Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

poruka: 119
|
čitano: 76.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Obzirom ne postoji muška osoba na svijetu koja nije makar jednom na sebe "NABACILA" neki miris, parfem u punom smislu riječi, otvaram temu u kojoj će se voditi rasprava o njima - PARFEMIMA 

 

Za početak bih predložio da se rasprava podjeli na godišnja doba, obzirom držim da je svaki miris/parfem NAJBOLJI u tim, nekim uvjetima, neki ispod -10, a neki iznad +28 stupnjeva celzijevaca! 

Obzirom godina "počinje" zimom kao godišnjim dobom, stavljam svoj izbor za prvu liniju parfeme godišnje doba ZIMA, onda će nakon toga ići doba PROLJEĆE, doba LJETO i na kraju balade doba JESEN! 

Ovo su mojih prvih tri za godišnje doba ZIMA, uz malu napomenu/digresiju, to su mirisi koji meni osobno odgovaraju na mojoj koži, a koje prvo probavam nekoliko puta na testeru, pa na koži i tek onda uzimam, bez zadnjih primisli ili žaljenja za potrošenim novcem! 

 

ZIMA godišnje doba, gdje prevladavaju "CRNI" parfemi; 

01. BVLGARI "Man in Black", Eau de Parfum, makar nisam stručnjak prevelik za recenzije parfema, miriši mi predobro, traje iznimno dugo i preko 8 sati, a u razvoju je vrlo slojevit i postojan. Preporuka je po mojem dojmu za slobodno cjelodnevni period korištenja, više za poslovno odijelo nego za trenirku, ali da je pogodan i za casual uvjete, svakako. 

 

02. GIVENCHY "The Gentlemans Only", koji je moj prvi parfem koji sam ikada odlučio uzeti za sebe, koji je maaaaalo nježniji od broja 01, ali ne zaostaje u niti jednom detalju, a po postojanosti je čak i bolji, traje i preko 10 sati sigurno. U obzir se može uzeti i "Gentleman Eau de Parfum" koji je osvojio prvo mjesto u 2019 godini kao miris za zimsku sezonu. Njega bih preporučio koristiti iza 18.00 obzirom ima uglađeniji izgled, kino, kazalište, neki miran Pub. 

 

03. ISSEY MIYAKE "Pulse of the Night", koji pak malo je u otvaranju intenzivniji od "Man in Black" a nastavak mu je malo istočniji obzirom ima u sebi drukčiju profilaciju baznih aroma, što ga stavlja u poziciju da "sa njim" možete i na koncerte, ali ga treba koji puta više pustiti na kožu. 

 

04. rezervni plan; ili AQUA DI GIO "Profumo" ili BOSS "The Scent Absolute", koji su istina pomalo svaki na svoju stranu, ADG prema snazi i žestini ISSEY MIYAKE PotN, dočim je BOSS malo i preko BVLGARI parfemu! BOSS je istina smeđi, ali snagom puca kao da je crn iz crne rupe. 

Postoji još nekolicina parfema za doba godine ZIMA koje ja preferiram, ali ih tek očekujem u svojoj kolekciji, tako da svaki puta kada snimim ili uzmem neki novi parfem, budem ga spomenuo i ukratko recenzirao, obzirom je to iznimno subjektivno kako na čiju kožu parfem aplicira. 

 

U narednim postovima ću pisati o ostalim dobima godine/parfemima, ali i o YouTuberima sa kojima "se konzultiram" što je nova u zemlji snova, a budem stavio i parfumerije i web stranice sa kojih se isplati uzimati primjerke ili samo proučavati što "je najbolje za mene"! 

 

Za početak toliko od mene, očekujem zanimljivu komunikaciju, masu pitanja i savjeta svih kolega forumaša, ali i Admina i Moderatora 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2020 20:59 (ATJLučko).
11 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
ATJLučko kaže...

Obzirom ne postoji muška osoba na svijetu koja nije makar jednom na sebe "NABACILA" neki miris, parfem u punom smislu riječi...

 da ti sjebem temu u startu  - nikad u životu nisam 'nabacio' na sebe parfem u punom smislu te riječi

deziće koristim svakodnevno, ali parfem apasolutno nikad 

13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

U izboru za najljepše doba godine, ustvari godišnje doba, uvjeren sam da u deset pitanja ima makar osam odgovora da je proljeće najljepše doba u godini svakako. 

Zbog toga se za proljeće meni se čini rade i najposebniji mirisi, obzirom se budi priroda u cjelini i "napada" nas sa bogatstvom mirisa sa svake strane, a poprilično je zanimljivo i teško izabrati koji je bolji, čitaj primamljiviji! 

Znam da se kukci, primarno imam na umu pčele, znaju zabiti u mene zbog boje majice koju nosim, no možda ima tu i nešto od "mojeg mirisa" a nešto i od mirisa kojeg sam nabacio, pa kada se stvori ono nešto, stvarno neznam što ta pčela osjeti, nanjuši ?! 

 

U godišnjem dobu proljeća najčešći su prisutni light green ili light blue mirisi, koji su prije svega nježni ali dosta jaki u svojim notama, gdje istina sve ovisi kako miris "stoji" na nečijoj koži prije svega, ali imaju zato najčešće iznimnu postojanost! Obzirom ja sam uzimam da je temperatura "proljeća" nešto od nekih plus 8 celzijusevaca pa sve do dobrih 25 recimo, imam dojam da u tom kontekstu postoji miris koji je bolji prema osmici, ali i nekih koji su bolji prema 25 celzijusevaca iza 16 sati svibanjskog dana, tako da budem i tu stavio moju subjektivnu skromnu sugestiju. 

Ovih prva tri je trenutno moj set koji imam, oni koji su meni sjeli kako na kožu tako i u nos, a u nastavku navodim još nekoliko koji se u uskom krugu za izbor, ako ništa da se ima neka mala privatna zaliha. 

 

01; ARMANI; EAU DE CEDRE. Prije svega, mora biti svakom jasno da ime Armani talijanskog brenda nije od jučer, a niti njihov ugled nije nešto što se stiče tako lako, a to ovaj miris apsolutno potvrđuje. Jedna od sekvenci koje sam u međuvremenu primjetio, miris koji ste prvi puta osjetili kao klinac sa tatom u briječnici, to je "MIRIS BRIJAČNICE" koji je kod ovog Armani mirisa na mojoj koži iznimno dug, osam sati bez pol frke. Čak se u nekim trenutcima osjeti  dašak pudera, koji frizeri stavljaju nakon šišanja, ali sve u idealnim proporcijama. 

Obzirom na "Light green" splet aroma koji se nalaze u ovom mirisu, po meni nije za mlađe od recimo 30 godina, ali je zato iznimno odličan za poslovni sastanak, kazalište, večeru sa dragom osobom! Osobno smatram da je ovo miris koji starta čak i od 7 celzijusevaca a radi odlično pa i do nekih 18, 19, dočim bi na 20 možda postao jednostavno rečeno pretežak, naporan donekle, bez neke loše primisli. Jedna od isto situacija u kojoj bi se iznimno dobro nosio ovaj miris su kišni dani, čak možda i bolje nego sunčani. 

Moj dojam po svemu doživljenom je 10/10, i jedan je od rijetkih koji me je osvojio na prvu, čim sam ga prvi puta stavio na ruku. 

 

02; GUERLAIN - "VETIVER" Eau de Toilette". Kako sam spomenuo ime Armani u prethodnom mirisu, tako i francuski brend Guerlain koji je pojam u svijetu parfumera, istina Guerlain ima i "Nishe" liniju parfema, ali o njima nekom drugom prilikom, ovdje zaslužuje imati predstavnika! U odnosu na prethodni prijedlog mirisa, za ovaj toplo preporučam ne stavljati ga ispod 20 celzijusevaca, čak možda i niže i da bude jasno, ne preporučam ga uzimati naslijepo, jer miris "Verivera" prolazi kroz nekoliko faza, a prva je skorom metalno hladna, skorom kao katana japanskog samuraja koju je netom izvukao iz nekog planinskog potoka! I ovaj miris ima onaj dojam "MIRIS BRIJAČNICE" ali ne toliko gladak puderast, više sam dojma da sam neposredno nakon brijanja umotan u neki ručnik koji je nedavno svjež opran. Što se tiče postojanosti, on iznenađujuće drži minimalno deset sati, a niti četrnaest nije neizvedivo, osim ako u sat vremena ne operete ruke sa dezinficijensom ovih dana najmanje pet puta. Ovaj miris nije smiren kao prvi, već je malo žešći u prezentaciji, tako da ga se može nositi na poslovni sastanak svakako, ali na ručak/večeru sa voljenom osobom tek ako i njoj odgovara, obzirom nije nužno da ovaj miris ima prolaz kod svakoga, govorim o ženskom svijetu primarno. Recimo da ovaj miris jako dobro ide i uz muško neobavezno druženje prilikom recimo momačke večeri, gledanja nogometne utakmice ili samo kavicu ujutro u "mojem" omiljenom bircu! 

Moj dojam za sada je 09/10 čisto iz razloga jer ga nemam predugo u kolekciji, tako da mu dajem šansu za 10/10 ili za lagani potop, a to ću vidjeti tijekom ovih mjeseci, ako se smiri ovo sranje sa virusima?! 

 

03; GIVENCHY -"GENTLEMAN ONLY" Eau de Toilette Još jedan brend, koji moram skromno subjektivno priznati, kod mene tako dobro prolazi, ali ovoga puta sa jednim primjerkom koji oduševljava, pa usudio bih se kazati od sedam do skroz dvadesetpet celzijusevaca! Koliko god prva dva mirisa bila meni osobno vrhunska, ma sva tri su takva, ovaj ima jednu po meni skrivenu prednost! Toliko je "svijetal" da ne ostavlja mrlje na bijelo, košuljama posebice, pa ako se zateknete ikada u proljeće iza Korizme na svadbi, to će vam biti jedan besplatan as iz rukava. 

U slučaju ovog mirisa nisam osjetio miris briječnice što i nije bilo za očekivati u svakom slučaju svaki puta, posebice iz jednog fenomenalnog detalja, jako se dobro osjete cvjetni mirisi, ne ruže već jorgovana i lavande u iznimno odličnom spletu! 

Za razliku od prošlog, jedna opaska jer sam ispustio nenamjerno jedan detalj, u imenu onog stoji i "ABSOLUTE", što bi moglo dovesti u zabludu nekog tko ne čita sa razumijevanjem, tako da uzmete u obzir i taj detalj! 

Ono što me kod ovog mirisa primarno isto oduševljava je da je baš za sunčane dane, tako kada odete u recimo Opatiju ili makar Senj, biti ćete oduševljeni i vaša pratnja kao prva, svi oko vas koji budu prolazili, a na kraju dana i vi sami, uspjehom što ste ga kroz dan ostvarili, uz obaveznu bijelu lanenu košulju, ma može i obična bijela majica bilo kakvih rukava. O projekcijama i dugotrajnosti mogu samo u osnovama, jer je stvarno lepršav i postojan dugo, a obzirom sam ga baš danas nabavio, nisam ga imao stvarnu priliku kroz dan probati, tako da o takvim detaljima u nekom narednom komentaru! 

Moj dojam je stvarno skroman i subjektivan, ali i 10/10, iz samo jednog razloga, nikada ne bih preporučio nekome što se meni primarno ne dopada, ali i istina, to ne znači da će se svima dopasti moj ukus i izbor. 

 

04; REZERVNI PLAN; ovdje baš i nisam sav svoj, ima podosta mirisa koji su i za proljeće/ljeto ili za proljeće/jesen, a ja sam se odlučio za tri koji su po meni BAŠ za proljeće, s jednom digresijom, prvi je "kao jeftinjak, a miriši samo tako", drugi je dizajnerski, treći "Nishe" kvalitete. 

Prvi je "Montblanc "Legend Spirit" koji se cijenom kreće oko 250.00 kuna, plus minus koju, a za te novce daje iznimno puno, i u užem je izboru za proširenje moje kolekcije, čim se za to ostvare uvijeti. Za njega se može isto preporučiti nositi na bijeloj košulji, na veselicama na otvorenom, ali i na pikniku u dvoje! 

Drugi je brenda "Zadiq&Voltaire" This is Love "For Him" koji mi je po dojmu koji sam stekao iznimno specifičnog modusa, za romantične sastanke u dvoje, očigledno na što ime sugerira, a postoji i opcija "For Her"! Koliko sam upoznat, ovaj brend je nov na tržištu uopće a ovaj miris je model godina 2020, tako da očekujem dobar prolaz kod mlađe istina populacije, od recimo 20 prema 30 godina, makar kažem, niti meni ne izgleda loš. Osobno ga nebih proglasio miris za dan/noć, prije za kažem izlazak van, nešto od 18.00 pa do zore, ako me kužite. 

Treći je brenda CREED "Green Irish Tweed" koji je relativno skup, ako sam dobro uočio od 1500.00 kuna pa naviše, ovisno koliko ml se bočica uzima, ali tko to uzima, ne samo da ima sa čime kupovati, on već zna vrlo dobro što uzima, skorom ziheraš. 

Ovaj sam miris ponjušio prije nekih mjesec dana u Zagrebu u jednoj butegi na skveru Praške i Trga Bana Jelačića, koja baš ima asortiman skupih "Nishe" parfema, a isti mi je na piku već neko dulje vrijeme, pa ću ga prvom prilikom sigurno upiknuti makar jednog. 

 

Ako bude zainteresiranih, bilo bi mi drago da se jave sa svojim prijedlozima isto, iskustvima i znanjem, jer osim općeg širokog znanja i dobrog mirisa koji te još bolje opisuje, što može "neprijatelju" biti primamljivije na prvom sudaru, što ih obara tako nježno sa nogu?! 

ATJ Lučko
14 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Osobna 2 favorita, zadnjih 5 godina koristim isključivo i samo ova 2:

 

Sauvage od Diora (parfum) i Bleu od Chanela (au de parfum). Dobio sam i Bulgarijev Black koji mi nije loš ali ova dva su daleko nabolja dva.

 

Tko bi rekao da si čovik od parfema a?

 

O parfemima neznam ništa i više od ovog što sam napisao ne mislim ni znati, ali evo da ti popunim temu malo

4 godine
protjeran
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Prije cca 10-tak godina sam dobio nekakav Adidas-ov parfem(tester) poprilicno velika boca, nazalost nikad nisam saznao koji je tocno "model" bio(nije nigdje nista pisalo) no znam da dok sam ga koristio da me masu zena na ulici znalo zaustaviti da me pitaju za parfem, da ne pricam kad sam izlazio van, prica mog zivota. Ako je netko imao takvo slicno iskustvo slobodno neka javi tu.

12 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Odličan topic i naravno pohvale za recenzije. Vjerujem da ima još ljubitelja parfema na forumu.

Kad ulovim malo vremena napišem i ja poneku recenziju.

Evo i moje kolekcije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2020 19:44 (big smoke).
14 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Ne znam ako se računa, dosta sam nov u ovom području, ali ove zime koristio sam Calvin Klein Obsession i dobio sam dobre komplimente na njega (eau de toilette). 

 

Samo ne drži dugo jer eto nije eau de parfum. Odakle naručujete baš parfeme?

13 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
ivan dragi kaže...

Osobna 2 favorita, zadnjih 5 godina koristim isključivo i samo ova 2:

 

Sauvage od Diora (parfum) i Bleu od Chanela (au de parfum). Dobio sam i Bulgarijev Black koji mi nije loš ali ova dva su daleko nabolja dva.

 

Tko bi rekao da si čovik od parfema a?

 

O parfemima neznam ništa i više od ovog što sam napisao ne mislim ni znati, ali evo da ti popunim temu malo

Hvala na samom početku na komplimentu kolega, ma imam je podosta tema koje me zanimaju, ovo je jedna iz segmenta "GOSPODA 

A kada ste spomenuli vaš opus parfema koje imate, ne mogu pohvaliti ali nikako niti ne mogu pokuditi, da su zicer 100%, što prije svega ovisi o krugu ženske populacije u kojoj se krećete, ali i poslovno/prijateljskog kružoka isto tako, ali na kraju priče, najbitnije je da vama odgovaraju. 

 

Malo ću proanalizirati ukratko vaš izbor, makar, iako istina nije dobro biti tako isključiv, skučen u izboru, pa bih na samom početku predložio da si nabavite ono što fali u cijeloj priči, a to ide na kraju posta. 

 

DIOR; jedna od slavnijih francuskih kozmetičkih kuća, koja oduvijek ima izniman spektar mirisa, od neke gornje sredine ranga, pa sve do "Prive" linije, od koje bih ja rado imao "Vetiver", ali me priječi pljunuti oko 500.00€ za nekih 150ml!

Sauvage linija je izvjesno dulje vrijeme na tržištu, a skorom svake godine izbace nešto novo, malo izmjene originalni sastav, pa se može ako odgovara osobi skorom bez problema pokriti cijela godina, sva četri godišnja doba. Osobno, za ne povjerovati je ali nisam stigao uzeti u obzir neki od izdanja, obzirom da sam počeo sa nekim drugima brendovima prije. 

Moja skromna subjektivna preporuka uporabe ovog mirisa kao najsigurnije je, obzirom što sam zaključio o Parfume verziji, to je prije svega sigurna verzija za jesenje dane bez kiše i malo hladnije, možda toplija zima, a vrijeme uporabe koju opisuje u svojem sastavuje samo noć, skorom isključivo! Nisam išao u dubiozu, ali ako bih išao na poslovni sastanak, ručak, vjerojatno bih ovaj SAUVAGE preskočio, ali ne i neformalnu/poslovnu večeru. Postojanost je dostatno duga, no to ovisi o osobi koja ga koristi ponajprije! 

 

CHANEL; još jedan od francuskih brendova koji se skorom može porediti sa brendom DIOR, ali teško da mogu ukupno ići u istu rečenicu, moje skromno subjektivno viđenje njihovih DNK i DNA linija parfema. Osobno, vjerojatno je sve to u mozgu, meni BLEU i ALLURE uopće ne leže, barem ne u ove dane kada je vani temperatura debelo ispod 20 celzijusevaca. 

Ova linija baš i nije nešto predugo na tržištu, ali svejedno ipak ima već nekoliko verzija, pa me baš zanima živo, hoće li izbaciti neki SPORT recimo primjerak, kao što imaju kod ALLURE linije?! 

Verzija parfema Bleu Eau de Parfume, ponešto je "veselija/živahnije" od "Parfume" verzije, za koju smatram primjerenu koristiti u rano prohladno proljeće, može kasna hladnija jesen, a doba dana je noć i samo noć, nekako mi osobno ne izgleda primjene nešto previše za ručkove i/ili večere, već za casual druženja, izlaske u dvoje. Što se tiče postojanosti, pročitao sam da ima pojedinih iskustava sa kratkim vremenom, ali nisu u prevelikom broju, tako da vi osobno znate vrlo dobro da li vam po tom aspektu odgovara. 

 

Za kraj preporuka, potražite si vaš ljetni i zimski miris svakako, topla preporuka! 

Obzirom smatram da postoje ljetni dnevni i noćni miris, nebi bilo zagorega imati oba dva, pa recimo neki moj ziher izbor za dan bi bio,"Dolce&Gabanna" Light Blue original verzija, ili "Zadiq&Voltaire" This is love "For Him", fenomenomenalni mirisi za vruće suhe pogotovu ljetne dane! Za noć se svi manje više kunu u "VERSACE" EROS, pa razmislite o njemu. 

Zimski miris mogu preporučiti, ali bih se zadržao kod DIOR brenda u nekom vašem ukusu ili možda BOSS?! Možemo o njima kroz ove dane, ionako je prvo na redu proljeće u kojem jesmo, pa ljeto, jesen imate pokrivenu! 

 

Ako budete htjeli još kakvu preporuku, uvijek spremni pronaći odgovarajući miris koji vas najbolje opisuje i zadovoljava prikazanim kolega. 

ATJ Lučko
8 godina
neaktivan
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Za godisnja doba koja dolaze najbolji su mi ovi:

 

1. Bvlgari Aqva Amara - nazalost vise se ne proizvodi, ali se vjerojatno moze kupiti kod nekih online preprodavaca. Mirise po citrusima, ali s dozom ozbiljnosti i traje tipa 10 sati.

2. Chanel Allure Home Edition Blanche - meni najljepsi citrusni miris. Jako razlicit od Aqua Amare, nema tu dozu ozbiljnosti (mene podsjeca na cheesecake, ali nije cheesecake), a minus je sto traje mozda nekih 3 sata.

3. Terre d'Hermes EdT - najbolja zamjena za Aqua Amaru koju sam nasao u nasim ducanima. Isto citrusni, ali me podsjeca i na neke cemprese. Dugo traje.

Tom Ford Grey Vetiver - isto isprobati ako trazite fresh, a ozbiljan parfem. Meni je ipak drazi Terre d'Hermes.

4. Prada l'Homme EdT - univerzalni parfem za sve prilike, tijekom cijele godine, jednako dobar zimi i ljeti.

 

Tom Ford Neroli Portofino - 2000 kn u Douglasu. Moze se isprobati u Arena centru. Top miris, zalosna trajnost. Nikako ne opravdava razliku u cijeni u odnosu na gornje parfeme.

 

Savjeti za nove u svijetu parfema:

1. PARFEME NE CUVAJTE U KUPAONI jer im navodno smeta vlaga. Navodno im smeta i sunceva svjetlost - nisam nista od toga testirao, ali ih za svaki slucaj cuvam u ormaru u spavacoj.

2. Parfem prije kupnje isprobajte na svojoj kozi. Pozeljno vise puta da budete sigurni da vam nece ici na zivce.

3. Nemojte davati trajnosti parfema preveliku vaznost. Da traje bar 5 sati je pozeljno. Ali iz mog iskustva, bolje je kupiti parfem koji mi savrseno mirise, a krace traje, od parfema koji mi mirise manje lijepo, a dulje traje. Uz to, ponekad ne zelim mirisati po istoj stvari 10+ sati (to vise ide zimske parfeme nego ljetne). Btw ne mora biti da EdP traje dulje od EdT-a.

4. Nemojte se spricati kao ludi. Postoje parfemi za koje je jednom dovoljno, postoje parfemi za koje je triput taman. Ja jos nisam isprobao parfem koji bi trebalo spricnuti 6 puta.

 

Moji parfemi:

 

Paco Rabanne 1 Million - prvi parfem koji sam imao jos u srednjoj.

YSL La Nuit de l'Homme - jedan od najboljih zimskih mirisa.

Dior Sauvage - super parfem nakon prvih pola sata (do onda bas i ne). Ne pretjerivati - 1 spric traje cijeli dan.

Bvlgari Aqva Amara - njega najvise koristim, i ljeti, a i zimi, jer mi je najvise prirasao srcu.

 

Parfeme kupujem u Douglasu ili Mulleru da ne moram razbijati glavu jesu original ili ne. Navodno je Notino legit.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2020 8:51 (ks95hr).
9 godina
neaktivan
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Koliko mozete napisati o parfemima. Hahaha

Jeste vi oni koji stave tonu parfema,naravno vi to ne osjetite Pa onda kad ste blizu mene Mi je svejedno jel se niste okupali ili stavili tonu parfema kad ja ne mogu disati.

14 godina
neaktivan
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Jučer naletim na temu slike vaših tenisica, danas naletim na parfeme...lagano forum ide u fensi-šmensi ritmu

 

Imam jedan parfem i njega korsitim sve dok ga ne potrosim, rijetko kad si kupim parfem u pravilu uvijek dobijem neki za rodjednan ili Bozic... jedno je sigruno nikad ne izlazim iz stana da ne nabacim malo parfema(jedan štrc) ..

13 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Kolacic kaže...

Koliko mozete napisati o parfemima. Hahaha

Jeste vi oni koji stave tonu parfema,naravno vi to ne osjetite Pa onda kad ste blizu mene Mi je svejedno jel se niste okupali ili stavili tonu parfema kad ja ne mogu disati.

U mojim postovima idem u sušte osnove koje se dotiču primarno parfema a sekundarno brenda ako ga prije nisam spomenuo! 
Kada bi počeo ići u detalje, otvaranje, trajanje i finale, koje arome prevladavaju, koje vrijeme dana, temperature, okolnosti, trajnost, povijest stvaranja samog mirisa ili serije/linije, ...!!!!! 

Ovo su samo osnove, osnove koje su po meni prije svega odraz "moje" opće kulture, poznavanja nečega gdje mogu pomoć drugima u svako vrijeme nečim konkretnim kroz savjet! 
Ako netko baš i trpa tone "parfema", budite sigurni kolega da ta osoba nema blagog pojma što je parfem, a na njegovu žalost i nesreću nema sredstava sa čime vjerojatno priuštiti si, pa ide linijom manjeg otpora i uzima sintetičke proizvode do nekih ako 69.00 kuna vrijednosti. 
Ono što se u svijetu mirisa kao osnovno pravilo provlači je "malo je više"! 

ATJ Lučko
10 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Jednom sam negdje pročitao da se muškarac do 35. mora odlučiti na samo jedan parfem koji postaje "njegov" miris. 

 

Ja ih rijetko koristim al ih imam par komada. 

 

Ermenegildo Zegna - Uomo 

 

Bvlgari - AQVA

 

Ungaro - Man 

 

Ovaj Zegna se najviše troši.

 

Dat više od 500-600kn na bočicu parfema mi je u rangu poreza na budale al ajd, svakom svoje.

 

 

 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

U dosadašnjim slučajevima, svoje mirise sam uzimao u recimo "Muller"-u, pokoji i u "DM"-u, a našlo se je i iz "Douglas" butige, pa sam malo njušio i u nekom privatnim dućanima po Zagrebu, dok se je moglo , a uslijed  Corone, preobratio sam se na internetsku kupnju, obzirom imaju čak i dostavu. 

U ponedjeljak sam naručio na "Notino.Hr" stranici novi postav moje buduće kolekcije, a danas mi je konačno stigla moja narudžba, mojih 5 novih parfema. 

Obzirom mi nema smisla svih njih pet istovremeno otvoriti i šnjofati, budem ih otvarao jednog po jednog, a dolje stavljam na glasovanje, kojeg želite da pošnjofam prvog?! 

Ovo su parfemi koje sam uzeo, po tom redu ide i tablica za glasovanje, ne nužno po redoslijedu narafno 

01. LALIQUE; "Encre Noire", Eau de Toilette Pour Homme, 100ml. 735.00/plaćen190.60 kuna ušteda 74%

02. LALIQUE; "Encre Noire", A L'Extreme, Eau de Parfum Pour Homme, 100ml. 875.00/plaćen 199.00 kuna ušteda 77%

03. BENTLEY; "INTENSE", For Men Eau de Parfum, 100ml. 679.00/plaćen 179.00 kuna ušteda 74%

04. DUNHILL; "Icon", Eau de Parfum For Men, 100ml. 710.00/plaćen 311.20 ušteda 56%

05. MERCEDES-BENZ; "Select", Eau de Toilette For Men, 100ml. 283.00/plaćen 283.00 kuna nema uštede 

 

Obzirom se može vidjeti koliko su inicijalno koštali, a koliko sam ja u stvari platio, recimo da sam prošao sa tri boda u gostima, obzirom za cijenu od preko 3.200.00 kuna, ja sam istresao oko 1180.00 a kusur sam ostavio dostavljaču, za kavicu negdje. 

Sve ostale Najbitnije informacije slijede sutra, jedan po jedan, a za prvog glasovanje traje do 15.00 kada vidim koji je pobrao najviše glasova, i tako ponavljamo samo za preostale idućih dana! 

Stay tuned dečki 

 

 

 

3 Encre Noire
0 Encre Noire A L'Extreme
1 Intense
2 Icon
1 Select
ATJ Lučko
9 godina
neaktivan
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Ja Imam jedan Bruno Banani parfem kojeg sam dobio za bozic.

EVO jos uvijek traje. 

10 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Moja tri omiljena i što ih uglavnom koristim:
1. Volim Joop Homme, nekako mi baš paše.
2. Cerruti pour Homme, super scent.
3. Comme de Garcons Wonderwood, najbolji ali i najnepostojaniji od tri navedena.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2020 22:22 (Chico12).
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Obzirom je neočekivano izbio izniman interes za prvu recenziju, učinio sam prvu recenziju mirisa brenda "Dunhill" Icon, koji je na moje stvarno veliko ogromno iznenađenje proizvod "Made in USA"! 

Tijekom dana sam ga dva puta nanosio, prvi puta oko 07.00 makar je vani bila temperatura oko 3' celzijusevaca, a drugi puta oko 12.00 kada je temperatura bila već na pristojnih 22' celzijusevaca, i dojam je da ujutro na temperaturi ispod recimo 10' celzijusevaca nije polučio očekivane performanse, ali je zato iznad 20' celzijusevaca pokazao da je igrač, pogotovu za dane umjerene temperature, niske vlage u zraku i kada pušu neki topli vjetrovi. 

 

DOBA GODINE; proljeće definitivno je doba godine za ovaj umjereno svjež čak osvježavajući parfem, dok temperature porastu iznad 10' celzijusevih, pa čak i po ljeti dok ne pređu vjerojatno 25' celzijusevaca. Obzirom na do sada što znam, može i u topliju jesen, neće se dogoditi pogreška, neki krivi korak. 

 

DOBA DANA; dan i samo dan, cijeli od ranog jutra do zalaska sunca, kada on ustupa mjesto nekim malo ipak "još oštrijim" mirisima a vi neopterećeni bilo kakvim problemom, jer je on učinio sve za vas tijekom dana. 

 

KOME JE ZA KADA NAMJENJEN; po svim recenzijama i video uradcima, ovo je miris osobe sa jakim karakterom koji je taman navršio 30 godina, a ostavlja dojam punokrvnog istinskog Engleskog aristokrata, ali i usoješne mlađe osobe koja je našla svoje mjesto pod suncem bussines suncem. Ovaj parfem se nosi najbolje recimo za neki shoping na moru, ma makar i u svom gradu, neobaveznu romantičnu šetnju u dvoje, odlazak u kino na otvorenom, kupanje, sladoled, može i poslovni ručak ili čak i večeru ako vani nije prehladno ili prevruće. 

 

ZA ŠTO NIJE NAMJENJEN; prije svega za noćne izlaske u neke bučne zagušljive disco klubove, pa čak niti koncerte na otvorenom obzirom ipak nema toliko potrebno jaku auru, niti ne preporučam uzeti ga kao gym miris, ili neko trčanje, vožnju bicikla, bilo što predinamično. 

 

DOJAM UKUPNO; otkako sam se navukao na čarolije svijeta mirisa ovo je vjerojatno prvi miris koji pokriva toliko širok spektar, aspekt obzirom dok nije prehladno ili pretoplo, on je funkcionalan, samo tako. Ako ovako miriše istinski Engleski aristokrat, onda je to win/win situacija u svakom pogledu. Popis sastojaka kaže da u mirisu ima iznimno puno sastojaka, od arome nerolia, citrusa, papra, natruhe lavande a kada se razvije ima i blago vetivera, drveta što obećava nešto istinsko nebesko. 

Obzirom sam ga aplicirao dva puta, prvi puta oko 07.00 sati te malo poduplao oko 12.00, mogu kazati da je danas bio fenomenomenaln dan za test nečeg ovakvog, zanimljivo vjetar vam može biti saveznik obzirom dobro širi oblak oko vas. 

Dvije stvari/činjenice koje su me iznimno fascinirale, zaintrigirale, impresionirale su to što sam našao podatak da šalje okolo vas miris šumskih jagoda, što je uistinu sušta istina, jer sam i ja ubrzo nakon što sam stavio miris na sebe, nakon kojih pet minuta "čuo" miris šumskih jagoda! Druga činjenica koja me je fascinirala je to da sam se danas prvi puta okupao u rijeci, i nakon što sam izašao mokar van, moj prijatelj me je iznenađeno upitao otkuda sada dolazi ovaj miris, nakon što sam izašao iz vode?!?! Zanimljivo miris se je još bolje osjetio po mokroj koži nego suhoj, što nije podatak za zanemariti. Kada sam prijatelj upitao za dojam, odgovorio je vrlo kratko; " Gospodski, umjeren, odmjeren, vrlo zanimljiv"! Od nekoga tko je u biti "stari namćor" ovo je iznad svega pozitivna reakcija i predobar opis onoga što ovaj miris istinski je! 

 

POSTOJANOST; obzirom sam ga prvi puta stavio rano ujutro, poduplao malo oko podneva, prehodao danas više od 15km po lijepom proljetnom danu, okupao se nekoliko puta u rijeci, imam samo riječi hvale. Otvaranje samo po sebi, kao niti projekcija nisu uber snažne, oštre, napadne, čak štoviše ovaj miris je superuber nježan, ali dolmljiv. Evo i nakon skorom 12 sati ja ga osjećam na ruci, a najbolje je to što kada puhne vjetar iznenada odnekud izleti neka tajanstvena nota vetivera i još nečega tajanstvenog. Najvjerojatnije je ipak prije svega u pitanju moja koža, tako da duljinu postojanosti moram uzeti ipak sa nekom subjektivnom rezervom. 

PORODICA PARFEMA ICON; osim srebrnog originala "Icon" postoje i zlatni "Icon Absolute", crni "Icon Elite" i British Racing Green "Icon Racing". 

 

 

MOJA OCJENA; obzirom sam uzeo ove sve mirise na slijepo za "Icon" je 8.5/10, što ne znači da mu neću korigirati ocjenu ubuduće, ali nekako vjerujem samo prema gore! 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2020 21:04 (ATJLučko).
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Danas sam testirao znači LALIQUE; "Encre Noire" Eau de Toillete Pour Homme, ovo je njegova recenzija. 

 

DOBA GODINE; prije svega ovo je miris kasne hladne kišne cmoljave jeseni, taman negdje na prijelazu iz kasne jeseni u ranu zimu, gdje njemu niska temperatura ne predstavlja apsolutno nikakav problem, za razliku od već nekih srednjih visokih temperatura. 

 

DOBA DANA; kada vas iznenadi oluja jesenja i nenadan prolom oblaka prije nego ste se počeli spremati, ako idete čak i na sahranu jednog takvog hladnog kišovitog kasnojesenjeg dana, može i zimi kada stegne prvi onaj koji štipa za obraze mraz, ovo vam je odličan suputnik uz vas, obzirom iznimno odudara nekim teškim mističnim tajanstvenim aromama, koje iako su poznate, na svakome se drukčije projiciraju, ali istodobno kroz dan u nekom neobaveznom druženju na svježem zraku, rekao bih isključivo, isto tako po noći. 

 

KOME JE NAMJENJEN; prije svega za ozbiljnije osobe koje imaju preko 30 minimalno, gdje je jak karakter vrlo bitan da ga mogu uopće nositi, obzirom ga se nema stvarne potrebe nositi baš svaki dan. Može ga nositi i osoba kojoj su potopljeni i svi brodovi i podmornice, ali on je pomalo i oholog stava i ponašanja ali bez ikakve loše namjere, te ne želi priznati to nikome na svijetu, jer upravo suprotno, želi ostaviti dojam da je sve u najboljem redu, kao da je on James Bond, koji je upravo uspješno izvršio naredbu Njezinog Veličanstva. Ta osoba će u kazalištu istina dobiti i pokoju kritiku na njegov miris, ali će dobiti i preko dvadeset komplimenata od ženskog roda, koji se slučajno zatekne kraj njega. 

 

NIJE NAMJENJEN ZA; ovakav "Nishe" miris koliko god bio vrhunski kvalitetan, ipak nije nikako za poslovne sastanke, svečane ručkove, bilo što ljubavno u dvoje jer ovaj miris nije ocrtan simbolima ljubavi, osim ako niste obadvoje poklonici tamnih teških nota života uopće! Nije namjenjen niti za bilo kakve večernje dugotrajne veselice u generalnom smislu, moje skromno subjektivno razmišljanje. 

 

DOJAM UKUPNO; u ovom slučaju bih mogao pisati skorom satima koliko dojmova ostavlja ovaj miris, makar, danas je bilo pretoplo vrijeme za stvoriti i dobit nešto bolju sliku o njemu. Kao što sam već napomenuo, ovaj miris stvarno nije za svakoga, još manje za svako vrijeme, dan, priliku, jer je ovo miris situacije u kojoj nema koristi od skorom niti jednog dizajnerskog mirisa, a on tu tak tada nastupa sa punim pravom, zato ću sigurno dopuniti recenziju kasnije na jesen ili pred zimu, kada budu apsolutno bolji uvjeti za ispravno testiranje. 

U opisu što stoji uz ovaj miris piše da ima puno čempresa, verivera, drva, vlažne zemlje, meda, natruhe citrusa koji ga istina u samom startu čine opako sexy oštrim, pa ipak dovoljno diskretan gdje vjerno oslikava čistu mušku snagu i naboj elektricitetom. Ovaj miris je stvarno crn, mističan, težak, pomalo kompliciran za nositi i shvatiti kako se on projektira na "mojoj" koži, ali zbog toga ga se mora uvijek imati uza sebe. 

Jedan detalj koji će možda nekome biti od koristi i pomoći; postoji komentar na netu, gdje čovjek piše da njegov prijatelj uopće ne mari za nikakve mirise, ali kada je prvi puta pomirisao Encre Noire, kada je kasnije išao na jednu svadbu, vjerojatno jesen/zima, da bi bio totalno komplet jedino je falio taj miris, makar je svadba ipak malo žešća veselica, zar ne?! 

 

POSTOJANOST; u nekoliko recenzija sam naletio na komentare, gdje se spominje iznimna postojanost na odjeći, kaputima primarno, gdje su tragovi ostali dobro nakon deset sati i da su se vrlo dobro mogli namirisati. 

Moj dojam da drži dobro preko pet sati na mojoj koži po ovako lijepom i pretoplom vremenu kao danas gdje sada osjetim nešto meda i mirisa najmirišljavije ruže, ali ne crvene ruže. Baš me zanima hoće li ostati bolje i dulje na nekom zimskom kaputu kada budem jednom prvom povoljnijom prilikom ponovno probao ga nositi, kako će se ponašati u takvim prilikama?! 

 

 

MOJA OCJENA; u slučaju ovog mirisa danas neću ostaviti ocjenu, čisto iz razloga jer sam uzalud očekivao malo hladniji dan, a obzirom je on dobio drugi broj glasova, poslušao sam glas birača ipak! 

Kada bih da ipak sada ocjenjivao, nebih išao manje od 08/10 sigurno, čisto iz razloga što i u ovakvim okolnostima pokazuje kvalitetu vrhunskog mirisa, ali za fer realnu ocjenu, čekam nešto ipak hladnije dane! 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2020 21:03 (ATJLučko).
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Danas sam testirao jedan uvjetno rečeno auto miris, Mercedes - Benz "Select" Eau de Toilette For Men, i mogu kazati da su rezultati iskreno pomalo i iznenađujući više, puno više od mojih očekivanja! 

 

DOBA GODINE; uvijek pogledam nekoliko već učinjenih testiranja, prije nego i sam počnem očekivati od nečeg konkretnog, a kombinacija današnjeg dana, temperature zraka, vjetra koji baš nije popodne bio prevelik saveznik jer je tukao sa jugozapada, ali temperatura je bila dosta visoka, pa zaključak koji se nameće sam od sebe, ovo je savršen miris za savršeno ljeto, definitivno. Mooooožda neke vrlo tople dane u proljeću kada se ode na more u predsezonu, ali dnevni maksimalac nebi smio biti ispod 25' celzijusevaca minimalno! 

DOBA DANA; ovo je jedan isto tako još možda i važniji detalj, ovo je miris za dan, cijeli dan, skroz do zalaska sunca, posebice dan sa vrlo malo vlage u zraku, gdje će povjetarac oko vas učiniti sve bitni, vaše je samo nositi ga sa iznimnim zadovoljstvom. Ovaj miris nije dominantan, iskričav, muževan isto tako, već je finina kako bi opisali sortu grožđa, miris za finjaka, eleganciju, nikakvu preveliku fizičku aktivnost ma gdje god bili.

 

KOME JE NAMJENJEN; u samom početku, obzirom je ovo miris "Made in France", ali ipak proizvod "Njemačkog" čvrstog predznaka, vidio sam ga kao miris osobe koja ide na poslovni sastanak, casual ručak, šetnju po gradu solo ili u dvoje, kada vam se ne kupa u preroplom moru, a mogu ga nositi i osobe koje su došle na neki važan IT event isto tako. Obzirom na note koje su u njegovom sastavu, može ga nositi i službeni vozač nekog CEO neke velike firme, bez obzira, imao 25 ili 75 godina, za takve situacije je izniman. 

 

NIJE NAMJENJEN ZA; prije svega za osobu koja je CEO neke velike firme, jer on je puno stepenica više u hranidbenom lancu i on mora imati drukčiji miris od svojeg šofera. Ne nije niti za osobe koje idu u veseli cjelonoćni izlazak, jednostavno nije ni približno dobar za takvu opciju, kamor da bi izgurao cijelu noć! 

 

DOJAM UKUPNO; ovo je prvi auto brend miris koji sam ikada imao, makar postoji poštena kolekcija brendova koji imaju svoje kvalitetne mirise. Dojmovi "na prvu" su od vrlo dobrih lagano prema odličnima, i mogu ga zamisliti na vrlo velikoj brojci vozača Mercedes auta vrlo lako, ma i ostalih uvjetno rečeno boljih auto brendova. Ovo je u principu iznimno jednostavan miris, ali savršeno izbalansiranim notama, gdje sadrži samo takorekuć osnovnih sedam nota, a tako dobro miriši, na mojoj koži danas vrlo dobro, budem vidio krajem srpnja na kolovoz kakav će biti rezultat. Danas sam ga stavljao isto dva puta, prvi puta u 08.40 a drugi puta u 14.40 sati a očekivala se je najviša dnevna temperatura od 26' celzijusevaca, tako da sam od nota otvaranja bergamota i crnog ribizla, preko metvice i jabuke, sve do ambroxiana, mošusa i patchoulia očekivao nešto meni relativno nepoznato, ali u otvaranju, odlično se osjetio onaj ribiz, a kasnije baš fin trag jabuke. Ima nekoliko generalno detalja zanimljivih vezanih za ovaj miris, pakiranje je na nivou brenda "Mercedes - Benz", celofan, kutija, sve vrlo kvalitetno. Bočica ima jednostavan a opet zanimljiv design, kao da u detaljima ima i malo dodatne opreme. Poklopac boce liježe iznimno čvrsto, tako da sigurno dulje vrijeme neće biti opasnosti da vam ispadne na pločice u kupioni! 

 

POSTOJANOST; obzirom da je ovo toaletna voda, u redu je očekivati trajanje od nekih četri sata, ovisno o kemiji nečije kože, od temperature zraka, dinamici kretanja i aktivnostima, može biti i kojih sat i pol dulje vrlo moguće. Recimo da sam se danas opet bućnuo u vodu, čisto da provjerim opstojnost nakon kupanja, i evo nakon skorom pet sati dobro ga osjećam na ruci gdje sam ga replicirao.  

 

 

MOJA OCJENA; iskreno, nisam u početku želio uzeti baš ovaj, ali kako nisam mogao naći onaj koji sam želio, uzeo sam onda ovaj, makar sam platio punu cijenu, koja je BTW sasvim pristojna obzirom "na viđeno i doživljeno"! Danas nisu bile temperature iznad 30 u hladu, ali sam sasvim dobro uspio iznijeti ga tijekom dana, gdje sam prijepodne šetao po gradu i parkovima, a popodne sam se sunčao i kupao, bez obzira na vjetar, "lopinu jednu" koji je rušio dojam vrućine u zraku. 

Ako u ovom mirisu tražite nešto što će na vama izdržati cijeli dan sigurno, nedobra vijest je jer neće. Ali, ako ga dva puta tijekom dana aplicirate na svoju ruku i još negdje, možete sasvim ugodno proći od rane zore do sumraka, a onda ćete ipak trebati preći na nešto jače, muževnije, dominantnije, iskričavije. 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2020 21:03 (ATJLučko).
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Danas je zbog specifične situacije na red došao i drugi automobil miris, dakle ovo je recenzija BENTLEY "Intense" For Men, miris od kojeg sam vrlo puno očekivao a dobio puno vrlo puno dojmova i utisaka, svi od reda pozitivni, obzirom sam ga stavio na sebe samo jednom danas. 

 

DOBA GODINE; obzirom na sve bogatstvo nota koje se nalaze u ovom mirisu, moja preporuka je kasna suha hladna jesen svakako, u zimi će isto tako biti poželjan, ali nisam ziher 100% kako bi prošao u minus situaciji?! Obzirom sam ga isprobavao na nekih danas preko dvadeset stupnjeva, morati ću se vjerojatno korigirati, pozitivno svakako krajem godine, kada budu temperature bitno primjerenije. 

 

DOBA DANA; makar note sugeriraju na noć isključivo, obzirom su dani sa kasnom jeseni kraći, o zimi da ne spominjemo, može po toj logici i onda kada malo ranije odete van sa društvom, ali ovdje se radi o biranom društvu, kojem ne poklanjate svoje društvo i vrijeme često, već  u vrlo posebno vrijeme, situacijama i prilikama, jer su i oni vrlo posebni, jer je i ovaj miris vrlo poseban. 

 

KOME JE NAMJENJEN; ma koliko ovo bio BENTLEY miris, on je podložan svakom uglađenom gospodinu koji je počeo život u tridesetima pa prema zrelijim godinama, gdje se počinje uočavati ona sintagma; "manje je više", jer njega kada stavite na sebe, on će vas pratiti vjerno, jako dugo! Možete u njegovoj pratnji na ranu poslovnu večeru, romantičan intiman ljubavni sastanak u dvoje, odlazak za Valentinovo u kino, kazalište, operu, bilo gdje gdje postoji i minimalan dresscode, a i na Advent svakako gdje bi se aroma groga i note koje se nalaze u mirisu, mogle očekivano iznimno dobro složiti i ukomponirati! Mogao bi iznimno odlično proći i na svadbi u nekom otmjenom hotelu, ili objektu koji ima vanjsku terasu, gdje će te kada šmugnete sa svojom pratnjom pobjeći malo se ohladiti, a za vas će "Intense" intenzivno raditi samo u vašu korist, pa i od strane slučajnih prolaznica! 

 

NIJE NAMJENJEN ZA; mlađe od trideset minimalno, obzirom još uvijek imaju predinamičan duh, čast rijetkim izuzetcima, i svima onima koji idu u dug divlji zalazak sunca u kasnu jesen ili zimu, čisto iz razloga što miris je muževan, ali nema snagu izboriti se sa gužvom u kojoj bi ste se mogli zateći. Ono što vi i tražite te noći, ali morate imati i nekog drugog, još jačeg, iskričavijeg, muževnijeg, puno intenzivnijeg suputnika. 

 

DOJAM UKUPNO; ovaj miris na mene ostavlja dojam ultra luksuznog i nečeg podosta skupog, čak višestruko skupljeg od cijene koju sam ja platio za njega, cijenu koju ustvari on ima. U njemu je sadržano iznimna količina nota, koje su moram priznati isto iznimno ukomponirane, počevši od ruma, kože, patchoulia, cimeta, citrusa, posebice čini mi se gorke narandže, gdje u samom otvaranju se tako boosy toplo i skorom bih kazao milomirisno otvara onaj rum, koji ima veliku prednost na samom početku. Ukoliko imate jedan komplet odijelo, kravata, cipele i što sve ide uz to, ovo je savršen miris za vas, čak i kao prvi miris u kolekciji, nebi me začudilo da bude i vaš "signature" miris osobno. U ovih nekoliko sati koliko sam ga nosio, znači od 08.40 do sada oko 17.50 sati, ostavlja dojam u najmanju ruku da i vozite makar jedan "BENTLEY", i nitko vam se nebi usudio proturječiti. Nekoliko detalja o boci i pakiranju. Toliko krom čelika na bočici parfema skorom nikada nećete vidjeti u životu, jer on ovdje nije dodatna oprema. Elegancija je izvedena u istom smislu kako to rade u svojim autima, što bi na engleskom jeziku jednostavno kazali "IMPECCABLE"! Boja parfema ostavlja dojam nekog skupog kvalitetnog ruma, a dizajn boce je blago je reći zanimljiv, vrlo zanimljiv. Na kutiji iznimne kvalitete stoji da je miris napravljen u Francuskoj, pod licencom "BENTLEY" firme iz UK, što pokazuje da tu isto nema mjesta propustu 

 

POSTOJANOST; po onome što sam saznao iz raznih izvora, treba bez problema izdržati minimalno osam sati, što kod mene po ovako toplom danu za njega je i izdržao. Da budem iskren, vjerujem da se nije dobro čak svejedno držao čisto iz razloga jer je vani bilo pretoplo, a kada bude između nule i 10' celzijusevaca, onda ću ćutiti njegove note tek u pravom smislu! Obzirom se na početku tako fino čuje rum sa još pokojom meni danas neodređenom nedefiniranom notom, nakon četri sata rum se nikako nije izgubio, ali je dobio još na finoći i glatkoći, a pridružila mu se je, barem sam ja to tako osjetio, i neka cvijetna nota, ruža možda, jorgovan, uglavnom nešto vrlo ugodno što čujem i nakon punih devet sati na mojoj ruci. Danas sam samo šetao po gradu, parkovima, a obzirom je izgledno zahladnjenje preko sutra dana nisam riskirao sa kupanjem, ali sam dva puta dezinficirao ruke i još jednom oprao sapunom, no miris je svejedno još uvijek tu, vrlo prisutan.

 

 

MOJA OCJENA; ovo je miris za kraj jesenjeg ili zimskog dana i hladne noći koje slijede poslije. To što sam ja njega probao nositi na preko 20' celzijusevaca vjerojatno znaćajno je promjenila sliku koju je trebao, mogao projicirati, ali što ne znači da mu mirne duše ne mogu dati minimalno 09/10! Ono što sam očekivao od njega sam i dobio, čak i preko očekivanog, od duljine njegove postojanosti, od bogatstva nota kojima je ispunjen, ne možeš tražiti više. Za miris koji je isklično ispod 700.00 kuna, ispod 90.00€ po današnjem tečaju, njegova vrijednost i ocjena mogu samo rasti prema gore. 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2020 21:02 (ATJLučko).
4 godine
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

 ATJLučko ako ti nije problem samo da odvojis po jedan red svaku stavku. Iskreno meni je ovo na laptopu necitljivo.

Trenutno imam Fahrenheit Dior. 

Zeni sam kupio Aurum by Ajmal. Na prvu je isti One Million. No tu staje svaka usporedba.

Ovo je jednostavno mnogo bolji proizvod. Cisto savjet ljudima, maknite se od ovih europskih marki i idite prema istoku. Sve je mnogo zanimljivije plus jeftinije 

8 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Imam 12 mirisa u kolekciji, trenutni top 3: Acqua di Gio Profumo, Bleu de Chanel i Boss Bottled United.

Namjeravam kupiti: Chanel Allure Homme Sport Eau Extreme, Acqua di Gio Profondo, Prada L Homme, Montblanc Explorer

Puno ih želim isprobati i eventualno kupiti.

Ovo sam sada nabrzinu napisao, kad budem imao vremena i volje napisat ću nešto(kratak opis i mišljenje,ocjenu,dugotrajnost i cijenu) o svakom mirisu kojeg imam sada te kojeg sam imao prije. Također ću napisati gdje ih kupujem te punu listu onih za koje sam zainteresiran.

Imam malo specifičan ukus za mirise pa neke popularne ne volim.

Bentley for Men Intense kupljen krajem prošle godine pa po količini koja je još u bočici procijenite da li mi se sviđa 

Kad smo već kod auto brendova, preporučio bih Jaguar Pace, kupio sam 100ml edt za 13€, miriše kao fresh gel za tuširanje sa dozom papra, vrlo svestran, traje nekih 4-5 sati što je odlično za edt ove cijene, idealan za ulazak u svijet mirisa ili kao jeftiniji poklon. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 11:33 (dtdtdt).
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Danas sam, na kraju ove balade, istestirao peti u setu miris, kuće LALIQUE "Encre Noire" A L'Extreme, kojeg sam namjerno ostavio za sam kraj, obzirom je prognoza vremena bila "upravo" kao nadučena, no sve u svemu ispalo je malo žešće i hladnije od onoga što sam predmnjevao. U setu je bio još jedan LALIQUE miris koji je bio sam po sebi tamniji u sastavu i potpisu, i sam pomalo hladan, dočim je ovaj sasvim nešto suprotno ispao, da me je iznenadio svojim adutima je, čak i pokazao da ne treba nekada niti sebi vjerovati već drugim ljudima oko tebe, bilo da im se svidio miris ili ne. 

 

DOBA GODINE; kada sam jutros aplicirao miris po sebi, tri šprica po rukama, iza vuha i dva na vrat iza, vani je bilo trenutno oko mizernih 6' celzijusevih i očekivao sam samo laganu dosadnu kišicu. No ispalo je da je padala i ozbiljnija susnježica, a temperatura se je spustila prema 1' Celzijusa samo! U samom startu istraživanja nekih stavova, razmišljanja o ovom mirisu, velika većina je sugerirala da je njegovo doba godine primarno zima, a onda i jesen, što sam danas sasvim idealno uspio u praksi provjeriti, i mogu potvrditi da je i za zimu, i za jesen, ali do prve stvarne autentične prilke morati ću sačekati "hladne i suhe" jesenje i zimske dane, čisto da utvrdim koliko kiša, čitaj vlaga u zraku mogu smetati u razvoju nota koje su sadržane. Našao sam i par ženskih komentara da im se iznimno dopada i po ljetnoj žegi, pa ne vidim razloga da ga jednom ne stavim ovo ljeto, možda doživim neočekivani veliki flop, ili uspjeh koji će se pamtiti godinama poslije?! 

 

DOBA DANA; obzirom je ovo Eau de Parfum, ima materijala za postojanost, ali isto tako, koloplet sasržanih nota naprosto sugerira da bi ovo mogao biti pravi dan/noć miris, sa kojim u pravim okolnostima na vama kao vrlo pravoj osobi, jednostavno ne možete pogriješiti. 

 

KOME JE NAMJENJEN; za razliku od "darkness crnog" prethodnika, ovaj miris mogu slobodno nositi i nešto mlađe osobe, počevši od ranih tridesetih pa nadalje. Povod da stavite ovaj miris može biti vrlo širok koliko toplu aromu i atmosferu šalje oko vas dok ga nosite, tako da roditelji mogu otići u dječiji vrtić po dijete, osnovnu školu po školarca, roditeljski sastanak, školsku priredbu, a to je samo početak. 

Uzeti ovaj miris je skorom pod obavezno, ali nije za baš svaki dan, i bilo kakvu priliku, situaciju. Od specifičnijih situacija koje bih mogao preporučiti je i romantično druženje u dvoje na kavi i kolaču prije kina apsolutno! Obzirom na popis nota, ovo je recimo još jedan TOP primjerak mirisa za Advent, ne samo romantično u dvoje, čak štoviše čim veće veselo društvo. Možda bi čak i u nekom klubu koji svira jazz ili soul bio apsolutni pobjednik. 

 

NIJE NAMJENJEN ZA; svakako nije za svaki dan, za neku situaciju koja je prosječna, svakodnevna. Nije za srednjoškolca, niti studenta, nebih kazao niti za pripravnika u nekom odvjetničkom uredu, ili općenito mlađu neiskusnu osobu koja počinje svoju karijeru u bilo kojem segmentu društva a još nezna nositi pravilno ovakav intenzivan impulzivan miris.

 

UKUPAN DOJAM; kao što sam iznad naveo, ovo je miris koji po stavljanju na kožu puca, ne, bombardira notama, isijava toplinu, skorom okus nekog, neznam vrlo skupog konjaka, ultraskupog ruma, kuhanog crnog vina sa klinčićima, ali čak i vruće čokolade sa onim rumom. Prethodni "Encre Noire" je bio u opisu otvaranja kao katana hladna netom izvađena iz nekog gorskog potoka u Japanu, pun crnog dojma, zemljanog, neke mistike ispunjene vlagom mokrog drveta. Ovdje od nečeg imalo mističnog, tamnog vlažnog drvenog nema niti primisao. 

Prvi dojam koji osjetim nakon par minuta je pucanje od snaga koja je u stanju pomaknuti planinu, skrenuti tok rijeke, optimizma kojeg u slučaju da nemate konkretno jutro ovaj miris sa kamatama nadoknaditi. Rijetko sam naletio, na slijepo da se razumijemo, na miris koji je ostavio ovakav pozitivan dojam na mene, odličan i prije svega upečatljiv, upotpunjen na otvaranju notama bergamota, elemia i čempresa, razvija se temama Haiti vetiver, vetiver, korijen irisa i tamjan, a na kraju priče uživate u baznim notama patchoulia, sandalovine i benzoina. Moram priznati da sam u prvom trenutku imao dubiozu što osjetim, ali se vrlo ubrzo na mojoj koži prepoznao i čempres, i vetiver kao i sandalovina, koji vode vrlo uvjerljivo priču od samog početka do kraja, nakon jako puno sati. 

 

POSTOJANOST; kako je ovo Eau de Parfum, očekivati minimalno šest sati, osam vrlo optimistično je realno. Danas sam ga aplicirao jednom kao što sam ranije napomenuo, u 08.15 sati, jer sam tempirao po vremenskom hodogramu, koji me je na kraju krajeva opako iznenadio. 

U ovo doba oko 18.00 ja ga još osjetim, ali ne nešto prejako, što je upravo ono o čemu želim malo podrobnije pisati sada. 

Naime, naletio mi je oko podne jedan prijatelj izuzetno težak karakter, ima svoje mišljenje za sve na ovom svijetu, koje je najčešće jedino ispravno, i kada sam sjeo u auto da me popelje jednu dionicu, nije znao da je dio mojeg dnevnog projekta, no vrlo ubrzo me je pitao što to tako odlučno miriši. On koji ima godinama jedan miris, koji pola godine traži miris da bi promjenio onaj koji ima jer mu je dosadio, ili ga više nema za uzeti! Koliko god ja slabo osjetio po hladnom vremenu taj miris, taj miris ne trebam ja tražiti jer se on jako dobro čuje oko mene, samo da se zna. 

 

MOJA OCJENA; ukratko ovo je MIRIS, i nebi trebalo suviše razmišljati o 10/10, bez pol muke. No, probao sam ga u "idealnim" uvjetima jer sam ga odlučio testirati danas, što ne znači da u stvarno idealnim uvjetima neće biti još bolji, lošiji ovaj miris jednostavno to biti ne može! 

Nije materijal za "signature" miris, jednostavno jer nije za svaku situaciju, svako vrijeme, svako doba godine, ali kada sam siguran da je taj dan danas, stvoren samo za njega, to će biti miris koji će o meni/vama ostaviti prije svega duboki trag vašeg optimizma i spoznaje da ste siguran u sebe, zadovoljni svojim uvijek visokim postignućima.

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 18:09 (ATJLučko).
13 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Dok se čeka kraj ove trakavice zvane "Corona", razmišljam kako nemam baš niti jedan prikladan "GYM SCENT" ?! 

 

Ako netko ima volje i malo vremena, volio bih da mi stavite "na zid" prijedlog ili listu prijedloga koji koristite ili biste koristili?! 

Koliko sam do danas upoznat, postoje razlozi zbog čega neki miris košta 100.00 kuna, 500.00 kuna, ili i preko 2.500.00 kuna, ali za miris koji bih isključivo koristio nakon teretane i tuširanja poslije vježbi, vjerujem da nebi trebao biti u ovoj grupaciji od 500.00 kuna i iznad, tim više što bi vjerojatno i bočica od 50ml bila dovoljna za nekih dva mjeseca, zar ne?! 

 

Uskoro ćemo nadam se ponovno i slobodno u svoje voljene teretane, omražene crossfit dvorane, slobodna lista za "odstrijel" prijedlozima je službeno otvorena, slobodno pucajte sa svojim prijedlozima ekipa! 

ATJ Lučko
12 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Imam u kolekciji dosta parfema, više ni ne brojim. Slika dolje kaže sve. Prodajem ih većinom u dekantima pa kad ostane malo u bočici, onda ide cijela bočica do kraja. Većinom su to sve poznati dizajnerski parfemi, imam nešto i niche sample-ova, većinom Mancera i Montale, ali s tim niche se nikako nemogu naći.

Za one koji ne znaju šta je dekant: Dekant je parfem u maloj bočici, većinom od 5 ili 10ml, idealan kada netko želi probati, a da ne mora kupiti cijelu bočicu pa da mu se kasnije ne svidi. Ja većinom prebacim špricom iz velike bočice u malu i tako prodajem. Ne u smislu neke moje zarade, nego nek ljudi probaju, nek se vrte, kao što i ja probam  od nekog drugog. Jer nikad nije isto otići u Muller ili Douglas pa špricnuti na papirić i donijeti ga kući ili testirati parfem na svojoj koži satima i danima.

Ako je netko zainteresiran za dekante, nek mi se javi u inbox da ovdje ne pišem oglase, inače idu od 30 kn do 80 kn, zavisno od ml i konkretnog parfema. Naravno da Versace i Dior nemogu isto koštati.

 

Inače volim slatkaste parfeme, no kako vrijeme odmiče, nos se postepeno i mijenja. Neki favoriti Chanel Sport Extreme, DHI, Ideal Intense, Gentleman, Prada L'Homme Intense itd. Svaki ima nešto svoje što u pojedinom volim. 

 

 

12 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Za Gym nekako volim one koji nisu tako napadni, da ne uguše i mene i one oko mene. Nešto kao Prada L'Homme edt, Mugler Cologne, Prada Amber. 

 

Inače u 10ml ima oko 100 špriceva. Ako ideš sa 4 šprica po "danu/terminu", znači da dekant, tj. bilo kojih 10ml traje 25 "termina." Proporcionalno onda veličinama originalne bočice. No isto tako nije isto staviti 4 šprica neke toaletne-kolonjske koja traje 2 sata, i drugog baš parfema koji traje 8+ sati, na majici i sutradan. 

4 godine
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Stari moj da stavim parfem u gym di ja idem  , pa neznam dal bi prezivio sprdanje... stavljat cu parfem a znam da cu pisat litre znoja u naredna dva sata?

13 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
markec997 kaže...

Stari moj da stavim parfem u gym di ja idem  , pa neznam dal bi prezivio sprdanje... stavljat cu parfem a znam da cu pisat litre znoja u naredna dva sata?

  

 

Stari moj, nisi shvatio dobro poantu pitanja! 

Komentirao sam vrijeme nakon teretane, nakon što se otuširaš, kada nastavljaš sa nekim prijateljskim druženjem negdje na terasi. 

U teretani baš niti ja nebih nosio nešto premirisno, što opet nije totalno za odbaciti, negirati kao mogućnost, jer danas postoji podosta onih "sport" mirisa, koji prije svega mirišu na svježinu. 

ATJ Lučko
14 godina
offline
Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!

Jel probao netko Creed Aventus i ako da, gdje ga je nabavio i vrijedi li tih novaca? Može li se usporediti sa nekim od popularnijih čisto da znam kakav je..?

 

16 godina
offline
Re: Muški parfemi, savjeti, prijedlozi i rasprava!
Tincha kaže...

Jel probao netko Creed Aventus i ako da, gdje ga je nabavio i vrijedi li tih novaca? Može li se usporediti sa nekim od popularnijih čisto da znam kakav je..?

 

 Imaš odličnu kopiju istog, a daleko jeftiniji, kojeg imam doma, Armaf Club de Nuit, odličan... Prvi put dok sam ga probao bio je intezivan, poslije sam se naviknuo na njega..

Vele za njega da je odlična kopija Aventusa, sličnosti koijh 90%, a na punmiris imaš komentara o tom parfemu s kojim su ljudi prezadovoljni..

 

Ne isplati se kupovat ove skuplje parfeme pogotovo niche parfemi, bolje uzet dekante od 10-20ml, po daleko manjoj cijeni..

 

Imam u kolekciji:

 

Tom Ford Noir Extreme

Mancera Cedrat Boise

Tom Ford Tuscan Leather

 

Armaf Club de Nuit

Prada Luna Rossa Carbon

Bvlgary pour homme

 

Htio bih još uzet od Chanela Blanche, brutalan parfem, a i htio bih još isprobat od Mancere Red Tobbaco vele da je odličan..

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2020 11:09 (zvonac).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice