AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 490.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Mitch kaže...
brogus kaže...

FX-8100 -> 2.8 GHz (3.7 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W TDP

rrrawwwrr ovaj će bit moj

Meni bi bio dovoljan i FX-4100. {#}

17 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Valja pričekati da se vidi kako se ponaša koji model, pa teko nda možemo svojatat koji ide kome:)

No nebi me čudilo da po starom običaju početni model nakon OCa bude identičan u krajnjem OCu

i performansama najskupljoj verziji.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako je krenulo,AMD ce refreshati svoje FX modele prije nego sto ce ih uopce i izbaciti...

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Izgleda da je ovaj datum 19.9.2011 za izlazak Bagera ili Zambezi FX procesora, u maloprodaju pa budemo videli jer je to tocno na kraju. Usput AMD je izbacil jedan hm zanimljiv novi video, ko najavu za FX procesore malo neobičan marketinški potez za AMD s tim crtičem jel{#} koji se može listat na stranici ispod a tu su i dvije fotke za Desktop.{#}{#}

http://sites.amd.com/us/promo/processors/Pages/operation-scorpius.aspx

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 2:01 (rambox).
Moj PC  
4 0 hvala 4
15 godina
neaktivan

opcenito mrzim ovakve pljuvacke kampanje....ovi plavi bi trebali biti kao Intel, ne? evo ja mislim da bi ovaj filmic trebao biti Intelov odgovor, na ovaj crtic, starring Optimus Prime as SB-E {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 11:31 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
xyan kaže...

opcenito mrzim ovakve pljuvacke kampanje....ovi plavi bi trebali biti kao Intel, ne? evo ja mislim da bi ovaj filmic trebao biti Intelov odgovor, na ovaj crtic, starring Optimus Prime as SB-E {#}

Krivo vidiš kam gledaš uopce u Nebo,{#} nema tu nikakvog pljuvanja samo se radi o šaljivom crtiču da oni plavi su Intelaši i kaj onda kome to smeta nek okrene glavu ak mu je neugodno.{#}{#}

Bolje ti obrati pažnu na onu Radeon curu, u tom crtiču kad se ona oženi kak spada tj GPU sa CPU u stabilan i neraskidivi brak za par godina e to če onda bit pravi posel za AMD i odlicna stvar za korisnike kaj drugo.{#}{#}

17 godina
neaktivan

ak ovaj 8100 bude oko 1500kn, ja presretan. bulldozera sigurno kupujem, sad ne znam hoću li čekat nove grafe. vjerojatno ne..gtx 560 će valjda bit dovoljna...valjda..

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

GPU sa CPU u stabilan i neraskidivi brak za par godina e to če onda bit pravi posel za AMD i odlicna stvar za korisnike kaj drugo.{#}{#}

U kojem večinom završi da se žena CPU ne troši sa Mužem GPU-om sa kojim je oženjena, već se troši sa Velikom mrcinom zvanom Diskretni GPU.{#}

Ukratko Cure ne vole male{#}

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 17:37 (microman).
14 godina
neaktivan

Ko ima potrebu za diskretnom grafikom kupit ce procesor bez grafike i diskretnu karticu. Kome je integrirka dovoljna kupit ce APU (tj onaj kome je apu dovoljan a ne intelov shrot) kupit ce ga. Kod konkurencije imamo situaciju da ce procesori bez grafike kostati >1000$ tako da ce vecina kupovati i placati losu integriranu grafiku koju nece ni koristiti. Jos ako tome dodamo da ta grafika na nekim platformama radi a na nekima uopce ni ne moze radit dolazimo do cinjenice da velika vecina intelovih integrusa nikad nece ni biti pokrenuta. a placena je.

Ovdje AMD definitivno kupcu daje bolji izbor i da im se po procesorskim performansama pribliziti intelu (ko zna, mozda i hoce) sigurno bi bili bolji izbor za svakoga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 18:37 (BlueMax).

3 0 hvala 0
17 godina

Morat ću si nabavit x6 intela ili x8 buldoždera, treba mi za enkodiranje videa u x264 CLI.

Jučer sam 14-16h enkodirao video želim to smanjit bar za 25%.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Hyperion kaže...

Morat ću si nabavit x6 intela ili x8 buldoždera, treba mi za enkodiranje videa u x264 CLI.

Jučer sam 14-16h enkodirao video želim to smanjit bar za 25%.

Al Phenom2 x6 radi sporo taj posao?

Errare humanum est.Errando discimus.
15 godina
BlueMax kaže...

Ko ima potrebu za diskretnom grafikom kupit ce procesor bez grafike i diskretnu karticu. Kome je integrirka dovoljna kupit ce APU (tj onaj kome je apu dovoljan a ne intelov shrot) kupit ce ga. Kod konkurencije imamo situaciju da ce procesori bez grafike kostati >1000$ tako da ce vecina kupovati i placati losu integriranu grafiku koju nece ni koristiti. Jos ako tome dodamo da ta grafika na nekim platformama radi a na nekima uopce ni ne moze radit dolazimo do cinjenice da velika vecina intelovih integrusa nikad nece ni biti pokrenuta. a placena je.

Ovdje AMD definitivno kupcu daje bolji izbor i da im se po procesorskim performansama pribliziti intelu (ko zna, mozda i hoce) sigurno bi bili bolji izbor za svakoga.

Ne razumijem zašto podrazumijevaš da će Intel potpuno zanemariti GPU dio proca, te da će i dalje imati prilično neuvjerljive grafičke performanse?

Ja sam prilično siguran da će kroz neko vrijeme Intel odraditi dobar posao oko grafičkog dijela. Bolje od AMD teško, ali da će biti dobro i korektno to sam prilično siguran.

Iako će to priličn ovisiti i o prodajnim rezultatima AMD-ovih APU-a. To što je to jako dobra kombinacija to ne mora značiti da će biti i jako dobri prodajni rezultati. To još treba vidjeti.

Intel i dalje prevladava u poslovnom svijetu, a u tom svijetu je HD2 i 3000 i više nego dovoljan.

Ne samo i u poslovnom svijetu, i kod puno privatnih korisnika isto tako, npr meni osobno da se stavim u situaciju da sada kupujem novi komp, skroz od nule, za one igre koje ja tu i tamo odigram, dovoljan mi je i Intel HD2000, dok za onu 1 ili 2 igre koje mi dođe gušta da isprobam u toku 1 ili 2 godine mi ovaj GPU iz AMD-a ne bi bio dovoljan da odigram na normalnim upotrebljivim FPS-ima. Dakle AMD gpu u APu-u jest jači, ali ne toliko da b ime zadovoljio, u ovom trenutku. Mnogo ljudi s kojima kontakritam ima slično razmišljanje, te sukladno tome se i odlučuju radije za neki jeftiniji SB i diskretnu karticu srednjeg ranga, ili samo za SB.

Druga generacija APU-a će nadam se biti bolja, međutim vjerujem da ni Intel neće stajati na mjestu.

kao što znamo HD2/3000 je ogroman napredak u odnosu na sva njihova prijašnja riješenja, dakle jasno je da su počeli raditi nešto konkretno na tom području. A ako netko može platiti iskustvo, stručnjake, i njihovo znanje onda je to Intel.

Dakle slažem se da je sadašnji AMD APU dobar, čak i odličan izbor za određenu skupinu korisnika, ali i dalje je ta skupina u ogromnoj manjini.

Npr kod HTPC računala AMDov APU realno ne nudi ništa više od Intela sa svojim HD grafikama. Čak se Intel manje grije, manje troši i tako.

Kod nekoga tko želi nešto tek povremenno odigrati imamo 2 vrste korisnika, oni koježele samo vidjet igur, nebitna reza i ostalo, i oni koji žele da to malo što ih zanima od igara bude kvalitetno.

E pa onih prvih ima malo, a onima drugima APU još nije dovoljan.

17 godina
zoharbizo kaže...

pitanje jel mu iskorišteno sve, a jezgra X8 bi trebala biti efikasnija... kod intela je odavno to već tako...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 19:19 (igy).
14 godina
igy kaže...
zoharbizo kaže...

pitanje jel mu iskorišteno sve, a jezgra X8 bi trebala biti efikasnije... kod intela je odavno to već tako...

Znam,mislim da bi i x6 triba to radit solidno.Vidit cemo hoce li to bully prominit.

17 godina
zoharbizo kaže...

igy kaže...

pitanje jel mu iskorišteno sve, a jezgra X8 bi trebala biti efikasnije... kod intela je odavno to već tako...

Svih 6 jezgri na 100% nesumnjam u efikasnost X264 enkodera. Procesor je izdurao svih 14-16h enkodiranja, temperatura je bila 48C u loadu (push-pull mugen2 + ispušni vent i otvorena stranica) što je jako prihvatljivo.

Enkodiranje zagrije procesor jednako kao OCCT ili Prime 95, znači izdržao veliku torturu i još je overclockan na 3,6GHz @ 1,325V (overvolt @ 1,356V)

Phenom II x6 radi taj posao brzo kao neki Core i7 900 x4, Core i7 900 x6 je druga priča već, ali taj je skup ko Svetog Petra kajgana :D

Athlon II x4 ili Phenom II x4 bi to radili 30-50% sporije tj. 19-23h.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 21:01 (Hyperion).
17 godina
zoharbizo kaže...

Znam,mislim da bi i x6 triba to radit solidno.Vidit cemo hoce li to bully prominit.

evo hype je rekao svoje

samo nisam shvatio jel imaš iskoristivost 100%?

edit: ok

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 19:30 (igy).
17 godina

Evo danas ponovno enkodiram zato jer crop filter u x264 radi samo sa parnim vrijednostima, a meni je trebao crop od 21px, pa sam morao naučit Avisynth koristit zajedno sa x264.

Trud se isplatio sada avisynth skripta croppa kako treba za 21px. Evo kao što vidite na slici enkodiranje će trajat još ~16h (dosta zna varirat zbog korištenja CRF-a, a ne fiksnog bitratea, ali to je tu negdje)

Da imam Core i7 900 x4 temperatura bi garant bila 70+ C°

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 21:00 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Hyperion kaže...

Evo danas ponovno enkodiram zato jer crop filter u x264 radi samo sa parnim vrijednostima, a meni je trebao crop od 21px, pa sam morao naučit Avisynth koristit zajedno sa x264.

Trud se isplatio sada avisynth skripta croppa kako treba za 21px. Evo kao što vidite na slici enkodiranje će trajat još ~16h (dosta zna varirat zbog korištenja CRF-a, a ne fiksnog bitratea, ali to je tu negdje)

Da imam Core i7 temperatura bi garant bila 70+ C°

Isto bi pomoglo jos malo rama.

17 godina
zoharbizo kaže...

Nebi, da on hoće još rama povuć povukao bi, jedan cijeli gigabajt je još na raspolaganju. No još 4GB nebi škodilo.

U stisci sam moram kupit blu ray drive (500kn), WD Green 2TB (560kn), Par Blu-Ray-a sa amazona (500+ kn), Bulldozer (~2 soma) i još 4GB ram-a (350kn), a nebi ni SSD škodio...

:-(

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 20:35 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Da imam Core i7 temperatura bi garant bila 70+ C°

i7 je jako raširena oznaka. Ako si mislil na 920 onda još i višlja, ako si mislil na 980X onda bi bila niža, a ako si mislil na 2600K onda bi bila još niža.

Dakle bilo bi dobro definirati o kojem i7 procesoru se radi.

I'll be back
14 godina
Hyperion kaže...
zoharbizo kaže...

Nebi, da on hoće još rama povuć povukao bi, jedan cijeli gigabajt je još na raspolaganju. No još 4GB nebi škodilo.

U stisci sam moram kupit blu ray drive (500kn), WD Green 2TB (560kn), Par Blu-Ray-a sa amazona (500+ kn), Bulldozer (~2 soma) i još 4GB ram-a (350kn), a nebi ni SSD škodio...

:-(

Ja bi se spasia da mogu pric na to tvoje a ti ides na jos jace.{#} Al dobro ti to bar koristis za razliku od mene.

17 godina
microman kaže...

i7 je jako raširena oznaka. Ako si mislil na 920 onda još i višlja, ako si mislil na 980X onda bi bila niža, a ako si mislil na 2600K onda bi bila još niža.

Dakle bilo bi dobro definirati o kojem i7 procesoru se radi.

i7 900 x4 serija, pošto se oni daju nać polovni za prihvatljivu cijenu, prelazit na 1156 platformu mi je preskupo, a i mugen 2 nemogu montirat na taj socket dok je i dalje kompatibilan sa AMD-ovim budućim i sadašnjim socketima te 1366 socketom od intela.

Davati 350kn za novi cooler nije mala stvar bar za mene.

EDIT: Mislim da sam gore definirao sa x4 i x6 oznakom, x6 je druga priča kao što sam rekao preskupi su, ali performanse su ima stvarno super.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 20:47 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

i7 900 serija, pošto se oni daju nać polovni za prihvatljivu cijenu.

Još uvijek širok pojam {#}

Gamers don't die, they respawn! | Pritisni HVALA ako sam ti pomogao!
14 godina
brogus kaže...

Evo nekih novosti od jučer, vidim da još nitko nije spomenuo.

Dakle, inicijalno će biti predstavljeno 4 modela Bulldozera: FX-4100, FX-6100, FX-8100 i FX-8150.

Nakon toga će u Q1 2012. izaći još 4 modela: FX-4120, FX-6120, FX-8120 i FX-8170.

Novost je FX-8170 koji dosad nije spominjan, ali vjerojatno će biti sličan modelu FX-8150, samo s većim taktom.

Izvor: X-bit labs

Podsjetnik:

FX-4100 -> 3.6 GHz (3.8 GHz Turbo), 4 jezgre, 95 W TDP

FX-4120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-4100

FX-6100 -> 3.3 GHz (3.9 GHz Turbo), 6 jezgri, 95 W TDP

FX-6120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-6100

FX-8120 -> 3.1 GHz (4.0 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W ili 125 W TDP

FX-8150 -> 3.6 GHz (4.2 GHz Turbo), 8 jezgri, 125 W TDP

Otključan množitelj na svim procesorima.

Kad dobijem na lotu moj je!

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

i7 900 serija, pošto se oni daju nać polovni za prihvatljivu cijenu

Pod i7 900 seriju spadaju i 980X te 990X.

I'll be back
17 godina
miki1981 kaže...
netko može platiti iskustvo, stručnjake, i njihovo znanje onda je to Intel.

Dakle slažem se da je sadašnji AMD APU dobar, čak i odličan izbor za određenu skupinu korisnika, ali i dalje je ta skupina u ogromnoj manjini.

Npr kod HTPC računala AMDov APU realno ne nudi ništa više od Intela sa svojim HD grafikama. Čak se Intel manje grije, manje troši i tako.

Kod nekoga tko želi nešto tek povremenno odigrati imamo 2 vrste korisnika, oni koježele samo vidjet igur, nebitna reza i ostalo, i oni koji žele da to malo što ih zanima od igara bude kvalitetno.

E pa onih prvih ima malo, a onima drugima APU još nije dovoljan.

Jesi ti videl kolko troši E-350 APU Zacate 18W u HTPC kombinaciji, u odnosu na Intel ponudu u tom dijelu u istoj raznini uglavnom troši 6W manje Full Load a to se itekak racuna u takvoj kombinaciji.A nudi više na svakom polju posebno grafika tj sve na jednom cipu, i to za nižu cijenu da ne bilo zabune to je razina potrošnje cijelog sistema ispod 50W ili oko toga.{#}

Več sam to rekel prije a treba opet, za par godina ceš recimo ak oš igrat igrice a ne ganjaš lude FPS otič u ducan i uzet APU i ništ drugo. Posebna grafika nece bit potrebna sigurno, LIano gledaj samo ko pocetak a Trinity APU če več nudit 50% bolje graficke performanse sljedeče godine.{#}

Intel ne može samo tak odjednom, popravit svoje graficke cipove za puno nikako jer razmisljaju na skroz drugi nacin imaju drukciju koncepciju trebaju sve preokrenut naglavačke da bi nekaj napravili. Ali to ne bude išlo INtel neče nikad vjerojatno, stic i bit bolji  od ATI/AMD u GPU cipova razloge ne treba nit objasnjavat uvjek ce bit daleko iza osim ak ne kupe Nvidia no opet ce bit daleko u zaostatku na tom polju u trenutku ak i kupe Nvidia jer tek onda treba počet radit kak to sve složit zajedno no konkurencija ne čeka odavno.{#}

Intel danas nudi DX10 u svojim GPU, znaci izbacuju procove nove svako malo s tim standardom ok DX10 štima samo kaj GPU čip na mojoj HD 3650 ima dx10 ali je iz 2008 godine fučkaj ga a danas smo na polovici 2011 jel.{#}

Ovu glupost Intel radi stalno a zakaj samo oni to znaju,{#} kolko vidim na raznim jeftinim procesorima Celerončekima za ovo pa ono tj na njihovim GPU obicno nema uopce GPU 3D Acceleration. To jednostavno onemoguce i gotovo kupite skuplji proc, i onda to dobite tu mogucnost em imaju stari dx10 standard i još onda okrljašte ono malo kaj se može iskoristit obična glupost na kubik kaj gube ili dobivaju s tim kaj to onemoguce ništa ali korisnici su na gubitku itekak ali njih boli đon ko obično.{#}

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Jesi ti videl kolko troši E-350 APU Zacate 18W u HTPC kombinaciji, u odnosu na Intel ponudu u tom dijelu u istoj raznini uglavnom troši 6W manje Full Load a to se itekak racuna u takvoj kombinaciji.A nudi više na svakom polju posebno grafika tj sve na jednom cipu, i to za nižu cijenu da ne bilo zabune to je razina potrošnje cijelog sistema ispod 50W ili oko toga.{#}

Več sam to rekel prije a treba opet, za par godina ceš recimo ak oš igrat igrice a ne ganjaš lude FPS otič u ducan i uzet APU i ništ drugo. Posebna grafika nece bit potrebna sigurno, LIano gledaj samo ko pocetak a Trinity APU če več nudit 50% bolje graficke performanse sljedeče godine.{#}

Intel ne može samo tak odjednom, popravit svoje graficke cipove za puno nikako jer razmisljaju na skroz drugi nacin imaju drukciju koncepciju trebaju sve preokrenut naglavačke da bi nekaj napravili. Ali to ne bude išlo INtel neče nikad vjerojatno, stic i bit bolji  od ATI/AMD u GPU cipova razloge ne treba nit objasnjavat uvjek ce bit daleko iza osim ak ne kupe Nvidia no opet ce bit daleko u zaostatku na tom polju u trenutku ak i kupe Nvidia jer tek onda treba počet radit kak to sve složit zajedno no konkurencija ne čeka odavno.{#}

Intel danas nudi DX10 u svojim GPU, znaci izbacuju procove nove svako malo s tim standardom ok DX10 štima samo kaj GPU čip na mojoj HD 3650 ima dx10 ali je iz 2008 godine fučkaj ga a danas smo na polovici 2011 jel.{#}

Ovu glupost Intel radi stalno a zakaj samo oni to znaju,{#} kolko vidim na raznim jeftinim procesorima Celerončekima za ovo pa ono tj na njihovim GPU obicno nema uopce GPU 3D Acceleration. To jednostavno onemoguce i gotovo kupite skuplji proc, i onda to dobite tu mogucnost em imaju stari dx10 standard i još onda okrljašte ono malo kaj se može iskoristit obična glupost na kubik kaj gube ili dobivaju s tim kaj to onemoguce ništa ali korisnici su na gubitku itekak ali njih boli đon ko obično.{#}

Iskreno vec mi ide na onu stvar to tvoje konstantno pljuvanje po Intelu. Reklamiraj AMD do mile volje, al ne trolaj bezveze o čem nemaš pojima.

Taj jadni Intel koji radi gluposti, zarađuje koliko AMD nebude napravio za deset godina, taj Intel koji radi gluposti si može dozvoliti sranje poput onoga sa SB-om i završiti kvartal bolje od očekivanog. Eto toliko o Intelu koji donosi glupe odluke i koji nezna poslovati, za razliku od AMD-a koji se je još nedavno koprcao u dugovima. Iskreno nemam ništa protiv AMD-a, al mi se zgade ovakve prenapuhane gluposti

I usput DX11 podrška na intergrirki je toliko potrebna da čak možeš metro2033 odigrat na max

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 22:16 (microman).
16 godina
Da ducani ne stavljaju i3 u konfe od 3k vjerujem da bi omjer bio bar 30/70..
4.050 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : Galil/Silenced LAW Scavenger/SOH Pro/Marathon Nova 6/Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
brogus kaže...

Evo nekih novosti od jučer, vidim da još nitko nije spomenuo.

Dakle, inicijalno će biti predstavljeno 4 modela Bulldozera: FX-4100, FX-6100, FX-8100 i FX-8150.

Nakon toga će u Q1 2012. izaći još 4 modela: FX-4120, FX-6120, FX-8120 i FX-8170.

Novost je FX-8170 koji dosad nije spominjan, ali vjerojatno će biti sličan modelu FX-8150, samo s većim taktom.

Izvor: X-bit labs

Podsjetnik:

FX-4100 -> 3.6 GHz (3.8 GHz Turbo), 4 jezgre, 95 W TDP

FX-4120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-4100

FX-6100 -> 3.3 GHz (3.9 GHz Turbo), 6 jezgri, 95 W TDP

FX-6120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-6100

FX-8120 -> 3.1 GHz (4.0 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W ili 125 W TDP

FX-8150 -> 3.6 GHz (4.2 GHz Turbo), 8 jezgri, 125 W TDP

Otključan množitelj na svim procesorima.

Kad dobijem na lotu moj je!

Kad je dobijem na lotu moj je 3960X {#}

Gamers don't die, they respawn! | Pritisni HVALA ako sam ti pomogao!
15 godina
neaktivan

da daobijem na lotu, valjda bi si ovaj kupil XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice