Odabir srednje škole

poruka: 88
|
čitano: 24.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole
autorov komentar

lord shigi bok sused :D kaj onda bi meni bilo najbolje na mec ili koenomsku a ne gimnu?

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

Ovako ljudi ja ocu upisati elektrotehničku školu : smjer- tehničar za računalstvo evo jučer dobio kakti opomenu razrednika  za gađanje prozora učionice čepom od boce -.- :O imati ću 48-49 bodova kakve su mi šanse da upadnem sa tim bodovima i opomenom ( u e-matici koliko sam čuo) U RUĐER/TESLA/ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA (KONČAR)

molim vas brzo odgovorite htio bih čuti vaša mišljenja.

Bodovni prag:

RUĐER- 44 boda, 168 učenika - tehničar za računalstvo

TESLA- 45 boda, 140 učenika- tehničar za računalstvo

KONČAR- 43 boda, 90 učenika- tehničar za računalstvo

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 22:31 (Maran).
16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole
prihvaćeno rješenje

ja ti preporucam da ne ides u skolu za koju neznas kakvi su profesori, ocjenjivanje. tako sam se ja zaje**. imao sam 56 bodova, upisao se u crazy skolu i sad imam problema. sve su mi ocjene pale ,a ucim vise nego u osnovnoj skoli u kojoj sam sve razrede prosao sa 5.

的下跌不會好
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 22:38 (JURGOLINHO).
16 godina
neaktivan
RE: Odabir srednje škole
Maran kaže...

Ovako ljudi ja ocu upisati elektrotehničku školu : smjer- tehničar za računalstvo evo jučer dobio kakti opomenu razrednika  za gađanje prozora učionice čepom od boce -.- :O imati ću 48-49 bodova kakve su mi šanse da upadnem sa tim bodovima i opomenom ( u e-matici koliko sam čuo) U RUĐER/TESLA/ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA (KONČAR)

molim vas brzo odgovorite htio bih čuti vaša mišljenja.

Bodovni prag:

RUĐER- 44 boda, 168 učenika - tehničar za računalstvo

TESLA- 45 boda, 140 učenika- tehničar za računalstvo

KONČAR- 43 boda, 90 učenika- tehničar za računalstvo

ako ideš nekamo idi u ruđer, nikamo drugdje. upast ćeš 100%. btw. opomenu za to nečeš dobit, to ti je rekla samo da se smiriš. ja sam po tome trebo imat već 3 škole promjenjene(9 ukora).
JURGOLINHO kaže...

ja ti preporucam da ne ides u skolu za koju neznas kakvi su profesori, ocjenjivanje. tako sam se ja zaje**. imao sam 56 bodova, upisao se u crazy skolu i sad imam problema. sve su mi ocjene pale ,a ucim vise nego u osnovnoj skoli u kojoj sam sve razrede prosao sa 5.

ovo što ti kažeš je istina ali moj frend ide u ruđer u ovaj smjer i živo se zajebavaju, a prolazi s 4, a nauči samo on kaj ga interesira i iz testa dobije 5 ili 4 uvijek. moj savjet odi u ruđer, a ti kako oćeš.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
protjeran
Odabir srednje škole

svaka sridnja skola mora bit zajebancija, ka upisujes gledaj da ti bude ca manje dosadno ali upsiuj pametno, gimnazija je najbolji izbor jerbo ima zena a ipak se cagod nauci pogotovon matematike ako ces na tehnicki faks pa triba na prijemnon, isto tako se nauci i ostali latinsko-rvacko-povjesno-prirodoslovnih sranja koje dobro dodju na upisima u nekin drugin faksevima, dobro je i to ca profesuri ne puscaju tako lako i moras nesto naucit. opet posjecan na zene koje se sve ranije pocinju tirat.

daljen, u ekonomiji isto ima zena al to ti je djabe ako mislis faks a ne znas koji, nes naucit nica korisnog u dovoljnoj mjrei da ti pomogne na upisima

unda tehnicki faksevi, nekad i danas, ogromna razlika, isto ka i zene, sve ludo danas, daklem, ono ca je najvaznije, na tehnickim ima 3 zene ako i toliko, za 4 godine i na razrednicu ce van se dizat, e, unda progran, na tehnicke se u velikon postotku upisuju oni ca ne misle dalje ili ca in je gimnazija teska a nece u trogodisnju, zaton je progran dosta laksi i profesuri laksen puscaju, daklem, nes naucit dovoljno tehnickog znanja osin ako nisi frik, nadalje, sva ta struka je djabe jerbo se na faksu osnove elektrotehnike isl predmeti sve uci nanovo

i pustite price kad van govore kako su iste knjige i sve isto iz fizike ili matematike gimnaziji i vason elektrotehnickoj, to su pisdarije, nije do knjige, nigo do profesura

tu je jos stvar i ako se pridomislis za 4 godine, (a nije da neces, ca klinac o 14 godini zna ca bi tija radit u zivotu, ni sa 19 ne znaju), unda si najeba jerbo ce ti bit puno teze upisat npr Filozoski ili niki prirodoslovni faks....

zakljucac bi bija najboljen otic u tokare ili bacvare, ali opet tamo van nima zena, a ako nes u sridnjoj je*avat kad ces

nu, glamac, djava ga odnija
16 godina
neaktivan

Evo ukoliko se netko dvoumi izmedu gimnazije ili neke strucne skole, moj savjet je obavezno gimnazija. Isto je bilo samnom u 8. razredu, nisam htjeo u gimnaziju ici jer se pricalo imat ces za uciti pun klinac neces imati slobodnog vremena (sto je vise manje istina) ali sada mi je drago sto sam u gimnaziji. Trenutno sam 3. razred i prolazim sa solidnom cetvorkom. Jest da ponekad imas malo vise za uciti i da moras koji put zrtvovati izlaske popodne sa frendovima ili ownanje na Cod-u, ali ako se dobro organiziras nade se vremena za sve. Takoder nakon sto covijek zavrsi gimnaziju ima mogucnosti upisati koji god smijer zeli (od medicine do šumarstvaSmijeh) a ne ovako si prisiljen u 8 razredu kada si budimo realni jos uvijek klinac, odluciti sto namjeravas raditi u zivotu, jest da se uvijek mozes prebaciti, ali jednostavnije je da se covijek ne premislja nego pravac u gimnaziju kao sto rekoh, pa ima jos pune 4 godine da odluci sto zeli studirati.

xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
autorov komentar
ribar kaže...

svaka sridnja skola mora bit zajebancija, ka upisujes gledaj da ti bude ca manje dosadno ali upsiuj pametno, gimnazija je najbolji izbor jerbo ima zena a ipak se cagod nauci pogotovon matematike ako ces na tehnicki faks pa triba na prijemnon, isto tako se nauci i ostali latinsko-rvacko-povjesno-prirodoslovnih sranja koje dobro dodju na upisima u nekin drugin faksevima, dobro je i to ca profesuri ne puscaju tako lako i moras nesto naucit. opet posjecan na zene koje se sve ranije pocinju tirat. (koji car :D)

daljen, u ekonomiji isto ima zena al to ti je djabe ako mislis faks a ne znas koji, nes naucit nica korisnog u dovoljnoj mjrei da ti pomogne na upisima

unda tehnicki faksevi, nekad i danas, ogromna razlika, isto ka i zene, sve ludo danas, daklem, ono ca je najvaznije, na tehnickim ima 3 zene ako i toliko, za 4 godine i na razrednicu ce van se dizat, e, unda progran, na tehnicke se u velikon postotku upisuju oni ca ne misle dalje ili ca in je gimnazija teska a nece u trogodisnju, zaton je progran dosta laksi i profesuri laksen puscaju, daklem, nes naucit dovoljno tehnickog znanja osin ako nisi frik, nadalje, sva ta struka je djabe jerbo se na faksu osnove elektrotehnike isl predmeti sve uci nanovo

i pustite price kad van govore kako su iste knjige i sve isto iz fizike ili matematike gimnaziji i vason elektrotehnickoj, to su pisdarije, nije do knjige, nigo do profesura

tu je jos stvar i ako se pridomislis za 4 godine, (a nije da neces, ca klinac o 14 godini zna ca bi tija radit u zivotu, ni sa 19 ne znaju), unda si najeba jerbo ce ti bit puno teze upisat npr Filozoski ili niki prirodoslovni faks....

zakljucac bi bija najboljen otic u tokare ili bacvare, ali opet tamo van nima zena, a ako nes u sridnjoj je*avat kad ces

COVJEK PRICA ISTINU!
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Independent kaže...

Evo ukoliko se netko dvoumi izmedu gimnazije ili neke strucne skole, moj savjet je obavezno gimnazija. Isto je bilo samnom u 8. razredu, nisam htjeo u gimnaziju ici jer se pricalo imat ces za uciti pun klinac neces imati slobodnog vremena (sto je vise manje istina) ali sada mi je drago sto sam u gimnaziji. Trenutno sam 3. razred i prolazim sa solidnom cetvorkom. Jest da ponekad imas malo vise za uciti i da moras koji put zrtvovati izlaske popodne sa frendovima ili ownanje na Cod-u, ali ako se dobro organiziras nade se vremena za sve. Takoder nakon sto covijek zavrsi gimnaziju ima mogucnosti upisati koji god smijer zeli (od medicine do šumarstvaSmijeh) a ne ovako si prisiljen u 8 razredu kada si budimo realni jos uvijek klinac, odluciti sto namjeravas raditi u zivotu, jest da se uvijek mozes prebaciti, ali jednostavnije je da se covijek ne premislja nego pravac u gimnaziju kao sto rekoh, pa ima jos pune 4 godine da odluci sto zeli studirati.

isto igram cod :D
sumarstvo :D

ovako si prisiljen u 8 razredu kada si budimo realni jos uvijek klinac, odluciti sto namjeravas raditi u zivotu

ISTINA
17 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

Ako te zanima ekonomija onda u ekonomsku školu, nakon toga na Ekonomski fakultet, npr. u Osijeku na efosu imaš smjer poslovna informatika.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
17 godina
neaktivan
Odabir srednje škole
prihvaćeno rješenje

Da i ja ispricam svoju pricu sto se ti srednje... u osnovnoj sam prosao sa svim peticama... razmisljao sam izmedju gimnazije i elektrotehnicke...

Sto se tice elektrotehnicke te godine se osnovao novi smjer ICT tehnicar i mislio sam da to upisem, medjutim nekako sa ocjenama kakve sam imao nisam se zato odlucio, jer ne pamtim kad se neko upisao sa svim peticama u elektrotehnicku, jer ta skola nosi status "muške škole" i škole sa problemima...Što se tice gimnazije razmisljao sam da li da uzmem opsti ili matematicko-informaticki smjer... na savjet sestre uzeo sam opsti, jer se u inf-mat slabo radi informatika, puno se smara sa matematikom, a to mi naravno nije trebalo.... i tako ja krenem u gimnaziju opsti smjer...
ali onda kao da je sve krenulo po zlu, nije mi se ucilo, pola predmeta me ne zanima, a svaki profesor trazi da se njegovo zna... a sto se tice informatike radio sam elementarne stvari ..

ali dodje onda do toga da se u trecem gubi inf, jedino ako je neces za izbornu i vidio ja koliko je sati, jer jedini predmet koji me zanima gubi se, jednostavno ne pridaje mu se tolika vaznost i onda nisam tu vidio priliku da napredujem i ja se prebacim u elektrotehnicku (ICT tehnicar), ma j*bo cure, j*bo sve....
i tako ja se prebacim, polozim razliku i mogu vam reci da sam puno napredovao... dok sam polagao razliku naucio sam neke osnovne stvari kao npr. sta je tranzistor, dioda i tako te tehnicke stvari koje se u gimnaziji ni iz fizike nisu spominjale...

Sto se tice promjene brzo sam se navikao na razred, ali imao sam problema sa predmetima, necete vjerovati ali u elektrotehnickoj vise se radi matematika, cak su u 1 i 2 imali 4 casa sedmicno... sto se tice tog smjera 1 i 2 su vise bili opsti tehnicki smjer, od specijalnih su imali samo informatiku, ali iz informatike su radili osnove c++ i to ce mi kasnije predstavljati problem...

i ko da sam znao tek u trecem se tek dobijaju pravi predmeti za struku:

Hardver, programiranje, digitalna tehnika, praksa (1 polugodiste prezentacije u powerpointu u kojima prezentujes pojedini hardver koji ti profesor zada (radi se u grupi i predstavlja nesto ko praksu Hardvera), 2pol. sklapanje integralnih kola na matadoru (nesto kao praksa dig. tehnike)...

hardver mi je extra isao, jer sam tu ima najvise znanja koje sam ranije stekao (preko Bug-a i Interneta), ali imao sam problema sa programiranjem jer su oni osnove vec ranije radili iz informatike, takodje sam imao problema sa digitalnom, jer zahtjeva predznanje iz elektronike...

i tako podosta sam kaskao, ali sam zato puno vise napredovao u ovoj godini nego u dvije u gimnaziji... eto sad u 4-oj dobijam web dizajn, baze podataka i programiranje,  racunarske mreze, bice tu jos predmeta ali za ove sam siguran...

Napisao sam ja podosta, valjda ce ovo neko procitati i biti nekom od koristi. Najvaznije da se odlucis da li si siguran za neko zanimanje i da se za to zrtvujes, jer ces se naci u slicnoj situaciji i onda ce mozda biti kasno... ovo sve vrijedi naravno ako si spreman uciti to sto te zanima. Ja sam vec odlucio kad zavrsim srednju da upisem elektrotehnicki fakultet (informaticki smjer) i mogu tvrditi da onaj iz gimnazije koji se takodje odluci za ovaj fakultet nikako ne moze imati bolje predznanje od mene!!!

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Alen kaže...

Da i ja ispricam svoju pricu sto se ti srednje... u osnovnoj sam prosao sa svim peticama... razmisljao sam izmedju gimnazije i elektrotehnicke...

Sto se tice elektrotehnicke te godine se osnovao novi smjer ICT tehnicar i mislio sam da to upisem, medjutim nekako sa ocjenama kakve sam imao nisam se zato odlucio, jer ne pamtim kad se neko upisao sa svim peticama u elektrotehnicku, jer ta skola nosi status "muške škole" i škole sa problemima...Što se tice gimnazije razmisljao sam da li da uzmem opsti ili matematicko-informaticki smjer... na savjet sestre uzeo sam opsti, jer se u inf-mat slabo radi informatika, puno se smara sa matematikom, a to mi naravno nije trebalo.... i tako ja krenem u gimnaziju opsti smjer...
ali onda kao da je sve krenulo po zlu, nije mi se ucilo, pola predmeta me ne zanima, a svaki profesor trazi da se njegovo zna... a sto se tice informatike radio sam elementarne stvari ..

ali dodje onda do toga da se u trecem gubi inf, jedino ako je neces za izbornu i vidio ja koliko je sati, jer jedini predmet koji me zanima gubi se, jednostavno ne pridaje mu se tolika vaznost i onda nisam tu vidio priliku da napredujem i ja se prebacim u elektrotehnicku (ICT tehnicar), ma j*bo cure, j*bo sve....
i tako ja se prebacim, polozim razliku i mogu vam reci da sam puno napredovao... dok sam polagao razliku naucio sam neke osnovne stvari kao npr. sta je tranzistor, dioda i tako te tehnicke stvari koje se u gimnaziji ni iz fizike nisu spominjale...

Sto se tice promjene brzo sam se navikao na razred, ali imao sam problema sa predmetima, necete vjerovati ali u elektrotehnickoj vise se radi matematika, cak su u 1 i 2 imali 4 casa sedmicno... sto se tice tog smjera 1 i 2 su vise bili opsti tehnicki smjer, od specijalnih su imali samo informatiku, ali iz informatike su radili osnove c++ i to ce mi kasnije predstavljati problem...

i ko da sam znao tek u trecem se tek dobijaju pravi predmeti za struku:

Hardver, programiranje, digitalna tehnika, praksa (1 polugodiste prezentacije u powerpointu u kojima prezentujes pojedini hardver koji ti profesor zada (radi se u grupi i predstavlja nesto ko praksu Hardvera), 2pol. sklapanje integralnih kola na matadoru (nesto kao praksa dig. tehnike)...

hardver mi je extra isao, jer sam tu ima najvise znanja koje sam ranije stekao (preko Bug-a i Interneta), ali imao sam problema sa programiranjem jer su oni osnove vec ranije radili iz informatike, takodje sam imao problema sa digitalnom, jer zahtjeva predznanje iz elektronike...

i tako podosta sam kaskao, ali sam zato puno vise napredovao u ovoj godini nego u dvije u gimnaziji... eto sad u 4-oj dobijam web dizajn, baze podataka i programiranje,  racunarske mreze, bice tu jos predmeta ali za ove sam siguran...

Napisao sam ja podosta, valjda ce ovo neko procitati i biti nekom od koristi. Najvaznije da se odlucis da li si siguran za neko zanimanje i da se za to zrtvujes, jer ces se naci u slicnoj situaciji i onda ce mozda biti kasno... ovo sve vrijedi naravno ako si spreman uciti to sto te zanima. Ja sam vec odlucio kad zavrsim srednju da upisem elektrotehnicki fakultet (informaticki smjer) i mogu tvrditi da onaj iz gimnazije koji se takodje odluci za ovaj fakultet nikako ne moze imati bolje predznanje od mene!!!

e tip.... isse hvala ti stvarno. puno si napiso ko roman ali vrijedilo je otvorio si mi oci. stzarno puno hvala mislim da si meni barem pomogao ali i svima koji ovo citaju.... CAR SI! :D
16 godina
protjeran
Alen kaže...

i mogu tvrditi da onaj iz gimnazije koji se takodje odluci za ovaj fakultet nikako ne moze imati bolje predznanje od mene!!!

varas se, i to na veliko se varas, otidji do FER-a, ili FESB-a ako si u St, malo se raspitaj, i sve ces doznat iz prve ruke, ja znan da na mon faksu gimnazijalci razvaljuju a tehnicari se muce, odustaju, i sl, normalno uvik ima iznimki, svo to tehnicko znanje za sam faks tj kao predznanje je skoro nebitno kolko je bitna navika ucenja, i tako ucis sve nanovo i to prakticki od samog PN spoja i omovog zakona,  kazes u gimnaziji nisi izdrzao jer te predmeti nisu zanimali, cekaj prika, da dodjes na faks elektrotehnicki, pa kad ti ubaci predmete 3 puta teze a 6 puta dosadnije od filozofije, latinskog itd, onda ces vidit sta je navika ucenja necega sta je dosadno i sta te garant nece zanimat jer vecina toga nicemu i ne sluzi, a polozit moras, e ta se navika, prika razvija u gimnaziji
i mene su zanimali tranzistori, digitalni sklopovi, i te gluposti, ali od proliva koje ces morat na faksu ucit ce ti muka doc, jako brzo, pogotovo na visin godinan
i opet pominjen na zene
nu, glamac, djava ga odnija
16 godina
neaktivan
ribar kaže...
 varas se, i to na veliko se varas, otidji do FER-a, ili FESB-a ako si u St, malo se raspitaj, i sve ces doznat iz prve ruke, ja znan da na mon faksu gimnazijalci razvaljuju a tehnicari se muce, odustaju, i sl, normalno uvik ima iznimki, svo to tehnicko znanje za sam faks tj kao predznanje je skoro nebitno kolko je bitna navika ucenja, i tako ucis sve nanovo i to prakticki od samog PN spoja i omovog zakona,  kazes u gimnaziji nisi izdrzao jer te predmeti nisu zanimali, cekaj prika, da dodjes na faks elektrotehnicki, pa kad ti ubaci predmete 3 puta teze a 6 puta dosadnije od filozofije, latinskog itd, onda ces vidit sta je navika ucenja necega sta je dosadno i sta te garant nece zanimat jer vecina toga nicemu i ne sluzi, a polozit moras, e ta se navika, prika razvija u gimnaziji
i mene su zanimali tranzistori, digitalni sklopovi, i te gluposti, ali od proliva koje ces morat na faksu ucit ce ti muka doc, jako brzo, pogotovo na visin godinan
i opet pominjen na zene

U potpunosti se slazem, nemozes ti imati vece predznanje ako si zavrsio neku tehnicku skolu negoli gimnaziju, bas kao sto si ti rekao, u gimnaziji iako imas predmete koji te ne zanimaju ti to moras ucit pa ti postane navika, sto ti uvelike olaksava faks...
xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
Alen kaže...

eto sad u 4-oj dobijam web dizajn, baze podataka i programiranje,  racunarske mreze, bice tu jos predmeta ali za ove sam siguran...

Wow... Koja je to srednja?
Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

Mi u drugom imamo web a u trećem i četvrtom računalne mreže a ove spike sa navikom učenja... To je voda,  prolazio si s pet znači učio si, gimnazijalci znaju štrebat i to je to , a u tehničkim školama čak moramo logički razmišljat nebi vjerovao. Po mom mišljenju gimnazije su precijenjene i to koriste i gimnazijalci ionda govore o svojim navikama učenja, a u tehničkoj školi dobiješ naviku rada izao dobiješ zvanje a oni ako ne završe faks (nigdje ne piše da svi završe) mogu ić na preusmjeravanja ovo ili ono... Zato pametno biraj mi smo tu da ti pokažemo obje strane.

Sretno s izborom!

17 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

Isto pitanje , ali Bih.

Htio bih upisati u ekonomsku smjer ekonomski tehničar

1.Da li je teško tamo?

2.Imam li preduvjete da se kasnije upišem u IT fakultet?

edit:

NIsam potpuni odlikaš. 2-3 četvrtice

Nisam promjenio avatar. Sad samo nemam zastavice.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 6:36 (schemso).
17 godina
neaktivan
Independent kaže...
ribar kaže...
i opet pominjen na zene

U potpunosti se slazem, nemozes ti imati vece predznanje ako si zavrsio neku tehnicku skolu negoli gimnaziju, bas kao sto si ti rekao, u gimnaziji iako imas predmete koji te ne zanimaju ti to moras ucit pa ti postane navika, sto ti uvelike olaksava faks...
 potpuno točno puno bitnija je navika učenja, i po meni ako ideš na neki faks tipa FER ili nešto slično FSB puno ti je bitnije dobro predznanje i baratanje matematikom nego predznanje iz tehničkih predmeta, jer se puno neštreberskih predmata svodi na matematičke probleme, evo recimo kod mene masa ljudi pada na ispitima ne jer ne kuže fizikalni dio predmeta već zato jer ne znaju derivirati, integrirati i riješavati diferencijalne jednadžbe

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

A kaj mislite ocu li upast u smjer kemijski tehničar 41 bodovni prag ja imam 48 7 više bodova upisuju 108 učenika ja mislim da da škola se zove srednja škola Vladimira Preloga i ako netko ide u tu školu nek mi malo veli svoje mišljenje

16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

Vi koji ste pri mišljenju da je gimnazija bolja za faks tehnički a i ostale. Slažem se dijelom prve dvije god je gimnazijalcima lakše ali od treće god do kraja kada dolaze strukovni predmeti razmislite ko onda ima manje za učiti...

16 godina
neaktivan
Seky kaže...

Vi koji ste pri mišljenju da je gimnazija bolja za faks tehnički a i ostale. Slažem se dijelom prve dvije god je gimnazijalcima lakše ali od treće god do kraja kada dolaze strukovni predmeti razmislite ko onda ima manje za učiti...

Nitko nije rekao da u gimnaziji ima manje za uciti!! Nego da sa gimnazijom dobijes naviku ucenja, jer skoro svaki dan moras uciti, u tehnickoj je daleko lakse...
16 godina
neaktivan
Independent kaže...
Seky kaže...

Nitko nije rekao da u gimnaziji ima manje za uciti!! Nego da sa gimnazijom dobijes naviku ucenja, jer skoro svaki dan moras uciti, u tehnickoj je daleko lakse...
 E pa nebih se niti sa ovie složio. Većina ljudi misli kako u teh školama su klošari, ovi, oni, ali ima tamo i učenika koji se trude nešto naučit i koji rade. Ja sam jedan od tih pa znam o čemu pričam. U mom smjeru svi oni tehnički crteži NEMOGU biti lakši od predmeta koji se uče, jer ti treba vremena da stekneš vještine crtanja i potrošiš ogromno vrijeme za rad jednog crteža, s druge strane i mi imamo hrv i mat i gep i pov (dobro ovo zadnje dvije god) ali imamo i ostale osnovne predmete. I pogodite što za 5 ih treba učii i raditi.
Znači nebi vjerovali ali i tamo se mora učiti i nije Baš toliko lagano niti lakše. Osim učenja kojeg ima i previše imamo i praktične dijelove za koje se treba spremati a, ne ko vi u gim gdje samo imate štrebanje i dokumentacije koje neki od vas nikada neće vidjeti što su i kako izgledaju zato vas molim da i prema teh školama imate poštovanja jer neidu svi odlikaši u gimnazije...
17 godina
neaktivan
Seky kaže...
 s druge strane i mi imamo hrv i mat i gep i pov (dobro ovo zadnje dvije god) ali imamo i ostale osnovne predmete. I pogodite što za 5 ih treba učii i raditi.
 To što vi radite je doslovce šprdačina... NHF, ali ti predmeti se ne mogu mjeriti s gimnazijiskim programom... na papiru je možda isto, ali vjeruj mi da nije... =)
Kasnije se vidi razlika u znanju.
Ali opet se mora priznati da vi imate te stručne predmete koji nisu ništa lakši od nekih težih gimnazijskih i koji možda više zahtjevaju nekakvu vještinu nego čisto bubanje.
Ukoliko nisi još siguran šta želiš, idi rađe u gimnaziju jer se dobiva šire znanje koje možeš iskoristiti svugdje i nečeš biti zatucan u društvu. Ali tu te čeka dosta predmeta koji će te ubiti u pojam, a nečeš ih nikada trebati.
Ukoliko bi se rađe bavio informatikom i sličnim predmetima, idi rađe u tehničku, jer toga u gimnaziji nečeš nikada vidjeti, nego ćeš se nagledati svakakih drugih gluposti... Ali tu ti manjka opće kulture i općih predmeta i ako se odlučiš za neki NE-IT fakultet, možeš zaboraviti na njega (tj. morat češ se doslovce ubiti za prijemni) 
Kaj se tiče ekonomske, tamo češ isto učiti neke njihove stručne predmete za koje češ se pitati "šta će mi to u životu?"
Ekonomska u Čakovcu ima latinski... glupost... -.-"
Vidim da si pitao za FOI-ja sam išao u gimnaziju tako da sam za prijemni morao dosta spremati INF, ali sam dosta profitirao na HRV i MAT.
ekonomisti i tehničari imaju nekog predznanja za taj fakultet i sa nekim stvarima su se već susreli te im ih je lakše pohvatati nego nama...
Gdje god se upišeš moraš znati da ćeš morati učiti, samo je razlika što češ učiti :)
Can't find a better Jam!
17 godina
neaktivan
Seky kaže...

istina, ali daleko največi broj ljudi pada upravo na prve dvije godine, a tko jednom dođe na treću godinu vjerojatno će završiti fax

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
16 godina
neaktivan
Seky kaže...
 E pa nebih se niti sa ovie složio. Većina ljudi misli kako u teh školama su klošari, ovi, oni, ali ima tamo i učenika koji se trude nešto naučit i koji rade. Ja sam jedan od tih pa znam o čemu pričam. U mom smjeru svi oni tehnički crteži NEMOGU biti lakši od predmeta koji se uče, jer ti treba vremena da stekneš vještine crtanja i potrošiš ogromno vrijeme za rad jednog crteža, s druge strane i mi imamo hrv i mat i gep i pov (dobro ovo zadnje dvije god) ali imamo i ostale osnovne predmete. I pogodite što za 5 ih treba učii i raditi.
Znači nebi vjerovali ali i tamo se mora učiti i nije Baš toliko lagano niti lakše. Osim učenja kojeg ima i previše imamo i praktične dijelove za koje se treba spremati a, ne ko vi u gim gdje samo imate štrebanje i dokumentacije koje neki od vas nikada neće vidjeti što su i kako izgledaju zato vas molim da i prema teh školama imate poštovanja jer neidu svi odlikaši u gimnazije...

Gle, imam dosta frendova iz tehnicke pa znam kako je. Znam da imate neke predmete gdje imate za crtati i neznam elektrotehniku ili sta vise, ali uglavnom pogledao sam frendovu biljz i uvjerio se da nije bas lagano tako da s time se slazem. Drugo, kazes da imate isto hrvatski, matematiku, povijest... Iz hrvatskog u nasoj skoli skoro pa nista ne rade a imaju 5 i koliko ja znam program nije isti kao od gimnazije, sto se tice matematike to definitivno ne mozes usporedivati sa gimnazijom, jer u vecini tehnickih skola matematika nije ni imalo slicna kao u gimnaziji a kamoli ista. Povijest necu ni komentirati jer tih god ili dvije je isto kao da nemate.
Sada da se vratim na ucenje, za svaku se skolu treba uciti, negdje manje negdje vise, ja nisam rekao da za 5 se ne treba uciti, nego da je program laksi i ima manje za uciti negoli u gimnaziji. U gimnaziji imamo 18 predmeta (od kojih ajmo izbaciti tjelesni i vjeronauk) za sve ostale moras uciti jer skoro svi imaju kompleksan program, kod vas povijest, zemljopis je tek reda radi jer uglavnom samo na  brzinu prelazite u 1 ili 2 godine ono sto biste trebali opsirno raditi u 4 godine.
16 godina
neaktivan

idi u Pazin odlično je

Cool Smijeh Namigiva

16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

Ima li koja srednja medicinska sa smjerom zubotehničar (za stomatologa) u Zagrebu ?????

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 19:00 (Maran).
16 godina
neaktivan
mihax kaže...

Ovako prolazim sa 5.0. sve 8 razreda sam proso sa 5.0. Mogu ici u bilo koju skolu. Neznam sta me zanima to je najveci problem. Znam da me ne zanima kemija medicina poljoprivreda glazba i necu ici u pribatnu skolu. Nisam za fizicki rad bas neki teski ali moze se i to. zanima me ekonomija i informatika. ima ko kakav prijedlog?

Sa završenom gimnazijom si možeš obrisati guzicu kao i ja. Poanta je da je lakše završiti fakultet nego gimnaziju, a sa gimnazijom si nitko i ništa. Imaš SSS i možeš bit čistačica. Jedino što ima "treba"(koje nećeš šiljit ti nego klošar od 30 godina). Smijeh
16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole

Uglavnom vidim da možda i ja sam nisam dovoljno naglasio poantu. U gimnaziji neki predmeti jedu opširniji i sadržajniji nego kod nas to nitko ne osporava no kažem da mi to u struci debelo nadoknadimo.

16 godina
neaktivan
Odabir srednje škole
prihvaćeno rješenje

Ja imam istu situaciju kod sebeCool. Sve prolazim 5,0 završavam osmi. Ja sam se odlučio za gimnaziju pa imam još 4 godine za razmišljanje

There is always a light in the end of the tunnel. Just beware it's not a train.
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
yure32 kaže...

Ja imam istu situaciju kod sebeCool. Sve prolazim 5,0 završavam osmi. Ja sam se odlučio za gimnaziju pa imam još 4 godine za razmišljanje

Ja sam se isto odlučio za gimnaziju. Ne znam kamo dalje, a sve me pomalo zanima...
Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice