Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.364.480
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
zagi55 kaže...
maxy0 kaže...

Znaci ako uzmem ovo , bez ugovorne obveze, dobit cu huawei router i probni period od 5 dana. I moci raskinut taj internet kada god hocu. Ili?

I ovi koji koriste internet vec ovih dan dva, jel imate kakvih problema, naglih pucanja veze, prevelik ping u gamingu itd?

Ovaj tvoj link je samo tarifa bez rutera. Ovdje ti je sve kaj hoces link. Ako hoces ruter moraš dati 849 kn. Meni se jedanput smrzno net pa sam morao OFF/ON ruter.

Ja bi po ovome trebao tražiti antenu od 1800 Mhz ?

Daj mi reci gdje si našao kartu baznih stanica (neka aplikacija)...da sebi provjerim.

Ja sam isto u Dubravi., a Dubrava ima tako zapetljanu adsl mrežu da ćemo tek 2050. god dobit optiku., ako i tad.

15 godina
R36 kaže...

Daj mi reci gdje si našao kartu baznih stanica (neka aplikacija)...da sebi provjerim.

Ja sam isto u Dubravi., a Dubrava ima tako zapetljanu adsl mrežu da ćemo tek 2050. god dobit optiku., ako i tad.

Evo karte  https://www.cellmapper.net. Joj kaj se tiče Dubrave ovisi gdje si u gornjoj ili donjoj :P U zadnjih par godina poljanice, dubec, studenski grad su pod optikom. A mi koji smo u kućicama izuzevši dubec dobit ćemo tamo negdje 2050 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 10:33 (zagi55).
13 godina
neaktivan
zagi55 kaže...
R36 kaže...

Evo karte  https://www.cellmapper.net. Joj kaj se tiče Dubrave ovisi gdje si u gornjoj ili donjoj :P U zadnjih par godina poljanice, dubec, studenski grad su pod optikom. A mi koji smo u kućicama izuzevši dubec dobit ćemo tamo negdje 2050 

Iznad Gardena...Gornja Dubrava...ma dobit ću Optiku nikad...baš zbog toga što živim u kući.

E našao...vidim da imaju antenu na Gardenu...meni jebeno i gore kod Miroševca...također jebeno.

Mogla bi biti dobra brzina...zaletit ću se danas do Tele 2. 

Pitanje...imam doma Lumiu 640 koja bi mi glumila modem - prima LTE do 150mpbs...

Da li je bolje testirat na mobitelu ili da ih žicam ruter???

9 godina
Mislim da bi bila i na mobitelu dobra brzina, al ak oces, probaj i ruter pa ces vidjet kak ce bit bolje... U svakom slucaju, mislim da bi ti preko rutera i kabla bila veca brzina na kompu.. Meni na vipu preko wifi lovi 75mbit down, a na kablu do 100mbit..
13 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Mislim da bi bila i na mobitelu dobra brzina, al ak oces, probaj i ruter pa ces vidjet kak ce bit bolje... U svakom slucaju, mislim da bi ti preko rutera i kabla bila veca brzina na kompu.. Meni na vipu preko wifi lovi 75mbit down, a na kablu do 100mbit..

To sam skužio kod Iskona...bratić ima optiku 80mbps...kad sam spojen na wifi manja je brzina nego kad se spojim direktno.

Ma uzet ću ruter, pa ću probat i na mobu i na ruteru...gdje je bolje.

16 godina

Uzeo sada sim na testiranje.

Znači testiranje cca 7kn po danu je moguće samo bez routera. Za sve ostalo se potpisuje ugovor na 2 godine.

Tj. moguće je vratiti i otkazati ugovor u 5 dana ako zbog tehničkih nedostataka ista ne radi. U protivnom se ne može. Tako mi objasnili u poslovnici.

Uzeo karticu pa ću probati sa mobom, odnosno imam doma Max net mini router pa ću u njega probati piknuti. Ne znam dal je ntko to već probao. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam uzeo i router i karticu i evo danas sve vratio nazad i sve ok, jedino ako nebi dosao malo veći račun.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 12:34 (icanic).
15 godina
neaktivan

Jel vi to uzimate za stalno ili samo na probu? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GSP kaže...
ReventoN kaže...

Sjeo u auto i prosao pokraj nekoliko odasiljaca i napravio speedtest ( svaki put oko 50mb down i 40 up )

to je i dobar rezultat ako si stao samo 2 metra...prouci malo kako rade odasiljaci...stani nekih 50-100m to je idealna udaljenost,stavi ga na cistu vidljivost da nema prepreka...spoji se kablom na ruter pa onda izmjeri

Bas iz tog razloga sam isprobao router na 3 lokacije ( ista brzina ), takodjer autom prosao pokraj nekoliko odasiljaca ( ista brzina ).. to na gardenu je bilo zadnje zato jer sam odmah otisao do tele2 da vidim u cem bi mogao biti problem..

16 godina

Hmm. Ne znam. Meni žena ovako objasnila. Kao nema više testiranja no može se ovako.

Ovih 5 dana vrijedi ako ne mogu isporučiti uslugu. 

Zapravo mi se čini logično.

10 godina

Ja sam jutros dobio paket. Uzeo sam bez ugovorne obveze ali s ruterom na 24 mjeseca (35kn mjesecno, 9 odmah). Ako mi nakon nekog vremena vise usluga ne bude odgovarala, isplatim ruter do kraja (850kn) i adio :) Koliko je vama trebalo da vam aktiviraju karticu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Ja bi uzeo za stalno da mi je iskon pustio raskinuti ugovor uz normalne penale, ali trazili su me 1600 kn za raskid pa eto... nazalost morao sam vratiti.

14 godina
neaktivan
icanic kaže...

Ja bi uzeo za stalno da mi je iskon pustio raskinuti ugovor uz normalne penale, ali trazili su me 1600 kn za raskid pa eto... nazalost morao sam vratiti.

opa.. a koliko mjeseci ti je jos ostalo?

11 godina
zakaj si vratil??
Battlenet - TheProdigy#2234
15 godina
neaktivan

Pa zato što ne želi čovjek plaćat duple račune, a Iskon mu hoće uzet 1600 kn za raskid ugovora.

0 0 hvala 1
11 godina
lol da sorry sad vidim
Battlenet - TheProdigy#2234
15 godina
neaktivan

Meni je žao ovih što su produžili ugovore s svojim operaterima, ali što ćeš kad je ovaj flat došao ko' grom iz vedra neba. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Mene zanima sljedeće: što se događa prilikom kvara na ruteru za ovaj tip pokućnog interneta? 

Znamo kako je kod korisnika preko parice, dođu ti srugi treci dan i zamjene ruter, no mi ovaj ruter placamo i on postaje nase vlasnistvo.

Sumnjam da u tele2 daju odma zamjenski a ovaj ide na popravak.

Tu ne vidim podrsku posto to postaje vlastita oprema a ne oprema u najam. To postaje velik problem.

Meni cesto strada napajanje ili sam ruter zbog grmljavine, iato tako moze krepat i radi drugih stvari, sto onda? Pogotovo kad istekne garantni rok.

Ispada da ako se uzme ovaj tip interneta, priailjen si svaki put kupovati ruter nakon crkavanja, ne samo jednom. Zato i daju bez ugovorne obveze jer to nama nista ne znaci u slucaju kvarova rutera. Moramo se sami snalaziti.

850kn nije malo, za cijenu bez ugovorne obveze , pogotovo kad crkne nakon isteka garantnog roka a hoce, mozda i prije.

Meni su 4 puta mjenjali od iskona u zadnjih god dana, tako da je ovo za mene "opasnost" a i za sve druge.

EDIT: To ujedno i znaci da je neisplativo uzeti bez ugovorne obveze, jer je bolje placati tih 15kn za opciju uredjaj i svaki put produzavazi ugovor, jer ispadne jeftinije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 13:25 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Mene zanima sljedeće: što se događa prilikom kvara na ruteru za ovaj tip pokućnog interneta? 

....

Meni su 4 puta mjenjali od iskona u zadnjih god dana, tako da je ovo za mene "opasnost" a i za sve druge.

za sve ovo što si napisao, rekao bih ili imaš loše instalacije ili loše uzemljenje. kupi si prednaponske zaštite za struju i telefon. pomogućnosti i jedno neprekidno napajanje (UPS).

te si nabavi mulitmetar i izmjeri malo struju u utičnicama u različitim vremenima dana.

15 godina
matrix777 kaže...

Znamo kako je kod korisnika preko parice, dođu ti srugi treci dan i zamjene ruter, no mi ovaj ruter placamo i on postaje nase vlasnistvo.

Sumnjam da u tele2 daju odma zamjenski a ovaj ide na popravak.

Tu ne vidim podrsku posto to postaje vlastita oprema a ne oprema u najam. To postaje velik problem.

Meni cesto strada napajanje ili sam ruter zbog grmljavine, iato tako moze krepat i radi drugih stvari, sto onda? Pogotovo kad istekne garantni rok.

Ispada da ako se uzme ovaj tip interneta, priailjen si svaki put kupovati ruter nakon crkavanja, ne samo jednom. Zato i daju bez ugovorne obveze jer to nama nista ne znaci u slucaju kvarova rutera. Moramo se sami snalaziti.

850kn nije malo, za cijenu bez ugovorne obveze , pogotovo kad crkne nakon isteka garantnog roka a hoce, mozda i prije.

Jamstvo na router je 24 mjeseca i vrijedi u slučaju da nisi potpisao ugovornu obvezu.  Citat od TELE 2 

Ukoliko kolege na prodajnom mjestu imaju zamjenski uređaj, isti će ti pružiti, ali isto nismo zakonski dužni. Demijan

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 13:34 (zagi55).
10 godina
neaktivan

A o cemu ja govorim?  Naravno da imas garanciju na novi ruter ali kao sto vidis da nisu duzni obezbjediti drugi zamjenski uredjaj.

U slucaju kvara ostajes bez interneta i cekas popravak rutera. 

16 godina
odjavljen
aleng3 kaže...

Ja sam jutros dobio paket. Uzeo sam bez ugovorne obveze ali s ruterom na 24 mjeseca (35kn mjesecno, 9 odmah). Ako mi nakon nekog vremena vise usluga ne bude odgovarala, isplatim ruter do kraja (850kn) i adio :) Koliko je vama trebalo da vam aktiviraju karticu?

Ja sam uzeo na 2 godine, platio router u kešu 361 kn. Puna cijena rutera je 999 kn, a ako raskinem prije isteka, plaćam 638 kn penale. Ako mi ostane manje od 4 mjeseca, onda mi je jeftinije platiti preostalu pretplatu. Da si uzeo na 2 godine ugovornu obvezu, izašlo bi te 490 kn manje ako ne raskineš pretplatu ili 150 kn više ako raskineš (ista cijena je i na rate: 360 / 24 = 15 kn/mj).

matrix777 kaže...

Ako je greška koju pokriva garancija, onda ideš normalno na garanciju/odgovornost trgovca za materijalni nedostatak. Ako je viša sila, izio vuk magare.

S druge strane, ADSL routeri češće crkavaju preko ADSL linije nego preko napajanja, čak se zna dogoditi i da adaptor crkne zbog prolaska udara s linije kroz router (primjerice, ako na klasičnoj instalaciji crknu spliter, telefon, mrežna u računalu i napajanje, onda znaš da je došlo kroz liniju, na voipu je teže znati). Kvalitetna prenaponska zaštita bi trebala odraditi posao, a jedino ako je baš udar groma u neposrednoj blizini, može spaliti radio, pogotovo ako imaš vanjsku antenu.

Inače, fiksni operateri router mijenjaju jer su im oni vlasnici, pa je to njihova odgovornost. Doduše, ni prije nisu radili probleme, ali to je zato što im je bilo jeftinije promijeniti router nego da se netko ide inatiti da je surge došao kroz njihovu instalaciju, pa tražiti odštetu i za druge uređaje povezane na telefonsku liniju.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 13:44 (MrBlc).
16 godina

A kako ti stojiš sa ostalim stvarima u kući. Ovo što si gore nave nije baš normalno. Desi se jednom, ajd ako nemaš sreće i 2 put goišnje. Ali 4 

10 godina
neaktivan

Ti za 169kn/mj dobivas samo data SIM karticu, ostalo je tvoja briga.

Koliko se kvare ti ruteri, nije poznato, ne nemamo ih bas po dva tri u ladici za nedaj boze, kao sto imamo dva tri mobitela neka stara, pa se posluzis dok ti je "flagship" na popravku.

Koriatiti mobitel kao hotspot, zaboravi na maksimalnu brzinu kao sa ruterom, to nije to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

A kako ti stojiš sa ostalim stvarima u kući. Ovo što si gore nave nije baš normalno. Desi se jednom, ajd ako nemaš sreće i 2 put goišnje. Ali 4 

Sve je ok osim njihovog zyxel rutera. Mislim da sam imao problem sa produznim kabelom koji sam zamjenio. Sas je bolja situacija. No svakako razmisljam o ovom sto kazu kolege da napravim. 

Ta zastita je u obliku utikaca? To ustekam i onda na to napajanje od rutera? Pretpoatavljam da je tako...?

16 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Ti za 169kn/mj dobivas samo data SIM karticu, ostalo je tvoja briga.

Koliko se kvare ti ruteri, nije poznato, ne nemamo ih bas po dva tri u ladici za nedaj boze, kao sto imamo dva tri mobitela neka stara, pa se posluzis dok ti je "flagship" na popravku.

Koriatiti mobitel kao hotspot, zaboravi na maksimalnu brzinu kao sa ruterom, to nije to.

Router je Huawei koji ipak predstavlja neko ime na području mrežne opreme (iako su relativno novi igrači na području mobitela, dosta su jaki igrač na području ostale opreme), pa se ne bi trebali baš kvariti.

Hotspot nije neko rješenje, ali bih se ipak lakše strpio čak i s 14/2 (HSDPA 1 kanal) hotspot konekcijom nego s mobitelom na kojem ne mogu normalni site otvoriti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan

Jel ti palo na pamet da kad bude nevrijeme, isključiš uređaje iz struje? 

10 godina
neaktivan

Jel ti palo na pamet da kad bude nevrijeme, isključiš uređaje iz struje? 

Na mom području su česte kiše i nevremena. 

Ali pretpostavljam da je problem ipak u instalacijama ili necem trecem. 

10 godina

Jel treba zvati sluzbu za korisnike da se aktivira kartica ili oni to sami naprave? Koliko se ceka?

0 0 hvala 0
16 godina

Uzeo u VŽ u poslovnici.Meni kroz 2h. Ne treba nikog zvati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice