Mastodon - hrvatska instanca

poruka: 2
|
čitano: 3.033
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Mastodon - hrvatska instanca

Mastodon instanca primarno orjentirana na hrvatsko govorno područje je spremna. Možete je pronaći na:

 

https://salocha.online

 

ako taj link ne radi onda ide i preko ovoga "invite" linka: 

 

https://salocha.online/invite/WkJHfnSr

 

Za sada je registracija novih korisnika slobodna i otvorena, ako bude trebalo pa ćemo i to regulirati. Kažu da zna biti problema sa spamerima pa ako se to dogodi, stavit ću registraciju samo sa naknadnim odobrenjem. Instanca je opće namjene, znači nije tematska, ali tko zna, možda se vremenom promjeni. Bitno je da se nešto pokrenulo. Hosting je poprilično mali pa je pitanje koliko korisnika može podržavati. Kad se sve sruši, onda ću valjda znati.

Što se tiče app klijenata za android, preporučam kao jednostavniji Tusky ili kao nešto kompliciraiji FediLab (na google playu se plaća, ali na F-Droidu je besplatan) . Fedilab je zanimljiv jer kao posebne stupce možete staviti bilo koju instancu koja postoji u Fediversu i pratiti je, te biti u interakciji sa tim timelineom bez da se posebno registrirate na njega, što mi je super.

 

Nije cilj neka opća masovnost, server je manji, nadam se da će se stvoriti jedna normalna zajednica a i da će ovo inspirirati još nekoga da pokrene instancu na HR govornom području

 

Ako ima kakvih savjeta i prijedloga, slobodno javite.

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Mastodon - hrvatska instanca

Mastodon je federirana društvena mreža, decentralizirana, organizirana u sustav "fediversa" koji nije u vlasništvu niti jedne tvrtke, već su stotine instanci (fediverse poslužitelja) međusobno povezane, te sa ove instance možete pratiti nekog korisnika ili prijatelja koji se nalazi na drugoj instanci. Iza Mastodona ne stoji veliki novac, nema reklama, nitko vas sustavno ne špijunira niti prodaje vaše privatne podatke marketinškim tvrtkama.

Mastodon je jednostavan ako ste već upoznati s Twitterom. No u fediversu postoje platforme kao što su Friendica, Pleroma, Peertube, Pixelfed i slični koji pokrivaju i ostale aspekte društvenih mreža sličnime Youtubeu, Facebooku, Instagramu i ostalima, no uz tu prednost da zadržavate svoju privatnost. Svaki Mastodon poslužitelj ima svoja pravila. Preporučamo da proučite pravila na ovome i ako vam odgovaraju, pridružite se. Ukoliko se ne slažete sa tim pravilima, uvijek možete otići na drugi poslužitelj, ili pokrenuti svoj vlastiti. U tome je ljepota Fediversa. 

 

Više o Mastodonu https://joinmastodon.org/

 

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice