Mišljenje o mojim novim web stranicama

poruka: 44
|
čitano: 5.033
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Veliki sam fan Formule 1 i uvijek me je mučilo što na webu nema mnogo pravih tehničkih riječnika za ljubitelje auto utrka. Tako sam se odlučio otvoriti vlastite stranice sa tom temom. Stranice su pisane na engleskom jeziku jer ima daleko više korisnika kojima će biti od pomoći. Moram napomenuti kako stranice nisu sponzorirane od nikoga i kako je to samo moj "proizvod". To napominjem zato jer sam dobio dosta poruka na moj mail da bi trebao skinuti onaj znak Ferrarija. Ja sam navijač Ferrarija i tu nema pomoći. Inače, stranice nisu orjentirane na Ferrari na nikoji način, i govore o tehnici u F1, a ne o timovima.

Korišteni su izvori sa neta, a i moje znanje o temi moje nije malo, posebno o aerodinmici.

Inače, to je moj prvi pokušaj u području izrade web stranica.

Htio bih čuti vaše mišljenje o site-u, sve primjedbe i dobre stvari.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve je to divno i krasno, ali o kojim stranicama se radi?

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mišljenje o mojim novim web stranicama

Inače se bavim web dizajnom i moguu reć da je dizajn u najmanju ruku katastrofa. Možda da malo pogledaš npr. www.cssmania.com

I  kod sam samo na sekundu dvije pogledala i dosta je neuredan i vidim ima dosta tablica što se danas ne koristi osima kad sadržaj zahtjeva tablicu...

Sadržaj neću komentirati jer me formula, ferrari uopće ne zanimaju, vjerujem da je ok sadržaj ak se u to razumiješ.

Znam da je ovdje 98% muške populacije, ali ja sam u onih 2% žena tako da nebude više zamjene Ja bi dSLR a nemrem ga imati - weeeee baš suuuper http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=12&se=4255&order=min_cijena
17 godina

na cijelom siteu, što znači 125 stranica, ima 3 tablice. ne vjerujem da se to može nazvati previše.

17 godina
neaktivan
cozmika kaže...

Inače se bavim web dizajnom i moguu reć da je dizajn u najmanju ruku katastrofa. Možda da malo pogledaš npr. www.cssmania.com

I  kod sam samo na sekundu dvije pogledala i dosta je neuredan i vidim ima dosta tablica što se danas ne koristi osima kad sadržaj zahtjeva tablicu...

Sadržaj neću komentirati jer me formula, ferrari uopće ne zanimaju, vjerujem da je ok sadržaj ak se u to razumiješ.

slazem se.
17 godina

Ja cu to gledati s druge strane :), boli me k.. za stranicu, hvala autoru sto je nesto ovako opsezno i detaljno, vezano za f1, stavio na jedno mjesto.

Smijeh

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ja cu to gledati s druge strane :), boli me k.. za stranicu, hvala autoru sto je nesto ovako opsezno i detaljno, vezano za f1, stavio na jedno mjesto.

Smijeh

...bas si "nasty"! :D
17 godina
neaktivan

Wooooooow, ti si ovo sve radio samo s html-om? Viče

mislim to je ok kad imas 5-6 stranica, ali eeeeeej, ovoga ima previse.

Znas li sto je CMS? Taj hosting ti podrzava php, mogao si slobodno joomlu ili wordpress staviti na njega!

Preporucam ti da malo istrazis 'taj CMS', uvelike bi ti bilo lakse odrzavati stranicu.

Imam osjecaj da si negdje zapeo u vremenu, tamo oko 1998 godine kada je ovo jos bilo IN, danas je web s css-om, CMS-ovima i svim ostalim cudesima otisao puno-puno dalje.

Eto, jedina pohvala na sadrzaju i trudu.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam koristio HTML. Korišten je WYSIWYG web builder.

17 godina
neaktivan
seas kaže...

to objasnjava dosta...
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
seas kaže...

A to je alat za izradu HTML-a.
17 godina
ideja za 5
design za -1
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
neaktivan

Nikakav CMS mu ne treba za ovaj sajt.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Desing bas nije nesto al ostalo je dobro

0 0 hvala 0
17 godina

Bolje se udruži s nekim tko ima više iskustva i znanja u izradi web stranica, jer šteta je ovako opširan i detaljan sadržaj pokvariti tehničkom i dizajnerskom stranom weba. Ne moram spominjati da ti stranice ne podliježe nikakvim WWW standardima i da nije kompatibilna s svim "većim" browserima itd.

Ako se ipak odlučiš nastaviti sam, počni s nekim minimalističkim dizajnom, znači bez puno boja, bez nekih uzoraka/slika.

A što se tiče Ferrari loga - to su ljudi u pravu, ne smiješ ga baš stavljati kako te volja... ako ti stranica postane popularna mogla bi ti i koja tužba doletiti od tvog najdražeg i najmilijeg.

Tablice: pogledaj source stranica i pogledaj koliko imaš table, tr i td elemenata... to su tablice Cool

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 14:28 (4ndY).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ideja i sadrzaj 5, mozak me zabolio od dizajna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ideja i sadržaj su ti dosta dobri (to će se svidjeti mom frendu koji je isto kao ti ljubitelj formule 1, čak nosi jaknu sa sponzorima formule 1 - "frik"). E dizajn, mislim da su ti ljudi već rekli što je s tvojim dizajnom, ali pošto si početnik i pošto je ovo tvoja prva stranica jasno je da nisi mogao napraviti neki bolji dizajn.

Svi početnici koriste tablice jer još im nije jasno kako koristiti div elemente i CSS, ali sa vremenom ćeš to naučiti.

Poradi na dizajnu, možda da dodaš i hrvatski jezik, tako da se može birati između dva jezika ili ako ih znaš više staviš ih više, i možda si pak trebao kupiti neki hosting, bar sada nisu skupi. Adresa http://f1-dictionary.110mb.com baš i nije nekako prihvatljiva i primamljiva.

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.

0 0 hvala 0
17 godina

mislim da pod HOME nije mjesto za biografiji i kako se otvori stranicu to je prvo što se ugleda, mislim da je tu mjesto za nešto treće.

هردسري & سبيدسري
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 17:48 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sorry na iskrenosti (gruboj), ali dizajn je katastrofa. Totalno iz prošlog stoljeća. A mislim da to sve govori. 

Također se slažem da na početnoj stranici nema mjesta za opis stranice i čemu ona služi. Tu si trebao ili prikazati najnovije vijesti o F1 svijetu ili započeti sa nekim osnovnim pojmovima u formuli koje svakodnevno susrećemo. Tj. koji su najpoznatiji.

Dalje, mislim da je opis stranice primjeren, ali nešto o tebi...nikako. Osim ako si zamislio ovo kao osobnu stranicu pa F1 riječnik onako usput.

Dakle, sve informacije o tebi trebaju na tvoj portfolio, ali nikako na ovu stranicu.

Evo još jedna stranica za "inspiraciju": http://www.screenalicious.com/

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 19:03 (coder_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa dobro, nemojte tak grubo prema čoveku. Vi wep dizajneri, imate svoje prve stranice? Kak su one izgledale?
Moja je bilo o Iron Maidenu i izgledala je još i gore. Bitno je da se kreće! Neuredan kod i tablice! Big deal za prvi web!

Ovo je okej, a sad zaboravi buildere, nabavi Dreamweaver, upoznaj malo taj divni CSS i idemo dalje!

CMS i serverske skriptne jezike mu nebi trebalo još spominjati po meni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 23:17 (istvud05).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svaka cast na trudu i izradi stranice.Vidim da si iz Rijeke pa me zanima zasto stranice nisu na hrvatskom?

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Da ja kazem par rijeci ,inace ne gledam f1 nit me ne zanima. Ono sta vidim da je ovdje ulozen veliki trud. Ja ti skidam kapu samo malko dizajn popravi prebaci na .com domenu neki bolji hosting i imat ces jako dobar a nadam se i posjecen web. Jos jednom svaka cast!!

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
neaktivan

Stranice ti uopće nisu optimizirane za različite rezolucije,nepregledne,nisi koristio web 2.0.Ja sam fan F1 ali to tvoje nije ni za 1.Kaj si tek počel učiti html ili kaj?Jednostavno takve stranice su zastarele i više ti nitko ne radi to na taj način.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
istvud05 kaže...

CMS i serverske skriptne jezike mu nebi trebalo još spominjati po meni.

Tu se slažem, sadržaj je za sada sam po sebi statičan, pa nema boljeg od HTML-a.... poslije dok čovjek poželi komentare, guestbook, dodavanje vijest, statistiku... a tada će se već prebaciti na plaćeni hosting, a onda je lako  Namigiva
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan

1. HTML (http://www.w3schools.com/html/default.asp)
2.  XHTML (http://www.w3schools.com/xhtml/default.asp)
3. CSS (http://www.w3schools.com/css/default.asp)

4. JavaScript (http://www.w3schools.com/js/default.asp)
5. DHTML (http://www.w3schools.com/dhtml/default.asp)

6. (ASP i ASP.NET) ili PHP
7. SQL (http://www.w3schools.com/sql/default.asp)

8. AJAX (http://www.w3schools.com/ajax/default.asp) ili FLASH (http://www.w3schools.com/flash/default.asp) (a sada mozes i sliverlight)

prva 3 obavezno.... dalje kako hoces....

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 13:13 (Jazzfan).

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam inače član na mnogo foruma koji se bave F1 i auto spotom, i svi kažu da su stranice super. Ali oni ne gledaju na to kao vi, web geekovi. To je i razlog zašto sam pitao i vas za mišljenje. Vi to gledate sa tehničke strane izrade weba, dizajna stranica i tako to. F1 fanovi to gledaju sa čiste strane funkcionalnosti i količine podataka koje mogu dobiti na stranicama. Zato mi vaše mišljenje znači mnogo!

Slazem se da dizajn nije bog zna šta, ali ponavljam, to je moj apsolutno prvi pokušaj. U hodu ću dosta toga mijenjati. Znam da su malo previše šarene.

Svrha stranica nije neki sofisticirani sadržaj, mnogo flash-a i neznam čega još, nego čisto statično nabrajanje podataka po abecedi. Riječnik. Nije mu svrha da bude zabavan nego samo edukativan. Iskreno, još nisam vidio neki zabavni riječnik, enciklopediju ili nešto slično na netu. Možda ljepše dizajnirano, ali ne i zabavno. Osim možda neki dječji leksikon.

Moje stranice moraju osim toga, zbog teme koju obrađuju, imati i dosta slika, i to je to. Za to mi ne trebaju CMS i serverski skriptni jezici. BTW, ja o HTML-u nemam pojma, ali počeo sam ga učiti. Zato i koristim WYSIWYG web builder. Ali stranice sam probao sa svim večim browserima, uključujuči Safari na Macu, i na svima se je ispravno prikazivao.

Index page če biti uskoro promjenjen, i dio o meni če biti sješten na posebnu stranicu.

Tokom vremena, nadam se da ču sve prebaciti na hrvatski. Počeo sam na engleskom jer je daleko više ljubitelja f1 i auto sporta koji razumiju engleski jezik nego onih koji razumiju Hrvatski. Stranice su pisane za sve fanove tog sporta a ne samo za hrvatske. A osim toga u današnje vrijeme svako razumije engleski. Ja u mom poslu stalno koristim engleski (ali baš stalno) pa mi i nije bio neki problem.

A sada bi vas htio pitati i za savjet.

Riječnik bi trebao, po mojoj nekoj ideji, imati linkove na pojedinačna slova, a onda kada si u "području" nekog slova, linkove na pojedine pojmove unutar tog slova. To sam tako nekako i izveo na postoječim stranicama.

Navigation bar (vodoravni linkovi na slova), a onda linkovi na pojmove sa menu bara (okomiti linkovi na pojmove). Imate li neku bolju ideju kako to izvesti na "moderan" način, da ne bude kao iz "prošlog stoljeća". Moza nesto kao ovaj rijecnik? http://encarta.msn.com/encnet/features/dictionary/dictionaryhome.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 17:12 (seas).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma sajt je Ok.Moj prvi je bio nešto slično..al prije 10ak godina Cool Belji se

Na one gluposti o tablicama, php-u i slično se ne obaziri...

Radi ono što ti treba i za koga ti treba...ako ti ikada bude trebalo više za mjesec dva intezivnog vježbanja sve ovo bi izgledalo pa skoro več poluprofi stuff.

Sve se više manje zna i u početku je 99% copy/paste koda ili javascripta...

Nije bitno znati sve...bitno je znati zrno više nego što ti treba...

www.istratourism.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dok god je volje, biche i rezultata.

Procitaj par tekstova o modernom web dizajnu i pocni s tog kraja :)

Sadrzaj je ekstra.

Danas kada postajem pionir ...
17 godina
neaktivan

Ovako, ono što bih ja izmjenio na stranici je definitivno kako stranica funkcionira.

U stanu imam 1Mbps vezu, al mi se stranica jako sporo učitava. To je zbog goleme količine slika.

Navigaciju po slovima ne moraš raditi da ti za svako slovo bude zasebna slika pošto je pozadina iza svakog slova skoro ista. Najbolje postaviš da ti se u tom layeru pozadinska slika ponavlja po osi X i samo lupiš razmak između slova.

Isto tako, učitavanje samih pojmova bi bilo dobro odraditi pomoću ajaxa. Da se maksimalno skrati vrijeme prikaza informacija.

Za sada možeš ostaviti ovako, a kad naučiš (X)HTML, CSS, JavaScript i neki od server side skriptnih jezika, napravi potpuni redizajn.

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice