Pošto sam promjenio kućište Cooler master-690 i Asrock A785gxh/128m ,RAM sam prebacio sa stare ploče 2x1GB kingmax a CPU je Phenom x2 550 BE imam problem sa paljenjem kompa ventilatori se zamo zavrte na 4-5sek i cijeli komp se ugasi i nikakvi znakova više ,tako pri svakom paljenju dali netko ima savjet 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pošto sam se ponovio u Cooler master-690 i Asrock A785gxh/128m , imam problem sa paljenjem kompa ventilatori rade ,nemam nikakvu sliku na monitoru a lampice od power i restart samo blinkaju dali može pomoć??
izvadi RAM, stavi u drugi utor upali, pa ga vrati
Probao sam sa RAM ali ništa dali ima itko kakav prijedlog??
problem je što tu može biti puno stvari, provjeri sve spojeve na mtičnoj kao i spojeve napajanja, provjeri još jednom jel sve dobro spojeno pa da isključiš svoju grešku, moguće da ne valja matična...
problem je što tu može biti puno stvari, provjeri sve spojeve na mtičnoj kao i spojeve napajanja, provjeri još jednom jel sve dobro spojeno pa da isključiš svoju grešku, moguće da ne valja matična...
Izgleda da je maticna u pitanju mada je nova kupljena prekjuce ,probao sam redom skidat komponente RAM,CPU i ostao je samo ventilator od kucista i kad ga palim uvijek isto ventilator se zavrti samo 3-4 sek. i ugasi .Sad me zanima kako da provjerim dali je sigurno maticna.
Izgleda da je maticna u pitanju mada je nova kupljena prekjuce ,probao sam redom skidat komponente RAM,CPU i ostao je samo ventilator od kucista i kad ga palim uvijek isto ventilator se zavrti samo 3-4 sek. i ugasi .Sad me zanima kako da provjerim dali je sigurno maticna.
najbolje s drugim komponentama - odnosno neki servis vidjet
Kupljena je u linksu i ako oni traže grešku dođe oko 140 kn tako su mi danas rekli,zato pitam dali se može kako provjerit da sam siguran da je ploća pa da mi zamjene kad je pod gerancijom jer je oni šalju prvo u ZG da ju ispitaju.
ovakvo nesto se i meni desilo,.. a posljedica toga je bilo sto sam krivo stavio hladnjak na procesor... Imam socket a i AMD 2400+ i samo je dno hladnjaka lezalo na pola procesora,, nije htio nastaviti raditi. Ne razumijem kako procesor zna da je pola pokriven,, a svejedno pogledaj jesi li hladnjak dobru stranu stavio a i termalna pasta naravno...
Može bit i da ti se desilo nešto s napajanjem, pa probaj nešto u vezi tog!?
Ako si sve 100% dobro pospajao lako je moguće da je kriv elektricitet. No to uzmi u obzir samo ako se nisi oslobodio od istog prije rastavljanja i sastavljanja komponenti.
Ja sam se nedavno opekao kada sam rastavljao stari komp.
Napajanje je novo Corsair 450 W
Joooj. ne daj boze da je maticna u kvaru (jest za servis lako, ali kad tamo dode,, pa vrijeme, molis Boga da nisi ni uzimao)
.Hmmm, dobro bi bilo, ponovo iznova skinuti i montirati, naravno moras ponovo pastu staviti na procesor...Nesto me u glavi vrzma,, da jesi 24 pin za struju utaknuo u maticnu ali nisi mozda onaj od 4 ili 8 pina.. dodatnih 12 V, ne znam, sve sto pise na user guidu od maticne, tako slozi,, ne sto ti kablova od napajanja nudi i spajas,,,, naravno viska molexa i sata uredaja spremis (smotas)..
Da li si ti u taj procesor mjenjao neke stvari/postavke u BIOS-u u prijasnijoj maticnoj ploci??.
Ne znam da li procesor pamti te postavke, pa kad ude u novu maticnu , ovaj novi nema pojma sta je , Ne znam, to meni onako bubnulo...
Gledao sam asrock site, gdje sam za frenda gledao... Moja je bila solucija uzeti onaj s DDR3 , opet razmisljam, i uocio sam da maticna ploca nema podrsku za AMD Athlon x2 i neke Phenome , jednostavno stoji u listi CPU, ali u tvom slucaju procesor radi sigurno....Pa iskljucujem slucaj nepoznavanja..
Samo se smiri, ohladi glavu, i polako ispnova, kad ne ide, onda ne ide.
Odneses , ako treba cijeli komp u tom ducanu da uvjere da ne radi amticna . to je zadnje sto ces morati i ne sikirati se zbog toga
Nakon svakojakog isprobavanja došao sam do zaključka da matična ploča jedino neradi kad ju montiram u kučište ,kada je pospajana van kučišta sve je u redu čim ju zašarafim u kučište neče se upaliti (sumnjam da su žićice na stražnjoj strani od raznog ljemljenja predugačke i da dobije masu na kućište i automatcki gasi ) dali zna neko riješenje
.
Riješen problem,na donjoj strani mi je jedan vijak nalegao na ploču i pravijo kratki spoj i zato je stalno gasio.
Hvala svima na pomoći i savjetima