AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.752.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
MasterOdisasteR kaže...

Stari ja imam traume sa VRM-om na AM3+ plocama. Od tada samo high end ploce. Stednja na ploci je bezveze po meni. Ali svatko ima svoj ukus. Da ne govorim o iskustvima sa north bridgeom i southom. I pustim problemima sa zagrijavanjem ,znam toga više nema ,but still

Foldam vec mjesec dana bez prestanka, grafa i CPU na 100% konstantno. VRM je na 49 stupnjeva. High end

Freak Show Inc.
12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

I onda dodje tomahawk ili tuf b450 pro sa 3950x i 70-75 stupnjeva vrmom u full loadu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

I onda dodje tomahawk ili tuf b450 pro sa 3950x i 70-75 stupnjeva vrmom u full loadu 

Odakle ti te temp ? Daj link zanima me

17 godina

Ma ovo se fakat vise ne moze ni pratiti, kupis solidan komp oni izbace novu generaciju, za njom expresno dodje i sljedeca generacija, taman pocnes razmisljat da unaprijedis ili potpuno zamijenis citavu konfu oni najavljauju jos noviju generaciju 

I jos trebam uganjati laptop sa nekim ryzen 4800h procom 

Sto se nisam rodio kao sponzorusa 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 13:51 (Dr. Vicko).

4 0 hvala 0
12 godina
MasterOdisasteR kaže...

https://www.youtube.com/channel/UCVKlWCOSzKIryNIO7as0Dgg/videos

Evo na ovom kanalu imas hrpa ploca/procesora pod blenderom (nekakav heavy task je u pitanju kak on kaze).

Iako po ovom, 3900x na tomahawk max je vrm negdje oko 70-80 dok je takva slicna kod tuf b450 pro ali na 3950x, na b450 aorus probije 100c 

17 godina
odjavljen
Dr. Vicko kaže...

Ma ovo se fakat vise ne moze ni pratiti, kupis solidan komp oni izbace novu generaciju, za njom expresno dodje i sljedeca generacija, taman pocnes razmisljat da unaprijedis ili potpuno zamijenis citavu konfu oni najavljauju jos noviju generaciju 

Pa nema smisla mjenjati za manje od 2-3 godine osim ako odjednom radi posla trebas nesto znatno jace. Jedino ako imas para i volis hardver

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 13:55 (Friday).
14 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...
MasterOdisasteR kaže...

https://www.youtube.com/channel/UCVKlWCOSzKIryNIO7as0Dgg/videos

Evo na ovom kanalu imas hrpa ploca/procesora pod blenderom (nekakav heavy task je u pitanju kak on kaze).

Iako po ovom, 3900x na tomahawk max je vrm negdje oko 70-80 dok je takva slicna kod tuf b450 pro ali na 3950x, na b450 aorus probije 100c 

Amo uzet tomahawk za primjer. Ploca je extra slazem se ,a jel ti stvarno mislis da ce ona high end 4xxx ,pa cak i mid tier, moc gonit kako treba ?

Uostalom ugrijanija ploca povlaci kupnju boljeg hlađenja veci airflow i malo bolje kuciste. Soba sa tim kompom je ljeti ajme. Tu je jos dosta sitnica. A kupit 3950x i stedit na ploci je glupost. I jedno je vrtit testove par sati a drugo je zivit s tom pecnicom

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 14:34 (MasterOdisasteR).
12 godina
MasterOdisasteR kaže...

Amo uzet tomahawk za primjer. Ploca je extra slazem se ,a jel ti stvarno mislis da ce ona high end 4xxx ,pa cak i mid tier, moc gonit kako treba ?

Uostalom ugrijanija ploca povlaci kupnju boljeg hlađenja veci airflow i malo bolje kuciste. Soba sa tim kompom je ljeti ajme. Tu je jos dosta sitnica. A kupit 3950x i stedit na ploci je glupost. I jedno je vrtit testove par sati a drugo je zivit s tom pecnicom

Nece mozda high end, ali nesto tipa 4700x sigurno sto je odlicno za ploce od 800-900kn. 70-80 stupnjeva na vrmu nije pecnica, bila bi pecnica da ga drzis na doticnoj b450 aorus gdje se popne preko 100-120 stupnjeva sto je vec kriticno za vrm... Ali opet, onaj tko ima malo skuplji proc, valjda ima 400-500kn za neko bolje kuciste i 200-300kn za cooler. 

15 godina
odjavljen
Tomahawk drzi 3950x bez problema u svim situacijama (pustimo sad oc), a sumnjam da ce nova serija biti puno toplija.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
Friday kaže...
Dr. Vicko kaže...

Pa nema smisla mjenjati za manje od 2-3 godine osim ako odjednom radi posla trebas nesto znatno jace. Jedino ako imas para i volis hardver

To ja inace radim ovako, a mozda ti je i najbolje da se toga drzis.Ako ti je pc vise za igranja a manje za nekog posla ja sam sebi ovako zacrtao.Svaki nadolazeci ram koji se izbacuje pr brojevima uzimam tu platformu kao npr sto sam imao ddr2 pa se prebacio na ddr3 pa onda ddr4.Evo sad cekam taj ddr5 tko ce prvi imati tu bio amd ili intel svejedno, ali bi prije rekao da ce to amd izbaciti pa se nadam da ce tako biti sa 4xxx serijiom.A sad da mjenja u jednoj seriji 3-4 procesora nepada mi napamet, uzmem najbolje sto mi se daje za novce koje mogu izdvojiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 15:39 (dreadmoore).
12 godina
MasterOdisasteR kaže...
The_Fichek kaže...

Cudno mi je da pricas o isplativosti.

Zasto ljudi uzimaju bmw-e od 200 000€ 

kolega ti je rekao da je čudna priča o isplativosti - bmw od 200.000 eura nije isplativ, k'o ni tvoja ploča

MasterOdisasteR kaže...

Amo uzet tomahawk za primjer. Ploca je extra slazem se ,a jel ti stvarno mislis da ce ona high end 4xxx ,pa cak i mid tier, moc gonit kako treba 

gonit će vjerojatno ssvim dobro, uostalom - netko tko planira kupovati high end proc treće generacije niti ne gleda b450

nije problem što si ti uzeo x570 ploču, samo je problem kad to predstavljaš kao nekakvu isplativost i fol prednost za ekipu koja ionako ganja mid range procesore tipa 3600 ili budući 4600, pa im na daleko isplativijoj b450 to nije problem, a neće biti problem čak i neki budući 8core 4xxx

17 godina
picajzla0707 kaže...

gonit će vjerojatno ssvim dobro, uostalom - netko tko planira kupovati high end proc treće generacije niti ne gleda b450

nije problem što si ti uzeo x570 ploču, samo je problem kad to predstavljaš kao nekakvu isplativost i fol prednost za ekipu koja ionako ganja mid range procesore tipa 3600 ili budući 4600, pa im na daleko isplativijoj b450 to nije problem, a neće biti problem čak i neki budući 8core 4xxx

Ja ne samo da sam gledao nego i kupio B450 za 3900X (MSI Carbon AC) i od 7. mjeseca lani jedino što mi kvari uptime su nesretni Windowsi i njihov update.

Asusicu Crosshair VI po popularnih 1.050 Kn ne računam jer bi po redovnoj cijeni spadala i u skuplje X570, ali isto radi odlilčno (na njoj 3900X boosta na 4.65 GHz, bolje i od reklame).

Po glasinama o 4xxxx, izgleda da neće biti povećanja broja jezgri tako da vjerojatno neću moći povećati isplativost :).

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 16:13 (Mladen).
13 godina
neaktivan

Rekao jedan mudriji covjek nista se na svijetu ne grije nego samo se ne hladi dobro :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MasterOdisasteR kaže...

Naravno da hoće, zašto ne bi mogla? Jel može gonit 2700X? Može.. a koliko 3950X cuga full opterećen? Tek mrvicu više nego 2700X.. 

Uz dobar airflow preko VRM hladnjaka VRM na Tomahawkici i full opterećen 3950X ne prelazi 70C

A serija 4xxx neće cugati ništa više nego 3xxx, imat će 15ak% bolji IPC i vjerojatno par stotina MHz veći takt, ali potrošnja u pravilu bi trebala ostat skoro ista. No ionako onaj tko cilja samo na gaming, sve preko 4700X će bit bacanje love, a za 4700X će bit sasvim dovoljna i najjeftinija B450 ploča..

uloženo - dobiveno
17 godina
moderator

Najavili su Crysis Remastered, znači treba polako početi štediti za 12-16 jezgri :)

3 0 hvala 0
7 godina

I RTX 2080/30XX GPU.

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

danas sam procitao negdje da izlazi ryzen 3 1200 AF

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ajde da cujem tko je naljutio Valentina? Opet ste ga tjerali da kupi AMD?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 22:16 (Friday).

3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
jande5217 kaže...

danas sam procitao negdje da izlazi ryzen 3 1200 AF

Ako cijena bude ispod 450 kn biti će lom

15 godina
odjavljen
Friday kaže...

Ja sam ga naljutio, jbg

17 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
Friday kaže...

Ja sam ga naljutio, jbg

Poslat cu ti na PM njegovu mail adresu pa ces mu se lijepo ispricati

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
17 godina
6 godina

Za te pare uloviti neki polovni 4/8 ryzen i tu 1060/3 grafu i igras kao kralj i dalje na 1080p. Sto je najaznimljivije, nikada nije bilo jeftinije kvalitetno igranje na PC-u.

17 godina

Ovak ekipa, klincu cu sloziti neki desktop pc ima jos vremena do rodendana ali polako mogu razmisljati o tome.

Ujedno idealna prilika da sebi napravim upgrejd.

Naime razmisljam klincu dati svoj r5 2600 i maticnu i nabaviti novi setup, sve osatalo pod moj pc ne bih mijenjao.

Iako se premisljam i za plocu znam da je vrm osrednji\losiji ali kolko vidim radio bi cak i 3900x

Preporuke ? ostati na amd-u? Ako ostati na Amd-u što uzeti? Što napraviti ? Novac i nije neki big deal u ovom trenutku ali opet ne zelim placati nesto za 1-2 fpsa vise npr...

Tnx

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2020 8:42 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
toxic kaže...

Ovak ekipa, klincu cu sloziti neki desktop pc ima jos vremena do rodendana ali polako mogu razmisljati o tome.

Naime razmisljam klincu dati svoj r5 2600 i maticnu i nabaviti novi setup, sve osatalo pod moj pc ne bih mijenjao.

E necemo ti pomoci jer gledas kako bi profitirao od sinovog rodjendana, losa si osoba, kupi intela. 

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

E necemo ti pomoci jer gledas kako bi profitirao od sinovog rodjendana, losa si osoba, kupi intela. 

Da, nego objasni mi kako cu ja profitirati ako dajem svoj novac ? :)

Klinac mi navrsava 5 godina i vrijeme je da se nauci na racunalo. Kcer je isto tako za svoj 5 rodendan dobila pc s rx 570 unutra i intelom i5 4x

Bnet: mNik987#2148
15 godina
protjeran
toxic kaže...
ansha kaže...
toxic kaže...

Da, nego objasni mi kako cu ja profitirati ako dajem svoj novac ? :)

Klinac mi navrsava 5 godina i vrijeme je da se nauci na racunalo. Kcer je isto tako za svoj 5 rodendan dobila pc s rx 570 unutra i intelom i5 4x

Ma zajebavam naravno... A uzmi onda 3600 ili 3700 Rajzena..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice