Pomozite odabrati mehaničku tipkovnicu

poruka: 87
|
čitano: 22.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Meni je pred 2 mjeseca kad sam uzimao rekao lik iz jedne lokalne trgovine da su za Hrvatsku dosta malo dobili i da nezna kolko će trajati zalihe i kad će ih još dobiti, vidim sad i po nabavi da ih nema baš (ADM je iznimka). Nadam se da budeš zadovoljan.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomozite odabrati mehaničku tipkovnicu
Lovac kaže...

Meni je pred 2 mjeseca kad sam uzimao rekao lik iz jedne lokalne trgovine da su za Hrvatsku dosta malo dobili i da nezna kolko će trajati zalihe i kad će ih još dobiti, vidim sad i po nabavi da ih nema baš (ADM je iznimka). Nadam se da budeš zadovoljan.

ADM sam zvao, nemaju je. Dapače, nema je ni kod uvoznika, dakle nijedan shop nema G710+.

Nove stižu za 2-3 tjedna i po osjetno većoj cijeni.

Twitter: @191x7
16 godina
neaktivan
Kako nema, a Portio?
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0
17 godina
The Man kaže...
Kako nema, a Portio?

Pa nema. Nema ih nigdje u HR. Ja sam ugrabio zadnju. Doslovno zadnju dok ne dođe iduća pošiljka.

iduća pošiljka neće imati akcijske cijene već znatno višlje.

17 godina

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Stiže mi za par dana Ducky 3 (naručen izvana) pa ostavim recenziju.

WordPress ❤

1 0 hvala 0
12 godina

Sto se igranja tice po mom misljenju medju najboljim tipkovnicama za igre  trenutno je cm quickfire rapid cherry mx red.  Rapid red mi se svidja zato sto je jako mala tipkovnica, te veoma brz response ima a to mi je najbitnije za LAN turnire koje pohađam. Ciljano na gaming najbolji switch za to je red switch. Blue switch i green switch su namjenjeni za brzo pisanje   dok je brown izmedju gaminga i brzog tipkanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 23:16 (yoh1eb).

1 0 hvala 0
17 godina
yoh1eb kaže...

Sto se igranja tice po mom misljenju medju najboljim tipkovnicama za igre  trenutno je cm quickfire rapid cherry mx red.  Rapid red mi se svidja zato sto je jako mala tipkovnica, te veoma brz response ima a to mi je najbitnije za LAN turnire koje pohađam. Ciljano na gaming najbolji switch za to je red switch. Blue switch i green switch su namjenjeni za brzo pisanje   dok je brown izmedju gaminga i brzog tipkanja.

Podcrtano je diskutabilno. Ja bih ekao da su MX Black i Brown bolji za gaming.

Black jer pružaju veći otpor nego Red - rezultira boljim osjetom kretanja u igri ako je slučaj FPS-a jer tipke se bolje osjeti pod prstima.

Brown jer imaju taktilni odziv - moguće je se prilagoditi da se tipke drži skoro pritisnute i pritiskati po potrebi bez da se pritišće tipke do dna.

Inače usred gaminga se taj taktilni odaziv uopće ne osjeti, barem ja ga ne osjetim - vjerojatno zbog navike na membranske tipkovnice.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 7:17 (191x7).
12 godina

http://www.keyboardco.com/blog/index.php/2012/12/an-introduction-to-cherry-mx-mechanical-switches/. Pod red switchem pise  "Red switches have been marketed as a gaming switch, with the light weighting allowing for more rapid actuation, and have become increasingly common in gaming keyboards .Po meni su brown i red veoma slicni , no

red je jako osjetljiv switch znaci cim se malo prst jace osloni na key, odmah ce reagirati, dok na brown switch bas moras "stisnuti" tipku da bi reagiralo. Nije da se kuzim u to, ali sam cito po forumima i wikiu prije kupnje tipkovnice i dosta ljudi kaze da je red "gaming tipkovnica" dok je brown izmedju gaminga i tipkanja programiranja itd. http://mechanicalkeyboards.com/mechanical_switches.php tu se također vidi da su brown i red veoma slicni, brow je dobio jednaku ocjenu pod pisanje i gaming, dok je red dobio najvecu ocjenu za gaming no manju ocjenu za pisanje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve ovisi kako kom odgovara, samo nijedna neće pomoć ako si loš!? :)

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ima negdje kod nas da se moze kupiti posebno cherry mx red switches? Meni trebaju samo 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MatejCro kaže...

Jel ima negdje kod nas da se moze kupiti posebno cherry mx red switches? Meni trebaju samo 2

Mislim da ne. Naruči s ebaya.

17 godina

Dakle nakon traženja par dana tipkovnica do 200-300kn ne znam ni sam što bi kupio.

Odlučio sam da bi možda mehaničku neku uzeo ako postoji nešto u rangu 500-600kn?

Ne treba mi gaming tipkovnica nego tipkovnica za pisanje/programiranje, naravno može imati karakteristike gaming tipkovnice ali 99% vremena se neće za to koristiti.

Što se tiče switcheva, koliko sam shvatio najbolji izbor je MX Blue ako se ne varam? Naravno nisam nikad probao pisati na takvoj tipkovnici niti sam iskreno ikad vidio neku takvu, tako da realno ni ne znam što kupujem.

Isplati li se dati toliko novca za tipkovnicu i kolika je to stvarno razlika od običnih membranskih tipkovnica?

Može biti i iz EU trgovina ukoliko ću proći jeftinije nego u RH, bitno da ima dostava i plaćanje paypalom. 

Također može biti i s njuškala ukoliko se isplati. Velim stvarno se ne razumijem u to i svaka pomoć i preporuka je dobrodošla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 14:09 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lllnuclearlll kaže...

Dakle nakon traženja par dana tipkovnica do 200-300kn ne znam ni sam što bi kupio.

Odlučio sam da bi možda mehaničku neku uzeo ako postoji nešto u rangu 500-600kn?

Ne treba mi gaming tipkovnica nego tipkovnica za pisanje/programiranje, naravno može imati karakteristike gaming tipkovnice ali 99% vremena se neće za to koristiti.

Što se tiče switcheva, koliko sam shvatio najbolji izbor je MX Blue ako se ne varam? Naravno nisam nikad probao pisati na takvoj tipkovnici niti sam iskreno ikad vidio neku takvu, tako da realno ni ne znam što kupujem.

Isplati li se dati toliko novca za tipkovnicu i kolika je to stvarno razlika od običnih membranskih tipkovnica?

Može biti i iz EU trgovina ukoliko ću proći jeftinije nego u RH, bitno da ima dostava i plaćanje paypalom. 

Također može biti i s njuškala ukoliko se isplati. Velim stvarno se ne razumijem u to i svaka pomoć i preporuka je dobrodošla.

najjeftinija ti je Func KB-460, malo preko 700kn, a ima ili Blue ili Red switcheve.. ja koristim tipkovnicu za isto što i ti, i također mi je to bila prva mehanička tipkovnica - uzeo sam Blue switcheve - malo se čuju i imaju "tactile feedback", dok su Red linearni i ne čuju se - meni nisu odgovarali jer kao da stišćeš u prazno 

15 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Koristim CM Storm Quickfire TK sa Brown switchevima već pola godine i moram priznati da bi mi bilo dosta zahebano navikavati se opet na membransku tipkovnicu. Po meni definitivno vrijedi svake lipe.Kada budem idući put kupovao tipkovnicu definitivno ću uzeti opet mehaničku. Što se switcheva tiče, inicijalno sam htio Blue verziju ali ju nisu tada imali i nije mi se dalo čekati (a i bijelo osvjetljenje na Brown modelu mi se nekako više sviđalo). Kasnije sam probao i Blue model i malo mi je žao što nisam uzeo tu verziju zbog toga što one imaju baš izražen taktilni "klik" i osjećaj pisanja je bio najbliži onome što sam ja očekivao od mehaničke tipkovnice. Naravno, to ne znači da su Brown loši, ali definitivno ako možeš isprobaj mehaničku tipkovnicu prije kupnje. Zaista je velika razlika odmah u početku korištenja, a još veća kada nakon nekoliko mjeseci pisanja na mehaničkoj tipkovnici prijeđeš na membransku.

17 godina

Vidim da imaju po našim trgovinama:

http://steelseries.com/products/outlet/steelseries-7g#specifications

http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-6gv2

Ne znam dali te tipkovnice valjaju, ne znam ni kakvi su to switchevi. Cijene su oko 520-570kn. 6Gv2 je malo skuplja...

Sad 100-150kn mi konkretno ne znači ništa ukoliko ću dobit dosta kvalitetiji proizvod, no zanima me dali ove također vrijede.

Inače ova CM koju imaš mi se sviđa, a ima i plavo pozadinsko osvjetljenje, iako bi mi također više odgovaralo bijelo 

Crveno mi recimo ne odgovara nikako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 15:12 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Vidim da imaju po našim trgovinama:

http://steelseries.com/products/outlet/steelseries-7g#specifications

http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-6gv2

Ne znam dali te tipkovnice valjaju, ne znam ni kakvi su to switchevi. Cijene su oko 520-570kn. 6Gv2 je malo skuplja...

Sad 100-150kn mi konkretno ne znači ništa ukoliko ću dobit dosta kvalitetiji proizvod, no zanima me dali ove također vrijede.

Inače ova CM koju imaš mi se sviđa, a ima i plavo pozadinsko osvjetljenje, iako bi mi također više odgovaralo bijelo 

Crveno mi recimo ne odgovara nikako.

Ja imam 6Gv2 već godinama. Nemam nikakvu zamjerku na istu.

17 godina
BMT kaže...

Koji su to točno switchevi na njoj?

edit. Koliko vidim po specifikacijama to je MX Black, to mi se baš i ne sviđa jer mi tipkovnica ne treba za gaming nego baš za puno tipkanja (dakle Blue ili Brown, barem po onome što sam do sad pročitao).

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 17:08 (lllnuclearlll).
17 godina

Od jeftinijih mehaničkih imaš:

To su ti od 400-600 Kn. Iznad toga imaš Func KB-460, Corsair K60, Cooler Master Quickfire, ...

Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
lllnuclearlll kaže...
BMT kaže...

Koji su to točno switchevi na njoj?

edit. Koliko vidim po specifikacijama to je MX Black, to mi se baš i ne sviđa jer mi tipkovnica ne treba za gaming nego baš za puno tipkanja (dakle Blue ili Brown).

Crni, ali ni ja se ne igram bogzna koliko. Uglavnom sam pisao na njoj i sasvim mi je OK.

17 godina

Koji layout se uzima za naše govorno područje kad nema naših znakova? Koliko vidim na svim mehaničkim nema naših znakova, što mi nije problem jer učim "touch typing", no bitno da su tipke na istom mjestu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 21:32 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Koji layout se uzima za naše govorno područje kad nema naših znakova? Koliko vidim na svim mehaničkim nema naših znakova, što mi nije problem jer učim "touch typing", no bitno da su tipke na istom mjestu.

Imaš ISO i ANSI. ISO uglavnom ima veliki Return (Enter) dok ANSI ima mali (jedan red, često ga označuju kao US ANSI).

http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout

17 godina
moderator
191x7 kaže...
lllnuclearlll kaže...

Imaš ISO i ANSI. ISO uglavnom ima veliki Return (Enter) dok ANSI ima mali (jedan red, često ga označuju kao US ANSI).

Još jedna vrlo česta razlika je u lijevom Shiftu - ISO ima mali lijevi Shift pored kojeg je gumb za <>, dok kod ANSI-ja taj gumb fali jer cijeli prostor zauzima veliki lijevi Shift.

Iako sam godinama koristio odličnu Microsft Natural tipkovnicu s ANSI rasporedom, osobno preferiram ISO raspored.

Inače, što se tiče mehaničkih tipkovnica, sad postoji skoro pa savršenstvo (za one koji traže ergonomske tipkovnice - meni osobno jedino takve i dolaze u obzir) - Matias Ergo Pro Quiet. Riječ je o razdvojenoj tipkovnici (što omogućava daleko prirodniji položaj ruku), bez numeričkog dijela (što omogućava prirodniji položaj sjedenja kad se koristi i miš, a to je praktički uvijek), s izvrsnim Matias/ALPS prekidačima. Još samo da je para...

17 godina
191x7 kaže...

Treba mi ova ISO s velikim Enterom onda koliko sam shvatio. Vidim da ju označavaju kao "UK Layout" po trgovinama, to je onda to valjda...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 23:55 (lllnuclearlll).
17 godina

Da li ima gdje Corsair Vengeance K70 Silver sa MX Brown switchem? Taj mi je model najlijepši i nigdje ga nema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Abra008 kaže...

Da li ima gdje Corsair Vengeance K70 Silver sa MX Brown switchem? Taj mi je model najlijepši i nigdje ga nema...

vjerojatno ni nema, probaj prekopati po raznim shopovima.. to je dosta stari model, ali možda bolje da ga ne uzimaš jer LEDice rikavaju jako i često

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 0:16 (ministar).
17 godina

Koliko sam shvatio Corsair malo zeza jer nije cijela tipkovnica mehanička nego ima membranskih dijelova (K60 recimo). To mi se baš i ne sviđa, i za toliki novac bi to trebalo biti tip top, a ne muljaža jer to naravno nisu nigdje naglasili...

Mislim da ću kupiti FUNC KB-460 MX Blue ukoliko u nardednih tjedan/dva ne nađem nešto bolje.

Tipkovnica stvarno izgleda kvalitetno i masivno, radi se o punom profilu tipkovnice što i tražim, možda bi radije da je svijetlo bijelo ili plavo, no naviknut ću se i na crveno jer ga tak i tak planiram koristit na najmanjem intenzitetu. Ima nešto "teže" tipke od standarda (60g), no smatram da će mi to dobro doći jer sam navikao lupati po membranskim tipkama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 20:56 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice