Lenovo ideapad 700-15ISK gasi se

poruka: 5
|
čitano: 1.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Lenovo ideapad 700-15ISK gasi se

Pozdrav forumaši!

Kako u naslovu piše, laptop se, bez vidljivog razloga, gasi. Mislio sam da se previše grije, (temperature proceora su išle preko 70 C) pa sam ga otvorio, isprašio (iako prašine nije bilo puno). Temp je pala za par st. Nakon toga slijedi izmjena termalne paste, pa je temp pala do ispod 66 st. ali opet se dešava da se isključi. Ne resetira se nego isključi!  Nakon pokretanja windowsi ne javljaju nikakvu grešku, ili oporavak (win10 enterprise). Dali je problem u windowsima, ili u čemu drugom?

Laptop ima CPU: Intel Core i7-6700HQ i SSD.

Bolje biti pijan nego star
 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Lenovo ideapad 700-15ISK gasi se

Smrdi na adapter (ako je baterija neispravn, pa ako adapter ne valja onda kad se zblesira laptop se ugasi jer baterija ne valja).

Kakvo je uopće stanje baterije?

 

 

Kruha i igala...
15 godina
offline
Re: Lenovo ideapad 700-15ISK gasi se

da je uzrok gašenja temperatura tad bi bilo daleko više.. 90-100+.. ovako je vjerojatno nešto drugo, enterprise.. čemu kemijanje s licencom ili je to polovni-licenca.. (nije za uobičajene usere a tad je moguće uzrok..).

-računalo par godina i vrijeme je da počnu problemi, nekom prije negom kasnije.. samo je kod tebe nešto prije od prosjeka (ali netko mora i to..) :)

-i7 je 'zvjer' ali i traži struju+toplina, + to što si počistio i sad je ispod 70.. trebao si ranije, tj održavati (kao ulje u autu.. ne kad počne cviliti)... jer možda je sad mbo-kontakti-sve ostalo dobilo 'po prstima' (kontakti-lemovi, mbo se skuha i počne popuštati..). Pogotovo ako je i ostatak slične snage i ako si ga stvarno korsitio, tad je kao sportski auto, potrošeno.. i treba prije servisirati, ne kasnije jer je često prekasno.

+ drugi uzrok je uobičajno baterija-ispravljač, jer paterija nakon par godina crkava, a važna je za stabilizaciju tj ovisi kako je koja serija izvedena, ponekad pomogne vađenje (+ tad otvor dodatno pomaže hlađenju) a ponekad je bolje da i neispravna baterija stoji u računalu, jer je tako predviđeno.. probaj, jer sve nakon nekog vremena stari i pada efikasnost, gubitak->otpor->toplina koja povećava otpor-gubitak.. tj to su sve direktno povezane stvari. Upravo zato je važno jači pc održavati na vrijeme, jer laptop je u daleko lošijoj poziciji od desktopa za hlađenje i što je jači, to će prije doći do ovakvog problema dok neki celeron može raditi desetljeće.. (ukupna naprezanja su daleko manja, kao guma za F1..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
offline
Re: Lenovo ideapad 700-15ISK gasi se
fer-de-lance kaže...

Smrdi na adapter (ako je baterija neispravn, pa ako adapter ne valja onda kad se zblesira laptop se ugasi jer baterija ne valja).

Kakvo je uopće stanje baterije?

 

 

 Baterija je, po meni, ok; traje još uvijek oko 2 sata. Nema pravila kod gašenja, nekad na bateriji, nekad  na punjaču. Nije potrošen, nije jako opterećivan. Nemam igre na njemu, najviše opterećen ACADom, što  ni nije previše. Winsi su originalni; licencirani (lap  za posao), tako da sam ih dobio od firme, s tim da je laptop moj. 

Kod čišćenja nije bio jako prljav, malo prašine na ventilatorima i hladnjaku. Čak sam mu kupio i hladnjak kao podložak, ali svejedno, kada mu dođe, on se gasi i to bez ikakvog opterećenja. Često pri temperaturi 45 do 60C. 

Testiran s 100% opterećenjem procesora preko sat vremena, stabilan rad, bez incidenta.

Čudno mi je da se gasi a ne restarta, kao i što nema nikakve poruke OS. 

Bolje biti pijan nego star
7 godina
offline
Re: Lenovo ideapad 700-15ISK gasi se

Čudno, neki hardverski kvar na ploči, tko zna kaj.

Inače bi prvi sumnjivac bio adapter i baterija, ali veliš da je baterija dobra, tak da to onda nije, a jedino kaj možeš se poigrati da probaš npr. ući u BIOS i ostaviti ga da stoji tak (nekad kad ti ne treba laptop) i vidjeti jel se idto događa kroz duže razdoblje tak dok si u BIOSu, da eliminiraš problem s Windowsima.

 

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice