Dell Isnpiron 7520 i eksterna tipkovnica

poruka: 4
|
čitano: 1.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav. Danas sam kupio eksternu tipkovnicu za ovaj moj laptop iz naslova. Nije neka tipkovnica, uzeo sam jednu od najjeftinijih koje postoje kod nas, Chicony KB-9810 USB, ali ok, to nije bitno, ispravna je ona i biti će više nego dovoljna za svoju svrhu.

Ok, kupnja riješena, dođem doma, prikopčam na laptop na kojemu je win 7 pro 64 bit, pojavi se balončić da se driveri instaliraju, dovrši se instalacija, probam tipkat u notepadu i paf, tipkovnica ne reagira.

Ima one dodatne tipke za power off, sleep i što već, one reagiraju i rade, dok od ostalih nijedna ne reagira. Dok uključim caps lock na laptopovoj tipkovnici, upali se lampica i na ovoj eksternoj, dok ugasim, ugasi se. Onako, zanimljivo. Restartam komp, ulazim u bios (da spomenem, u njemu nema opcije gdje bi se mogla uključiti ili isključiti eksterna tipkovnica, barem ju ja ne vidim), tamo eksterna radi i mogu se šetati po opcijama bez problema, a i u linuxu radi bez problema.

Pa me zanima, ima li tko ideju što napraviti? Pod devices u control panelu nemogu nijednu isključit, u device manageru sve uredno, onako, već pomalo ludim, a treba mi.
E da, probao sam još jednu, neku genius, kod nje ista priča.

Eto, hvala unaprijed {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 23:13 (denix).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na Aceru imao isti problem, malo guglao i sa ovim sam rješio stvar:

http://www.techsupportforum.com/forums/f25/external-keyboard-on-laptop-not-functioning-239513.html

kuku lele

0 0 hvala 1
17 godina

Hvala na prijedlogu. Pokušao sam to napraviti, odnosno, uninstall drivera i čim to kliknem, komp se zaledi (zaledi se i dok ištekam tipkovnicu ovako, dok je, ajmo reći u radu, mada ne radi :D), bilo da odaberem driver od te tipkovnice ili od njegove ugrađene.
Zanimljivo je to da tipkovnica normalno radi u safe modu, tak da mi ovo ne pomaže.

Moja teorija bi bila da možda neki dellov driver smeta (instalirani su svi recommended). Dok uhvatim vremena i volje koja je trenutno splasnula zbog tog lijepog iznenađenja, vjerojatno ću na posebnu particiju instalirati friški win 7, te ako tad tipkovnica radi, instalirat driver po driver i vidjet koji će smetat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 21:05 (denix).

0 0 hvala 0
17 godina

Zanimljivo. Instaliram još jednu sedmicu u dual boot, instaliram sve drivere, tipkovnica je priključena od prvog trenutka i tamo radi bez problema. Jedino što je razlika što trenutno u ovom sustavu u kojem ne radi je u device manageru pod keyboards jedan HID Keyboard device više (2 su ukupno) nego u friškom sustavu, a tak je i u safe modu, samo je jedan, pa nekako sumnjam da bi to moglo stvarat te probleme. Jedino je problem što se neda driver obrisat od tog HID keyboard devicea za kojeg smatram da je višak, jer se sustav zaledi.

edit: pronašao sam rješenje (koje je za win 8, ali radi i na win 7), pa ću ga ovdje zalijepiti ako će kome zatrebati.

well the problem arises due to some compatibility issues of VMPlayer/VMWare with Windows 8..
The problem is caused by VMkbd.sys located in C:\Windows\System32\drivers.

To solve the problem, open the Registry Editor and navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96b-e325-11ce-BFC1-08002BE10318}

Edit the entry UpperFilters, and remove the filter vmkbd, leaving only the filter kbdclass.

Restart your laptop and connect the USB keyboard.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 0:40 (denix).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice