Dilema lenovo Ideapad y580 vs MSI GE70 0ND

poruka: 15
|
čitano: 5.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Brzo odlazim na fakultet i treba mi laptop. S obzirom da stolno racunalo mislim ostaviti kod kuce trebati ce mi nesto malo jace (malo za gaming, Live streaming, gledanje HD filmova itd.). Vec sam bio spreman kupiti Lenovo y580 ali onda sam primjetio  MSI GE70 0ND koji mi se jako zasvidio.

Malo pomoći pri mojoj dilemi bilo bi jako cijenjeno :). ake znate neki drugi laptop koji je u rangu 1200 USD javite.

Evo linkovi:
Lenovo Ideapad y580: http://www.amazon.com/Lenovo-59353260-Y580-15-6-Inch-Laptop/dp/B009MPBJKY/ref=amtcd_B009AEPQR4_B009MPBJKY#productDetails

MSI GE70 0ND: http://www.amazon.com/MSI-GE70-0ND-033US-9S7-175611-033-17-3-Inch/dp/B0082JFD1W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1354725367&sr=8-1&keywords=MSI+GE70+0ND#productDetails 

(Kupiti cu dok sam u americi pa lokacija nije važna)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 20:50 (Ivansmo).

0 1 hvala 0
14 godina

Ja bi vjerovatno uzeo ovo

za 6500kn je ovo zver {#}

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dilema lenovo Ideapad y580 vs MSI GE70 0ND

To je rabljeni laptop sa obnovljenim kučištem.

Ja bih radije išao na Lenovo, možda subjektivo jer isam posjedujem jedan iz Ideapd Y serije.

Ako su nastavili sa odličnim rješenjima, te otklonili nedostatke - stabilnost šarki i poklopca, mislim da je to najbolja kupnja.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
wyks kaže...

Ja bih radije išao na Lenovo, možda subjektivo jer isam posjedujem jedan iz Ideapd Y serije.

Ako su nastavili sa odličnim rješenjima, te otklonili nedostatke - stabilnost šarki i poklopca, mislim da je to najbolja kupnja.

Vjerujem da je i Lenovo i MSI super, al ono neznam nekak mi se ASUS najbolje dopada, naravno stvar ukusa. Evo jedan koji vjerovatno nije refurbished

LINK

Maurer
15 godina
wyks kaže...

Koliko su pouzdani ti lenovljani? Muči me što je samo 12 mjeseci garancije.

Potpis!
17 godina
neaktivan

Ideapadi pogotovo ovi skuplji imaju fenomenalno rješenu donju stranu laptopa tako da je ventilacija odlična te se ne čuje ni nakon 2 godine (čistim tromjesečno, 2 šarafića treba odvrnuti).

Poklopac nema uvijanja u sredini, ali zato su šarke jako labave.

3 mjeseca je proveo kod roditelja i mlađe braće, tu se vjerojatno nastradale šarke iako nisu bile bogznašto čvrste ni kad su bile nove. Bilo je dosta pritužbi na zaslon jer su neki dobili verziju koja je loše prikazivala neke nijanse sive boje, prikazivala se šljokičasto.

Također imam par točkica probijanja pozadinskog osvjetljenja no i to pripisujem nakaradnom korištenju od strane ukućana orkova.

Produljenje garancije je od 250 - 650 kuna, ispalati se dati. Ili čekati EU da i mi dobijemo onaj šturi zakon o minimumu dvije godine garancije.

Ali u pune dvije godine intenzivnog korištenja nema problema, osim navedenih fizičkih oštećenja, laptop je bio upaljen 90% vremena (ugasio sam ga jednom u zadnjih 3 tjedna), 1 blue screen.

Iskreno, osim televizora, jedini uređaj u kući koji me svaki dan dočeka upaljen, živahan i bez mušićavog ponašanja.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

OK ako je tako što se kvalitete tiče.

Mene muči taj tzv. "lenovo bug". U biti radi se o bugu gtx 660 kartice u ideapadu y580 pa je kupovina lutrija jer ne znaš hoćeš li dobiti ispravnu ili neispravnu karticu.

Kupio sam ovaj tjedan asus n56vz kojem ne radi touchpad. Trenutno je na servisu i čekam njihovu potvrdu da ne radi pa da uzmem drugi laptop. Ali opcije mi baš i nisu neke jer ili ću čekati novu pošiljku asusa ili ću uzeti taj moguće bugoviti lenovo. Nemrem vjerovati da sa laptopima od 9000 kn ima takvih glupih problema.

Potpis!
17 godina
neaktivan

Nisam čuo za taj bug grafičke, imaš li kakav link?

Ovaj bug sa zaslonom što sam spomenuo bio je samo na seriji s specifičnim serijskim brojem pa možda ima neka oznaka kako bi se otkrio koji model ima bug sa grafikom ili nema.

Inače, koliko vidim na slikama (idiotski je da na službenom dućanu namju više slika već sam morao guglati) rješili su se fenomenalnog dizajna iz 560 serije, decentni futuristički decal sa obrubom u tamno narančastoj boji. Sada je ovim brušenim metal izgledom vjerojatno rješen problem glossy plastike ali je i sam dojam daleko dosadniji.

Vidim da su se rješili i fenomenalne tipkovnice, jedne od najboljih koje sam vidio na laptopima, koja je doduše lošija od nenadmašnog Thinkpada ali je cijelo stepenište više od ostatka tržišta. Sada su smanjili tipke da bi smjestili numerički dio, koji je po meni nepotreban.

Za touchpad vjerojatno ne moraš brinuti, jer je također fenomenalan, najbolji koji sam do sada koristio. Bolji i od touchpada na prijateljevoj 8000kn vrijednoj Toshibi. Ja inače mrzim touchpad ali je ovo jedini koji mogu koristiti ako nemam miš pored sebe. Vjerojatno zato jer su napravili odličan finish koji je dovoljno gladak da prst klizi (dosta laptopa ima onaj neklizajući premaz, frustrirajuće neresponzivno) ali ima opipljivi reljef taman za osjećaj feedbacka.

Ako si u Zagrebu posjeti njihov dućan u Jurišićevoj, pa se uvjeri u kvalitetu izrade, jer ako su rješili problem šarki laptop vjerojatno nema fizičke mane - hlađenje kao najbitniji dio je odlično i na punom opterećenju. Također bilo bi dobro provjeriti za tipkovnicu i touchpad, ali sumnajm da su mjenjali nešto što je toliko bilo hvaljeno u svim recenzijama.

U dućanu možda imaju neku posebnu ponudu pa možda uštediš taman za produljenje garancije ili dobiješ neki dodatak...

15 godina

Nemam neki službeni link ali probaj googlat "lenovo y580 bug". Uglavnom kupio sam sad taj lenovo y580 pa cu ga istestirat. Nadam se da ce sve biti u redu.

Potpis!
15 godina

Evo testirano sa furmarkom i igrao sam bf3 sve skupa neka 3 sata i nema nikakvih problema. Valjda su neki dobili primjerke iz neke roblematicne serije.

Potpis!
12 godina
Ezio kaže...

Evo testirano sa furmarkom i igrao sam bf3 sve skupa neka 3 sata i nema nikakvih problema. Valjda su neki dobili primjerke iz neke roblematicne serije.

a koju verziju y580 imas? sa i7 ili sa i5, sa ili bez SSD? I dali si zapazio slicno kao ovaj review:(http://forum.notebookreview.com/ideapad-essential/684150-lenovo-ideapad-y580-gaming-laptop-review.html) ??  -tj dali se i tvoj tako jako grije kao i njegov kad je graficka opterecena?

15 godina
Imam i7. SSD je 16 GB ali moram priznati da nemam uopce pojma kako ga koristi. Valjda samo kao cache. Citao sam i ja prije o problemima sa pregrijavanjem. Testirao sam furmarkom, 3d markom a i dosta igram bf3 pa nikakvih problema nisam imao. Jucer sam instalirao msi afterburner pa kaze da mi temperatura graficke ide max na 65-69. To za vrijeme bf3+video capturing. Ne koristim nikakvu dodatnu podlogu sa ventilatorima. Jos je laptop i stalno sklopljen jer koristim drugi monitor.
Potpis!
17 godina
neaktivan

Mislim da je to šema hibridnog diska, samo što to prodavači vole istaknuti jer je SSD sad jako popularan među laicima. Nije ima za zamjeriti jer kad čuješ iz više izvora da je SSD komponenta koja najviše ubrzava računalo, jasno je da ga mnogi žele.

Ako ga ne koristiš s vlastitim monitorom nasloniš rub na deblju knjigu tako da ostvariš neometan protok zraka. Ove podloge više, manje imaju svrhu jedino ako puno tipkaš pa ti treba i hlađenje i stabilnost.

Doduše ako ima ovakav donji dio nebi smjelo biti problema

15 godina

Misliš na otvore ili nožice?

Potpis!
17 godina
neaktivan

E sorry kaos ovih dana...

Mislim na otvore koji olakšavaju čišćenje. Doduše u tvom modelu je brutalno jak hardver pa me baš zanima kakvo će biti grijanje nakon dva mjeseca.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice