Prelazak na digitalnu tv!

poruka: 82
|
čitano: 46.137
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Prelazak na digitalnu tv!
al zagorec kaže...

jel mi moze ko pomoc zivim u zagorju,kupio sam novi quadro dt-602 zemaljski prijemnik spojio sam ga na sobnu antenu quadro sa-201 i nemam nikakvog signala

I ja imam isto DT-602 i nemam nikakvih problema.
Jesi dobro spojil?

SCART u SCART, Antena OUT u TV i Antena IN - tu uštekaš sobnu antenu.
Razlika je kaj ja imam vanjsku antenu (riblju kost).
Svejedno mislim da to ne bi trebalo stvarati probleme.
Probaj isključiti pojačalo na sobnoj, nek bude samo ovak.

Meni prima HRT 1, 2, RTL i Novu TV.
Ne znam kad to misle malo proširiti, barem još OTV
"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
17 godina

Čiko koji mi se javio u SZK-u OIV-a tvrdi da nijedna druga televizijska stanica nema odobrenje (koncesiju) za emitiranje u digitalnom obliku na području Hrvatske. Drugim riječima, odgovor na pitanje kad će se vidjeti OTV je kad isti bude dobio odobrenje za emitiranje. Neće ga dobiti sigurno prije raspisivanja natječaja, a natječaj se sigurno neće raspisivati prije ljeta. Inače, na moje pitanje što ako neka postojeća televizijska stanica ne dobije odobrenje, odgovoreno mi je, sasvim logično, da je to problem te stanice, tj. da od momenta ukidanja analognoga signala (za sada 1. 1. 2011.) ta televizijska stanica više neće emitirati u Hrvatskoj.

15 godina
neaktivan

Ovako, zadnjih godinu dana sam najnormalnije hvatao digitalni signal sa Vivaxovim DVB-T prijamnikom, da bi mi neki dan odjednom javio kako "nema signala", probao sam sa još dva prijamnika i istu stvar mi javlja. Kad antenu stavim direktno u TV, vidi se slika (nije bajna, ali nikad nije ni bila) tako da mislim da nije do kućne antene, a isto mi se čini da nije ni do prijamnika kad mi sa tri različita javlja isto.

U drugoj sobi najnormalnije hvatam signal sa TVom koji ima ugrađen DVB-T prijamnik.

Ima netko ideju u čemu bi mogao biti problem? Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

Pitanje:

- da li će sad kad prestane analogni signal to vrijediti za sve programe ili samo za HRT tj. ko ne pređe na digitalno da li će moć vidjet RTL i NOVU?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Pitanje:

- da li će sad kad prestane analogni signal to vrijediti za sve programe ili samo za HRT tj. ko ne pređe na digitalno da li će moć vidjet RTL i NOVU?

Koliko sam ja upućen samo HRT prestaje sa analognim.

17 godina
djigibao kaže...

Pitanje:

dignitalni signal biti ce za sva 4 programa

Treba li operirati i vaše računalo?
17 godina
znam da ce bit svi digitalni, nego da li ce prestat svi sa analognim?
17 godina
djigibao kaže...
znam da ce bit svi digitalni, nego da li ce prestat svi sa analognim?

Odlukom Vlade republike Hrvatske, a sukladno Strategiji prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa doneseni su rokovi gašenja mreže analognih odašiljača i repetitora koji emitiraju nacionalne TV programe.

17 godina
neaktivan

nesto sam cuo da tv koji je kupljen u inostranstvu nece moci raditi ovde???..meni je to totalno nelogicno, pa eto pitam vas:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
G1L3 kaže...

nesto sam cuo da tv koji je kupljen u inostranstvu nece moci raditi ovde???..meni je to totalno nelogicno, pa eto pitam vas:)

po meni to nema nikakvog smisla... pogotovu za Europu... možda će ti samo trebati dvb-t reciver, ako nije sastavni dio tv-a (imaju ga nove plazme i lcd)

15 godina
neaktivan

Jel se moze spojit dva televizora na jedan digitalni prijamnik i da svaki televizor moze gledat drugi program ??????

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne može. Kanal biraš na prijamniku, a ne na TV-u. Postoji jedino mogučnost za zgrade da se postavi po jedan prijamnik za svaki kanal, pa onda svaki od njih šalje na antenski izlaz na svom kanalu svoj program. Na taj način bi onomu tko živi u toj zgradi izgledalo kao da ima analogni signal (u biti i ima, ali ne od repetitora, već od prijamnika). Ovo ima smisla jedino ako u zgradi postoji više televizora nego programa na tom području, a i gubi se na kvaliteti slike.

Vjerojatno postoji i prijamnik koji je baš za ovo namijenjen pa prima sve kanale i šalje ih u analognom obliku na interni "antenski" sustav zgrade. Ne znam koliko ovo ima smisla jer se time gube sve čari digitalne televizije.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 12:57 (MrBlc).
15 godina

a što je sa ostalim programima (lokalni) do kada oni moraju preći na digitaliju

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne znam, ali neki su već prešli. Pričalo se već o tome.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

HDTV signal navodno samo ima u podrucju Sesveta i tam negdje u zagrebu gdje je HRT, a sve ostalo je zasad SDTV.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Misliš HD emitiranje programa ili HDpromo kanal? HDpromo ima na više lokacija (Zagreb, Rijeka, Split i Osjek) http://www.oiv.hr/default.asp?ru=129&gl=200709110000001&sid=&jezik=1

0 0 hvala 0
15 godina

u okolici Osijeka kod mene ima HD promo ali stalno neke smetnje i ton prekid signal nšto oko 80% a mađari iako dost slabij signal slika bez ikakvih grešaka i HD i SD vjerujem da ovi naši nešto muljaju

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Na nekim repetitorima se događalo da se gubi kvaliteta slike ili pada signal prvih par tjedana rada, a onda se stabilizira.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima i gore od toga. Do sada si mogao gledati jedan program, a drugi snimati. Sada na digitalnoj TV, moći ćeš snimati samo ono što i gledaš, tj. 1 program

Čak neznam kako će se moći programirati više snimanja na DVD-u, a evo već 26.  01. nastupaju problemi.  I što kad imaš više TV prijemnika? Zar za svaku sobu treba kupiti po jedan uređaj?Neodlučan Ovako po starom, šljakaju svi stari TV. Izgleda da ćemo morati bacati a tko može kupovati digitalne prijemnike.

17 godina
flip kaže...

Ovako, zadnjih godinu dana sam najnormalnije hvatao digitalni signal sa Vivaxovim DVB-T prijamnikom, da bi mi neki dan odjednom javio kako "nema signala", probao sam sa još dva prijamnika i istu stvar mi javlja. Kad antenu stavim direktno u TV, vidi se slika (nije bajna, ali nikad nije ni bila) tako da mislim da nije do kućne antene, a isto mi se čini da nije ni do prijamnika kad mi sa tri različita javlja isto.

U drugoj sobi najnormalnije hvatam signal sa TVom koji ima ugrađen DVB-T prijamnik.

pokreni ponovo pretragu programa(skeniranje) i onda bi trebalo raditi-barem je meni proradilo tak.

Htio sam vas pitati pošto živim relativno blizu slovenije, zakaj ne mogu gledati njihove digitalne programe i recimo austrijske?

jer mi ih nađe,a kad stavim na taj program onda samo crno.....dal oni šifriraju program ili??

Kad joysticka nema, miševi kolo vode!
17 godina
neaktivan

Pitanje jednog tuduma, a što ako TV nema euroscart priljučak? Ako samo ima video i audio in & out prikljčke (vidi sliku).

Može li se nekako DVB-T uređaj spojiti na takav TV?

Ja kupujem samo domaće. Stranu robu kradem.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zli Brat kaže...

Pitanje jednog tuduma, a što ako TV nema euroscart priljučak? Ako samo ima video i audio in & out prikljčke (vidi sliku).

Mislim da ti treba ovakav kabel

17 godina
neaktivan
Zli Brat kaže...

Postojali su svojedobno kablovi koji su sa jedne strane išli na SCART a s druge u ovakve audio/video priključke.

Imao sam ja Amigu1200 spojenu tako na TV, no nisam siguran ima li još takvih kablova za nabavit.

Možda ti mogu u čipoteci složiti tako nešto. Raspitaj se tamo.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...
Zli Brat kaže...

Postojali su svojedobno kablovi koji su sa jedne strane išli na SCART a s druge u ovakve audio/video priključke.

Imao sam ja Amigu1200 spojenu tako na TV, no nisam siguran ima li još takvih kablova za nabavit.

Možda ti mogu u čipoteci složiti tako nešto. Raspitaj se tamo.

takvi se kablovi mogu bez problema nabaviti

16 godina
neaktivan

Prije par dana sam kupio Haier HDT-1110 dekoder za 175 kn i sasvim sam zadovoljan. Slika je savršene kvalitete, bez smetnji. U početku je bilo povremenih prekida, ali sada ih je sve manje. Dobio sam i peti kanal kojeg se nije moglo ni namirisati analognim prijemom (program nije baš nešto, al' eto). Da ne govorim o tome kako televizor nema funkciju teletexta te da je digitalni dekoder i to omogućio. No, sučelje izbornika je za moj ukus previše... kuglično. Smijeh

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupio sam taj prijemnik za digitalnu tv,odlična slika sam me malo teletekst živcira.

PITANJE: gdje da utaknem kabel od tv kartice?

Dobra vila mi je ispunila dvije želje. Treći put nisam mogao.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 22:34 (cuspajz).

0 0 hvala 0
17 godina
maliwalter kaže...

Ima i gore od toga. Do sada si mogao gledati jedan program, a drugi snimati. Sada na digitalnoj TV, moći ćeš snimati samo ono što i gledaš, tj. 1 program

Čak neznam kako će se moći programirati više snimanja na DVD-u, a evo već 26.  01. nastupaju problemi.  I što kad imaš više TV prijemnika? Zar za svaku sobu treba kupiti po jedan uređaj?Neodlučan Ovako po starom, šljakaju svi stari TV. Izgleda da ćemo morati bacati a tko može kupovati digitalne prijemnike.

I sad možeš gledati jedan program, a drugi snimati. Samo trebaš imati uređaj za snimanje (npr. DVD-snimač) s DVB-T prijemnikom.

17 godina
mali.ivica87 kaže...
flip kaže...

pokreni ponovo pretragu programa(skeniranje) i onda bi trebalo raditi-barem je meni proradilo tak.

Htio sam vas pitati pošto živim relativno blizu slovenije, zakaj ne mogu gledati njihove digitalne programe i recimo austrijske?

jer mi ih nađe,a kad stavim na taj program onda samo crno.....dal oni šifriraju program ili??

Što se tiče slovenskih programa, mogući razlog je taj što Slovenci koriste MPEG4 kompresiju. Inače nema nikakvog razloga zbog kojega ne bi mogao gledati njihove programe iz prvog multipleksa (svi su nekodirani).

17 godina
neaktivan
Prelazak na digitalnu tv! - Tudum strikes again!

Nabavio sam potrebni kabel (vidi slike), ali to i dalje ne radi. Bijeli i crveni su za audio (left / right), a žuti je za video. Antenu ubodem u DVB-T, upalim DVB-T i ništa. Ni početnog menija nema. S obzirom da ima na scartu ovu sklopku in /out probao sam i tu prebacivati, ali ništa.

OK, rekoh možda ne valja uređaj. Posudim TV sa scartom, spojim i sve radi. Međutim, na ovoj starudiji ni da bi. Ima li pomoći?

Scart Scart
Drugi kraj Drugi kraj
Ja kupujem samo domaće. Stranu robu kradem.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Prelazak na digitalnu tv! - Tudum strikes agai
Zli Brat kaže...

Nabavio sam potrebni kabel (vidi slike), ali to i dalje ne radi. Bijeli i crveni su za audio (left / right), a žuti je za video. Antenu ubodem u DVB-T, upalim DVB-T i ništa. Ni početnog menija nema. S obzirom da ima na scartu ovu sklopku in /out probao sam i tu prebacivati, ali ništa.

OK, rekoh možda ne valja uređaj. Posudim TV sa scartom, spojim i sve radi. Međutim, na ovoj starudiji ni da bi. Ima li pomoći?

vrijeme je za promjenu tv-a... jesi li spajao drugi tv s istim kablom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 10:53 (igy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice