HDS ZAMP ne postoji

poruka: 13
|
čitano: 8.638
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
ZAMP ne postoji

Kabelski distributeri dokazali da HDS ZAMP neosnovano šalje dopise i predstavlja se kao udruga građan sa izmišljenim i protupravnim pečatom.

 

link

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
 
2 0 hvala 2
16 godina
moderator
offline
Re: ZAMP ne postoji

Dokazali? Da, moš mislit. Ne vjerujem da će se išta izroditi iz toga, barem sudeći prema "dokazima". Naime, ovi stalno spominju udrugu HDS ZAMP, no u toj vijesti nije predočen nikakav dokument ili bilo što drugo što bi potvrđivalo da su se oni predstavljali kao udruga građana HDS-ZAMP ili ZAMP (dobro, pitanje je smije li na štambilju pisati HDS ZAMP ako se udruga zove HDS, ali na štambilju ne piše da je riječ o Udrugi HDS-ZAMP). Koliko vidim, ZAMP se predstavlja kao "stručna služba" HDS-a (a HDS je udruga, odnosno "udruženje"). Ujedno, pazi manipulaciju iz članka - piše "Pogledajte dio statuta HDS ZAMPa" - i onda ne daju dio statuta HDS ZAMP-a, nego daju dio statuta HDS-a!

 

 

Edit: nisam tu ulazio u legalnost poslovanja HDS-a i to može li udruga građana osnovati "službu" (što god bi to pravno trebalo biti), nego sam samo komentirao spominjanje navodne udruge HDS ZAMP i to kako ekipu iz ZAMP-a, sudeći prema članku, kabelski operateri pokušavaju dobiti na tehnikaliju - dakle, prema izloženim "dokazima", smatram da im to neće uspjeti.

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 15:27 (mbaksa).
15 godina
offline
Re: ZAMP ne postoji
mbaksa kaže...

..pokušavaju dobiti na tehnikaliju..

 

 -sporedni su sad operateri. Država mora kazniti HDS. Naziv i pečat pravne osobe nisu nečija maštovita kreacija u Corelu.

 

To stanje je već godinama, trgovački sud, registar? Inspektori?

Ministarstvo uprave: ne postoji HDS-ZAMP. Nemajući drugih objašnjenja, (pravnic ZAMPai) su se sjetili da se sad nazovu kao neka služba.. Sad su oni HDSova služba ZAMP. .. svejedno ne postojeća u sduskim registrima. To samo za sebe je kažnjivo djelo. (ali sudovi šute, neobično?).

Kao i podsjetnik povezanosti s Josipovićem.. pa (umjesto teorije zavjere, vrlo moguć običan kriminal, skretanje novca u džep).

Jedan (moj lokalni) primjer, gradski parking, isključivo primaju keš uplate (mjesečne..) na 'paragonac'. NEMA žiro računa ili neke firme osim 'krovne' koja ih je osnovala. Ne vidim po čemu su drugačiji od npr LasVegasa 50tih... -> što ako, ako je razlog/obrazac isiti? Imaš li ti neki konkretan uvid u njihovo poslovanje, plaće itd. bar 'osjećaj' da posluju pošteno? Ja ne. (no sami osjećaji nisu pravna kategorija, pečat i naziv jesu i tu nema 'laprdanja').

 

Što je ovo? HDS, HDS-ZAMP ili Emporion i Emporion usluge (koji također nije jedna firma)? U građevini su česti Bilding-Holding. .. prepoznatljiv obrazac, uvjek je neka 'kćer' u pitanju i uvjek je neki novac u pitanju... Misliš da je to samo tehnikalija? Tad si jako naivan, dobroćudan...

Vidi formulaciju rečenice,..

''sustav ostvarivanja prava na naknadu za reprodukciju autorskog djela za privatno ili drugo vlastito korištenje. HDS ZAMP uz HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) predstavlja i udruge HUZIP (Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava), ZAPRAF (Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava) i DHFR (Društvo hrvatskih filmskih redatelja), koje u zajedničkom sustavu prikupljaju jedinstvenu naknadu za prava hrvatskih i inozemnih filmskih i glazbenih autora, umjetnika izvođača i proizvođača fonograma, te najveći dio prikupljene naknade odlazi tim udrugama.  ''

.. iz koje je jasno da su HDS i HDS-ZAMP dvije pravne osobe, tako se barem poslovalo. Mada sad tumače da su HDSova služba? Sad se samo otkrilo da HDS-ZAMP ne postoji.

 

Računi i uplatnice... (i svi dokumenti), moraju tad biti izdani u skladu sa zakonom. Kao što su i podatci na R1 računu. To predstavlja problem ZAMPovcima, operateri i dalje imaju dug, ali moraju doboti pravno ispravan račun-uplatnicu, naslovljenog na pravnu osobu KOJA POSTOJI.

Često takve stvari nisu ni malo slučajne. Ako je samo nečiji zaheb, pa tad nek snose posljedice.

 

HDS naplaćuje 'porez' (trebao bi biti 'transparentan'), registriran je kao HDS (jedan od dokumenata), udruga građana, u sdudskom registru ne postoji HDS-ZAMP ...

 

'' ... »Privatna udruga građana može dati nalog policiji, carini ili inspekciji, to je apsurd koji je provučen 2003.«, ustvrdio je Debanić ...'' itd..

- preljevanje novca iz HDS-a u ZAMP. (ne kao jedna firma HDS-ZAMP) itd .. link 'Fantomska sprega HDS-ZAMP-a' .

 

Ako je HDS-ZAMP služba HDSa (i ovlaštenik?), kako to da se u svojim dokumentima nazivaju organizacija, posjeduju OIB...

 

Dali je uopće važna 'tehnikalija' ili to što se polako počinje rasčišćavati mutni odnosi vladajućih i neobičnih novčarskih transakcija?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 9:45 (ihush).
11 godina
neaktivan
offline
Re: ZAMP ne postoji

Imam ja pitanje za ovaj ZAMP. Omogućuje li on da skidamo pjesme, filmove i takve stvari sa interneta legalno? To se ne odnosi na igrice i programe.

Koliko sam čuo ZAMP nam omogućuje da bacimo račun nakon što nešto kupimo. Pa ja kad sam kupio plazmu bacio sam račun nakon isteka njihove garancije. Jel to znaći ta plazma je ukradena

jer ne mogu dokazati kupnju?

Jel potrebno kakvu naknadu za to?

 

I torrenti seed/peer rade, a ako netko na primjer skine jednu pjesmu, on ju seed-a, ali ne cijelu, znaći 10% pjesme, recimo download je 5 MB/s, a upload 0.5 MB/s.

Jel se to računa kao seedanje ili?

15 godina
offline
Re: ZAMP ne postoji
NFSTheRun2013 kaže...

Imam ja pitanje za ovaj ZAMP. Omogućuje li on da skidamo pjesme, filmove i takve stvari sa interneta legalno?

- da. Naravno ne kršeći pri tom zakon, tj dozvoljenim sredstvima. Svaka konzumacija za kranjeg korisnika AV materijala je legalna. Npr gledanje YT, slušanje Groovesharka... TV, Radio.. mobitel, itd. Pri tomu imaš pravo snimiti takav sadržaj za osobnu upotrebu. Medij je sporedan.

 

NFSTheRun2013 kaže...

..To se ne odnosi na igrice i programe.

..

-'igrice'? ... igrice su industrija veća od hoolywooda. Igre.

ukratko software (aplikacije). Da jedan dio se odnosi na sve (copyright) dok oni nisu kao udruga tako zaštićeni. AV industrija je to odavno prebacila u kazneno pravo. Soft je i dalje po privatnoj tužbi vlasnik-korisnik. ... To se isključivo odnosi na korištenje bez valjane licence. Sva druga djela spadaju pod krivični zakon, jednako kao AV.

-software je još logičnije snimiti. Imaš pravo. Čak štoviše, možeš ga legalno skinuti original, s MSovih str. snimiti na medij (što je čak preporuka jer kupnjom officea si dobio praznu kutiju, samo key) ili steam itd.

Dodatno, software postoji i free. (to ne postoji za AV ind). Licenca ti tad dozvoljava (ili ne dozvoljava) .. korištenje, distribuciju itd.. dakle za soft je važna licenca (za korištenje) dok kod AVa nema licence, nego samo konzumacija. .. itd.

 

Da, ZAMP nas rješava nepotrebnog računa (kao dokaza 'nečega', ne vlasništva..)

 

ostalo je (kad malo razmisliš) naivno trkeljanje. 0.5MB seed. itd..? jedna pjesma? LOL, djelo, ne količina.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Re: ZAMP ne postoji

Ako ukradeš igricu u dućanu ništa ti ne bude, jer nitko nikoga ne tereti za iznos veći od 500 kn. Neće ni zvati policiju, samo ti naplate igricu.

U slučaju da ju skineš sa interneta onda za istu stvar kazne su pregoleme. Zašto?

15 godina
offline
Re: ZAMP ne postoji
NFSTheRun2013 kaže...

Ako ukradeš igricu u dućanu ništa ti ne bude, jer nitko nikoga ne tereti za iznos veći od 500 kn. Neće ni zvati policiju, samo ti naplate igricu.

U slučaju da ju skineš sa interneta onda za istu stvar kazne su pregoleme. Zašto?

- prvo zato jer su te uhvatili, drugo ne zbog krađe (jer je software i audiovizualni sadržaj ''neukradiv''...) nego zbog distribucije.

Pošto je svako kazneno djelo u zakonu kažnjivo neovisno o drugom kažnjivom djelu, tako ni krađa iz trgovine ne mora biti jednako sankcionirana kao npr pecanje bez dozvole, podmetanje bombe, razbijen prozor nogometnom loptom.. pa tako ni copyright (i ostalo povezano) nije jednako kažnjiv, tj svaki zakon je za sebe.

 

- Nitko nije kažnjen jer je nešto skinuo (mada se takav natpis konstantno nalazi na naslovnicama, BSA i ZAMPovci imaju svoje razloge zašto to tako 'guraju' ili intrepretiraju).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Re: ZAMP ne postoji

U biti oni na kraju ne bivaju kažnjeni ni zbog upload nego zato jer su omogućili upload (iako su stavili no upload). Baš zanimljivo.

 

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/splicanka-22-uhicena-zbog-organiziranja-prostitucije.html

 

Ova splićanka je uhvaćena zbog organizacije prostitucije. Nju bi trebalo pustiti, jer ipak nije napravila tako veliki zločin kao na primjer skinuti pjesmu sa interneta preko torrenta.

Koji suludi zakoni i kazne, ti amerikanci nek se drže svojih zakona i ne pokušavaju ih progurati u Europu. Pa tamo je cijena benzina 4.5 kn, a kod nas je 12 kn, što onda to ne pokušaju progurati?

 

I taj zamp po cd-u ide našim autorima, a svi većinom skidaju stranu. Znaći ovi naši beru pare na tuđem radu, jako zanimljivo.

15 godina
offline
Re: ZAMP ne postoji
NFSTheRun2013 kaže...

..I taj zamp po cd-u ide našim autorima, a svi većinom skidaju stranu. Znaći ovi naši beru pare na tuđem radu, jako zanimljivo.

 -ne, zamp ide prema 'ključu'.. npr radio-tv brojači pjesama su obavezni. Paradox, da 'umjetnik' aka prezidente ubire novac na taj način, po zakonu koji je on napisao, uz pomoć bliskog prijatelja-suradnika, dok se isti novac preljeva iz šupljeg u prazno naravno da jedan (neodređeni) dio kalira... mada je po struci pravnik i nije baš neki glazbenik kojeg je itko igdje (osim poltrona) slušao.. .. no dali je ovo tema o (nelogičnostima)logičnositma? ili što je pisac želio reči? Kritika etičnosti?

Jednako tako se isti porez (mada se ne naziva porez) naplaćuje u ostalim zemljama (za onaj dio o stranim pjesmama), pa je statisitički i vuk sit i ovce na broju, tj svi su namireni (ako su bliski izvoru, što me podsjeća na Kastora pod stolom)...

 

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Re: ZAMP ne postoji

Najbolje je kad nekom u Hrvatskoj pod zanimanje upišu reper, pjevač... odmah znaš da je ZAMPovac.

15 godina
offline
HDS ZAMP ne postoji

... nas i Rusa, 300 milijuna. Jednako tako je 3 milijarde.

 

par  (nategnutih) zaključaka:

 

- Ameri su najveći pirati, nek' počiste svoje dvorište i nama dignu 'embargo' na neke sadržaje (na YT, EMEA..), ili su to Britiši. (zašto smo mi uvjek u regijama koje su označene kao visoko piratizacijeske, zašto ne oni?)

 

- važan qoute; ''... Ipak, ova praksa je u opadanju, osobito sada kada postoje streaming servisi pa je moguće doći do pjesama legalnim putem ...''

Važno jer previše usera nepotrebno rizikuje, neznanje.

Kao i to da se i u ovom (i svim ostali) člancima ove tematike, provlači jedan pogrešna formulacija, iz tog i pogrešno tumačenje... ali ne slučajno (ZAMPovci i BSAovci to rade namjerno, guraju takvo tumačenje jer su tad svi 'pirati'..). To se odnosi na ''.. broj ilegalnih downloada'' i ''... Ono što nositelji autorskih prava trebaju napraviti je pronaći način kako reducirati servise za razmjenu ilegalnog sadržaja. ...''

-Nema ilegalnih sadržaja ili downloada. Postoji zakonom zaštićen sadržaj, postoje ilegalni distributeri zakonom zaštićenih sadržaja. Konzumiranje nije nikava piraterija. Distribucija je.

Ilegalni sadržaj bi bio neki zakonom zabranjen sadržaj, možda to bude npr posljednji filmić oko kojeg sad može krenuti novi rat (npr zabranjen u Rusiji i vjerojatno u muslimanskim zemljama).

Pravnici to znaju, ZAMP-BSAovci to znaju, agencije koje se bave tom problematikom također to znaju (svi koji se time bave moraju znati zakone i pravna tumačenja, inače se time ne smiju baviti), pa opet svi 'slučajno' interpretiraju zakon na drugačiji način nego što bi to trebali?

 

Trenutno je kod nas 'akcija ZAMP', reklame, cuclanje EU fondova, ... degutantno pozivanje na poštivanje ''njih'' umjesto na poštivanje svih ljudi. Počevši od tog da korisnik nije pirat, nit' ga se smije prejudicirano tako optuživati, nazivati.

 

Ako tomu dodamo pravni paradox da je HDS-ZAMP organizacija upitnog pravnog osnova, pitam se pitam.. dali zakoni uopće vrijede za sve,... i ''zašto koka graorka nese belo jaje'' (stilski quote, tko zna zna, ostali su premladi da bi se sjetili)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
HDS ZAMP ne postoji

-pošto HDS-ZAMP ne postoji (zato postoji banka ZAMP?), ne postoje ni navedeni milijuni kuna.

Zapravo, možda postoje, možda su postojali, možda su u šumici ili ih progutao mrak.

 

btw, Što radi FINA?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: HDS ZAMP ne postoji
ihush kaže...

-pošto HDS-ZAMP ne postoji (zato postoji banka ZAMP?), ne postoje ni navedeni milijuni kuna.

Zapravo, možda postoje, možda su postojali, možda su u šumici ili ih progutao mrak.

 

btw, Što radi FINA?

 Što ti misliš?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice