Restartanje/gašenje kompa samog od sebe. Matična?

poruka: 39
|
čitano: 8.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Restartanje/gašenje kompa samog od sebe. Matič

Preko vikenda ću otvoriti i vidjeti. Hvala na savjetu.

9 godina
neaktivan

pozdrav decki treba mi pomoc, u 1 mjesecu kupio sam komponente i sastavio si komp s budgetom s kojim sam raspolagao. Kupio sam maticnu Asrock 960 GM-U3S3 FX, proc AMD FX 6100 BOX,AM3+,memorija PC-10600 4GB, G.SKILL i napajanje LC POWER 500 W office series,graficka je bila neka starija od prije ge force iz serije 200 (ja mislim). Prije mjesec dana nabavio sam GE Force GTX 560 od frenda koja je bila stara godinu i po dana i mislio sam taman sam nadogradio komp sa super grafom. Nakon par dana koristenja te graficke odjednom upalim komp nema slike,nikako,mjenjao sam grafu nema sta nisam radio al nije htjelo. Posaljem maticnu i procesor na servis(pod garancijom su) i jave mi crkla maticna saljemo drugu. Prije par dana stigla druga maticna marke ASUS MPA78L-M koja je po spec malo bolja od maticne koju sam ja kupio. Ugradim ja maticnu u komp,sve namjestim sve super al komp se pocne gasit sam od sebe,neznam zasto,posumnjao sam odma na napajanje,da je preslabo za ovu graficku i u topicu napajanja na forumu decki su rekli kako je sigurno do mog napajanja LC POWER te sam danas kupio Corsair VS550 koji je placen 470 kn medjutim prije 15-ak min,instalirajuci patch za jednu igricu i slusajuci youtube komp se samo ugasio,opet. Neznam vise u cemu je problem,putem Aide xtreme sam radio stres test za CPU nije se ugasio komp je normalno reagirao,koristim windowse 8.1 do sad su odlicno radili,neznam u cemu je problem,graficka je ispitivana takodjer radi normalno. Pomagajate

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Alen_222 kaže...

pozdrav decki treba mi pomoc, u 1 mjesecu kupio sam komponente i sastavio si komp s budgetom s kojim sam raspolagao. Kupio sam maticnu Asrock 960 GM-U3S3 FX, proc AMD FX 6100 BOX,AM3+,memorija PC-10600 4GB, G.SKILL i napajanje LC POWER 500 W office series,graficka je bila neka starija od prije ge force iz serije 200 (ja mislim). Prije mjesec dana nabavio sam GE Force GTX 560 od frenda koja je bila stara godinu i po dana i mislio sam taman sam nadogradio komp sa super grafom. Nakon par dana koristenja te graficke odjednom upalim komp nema slike,nikako,mjenjao sam grafu nema sta nisam radio al nije htjelo. Posaljem maticnu i procesor na servis(pod garancijom su) i jave mi crkla maticna saljemo drugu. Prije par dana stigla druga maticna marke ASUS MPA78L-M koja je po spec malo bolja od maticne koju sam ja kupio. Ugradim ja maticnu u komp,sve namjestim sve super al komp se pocne gasit sam od sebe,neznam zasto,posumnjao sam odma na napajanje,da je preslabo za ovu graficku i u topicu napajanja na forumu decki su rekli kako je sigurno do mog napajanja LC POWER te sam danas kupio Corsair VS550 koji je placen 470 kn medjutim prije 15-ak min,instalirajuci patch za jednu igricu i slusajuci youtube komp se samo ugasio,opet. Neznam vise u cemu je problem,putem Aide xtreme sam radio stres test za CPU nije se ugasio komp je normalno reagirao,koristim windowse 8.1 do sad su odlicno radili,neznam u cemu je problem,graficka je ispitivana takodjer radi normalno. Pomagajate

Čudno, aida64 test nije dovoljan uzmi bar OCCT i sa njim testiraj, ostali momci ti mogu nešto više reći o test programima.

Provjeri ispravnost ramova i frekvencije/napone, također prebaci na integrisanu grafičku, u računaru iz funkcije ukloni sav nepotreban hardwer, ostavi samo ono najbitnije kako bi komp mogao funkcionisati u sistemu.

Provjeri drajvere i bsod logove

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:20 (jigsaw5063).
9 godina
neaktivan
Kupljen hladnjak i stavljena termalna pasta na novo sad temperatura ne raste preko 53 stupnja i ne gasi se,ipak je bilo CPU pregrijavanje u pitanju,hvala na savjetima i pomoci
14 godina
neaktivan
Alen_222 kaže...
Kupljen hladnjak i stavljena termalna pasta na novo sad temperatura ne raste preko 53 stupnja i ne gasi se,ipak je bilo CPU pregrijavanje u pitanju,hvala na savjetima i pomoci

Čudno da ti se procesor pregrijao prilikom primjenjivanja patcha na igru a nije se pregrijao prilikom testa

9 godina
neaktivan
Najcesece se komp gasio kad bi brat upalio Minecraft,sad vise se ne gasi tako da vjerujem da je problem napokon rijesen
15 godina
neaktivan

Pozdrav, imam problem da se komp sam restira bez ikakvog upozorenja samo se restira, dogodi se možda jedan put dnevno nekad prođe i dan dva da se ne restira.

Testiro sam Napajanje sa OCCT Meni sve normalno izgleda, Temperature su normalne,  Mislim da mi se to počelo dešavat od kad su se windowsi nadogradili sa Version 10.0.15063 na Version 10.0.16299.1

Nisam potpuno siguran dali je poslje nadogradnje se to počelo dešavat ili ne, molio bi ako neko može da mi pomogne.

Koristim windows 10 pro

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Provjeri RAM s memtest-om.Imao sam sličnu situaciju.

p.s. testiraj svaku pločicu posebno...tutorijala na yt ko salate 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Provjerio rame s memtestom sve uredu i sa Ramima

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice