Ne podize sistem posle restarta na 1333 mhz ram!

poruka: 3
|
čitano: 2.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ne dize sistem posle restarta na 1333mhz rama

Kao sto tema kaze desava mi se kada uradim restart racunara iz start menija nece da se botuje sistem,znaci ugasi kako treba ali kad treba da se upali nista se ne desava monitor se ne pali niti ima beep ali se cuje kako cpu cooler i ostale komponente rade.Onda moram na dugme da resetujem i onda dize normalno.Znaci to se ne desava svaki put kada restartujem nego mozda 2-3 puta od 10 pokusaja.Os je Windows 7x64

E sada ja predpostavljam da je problem u ram memoriji odnosno brzini.Posto ploca koju imam podrzava brzinu rama 1333 samo pod uslovom OC ja sam odradio sve kako se zahtjevalo iz manuala.Procesor ima fsb 1333 kao i ram koji sam ubacio pa sam odradio prebacivanje jumpera na ploci kako je navedeno od strane proizvodjaca.

Znaci kada prebacim u biosu ram da radi na 667/1333mhz komp radi normalno stres testovi,memo testovi sve prolazi bez ikakvih nestabilnosti i sl tome,samo mi se desava sto sam gore naveo da nece da bootuje posle restarta iz windowsa ali ne svaki put.Kada se to desi moram rucno reset na dugme i onda mi u biosu vrati auto podesavanu frekvenciju rama koja iznosi 500/1000 mhz i tako radi bez ikakvih problema ne desava se problem sa bootanjem.

Zanima me sl.ako vec prebacim u ram podesavanju 667/1333mhz da li moram mjenjati voltazu koja je na auto i iznosi 1.5v ili bi trebalo da radi bez problema i bez dizanja voltaze pa je problem u necemu drugome.Napominjem da nisam dirao fsb procesora jer podizanjem njega se i ram frekvencija dize.

Da li uz ponudjenu  opciju u ram da radi na 1333 mhz moram jos nesto odraditi ili bi trebalo da funkcionise tako.Svjestan sam da ploca i ram koje posjedujem nisu neko srecno rjesenje ali me zanima u cemu je problem i da li se moze otkloniti i kako.

Nadam se da ste razumjeli o cemu se radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 17:45 (comefly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prvo stavi zadnji BIOS, podesi ga pa javi da li i dalje imaš problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uradio stavio 1.70 najnoviju verziju biosa za ovu plocu medjutim problem je i dalje tu.Cim prebacim dram na 1333mhz desava se to sa bootanjem posle restarta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice