri* otvara školsko igralište za šah

*da, znam

kod mene normalno radi.....
14 godina
protjeran
cekpi kaže...
Provjeren kaže...

ti imaš ozbiljnih problema u sagledavanju stvarnosti

- prvo, mislim da je dovoljno očito da je javni sektor preogroman, preskup i totalno neučnkovit (možda si ti izuzetak al sad pričamo u globalu), prmjer tome je recimo moja cura koja tek je pred mjesec dana dobila službenu potvrdu o uknjižbi nekretnine koja je kupljena i uknjižena početkom 2009.

- drugo plug-in ti je rekao da se nemaš pravo žalit na radne uvjete (opet pričamo u globalu) jer budimo realni al večina javnih službenika za vrijeme radnog vremena obavi plac i sve slične aktivnosti koje nisu vezane za posao (http://www.rep.hr/vijesti/zabava-i-odmor/radni-dan-sime-krasic-kava-i-novine/638/)

- treće kaj se tiče školovanja, u gornjoj (taksi, građevina, brodogradnja i slično) ekipi ima radnika svakakvih kvalifikacija, pa čak i akademski obrazovanih građanina koji su imali tu sreću da rade za kako ti kažeš privatnike koji su se bavili onime čeme se hrvati ne znaju bavit, očito se hrvati znaju samo javnim sektorom bavit

- četvrto i možda najbitnije, probudi se, nemoj imati JK sindrom i pričat kako li je bajno u hrvatistanu dok u Pušća-Bistri* otvara školsko igralište za šah

*da, znam

--jedno je misliti a drugo (znaš već ono). ti si čitao po novinama i gledao statistike onog neuspjelog abortusa MBage s Nove TV da ima previše zaposlenih u javnom i drž. sektoru i na tome zasnivaš svoje znanje o temi ?

ili imaš neke druge normalnije informacije ?

nema previše zaposlenih u "birokraciji" nego je 50% neučinkovita kao što je neučinkovito i 50% iz "realnog" sektora (kako se neki vole zvat) a gore sam objasnio u čemu je problem.

uvijek se žale neki kukuriku i kukulele privatnici i njima je država skupa dok većina privatnika radi kako treba i plaća svoje obaveze redovito naročito u zadnjih god i pol (ako nisi znao, eto; iz prve ruke informacija).

-- stavio si tu babetinu Šimu Krasić. mogao si staviti i Milanovića, Čobankovića i pitat ih gdje su kad nisu na radnom mjestu u Saboru (kad su sjednice) ?

ja ti imam pauzu pola sata, smijem izaći van, ako zakasnim 5 minuta odbija se od plaće, kužiš ?

ne pišem ja da je bajno, nego ispravljam netočne navode.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 13:15 (Provjeren).
17 godina

@Provjeren - negdje sam citao da je prosjecna placa u javnom sektoru veca od prosjecne place u privatnom sektoru. Jel to malo smijesno da financiramo neradnike, a usto imaju i vece place od nas?

Stari mi radi u javnom sektoru i tocno znam kako se tamo radi.

Frendica mi radi u poreznoj u Splitu i znam da vecinu vremena dyka kuyac.  

Drugi frend mi radi za Zupaniju, vise je kod mene u firmi nego na svom radnom mjestu.

Zato ne kenjaj bzvz.

I am creationist. I believe man created god.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 13:18 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Provjeren kaže...
syncmaster245b kaže...
Provjeren kaže...

Ovo je vec uvredljivo!

ti baš ništa ne kontaš, propast će ti firma.

osim toga, proizvodna birokracija i troši svoje plaće u trgovinama namještaja, mesnicama, kupuju automobile, troše nemilice, opet nam država naplati porez i opet se u "proizvodnom" sektoru zapošljavaju ljudi jer netko tu robu mora i prodavati, vozać kamiona je mora dovesti, skladištar utovariti, građevinar sagraditi tu zgradu u kojoj se nešto prodaje.

vidiš, sve je to zatvoreni krug, čista biokemija, jedan element utječe na drugi kako god okreneš.

Prvo: Siniša Kuhar je glavni tajnik "Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske" (što dovoljno govori o njegovoj nepristranosti) i posve mi je nejasno zašto misliš da bi trebali uvažiti njegove izjave, a pogotovo u kontekstu o kojem pričamo.

Drugo: "'proizvodni' sektor" birokracije je u samoj svojoj definiciji oksimoron, što bi ti svakako kao jedan (navodno) obrazovani građanin trebao znati. Proizvodnja je "stvaranje proizvoda za daljnje korištenje ili prodaju" dok birokracija u doslovnom prijevodu znači "vladavina uprave". To što je "proizvodni" stavljen u dvostruke navodnike ne mijenja ništa, a pogotovo ne mijenja činjenicu da se pokušava progurati ideja da birokratski aparat nešto proizvodi. Ne proizvodi ništa, a samim time ne postoji ni "proizvodna birokracija".

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

@Provjeren - negdje sam citao da je prosjecna placa u javnom sektoru veca od prosjecne place u privatnom sektoru. Jel to malo smijesno da financiramo neradnike, a usto imaju i vece place od nas?

Stari mi radi u javnom sektoru i tocno znam kako se tamo radi.

Frendica mi radi u poreznoj u Splitu i znam da vecinu vremena dyka kuyac.  

Drugi frend mi radi za Zupaniju, vise je kod mene u firmi nego na svom radnom mjestu.

Zato ne kenjaj bzvz.

a tko si ti da mene zaboli za tvog starog (ti kažeš da je neradnik), frendica ti vjerojatno "to" i radi nekom šefu u poreznoj (ni to nije sporno), a za kolegu si mogao izmislit bilo što.

koji si ti relevantan faktor da bi tvoje baljezganje bilo bitno u ovoj razmjeni mišljenja !?

iš, iš !!

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 13:35 (Provjeren).
16 godina
neaktivan
Provjeren kaže...

--jedno je misliti a drugo (znaš već ono). ti si čitao po novinama i gledao statistike onog neuspjelog abortusa MBage s Nove TV da ima previše zaposlenih u javnom i drž. sektoru i na tome zasnivaš svoje znanje o temi ?

ili imaš neke druge normalnije informacije ?

nema previše zaposlenih u "birokraciji" nego je 50% neučinkovita kao što je neučinkovito i 50% iz "realnog" sektora (kako se neki vole zvat) a gore sam objasnio u čemu je problem.

uvijek se žale neki kukuriku i kukulele privatnici i njima je država skupa dok većina privatnika radi kako treba i plaća svoje obaveze redovito naročito u zadnjih god i pol (ako nisi znao, eto; iz prve ruke informacija).

-- stavio si tu babetinu Šimu Krasić. mogao si staviti i Milanovića, Čobankovića i pitat ih gdje su kad nisu na radnom mjestu u Saboru (kad su sjednice) ?

ja ti imam pauzu pola sata, smijem izaći van, ako zakasnim 5 minuta odbija se od plaće, kužiš ?

ne pišem ja da je bajno, nego ispravljam netočne navode.

ne vidim čemu vrijeđanje mislava ili šimice? takvi komentari govore jako puno o tome pošto veliš da ćeš uskoro magistirat onda govore i još nešto al to nije tema ove rasprave

šima je tipičan predstavnik javnog sektora i po radnom danu i po učinkovitosti s obzirom da u 16 godina koliko je bila državna revizorica nije pronašla ništa spomena vrijedno.

svoje mišljenje o javnom sektoru sam formirao ipak večinom na osobnom iskustvu s javnim sektorom, pošto radim u nazovi uslužnoj djelatnosti u "realnom" sektoru imao sam više puta vidjeti kako i koliko se to "radi" u javnom sektoru

ps-u realnom sektoru možeš bit neučinkovit mjesec - dva, već treči mjesec postaješ statistika u hzz-u 

kod mene normalno radi.....
14 godina
protjeran

i samo da se odjavim jer je ovo sve off, a tema je majkrosoft preselio u Begeš.

Bog i Hrvati ! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Provjeren kaže...

a tko si ti da mene zaboli za tvog starog (ti kažeš da je neradnik), frendica ti vjerojatno "to" i radi nekom šefu u poreznoj (ni to nije sporno), a za kolegu si mogao izmislit bilo što.

koji si ti relevantan faktor da bi tvoje baljezganje bilo bitno u ovoj razmjeni mišljenja !?

iš, iš !!

Da, ti si relevantan faktor koji brani svoje radno mjesto gdje ukucate 2 - 3 predmeta dnevno, a ostalo citate novine, pijete kavu i idete na plac. I ja bi takvo radno mjesto. Zapravo nebi, jer bi puko od dosade.

14 godina
neaktivan
Provjeren kaže...

Bravo! Kako je tebi dobro.

Cuj ne zelim se spustati na tvoj nivo, molim te nemoj mi odgovarati ali ne zato sto to ne mogu podnjeti nego zato sto zbilja imas vrlo nizak IQ iako to pokusavas nadopuniti nekom razinom informacija koje su svima dostupne.

Zivi ti u svom lala landu i pokusavaj i dalje impresionirati ljude oko sebe svojim peticama, mene nisi a koliko vidim ni ostale makar u ovoj temi.

Eh da i vecinu tvojih postova saljes s posla na kojem ti je tako tesko..

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 14:14 (plug-in).
17 godina

Nemojte sve trpat u isti koš...evo vam primjer iz "zemlje znanja"...na sveučilištu gdje ja radim ima nas 5 (slovima: pet) informatičara

Američko sveučilište, okruglo 10 puta veće:

http://uits.iu.edu/staff_list/

Da se ne mučite brojati...660 informatičara

Sasvim druga priča je malo mjesto gdje ja živim, 1100 stanovnika, a u općini 35 zaposlenih

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
Provjeren kaže...
 "proizvodni" sektor birokracije ipak uplaćuje,
(...)

zašto bi ja koji sam uvijek imao odlične ocjene po školama i treba mi još 4 ispita do magisterija vario, vozio kamion, i radio ostale poslove koje ti spominješ.

tko ti je kriv što si lutao po gradu, vjerojatno imao dvojke iz većine predmeta (naklonošću profesora, ajd da mu dam 2 bolje nego da mali krade) dok sam ja učio i ti se sad uspoređuješ sa mnom !?

Da je po bogu i pravdi, ti nikada ne bi ni primirisao fakultetu, a kamoli bio 4 ispita do kraja...

Proizvodna biorkacija? Ne tebe, nego onoga koje tebi dao odličnu ocjenu treba na Goli otok poslati...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

Da je po bogu i pravdi, ti nikada ne bi ni primirisao fakultetu, a kamoli bio 4 ispita do kraja...

Proizvodna biorkacija? Ne tebe, nego onoga koje tebi dao odličnu ocjenu treba na Goli otok poslati...

Uvijek, ali UVIJEK kada se kritizira nečije znanje ili pismenost, dobra ideja je provjeriti imaš

li i sam kakvih gramatičkih i inih pogrešaka prije postanja {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina

Kao da je on negdje spominjao gramatiku?

2 0 hvala 0
16 godina
segregator kaže...

Nemojte sve trpat u isti koš...evo vam primjer iz "zemlje znanja"...na sveučilištu gdje ja radim ima nas 5 (slovima: pet) informatičara

Američko sveučilište, okruglo 10 puta veće:

http://uits.iu.edu/staff_list/

Da se ne mučite brojati...660 informatičara

Sasvim druga priča je malo mjesto gdje ja živim, 1100 stanovnika, a u općini 35 zaposlenih

Druga strana medalje:

Kolega je dobio posao na medicinskom fakultetu kao informaticar. Sav njegov posao se svodio na povremenu zamjenu tonera i ukoliko nesto krepa da iznese pokvareni uredjaj iz kancelarije i nazove firmu s kojom imaju servisni ugovor.

6 mjeseci kasnije je dao otkaz jer nije mogao izdrzati nista ne raditi.

16 godina
segregator kaže...

Uvijek, ali UVIJEK kada se kritizira nečije znanje ili pismenost, dobra ideja je provjeriti imaš

li i sam kakvih gramatičkih i inih pogrešaka prije postanja {#}

Ja imam disleksiju i disgrafiju tako da je čudo božje kad napišem zavisno složenu rečenicu...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
syncmaster245b kaže...

Druga strana medalje:

Kolega je dobio posao na medicinskom fakultetu kao informaticar. Sav njegov posao se svodio na povremenu zamjenu tonera i ukoliko nesto krepa da iznese pokvareni uredjaj iz kancelarije i nazove firmu s kojom imaju servisni ugovor.

6 mjeseci kasnije je dao otkaz jer nije mogao izdrzati nista ne raditi.

To je druga stvar kad je riješeno kroz outsorcing

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice