Novi TV , povezivanje grafičkom

poruka: 4
|
čitano: 2.826
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
offline
Novi TV , povezivanje grafičkom

Pozz

 

Naručio sam ovaj TV https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-43-lg-43up7800.html

 

Imam Msi gtx 1060 6gb. Hdmi konektor u grafičkoj mi je zauzet pa su mi ostali displayportovi i dvi.

 

https://www.chipoteka.hr/kabel-displayport-m-hdmi-m-30-m-nedis-ccgp37100bk30-polybag-9150040141

 

Hoće li ovaj kabel biti ok da povežem TV i grafičku ili netko savjetujue nešto drugo? Tv ću samo koristiti za gledanje filmova, nikakav gejming, za to ostaje monitor. Hvala.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Novi TV , povezivanje grafičkom

Trebalo bi raditi. Ja imam ovakav DP na HDMI konverter i TV spojen preko toga i radi bez problema.

15 godina
online
Re: Novi TV , povezivanje grafičkom

najjeftiniji je dvi-na-hdmi adapter/kabel.. adapter 20-30kn kabel cca 50kn.. najskuplji dp-bilo što većinom iznad 200kn. Ne trebaš konverter (aktivnu elektroniku + adapter), dovoljan je sam fizički adapter..

-ako uzmeš konvertor tad ovisiš o njegovoj elektronici, kako će vga detektirati, kako će tv raditi.. može biti više problema + skuplje, bolje da to radi sama vga + tad driver nudi sve opcije kao dual-clone-single i sl. prikaz.

 

ovisi što sve trebaš, npr audio.. sama vga može slati audio kroz dvi mada u standardu dvi nema veze s audiom, ostatak kad se koristio.. a stim i problem što su ati-nvidia imali različite pinove-raspored tj nema standarda, .. sama vga radi sav potreban posao (aktivna elektronika) pa ovisi što detektira na tom portu i može dati uz sliku i zvuk.. tj ako kroz dvi ne dobiješ zvuk tad ga trebaš dodatno dovesti do tv-a a tad je logičnije zamijeniti tj spojiti tv hdmijem a monitor na dvi-dp... + moguć problem ograničenja rezolucije i sl. ali za 'normalne' stvari to nije problem (kad želiš recimo k4-k8 ili hdr-10bit..).

 

+ pripazi/provjeri koji parovi-portovi su zajednički, tj vga ima ograničenje na 2-3-4 istovremena uređaja, ne rade sve kombinacije istovremeno, npr možda ne radi dvi i hdmi istovremeno.. provjeri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2021 10:57 (ihush).
4 godine
neaktivan
offline
Novi TV , povezivanje grafičkom

Radi sve ok. Jedini problem je što imam flickering na monitoru zbog različitih frekvencija, samo kad koristim dual monitor. Tako da to koristim samo kad idem nešto gledat na tvu s pc-a. Hvala na odgovorima.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice