Kako znat jel ošo procesor ili matična

poruka: 13
|
čitano: 7.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako znat jel ošo procesor ili matinač

kompjuter upali sa 3 bipa graf sam ispitao i memoriju i to radi.Kako da znam šta je riknulo matična ili procesor nemam ih di ispitat.nemogu od nikog uzet peocesor ili stavit na nećiju matičnu.procesor je athlon 64 3100,a ploča je asus 940 socker.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kako znat jel ošo procesor ili matinač
Da je maticna rikla, nebi bilo bipova.
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
15 godina
protjeran
8ax kaže...
Da je maticna rikla, nebi bilo bipova.

Također i da je procesor riknuo, nebi se glasala...

Vjerojatno lagano ili chipset odlazi, ili memorija ima bad sektore,

ili napajanje daje krive napone...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

kako znas da nije grafa , da ti je procesor ili ploča mrtva itekako se nebi glasala jer su to vitalni djelovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to mi je od prijatelja komp pa sam graf stavio u svoj i digla sistem bez problema.Odmah upalila monitor.Memoriju sam isprobao kod brata jer je 1gb ddr2,a ja imam ddr3.memorija kod brata radi.Probao sam izvadit memoriju i upalio pa opet stavio i ništa.Prebacivao memoriju u sve slotove i nema rezultata.Iskljućio harddisk i upalio,da je do harda trebao je na monitoru ispisat da nema hd,nije ga opet upalio.Probao sam izvadit bateriju i restartirao bios,vratio bateriju i ništa.Na ploči svetli zelena lampica i svi ventilatori rade.Kada ga upalim kaže bip onaj prvi normalni i zatim tri zaredom i monitor se ne pali.A to kućište spajam na svoj monitor koji normalno sada radi.

15 godina

a neznam sad , mora bit neka komponenta, trebalo bi istestirat sve po redu.

15 godina
neaktivan
miholjac18 kaže...

to mi je od prijatelja komp pa sam graf stavio u svoj i digla sistem bez problema.Odmah upalila monitor.Memoriju sam isprobao kod brata jer je 1gb ddr2,a ja imam ddr3.memorija kod brata radi.Probao sam izvadit memoriju i upalio pa opet stavio i ništa.Prebacivao memoriju u sve slotove i nema rezultata.Iskljućio harddisk i upalio,da je do harda trebao je na monitoru ispisat da nema hd,nije ga opet upalio.Probao sam izvadit bateriju i restartirao bios,vratio bateriju i ništa.Na ploči svetli zelena lampica i svi ventilatori rade.Kada ga upalim kaže bip onaj prvi normalni i zatim tri zaredom i monitor se ne pali.A to kućište spajam na svoj monitor koji normalno sada radi.

moj ti je savjet da ga samo dobro očistiš i trebalo bi bit ok....imao sam sličan problem i za sve je bila kriva prašina....

16 godina
neaktivan

nema prašine očišćen je,pa kako bi sve skidao i vraćao da je u prašini

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
miholjac18 kaže...

kompjuter upali sa 3 bipa graf sam ispitao i memoriju i to radi.Kako da znam šta je riknulo matična ili procesor nemam ih di ispitat.nemogu od nikog uzet peocesor ili stavit na nećiju matičnu.procesor je athlon 64 3100,a ploča je asus 940 socker.

3 duga beepa?

To je 3270 keyboard error - provjeri tipkovnicu

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
neaktivan

ma tipkovnica nema veze sa time ,ako je ne uštekaš neradi ali i ne pišti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

J sam imao isti problem sa bipovima na početku. riješio sam zamjenom baterije? baterija služi napajanje u biosu za sat vrijeme datum. ako je baterija ustrošena tzada ti sviri bipovi te nakon toga se pokreče windows

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
miholjac18 kaže...

ja mislim da ti je proc crkao jer meni uvijek kada ga previse clockam ili na drugim plocama ako ne stavim bude 3 beepa

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
15 godina
neaktivan
Kako znat jel ošo procesor ili matična

Moze bit sta je reko lik da je u pitanju tipkovnica...to je i meni bilo samo sam presteko tipkovnicu zato sta sam je u krivi utor usteko :D

bas tako :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice