Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.671
|
čitano: 27.674.668
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
zuper kaže...
Grdelin77 kaže...

Ekipa odaberite mi najbolja 3 od ovih

Za gledanje arena sporta i nista drugo

Za sport ti je dosta bitno da ima 120Hz panel i dobar motion processing.

Ako je ikako moguće da pojačaš budžet za Sony X85L ili X90K seriju.

Ja imam doma sad već stari XF9005 i usporedno sa LG C2 OLED, ne lažem, bolji mi je gledati nogomet na Sony.

Alternativno, možeš uzeti ovaj TCL po dosta nižoj cijeni. Vrlo dobar value.

Evo jedan test

https://www.avforums.com/reviews/tcl-c745-55c745k-4k-qled-tv-review.21366/

aj daj jos kakav info za usporedbu. dali vrijedi dati 1k+ eura za zamjeniti jedan tvom s drugim. ima jos jednu godinu garancije pa cekam mozda da to istekne.

imam istog sonija, i razmisljam prec na c2/3, s90c, ili a80l od 65"

dosta sam zadovoljan tvom, pogotovo upscalingom kada gledam anime koji bude 1080p max, slika isto jako dobro izgleda, jedino sta mrzim na tvu su na recimo NF tamne scene i pre bljestavi titlovi koji me osljepe ako ih probam citat, a gledam u zatamnjenoj prostoriji. takoder ima samo 2 4k60 hdmi sta mi je koma jer imam pc spojen, i nekada PS5 zajedno s soundbarom od sonija

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.12.2023 10:11 (Gemmy).
2 godine
protjeran

Ne bih davao vise maximum 6500kn

Ovaj tcl je 55 a meni treba 65

16 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

A kakav je ovaj tcl qled 870 iz elipsa? Tražil po netu kakve recenzije al nisam baš našao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Smanjio sam izbor..ajde odaberite mi najbolji od ovih

Sluzit ce samo za gledanje sporta na max tv

U obzir jos dolazi i hisense U7KQ ako ga nađem u ovoj cijeni oko 6000kn

0 0 hvala 0
7 godina
60nine kaže...
Posmatrač kaže...

Nikad neces primijetiti razliku jer nemas za sta iskoristiti USB 3 na tvu.....

imao sam do sad spojen ssd vanjski na televizor, isto preko usb2 porta - vjerujem da nema razlike

Zato jer ti je za gledanje videa sa njega i u najvisoj rezi dovoljan usb 2.0 I stavljanje 3.0 na tv je samo markentiski trik. Bolje da stave gigabajtni lan.... Recimo moj c1 ga nema ali ima jedan nedokumentovani trik a to je da sam usb to lan kupljen sa alixpresa koji na lapu niej nikako radio jer mu driveri nisu valjali na tvu radi kao zmaj.... Utaknuo u usb i imam gigabajtni lan na tvu iako pise da nema ni lan i wifi mreze ;)

12 godina
Posmatrač kaže...

Zato jer ti je za gledanje videa sa njega i u najvisoj rezi dovoljan usb 2.0 I stavljanje 3.0 na tv je samo markentiski trik. Bolje da stave gigabajtni lan.... Recimo moj c1 ga nema ali ima jedan nedokumentovani trik a to je da sam usb to lan kupljen sa alixpresa koji na lapu niej nikako radio jer mu driveri nisu valjali na tvu radi kao zmaj.... Utaknuo u usb i imam gigabajtni lan na tvu iako pise da nema ni lan i wifi mreze ;)

hoćeš reći gigabitni :)

da, to ne bi bilo loše...

7 godina
60nine kaže...
Posmatrač kaže...

Bas to hocu reci ;)

7 godina
BioZZG kaže...

Ponovit cu ponovno.

Uzimajte TCL C835 dok ima po toj cijeni, to je smijurija od cifre za takav vrhunski TV.

500e danas koštaju obični QLEDovi, a ovo je MiniLED.

Eh sto ta ponuda nije bila za BF, uzeo bi njega a ne LG oled. Po staroj cijeni nije bio isplativ u odnosu na oled od 850€

16 godina
Karlito kaže...

A kakav je ovaj tcl qled 870 iz elipsa? Tražil po netu kakve recenzije al nisam baš našao.

To ti je zapravo 65C745, a za njega ćeš naći dosta recenzija...

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo ja ću ti dati svoje mišljenje iz prve ruke jel ga imam zadnjih cca 3-4mjeseca. Malo ću si dati oduška pa ću napisati moje mišljenje oko cjelokupnog tržišta i to svojim ajmo reći 'običnim' potrošačkim očima.

Imao sam Philips 5 , LED, android TV sa ambilightom, kupljenim u Elipsu (2 godine + 3 godine Uniqa osiguranje). Dobar televizor, OK VA panel, dobra kvaliteta izrade, brz, ambilight je meni osobno super i nije mi gimick, ne znam točno koji model ali kupljen 2018

Philips je radio bez greške dok ove godine samo odjednom slika nije nestala. Čitajući komentare na ovom forumu (koje treba uzimati sa rezervom pa i moj osvrt uzmi sa rezervom i sam donesi odluke) gotovo pa sam otpisao produženo jamstvo jel ekipa na netu samo kuka kako su osiguravajuća društva prijevare. 

Moje iskustvo sa osiguranjem.

Nazvao Elipo i pitao ih koji mi je korak za reklamaciju televizora koji ima produženo jamstvo. Oni mi rekli da se javim Uniqa osiguranju.

Zovem call centar dobijem ih kroz minutu, opišem problem, zamolili me da im pošaljem mejl, odmah se ispričali što odgovaraju malo sporije jel imaju puno prijava vezanih za oluje koje su nas udarale tokom ljeta. 

Poslao mejl, dobio ticket i sjeo u auto i odnio TV na servis pored bivše tvornice Heruc blizu Doma Sportova. 

Tamo mi čovjek rekao sljedeće

Svi TV se kvare!!!!!  Igra statistike! Najvažnije je da ima dobro jamstvo tj. dobru politiku zamjene.

Za moj Philips je rekao da će mi se javiti kroz dan ali da očekujem cca 80% da će mi novca osiguranje uplatiti. Ja zbunjem slušam...??? U globalu oni malo TV-a popravljaju jel utrošak radnog sata, dijelovi i općenito trošak servisa nisu isplativi te se TV većinom samo zamjenjuje. Neki proizvođači poput Hisensa odmah zamjenjuju. 

OK, moje sljedeće pitanje je bilo što da kupim, kojeg drugog proizvođača da kupim:). Čovjek mi se nasmijao i ponovio da se sve kvari!

Sljedeći dan sam dobio mejl da popravak nije isplativ te da će mi se osiguranje javiti. 

Kroz dva dana mi osiguranje javlja da im javim iban da mi uplate 80% iznosa za TV, cca 4000kn. Znači 530 EURA za 4,5 godina stari philips. 

Lova mi kroz par dana sjeda!!!!!!!

Ocjena čista 5, servis jako komunikativan, iskren i susretljiv, nisu mi ništa bull šitali, Uniqa osiguranje top, pristojni lako ih se dobi i jako brzi.

Moje iskustvo uzmite sa rezervom!!!! Ja sam imao sreće, serviser je bio taj dan dobre volje, curka na call centru Uniqa isto tako, sigurno ima drugih 1000 primjera gdje se ovo ovako nije dogodilo no ovo je moje iskustvo.

Moj iskreni savjet je da kada čitaš druga iskustva nemoj uzimati za sigurno negativna iskustva. Ljudi su prirodno fokusirani na ono loše, uvijek netko ima nekog frenda koj ima poznanika koji je imao neko iskustvo i onda je svatko u nizu nadodao 10% svojega i onda tu čitaš sve i svašta. Posao servisa nije da te zariba ili ošteti, ljudi rade svoj posao i točka. Osiguranje ne postoji da te oženi i nikada ne isplati novac, da, ima svakakvih iskustva no ljudi/firme će se u većini slučajeva držati zakona i nitko se nije probudio ujutro sa ciljem da tebe oženi za 100 eura odštete za neki tamo stari TV.

Kupnja novog TV-a 

Ja volim čiutati BUG forum, pratim svijet PC-a, svijet monmitora no svijet TV-a mi je bio nepoznat:(. Ja sam bio zadovoljan sa svojim Philipsom. Kako i ne bi kada sam gledao Maxtv koji ima 1080p signal u 50hz a Philips ima korektan upscaling engine. 

Za OLED nisam imao novaca. Jednostavno tako je.

No kada dobiješ 4000kn od osiguranja e onda si već u lovi i gledaš koliko nadodati i što kupiti.

Želja mi je OLED no 65 oled i dan danas košta i preskup mi je. 

Nisam niti znao što je Mini LED. Onda naravno kreće guuglanje, čitanje AV foruma, RTINGS-a, čitanje BUG foruma...

Sve pročitaj ali komentare osoba u kojima se vidi neki Elitni status po pitanju TV-a, koji pišu negativno te guraju jedna rješenja a pljuju po drugima, koji o svakom modelu, svakom proizvođaču, svakoj tehnologiji imaju jako zaštičničko ili negativno ili generalizirano mišljenje UZMI SA VELIKOM REZERVOM. 

Ovo je forum i dobro je da postoji mjesto gdje se mogu izmjenjivati iskustva no većina nas ne piše po forumu, mi smo tiha većina, poslušaj komentare i mišljenja iskusnih članova no odluke donosi svojom glavom. 

I tako ja imam budget cca 1000 EUR.

Ono što sam znao o TCL-u je da pripada kinsekim divovima, tu na forumu ga manje više pljuju, vani je jako popularan, ima xy modela i istraživajući naučio sam što znači FALD, Mini led, VA vs IPS, black smearing, halo efekt....  

Kupio sam ga u Elipsu (TCL qled 870) za nekih 6000kn sa 5 godina jamstva i dvije godine kaska. Taj model ti postoji na TLC stranici ali na globalnoj TLC stranici ti ima drugo ime, ekipa ovdje će znati koja mu je oznaka vani...

Ništa ali ništa niti približno za 6000kn ja nisam mogao kupiti a da ima približne karakteristike!!!!!!!

Korištenje QLED 870 TV-a

Krenut ću od kvalitete izrade koja je iskreno fenomenalna.

Pakiranje u kojem je došao je bilo kao za premium proizvod, daljinski je moderan, stalak jako ljepo izgleda, bezzeli su jako tanki i gotovo neprimjetni, TV ima kao metalni obrub. Ja sam običan korisnik i prvi utisak je da je u pitanju premium proizvod. 

TV je jako, jako brz. Google TV radi kako fluidno, TV se boota jako brzo, sve je instantno i nema laga, responsive je kao dobar mobitel. Ja sam običan korisnik, sigurno je neki Sony od 2000 EUR brži no ovaj TV je brz i točka. 

Slika, u startu sam imao šok, otvorio sam you tube i LG 4K demo, zagasio svjetlo u sobi i ostao u šoku. 160 zona FALD, VA panel sa jakim nativnim kontrastom i gledaš i ne vjeruješ. Ja sam običan korisnik, sigurno je neki Sony od 2000 EUR-a bolji ali ovo je moje iskustvo sa TV-om od cca 6000kn. 

Da li ima Halo efekta, da li su sjene zdrobljene, da li bi moglo biti više zona, da li ima dobar motion handling? Ja sam običan korisnik, Halo efekt nisam vidio, kut gledanja je fenomenalan za VA panel, kada gledam sport slika je fluidna, sjene mi izgledaju OK. Sigurno je neki Sony od 2000 EUR-a bolji no ovaj Mini led je jako, jako dobar. 

Iako na you tubeu oled demo izgleda jako dobro kada sam skinuo prvi torrent sa HDR i DV sadržajem e to je sada već druga stvar. 

TV ima 1000 nita i to se na HDR sadržaju vidi. Serije i filmove kada god mogu gledam/skidam u HDR sadržaju. Samo da budem jasan DV - Dolby vision mi izgleda bolje i to prvenstveno skidam. Nije ogromna razlika no slika mi je ljepša tj. serije koje ja gledam bolje mi izgledaju u DV-u da ne ulazimo u DV vs HDR priču. 

Zvuk je korektan no ja ga imam spojen na externi recierver i zvučnike.

TV radi bez greške, i sada je na crnom petku vidim bio ispod 5000 kn, to je strašno dobar Value!

Samo da nešto naglasim, nemam neko mišljenje o kineskim prozvodima. Manje više kopiraju, maznu dizajn no velika većina TV brandova su ili u vlasništvu Kineskih firmi ili im Kinezi i Turci proizvode pojedine modele. Nemoj živjeti u zabludi da niži modeli Samsunga ili Sonya, LG imaju bolju kvalitetu izrade. To tako nije, inače ovaj TLC ti dolazi iz poljske gdje imaj u tvornicu, Philips dolazi iz češke, Turci proizvode masu brandova... nemoj gledati na Brandove (namjerno koristim riječ Brand a ne proizvođač) jel danas nitko ne zna koji model/serija od kojeg proizvođača je zaista Sony napravio (jel oni uopće imaju tvornice??) ili je u pozadini Turski Vestel napravio...

Da li sam zadovoljan sa TLC-om

Jučer je u Elipsu krenula akcija i kupio sam roditeljima TLC 55C839 za 4290kn. Ponavljam još jednom, 55 inča, 1000 nit-a, 250 zona, 144hz, google tv, dva daljinska, postolje od aluminija, onkyo brandiran audio sustav sa woferom za 570 EUR-a.

TV je brutala. Mojim roditeljima ne treba ništa od gore nabrojanih funkcionalnosti no za 4200kn dobili su brz TV sa jako dobrom slikom. Ostavio sam ga da se sam podešava sukladno ambijentu i to je to.

Tu češ na forumu čitati o tome kako sliku kalibrirat, koji mod je bolji, kako se sjene vide i to je sve OK i puno naučiš. Ljudi koji daju 2000 EUR+ za TV imaju novca, vremena i želje tu razglabati o Halo efektu, i ja bi to volio ali nemam novca niti vremena pa sam malo ljubomoran no ako si običan korisnik kao 99,9% tihe većine na ovom forumu vjeruj mi kada doma doneseš jedan od tih nove generacije Mini led-a samo ugasi svjetlo, sjedni i uživaj. Nevjerojatno je koliko malo danas košta tehnologija koja je do prije par godina bila rezervirana samo za top modele.

Nadam se da ti je ovaj moj Rant i osvrt barem malo pomogao. 

17 godina
Grdelin77 kaže...

Previše se razmišljaš ne može ti nitko pomoć. Imao si priliku lijepo ti se reklo, prošla baba ... .

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
2 godine
protjeran
Pa imam ova 4 na akciji
2 godine
protjeran
dery kaže...
Grdelin77 kaže...

Previše se razmišljaš ne može ti nitko pomoć. Imao si priliku lijepo ti se reklo, prošla baba ... .

Nije prosla imaju ova 4 dobra

9 godina
protjeran

danas imam malo vise vremena pa cu se poigrat sa c835

moze neko neki savjet kako kalibrirati sliku, koji mode drzati (film,sport, hdr)

0 0 hvala 0
12 godina
Tvpronlem kaže...

danas imam malo vise vremena pa cu se poigrat sa c835

moze neko neki savjet kako kalibrirati sliku, koji mode drzati (film,sport, hdr)

jučer sam gledao na youtubeu neke savjete o kalibraciji od onog našeg Darka kaj recenzira televizore, pa pogledaj tamo (video obuhvaća nekoliko tih C modela)

18 godina
Markec44 kaže...

Želja mi je OLED no 65 oled i dan danas košta i preskup mi je. 

Nisam niti znao što je Mini LED. Onda naravno kreće guuglanje, čitanje AV foruma, RTINGS-a, čitanje BUG foruma...

Ja sam tak isto krenuo, ciljao na 65" Sony OLED, zavrsio sa Hisense 75" mini ledom, u pola cijene. 

12 godina
super review nekoga tko razmišlja otprilike kao i ja... samo, nije TLC (ženski trio) nego TCL :)
7 godina
ekoraca kaže...
Pozdrav, razmisljam o novome tvu, dijagonala 65, raspon cijene od 1200, pa max 1400/1500e. neznam sam sa sobom vise od tolikog citanja.

Ovisi za šta ga planiraš koristit, ako većinom gledaš streaming appove i gameaš te oćeš odličnu kvalitetu slike, onda baci oko na S90C ili X85L (odličan TV za PS ak imaš), dok će C845 odlično poslužitiza gledanje TV kanala, ali nećeš ni s jednim od okačenih pogriješiti ak uz njih dobiješ i 2+3 god. gare...

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
7 godina
FiCoO kaže...

Pozdrav, dvoumim se izmedu ova dva modela

TCL 55C835

Hisense 55u7kq

Ja bi na tvom mjestu uzeo C835, jer je odličan za gameanje po speckama (144Hz refresa, 2 HDMI 2.1 porta) i ima malo bolji prikaz od U7K, to ti je best buy za tu lovu tak da s njim nećeš pogriješit...

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
7 godina
Markec44 kaže...

...

Kroz dva dana mi osiguranje javlja da im javim iban da mi uplate 80% iznosa za TV, cca 4000kn. Znači 530 EURA za 4,5 godina stari philips. 

....

Ne znam kakvi su uslovi tog osiguranja ali ako ne pise nista vezano za postotak mislim da si trebao dobiti punu cijenu koju si za njega platio. Ne znam takodje kakvi su zakoni u EU tj RH ali u Bosni u garanciji dobijas ili novi proizvod isti ili bolji ili puni iznos novca koji si platio za njega. 

9 godina
protjeran
Da, bas sam i ja razmisljao kako je zapravo namagrčen.

Ti zapravo nikad nisi uzeo osiguranje, nego si uzeo produljenu garancija

Jasna je razlika izmedu garancije i osiguranja.

Trebao si dobiti ili novi (isti model) tv, taj svoj popravljen ili zamjenu u istoj klasi (ako to nije opcija, povrat novca)
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.12.2023 16:11 (Tvpronlem).
5 godina

Budući da imam doma C845, nisam mogao propustiti priliku za ovaj C835 pa sam starcima uzeo za Božić pa nek gledaju svoje sapunice na poštenoj mašini, jednostavno smiješna cijena.

0 0 hvala 0
14 godina
60nine kaže...
Posmatrač kaže...

Mala ispravka ...  ne može se dobiti gigabitni LAN  preko adaptera  spojenog na USB2  jer je ograničen na 480Mbps i to teoretski  i zato treba USB3 . U svakom slučaju ,puno bolje nego 100 Mbps preko mrežne , ali nazovimo stvar  pravim imenom jer to nije gigabitni LAN :)  

Ne pričam napamet , vidio i probao USB3 to Gigabit adapter  i na usb2  i usb3  ( preko usb2 na  C1 daje nekih 300 Mbps ( manje nego wifiem ) dok  na  LG UH85 koji ima USB3 zakucano bilo na 500 koliko je i deklarirano paketom ) 

7 godina
error_666 kaže...
60nine kaže...
Posmatrač kaže...

Mala ispravka ...  ne može se dobiti gigabitni LAN  preko adaptera  spojenog na USB2  jer je ograničen na 480Mbps i to teoretski  i zato treba USB3 . U svakom slučaju ,puno bolje nego 100 Mbps preko mrežne , ali nazovimo stvar  pravim imenom jer to nije gigabitni LAN :)  

Ne pričam napamet , vidio i probao USB3 to Gigabit adapter  i na usb2  i usb3  ( preko usb2 na  C1 daje nekih 300 Mbps ( manje nego wifiem ) dok  na  LG UH85 koji ima USB3 zakucano bilo na 500 koliko je i deklarirano paketom ) 

Ok u pravu si. U svakom slucaju je puno brze a nedokumentovano je. A to je stvarno shiti adapter od par dolara koji sam mislio baciti....

14 godina

je , puno bolje i odlično sto se može doskočiti limitu preko žice ...  jedino ajmo reć nezgodno što sam zapamtio  je kad ide preko tog adaptera sto piše da tv uopce nije spojen na mrežu iako jeste i sve radi  ( bar je tako bilo u mom slučaju ) .

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
error_666 kaže...

je , puno bolje i odlično sto se može doskočiti limitu preko žice ...  jedino ajmo reć nezgodno što sam zapamtio  je kad ide preko tog adaptera sto piše da tv uopce nije spojen na mrežu iako jeste i sve radi  ( bar je tako bilo u mom slučaju ) .

ma to pise samo u podesavanjima tva a tamo ne ulazis nika a pogotovo neko drugi osim tebe koji znas kakva je situacija

18 godina
Posmatrač kaže...
Markec44 kaže...

...

....

Ne znam kakvi su uslovi tog osiguranja ali ako ne pise nista vezano za postotak mislim da si trebao dobiti punu cijenu koju si za njega platio. Ne znam takodje kakvi su zakoni u EU tj RH ali u Bosni u garanciji dobijas ili novi proizvod isti ili bolji ili puni iznos novca koji si platio za njega. 

Tvpronlem kaže...
Da, bas sam i ja razmisljao kako je zapravo namagrčen.

Ti zapravo nikad nisi uzeo osiguranje, nego si uzeo produljenu garancija

Jasna je razlika izmedu garancije i osiguranja.

Trebao si dobiti ili novi (isti model) tv, taj svoj popravljen ili zamjenu u istoj klasi (ako to nije opcija, povrat novca)

Ali čovjek je sam naveo da je u pitanju - osiguranje. Dakle ne jamstvo.

12 godina
error_666 kaže...
60nine kaže...
Posmatrač kaže...

ja nisam ni mislio na lan preko usb adaptera nego na to kako bi bilo ok da ima integrirani 1gbps lan (kao što imaš recimo na matičnoj od kompa)

inače imam neki žnj usb3 1gbit adapter na pc-u i uredno ide do 900+ mbps (1gbps internet)

meni je i solidan 2.4ghz wifi sasvim dovoljan na televizoru (5ghz i lan su samo bonus)

ps: Elipso već zvao danas popodne, sutra dolazi c835 (2. dan od narudžbe), pohvalno

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.12.2023 20:50 (60nine).
9 godina
protjeran
Ma da
Al elipso mu je to prodao kao jamstvo, a kad ih je zvao oni su rekli da je osiguranje preko xy kuće.
4 godine
neaktivan
Vavoom kaže...
FiCoO kaže...

Pozdrav, dvoumim se izmedu ova dva modela

TCL 55C835

Hisense 55u7kq

Ja bi na tvom mjestu uzeo C835, jer je odličan za gameanje po speckama (144Hz refresa, 2 HDMI 2.1 porta) i ima malo bolji prikaz od U7K, to ti je best buy za tu lovu tak da s njim nećeš pogriješit...

55u7kq je bolji za gameanje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice