Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.670
|
čitano: 27.673.064
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Apsolutno, ja sa četiri metra moram naprezati da pročitam tekst unutar igra na full hd rezi na 49". Da sam uzeo 4K ne bi _urca vidio sa te udaljenosti nativno, a još uvijek vidim 12/12...treba mi minimalno 60" na tak visokoj rezi.

16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Apsolutno, ja sa četiri metra moram naprezati da pročitam tekst unutar igra na full hd rezi na 49". Da sam uzeo 4K ne bi _urca vidio sa te udaljenosti nativno, a još uvijek vidim 12/12...treba mi minimalno 60" na tak visokoj rezi.

Biš jer postoji skaliranje, a i uvijek možeš staviti manju rezoluciju kao zadnju opciju.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

meni je scale na 150-200 % 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

...i alkar XXX opet u ništa 

baci okce ovdje pa vidi koliko panela imaš, a to je samo dio...

također, nisu svi paneli istog naziva isti - i tu se vrši binanje, pa se prodaju po različitoj cijeni 

panel istog imena u pilipsu i onaj u sonyu se vrlo vjerojatno nalaze na različitim stranama procesa binninga:

There are several methods screen manufacturers can use to handle non-uniformity issues. The first method is to ignore the issue altogether. The second method is to buy the LEDs from manufacturers in highly binned lots

samo ti nastavi kupovati jeftino 

I kaj je tu suprotno u odnosu na moj post?

Kliknuo i kažu isto što i ja

"The three main manufacturers tend to be Samsung, AU Optronics and LG.Display (previously LG.Philips), but there are also a range of other companies like CMO and CPT which are used widely in the market. "

Ti i dalje tražiš dlaku u jajetu, zato sam ja valjda uvijek zadovoljan dok ti osluškuješ zvukove iz kompa 24/7 

koju dlaku u jajetu, sad se već praviš grbav

odgovorio sam ti na tvoju tvrdnju kako je to sve isti kujac, kvalitetno i nekvalitetno, što definitivno nije

nije čak isto niti kad misliš da različiti proizvođači imaju isti panel - što se i vidi iz postupka binninga panela, gdje oni kvalitetni za više love osiguravaju bolju kvalitetu, dok oni trećerazredni poput pilipsa vjerojatno uzimaju što ostane

zato ćeš kod kvalitetnijeg proizvođača vjerojatnije dobiti kvalitetniji proizvod, čak i s naizgled istim panelom

ja se slažem da ne treba davati preveliku lovu samo radi brenda, ali neki vrag ipak ima u kvaliteti

ti si zadovoljan jeftinim, nije te briga za kvalitetu čak niti kad je cijena ista, sasvim ti je svejedno i to je ok za tebe i tvoj stil kupovanja, no nemereš tvrditi da je to ista stvar - raspravljali smo o tome, dokazao sam ti suptorno od tvojih tvrdnji i nije baš u duhu normalne rasprave da se sad praviš grbav (nemoj biti "stručnjak", jedan nam je dovoljan ovdje )

18 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

...i alkar XXX opet u ništa 

baci okce ovdje pa vidi koliko panela imaš, a to je samo dio...

također, nisu svi paneli istog naziva isti - i tu se vrši binanje, pa se prodaju po različitoj cijeni 

panel istog imena u pilipsu i onaj u sonyu se vrlo vjerojatno nalaze na različitim stranama procesa binninga:

There are several methods screen manufacturers can use to handle non-uniformity issues. The first method is to ignore the issue altogether. The second method is to buy the LEDs from manufacturers in highly binned lots

samo ti nastavi kupovati jeftino 

Kliknuo i kažu isto što i ja

"The three main manufacturers tend to be Samsung, AU Optronics and LG.Display (previously LG.Philips), but there are also a range of other companies like CMO and CPT which are used widely in the market. "

Ti i dalje tražiš dlaku u jajetu, zato sam ja valjda uvijek zadovoljan dok ti osluškuješ zvukove iz kompa 24/7 

koju dlaku u jajetu, sad se već praviš grbav

odgovorio sam ti na tvoju tvrdnju kako je to sve isti kujac, kvalitetno i nekvalitetno, što definitivno nije

nije čak isto niti kad misliš da različiti proizvođači imaju isti panel - što se i vidi iz postupka binninga panela, gdje oni kvalitetni za više love osiguravaju bolju kvalitetu, dok oni trećerazredni poput pilipsa vjerojatno uzimaju što ostane

zato ćeš kod kvalitetnijeg proizvođača vjerojatnije dobiti kvalitetniji proizvod, čak i s naizgled istim panelom

ja se slažem da ne treba davati preveliku lovu samo radi brenda, ali neki vrag ipak ima u kvaliteti

ti si zadovoljan jeftinim, nije te briga za kvalitetu čak niti kad je cijena ista, sasvim ti je svejedno i to je ok za tebe i tvoj stil kupovanja, no nemereš tvrditi da je to ista stvar - raspravljali smo o tome, dokazao sam ti suptorno od tvojih tvrdnji i nije baš u duhu normalne rasprave da se sad praviš grbav (nemoj biti "stručnjak", jedan nam je dovoljan ovdje )

Manipuliraš poput klasičnog novinara. Napisao sam približno a približno nije isto. Ostavi se hvatanja za svaku riječ i traženja dlake u jajetu...ovdje smo svi neformalno, amaterski i korisnički...ne na stručnom nivou....nego subjektivnom.

13 godina
XXX kaže...
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

The second method is to buy the LEDs from manufacturers in highly binned lots

Manipuliraš poput klasičnog novinara. Napisao sam približno a približno nije isto. Ostavi se hvatanja za svaku riječ i traženja dlake u jajetu...ovdje smo svi neformalno, amaterski i korisnički...ne na stručnom nivou....nego subjektivnom.

ništa ja ne manipuliram, nego se ti praviš grbav

još sam ti podrcrtao bitno, baš ono što je suprotno na tvoj post i opet pitaš što je suprotno

još jednom - to što postoje tri proizvođača panela ne znači ništa, jer svaki od njih ima desetke i stotine panela, svaki različitih karakteristika i cijene

još bitnije - čak i kad misliš da si dobio isti panel, ne znači da si dobio istu kvalitetu jer postoji postupak binanja koji nekima osigurava da će dobiti bolji panel, dok kod onih jeftinijih postoji veća mogućnost da nećeš dobiti dobru uniformiranost boja, da će te vjerojatno zakačiti pokoji mrtvi pixel, da ćeš pizditi zbog backlight bleadinga itd., sve "vesele" stvari za koje ćeš vrlo teško dobiti povrat love

dakle da zaključimo - ne, apsolutno nije svejedno jel neki proizvođač kvalitetan ili je trećerazredni, iako te i ti prvoklasni mogu zajebati, ofkors

i nisi u pravu cijelo vrijeme tvrdeći suprotno što sam ti i dokazao, a dalje možemo u revijalnom tonu... neformalno, amaterski i korisnički 

18 godina
odjavljen

I dalje ne vidim gdje je to suproto od onoga što sam ja napisao, da je meni to sve približno. Vjerivatno bi morao imati uređaj do uređaja na duže vremena da skužim razliku između dvije iste matrice po binanju različite kvalitete. Ako me smatraš toliko stručnim da se smatraš dužnim ispravljati "moje netočne navode" onda veliko hvala na tome, ali nije potrebno. 

Za tebe i sve ostale, moja profesija je sasvim deseta i sve što ovdje pišem je kao subjektivni nestručni korisnik sa ponešto iskustva. Kod mene je revijalni ton cijelo vrijeme kao i forumaški status. 

A sad nastavi analizu mojih postova i daljnju konstrukciju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Ako me smatraš toliko stručnim da se smatraš dužnim ispravljati "moje netočne navode" onda veliko hvala na tome, ali nije potrebno. 

A sad nastavi analizu mojih postova i daljnju konstrukciju 

ma ne smatram sebe uopće stručnim i ne ispravljam ništa, nego raspravljam s tobom, a rasprava se svodi na iznošenje argumenata ...ili barem ono što mi laici smatramo da je argument 

jednostavno imam drukčiji pogled na to i smatram da ipak treba gledati na kvalitetu, ne davati nerazumno velike iznose za brend, ali koliko-toliko ipak pokušati uzeti kvalitetnije

jbga, to mi je valjda ostalo od starog i njegove filozofije s alatom, gdje stvarno uzmeš kvalitetno i traje ti skoro zauvijek ili uzmeš jeftino pa ti se šarafciger pogloda na prvom jače stegnutom šarafu

poslije sam malo istraživao - postoji alatni čelik istog naziva, a različite gradacije i nabavne cijene od 5 do 50 dolara po kilogramu - zato se neki ključevi pigaju ili lome, a po drugima možeš skakati i neće puknuti ili se savinuti

isto ti je i sa svim ostalim, eto i faking paneli iz iste serije se izabiru i stavljaju po klasama, a mi se čudimo kad neki monitor ili tv redovito ima problem s bb ili mrtve piksele - pa naravno, kad su po jeftinijoj cijeni uzeli ono što je preostalo nakon biranja boljih primjeraka

13 godina

Malo da pomognem kolegi Garfieldu u promociji Philipsovih televizora. :)

Šalu na stranu, ako se netko odluči uzeti Philips (49" ili veći) ili ga je već uzeo iza 26.06., postoji mogućnost osvajanja 40PFT4101 (na letku piše 43", ali je u pravilima 40"). Link

Dva su izvlačenja, 07.08.2017. i 18.09.2017. U drugo izvlačenje ulaze i oni unosi iz prvog kruga. Igra traje od 26.06. - 03.09., a do 17.09. je moguće registrirati kupnju. Svaki krug se izvlači 50 dobitnika.

13 godina
kiwi_91 kaže...

Malo da pomognem kolegi Garfieldu u promociji Philipsovih televizora. :)

sav si vražji 

10 godina
neaktivan
joka95 kaže...

Mišljenje o LG 49SJ810V modelu ... mogu ga dobiti za 7899 kn u SD (s tim da nam je to malo i preko budžeta). Ili pričekati neko veće sniženje novijih ( trenutno skupljih) modela TV-a? fore za kupovinu imamo do 1.9 tako da ne znam isplati li se čekati ta sniženja i hoće li ih biti do tada... trenutno i nije baš neka ponuda.  Namjena: Maxtv HD, većinom sport u HDu i naši SD kanali ... tako da ovaj LG odgovara zbog 120Hz i IPS-a. 

dobar deal ili čekati..?

18 godina

Evo oled za 7tkn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
4mal kaže...

G ovo moze bit tocno jer smo mi balkansko trziste 

pa sjecam se kad je dosla KS serija 7002 od sasmunga koja ima problem sa odljpljivanjem 

kolega ju je kupio po puno cijeni i nijedan problem nije imala a ubo je u medimakretu! 

dok kod nas je svaki imo taj problem hmmm tocnije ovi iz elipsa dok u SD-u svaki 3,4 imao pa

ajmo se ljudi malo zapitat da nije sve u proizvodjachima ipak ... ?

Odljepljivanje kod ks7090 serije je poznati problem i na njemačkom tržištu.

9 godina
zvonac kaže...

Evo oled za 7tkn..

Izložbeni u emmezette ? Jel to onaj eg910 ?

18 godina
Doktor Rambaudi kaže...

Izložbeni u emmezette ? Jel to onaj eg910 ?

Nije.970V.

9 godina

Iz kakvog su to naftalina izvukli, google taj model spominje od 2013-te hehehe

0 0 hvala 0
18 godina

da al tad je kostao 40k kn-a i stoji uz bok sa 2k13 high end plazmama zadnje gen 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Samo je pitanje jel to izložbeni koji je radio nekoliko godina, ili su baš novi zapakirani što mi je nekako teško za povjerovat. Ali ne kažem da je nemoguće.

0 0 hvala 0
18 godina

izlozbeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Izlozbeni. Ugasen je, tip veli da je kod njih oko 6-7 mj.. To je model iz 2014te god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Te prve serije oleda su bile lose. Nemaju dobro procesiranje i odaziv kao danasnji modeli. Nije samo bitno da je oled. 

18 godina

ma moze on rec kaj god oce, nek ti udje u service menu pa onda da vidimo koliko je radio nije...

18 godina
4mal kaže...

ma moze on rec kaj god oce, nek ti udje u service menu pa onda da vidimo koliko je radio nije...

Ma s druge strane, to je već stariji model oleda, tak da ne očekujem neku sreću s te strane..

8 godina
neaktivan

Pozz ekipa,

kupujem novi tv i dvoumim se između ova dva modela, oba su snižena pa mi se uklapaju u budžet. Molio bi za cijenjeno mišljenje.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KD55XD7005BAEP/

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_58DX703E/

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bi uzo Sony  Točno takvog sebi pikiram 

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
18 godina

uzmi sony jos je i HDR

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja i prijatelj smo si uzeli baš taj Sony i TV je vrh. Moja preporuka.

FC Bayern Munchen
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

definitivno taj Sony, 4K, HDR, HEVC, 5 god garancije 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Sony!

Moj PC