Navigacija na mobitelu - par pitanja

poruka: 49
|
čitano: 16.422
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Navigacija na mobitelu - par pitanja

Samo obrati paznju na taj poker. AKo ti je u flashu iphone ga ne podrzava i nikad nece igleda. Desire bi ti bio idealan. 3,7" ekran podrzava sve najnovije tehnologije. multitouch, TS, flash. Ja licno imam X10 ali radi flasha za sada i on otpada. Ako ti to nije bitno ja bih ti i njega preporucio ali je isto dosta velik mada meni idealno pase u ruku.

:)
15 godina
protjeran
logic kaže...

Ovo cu ti reci samo jednom. Smiri hormone i procitaj detaljno i sa razumijevanjem prije nego pocnes histerisati na mene. Evo citiracu sam sebe pa cu ti lijepo objasniti posto ti ocigledno ne razumijes prosto prosirene recenice.

"Tebi je ogranicavajuci faktor ovo sto si naveo da hoces igrati poker iz kreveta. Ne znam o kojem pokeru pricas ali ako je flash u pitanju tu ti se drasticno suzava izbor. Iphone zaboravi, X10 ce imati flash pocetkom sledece godne tako da ti u igri ostaje HTC Desire koja vec ima andorid 2.2 koji podrzava flash ili neki od nokijinih modela. N900, N97, N97 mini ili 5800. To su modeli koji imaju touch screen i na kojima je surfanje koliko toliko ugodno. Ja bih ti preporucio desire posto x10 otpada. To su dva top modela na trzisu ne racunajuci iphone koji meni nije drag zbog more razloga."

Prvi dio je valjda jasan. Iphone nema flash. Ako ga ima ti me ispravi. Ako ti treba jos neko pojasnjenje slobodno se javi. I gdje pise da iphhone nema navigaciju? Treba li da citiram recenicu u kojoj pise da svaki noviji i bolji mobitel ima navigaciju? Posto ne citas vec samo pljujes evo citiracu i taj dio:"TAko posotoji za bilo koji android, iOS i symbian". I jos sam napomenu AKO je taj poker koji zeli igrati u flashu. AKO. Znas li ti sta ta rijec znaci?

Drugi dio, podvuceno. Ako imas imalo obrazovanja vidjeces da sam ovdje napisao da je i iphone top model na trzisu. A ono sto tebi posebno smeta jeste da ga JA ponavljam JA ne volim zbog more razloga. Imam li ja pravo da ga ne volim? Imam li ja pravo na svoje misljenje? Imam li ja pravo da dam covjeku preporuku koju je trazio na osnovu svog misljenja? Imam li ja pravo da ga kritikujem? Zasto sebi uzimas za pravo da ga volis a meni oduzimas pravo da ga ne volim? trebau li ga svi voljeti? Trebaju li svi misliti kao ti? A ako ti se nesvidjaju moaj stajalista stavi me na ignore listu i miran si. Ako krsim pravila foruma prijavi me. Nisam konfliktna osoba osim sa takvim ako ti koji misite da svi trebaju misliti kao ti i da svi trebaju volejti sto volis ti. Ja tebi ne govorim sta da mislis i molim te nemoj ni ti meni govoriti.

Ako ti njemu imas nesto drugo preporuciti samo izvoli. A posto vidim da mu nisi preporucio tvoj post je obicni spam a kao takav nisi kompetentan da dijelis lekcije ovdje.

A ako imas imalo kulture izvinuces se jer si ovo sve gore napisao bez ikakvog razloga i niti jedna tvoja tvrdnja u vezi mene ne stoji.

pa kakve veze ima flash i igre na mobitelu?

da ista znas o iPhone osim samo kenjat znao bi da je to najbolji gaming gadget,i ako postoji igra koja valja onda je to na iphoneu

-------------------------------

Vrijeđanje uklonjeno (DrNasty).

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 14:39 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

E pa .................. (ubaci sam neku rijec za ljude sa malim IQ) da si procitao o cemu se ovdje prica a ne odmah isao pjeniti vidio bi sta je covjek uopste pitao a to je bilo ovo:"Kod novog mobitela jedino sto mi je bitno van osnovnih funkcija su wlan (da mogu besplatno igrat poker iz kreveta) i navigacija." i sta sam ja kasnije rekao:"Tebi je ogranicavajuci faktor ovo sto si naveo da hoces igrati poker iz kreveta. Ne znam o kojem pokeru pricas ali ako je flash u pitanju tu ti se drasticno suzava izbor. Iphone zaboravi, X10 ce imati flash pocetkom sledece godne tako da ti u igri ostaje HTC Desire koja vec ima andorid 2.2 koji podrzava flash ili neki od nokijinih modela. N900, N97, N97 mini ili 5800."

I po cemu je ovaj tvoj posto koristan osim sto ides spamas i lijecis komplekse?

Ovo je valjda jedini thread u kojem nista ruzno o iphone nisam rekao cak ga svrstao u vrh ponude mobilnih telefona a da se dezurni iphoneasi hvataju kao musice na ....... Jeste li vi nepismeni ili je nesto drugo u pitanju? Ili sam vam ja jednostavno trn u oku? Trazite od modova ili mire da me izbace sa foruma. DOk se to ne desi moracete me trpjeti. Jbg, nemate srece.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 14:37 (logic).
15 godina
protjeran

iPhone ima poker igara koje nemaju veze s flasom jer se igre u flashu uopce ni nerade i apple ga izricito zabranjuje.odi na app store pa ces vidjeti koliko ima poker igara.ali tebi je to podsvjesni gust poshrat se na iPhone i istaknit kako on nema flash,i opet iako je tu zakinut ima daleko najbolje igre koje ta jadna konkurecnija nemoze sitici barem jos 5 godina.

al to je sad IN na forumu,shrat po appleu u zadnje vrijeme,a ocito je da predovodis tu skupinu morona,nevjeorvatno koji su to komplexi kad vas jedan hebeni proizvod toliko naživcira

17 godina
neaktivan

Ne vrijedi tebi objasnjavati i dosao si na thread raditi ono sto govoris da ja radim. Nicim nisi pomogao covjeku, izbljuvao si se ovdje i sad si miran i mozes ici pajkiti. Mene ne pogadjas jer svakim sledecim postom pokazujes kakav si.  Samo nastavi. Ja uzivam ;)

Dr. Nasty: vrijedjanje se nastavlja ;)

15 godina
protjeran
bugonja kaže...

iPhone ima poker igara koje nemaju veze s flasom jer se igre u flashu uopce ni nerade i apple ga izricito zabranjuje.odi na app store pa ces vidjeti koliko ima poker igara.ali tebi je to podsvjesni gust poshrat se na iPhone i istaknit kako on nema flash,i opet iako je tu zakinut ima daleko najbolje igre koje ta jadna konkurecnija nemoze sitici barem jos 5 godina.

al to je sad IN na forumu,shrat po appleu u zadnje vrijeme,a ocito je da predovodis tu skupinu morona,nevjeorvatno koji su to komplexi kad vas jedan hebeni proizvod toliko naživcira

ocito ne razumijes o kakvom pokeru ja pricam. nisu to igrice za iPhone nego turniri za koje buy in ponekad kosta vise od iPhonea. Neke sobe sam mogao igrati na Nokiji, neke ne. Kada ides instant play na tim sobama onda igras u flashu, ali u zadnje vrijeme traze od tebe da instaliras poker aplikaciju na svoj mob i onda to vise nije u flashu. 

17 godina
neaktivan

Nemoj se muciti. On je sveti borac za prava iphonea. Lijepo si pitao a on ti nicim nije niti znao niti zelio pomoci i dosao je samo da mene vrijedja. Nadam se da si dobio sto si trazio i da ti je odluka sada laksa.

15 godina
protjeran

pomagao sam mu time jer kazem da ako hoce nesto igrati,pa i poker,onda je tu iphone jedini i najbolji izbor.iphone je portabilna igraća konzola koja ima na desetine raznih pokera pa i one sa šugavog fejsbuka

to je prvo,pod broj 2:navigacija u iphone-a je cista 5ica.onaj tko je ima i koristi zna o cem pricam.tko je probao iGo 2009 zna koliko je precizna navigacija pogotovo za ovaj zaostali balkan.sve na hrvatskom naravno.

trece,tice se autora.iphone 4(sad je aktualan a i za nekoliko tjedana dolazi i kod nas na pretplatu te mjenja 3gs i preuzima njegove cijene) je najjtanji smartphone koji postoji,ako ti je ip4 velik,nemas sta trazit među smartphonima vec si kupi nekog jeftikanera ko ta nokija i navi zasebno i rijesio si stvar

15 godina
protjeran
Commodore kaže...
bugonja kaže...

ocito ne razumijes o kakvom pokeru ja pricam. nisu to igrice za iPhone nego turniri za koje buy in ponekad kosta vise od iPhonea. Neke sobe sam mogao igrati na Nokiji, neke ne. Kada ides instant play na tim sobama onda igras u flashu, ali u zadnje vrijeme traze od tebe da instaliras poker aplikaciju na svoj mob i onda to vise nije u flashu.

pa daj hebeote vise ime tog pokera pa da vidimo u cem je problem

ako je nesto populrano to na app storeu postoji sigurno

16 godina
neaktivan

Evo htio bih se vratiti na topic jer me osobno zanima....ne petljam se u svadje i tako

Uglavnom znam za navigaciju na nekoliko mobitela pa evo

iPhone - TomTom i Navigon, vrlo dobri, isprobani na mom 3GS 32 GB koji iz nekih razloga cami doma u ladici, dobar software, doduse nekad karta zaostaje (ja inace probo samo TomTom 1.2, za Navigon nezz) vjerojatno zato sta nisam updejtao, razlog toga je bio sta treba svaki apdejt ponovo skidat citavu aplikaciju s neta (ak je JailBreakan ko sta je moj), no to je sad proslost posto Installous od sad daje notifikacije koja app nije UpToDate, i sad je tu multitasking pa ne moras ponovo palit program ak te neko zove.....tak da vjerujem da su karte precizne :D, zamjerka je da ne mozes stavit svoje karte u program, ali mislim da je manje bitno

Nokia - Najbolji software koji sam ja probo je Garmin Mobile XT, i na Nokia E51 i na 5800 XpressMusic, radio je odlicno, veeeliki plus sta se da kombinirati vise karata (ja osobno imao Adria Route 3.0 i Europe 2010), i stavljati svoje karte.....vrlo dobar, cak i ne steka.....Zamjerka je jedino sto kad mi navigira ne pokazuje koliko jos ima kilometara ukupno do odredista, sta ima TomTom...

TomiTom za Symbian - Takodjer odlican software za Symbian (Za obe Nokie koje sam koristio), osobno sam ju najvise koristio na E51, i bio je odlican, mozes na njega isto skidat karte, doduse Hackanje aplikacije i karate je maalo kompliciraniji proces nego je to za garmin.....i veliki plus po meni sta pokazuje preostalo kilometara za odrediste, a minus bi bilo da za vrijeme navigacije karta ne izgleda tako "lijepo" ko na Garminu, ali je program prva liga, mozda su noviji (posto ga ne koristim vec neko vrijeme) "Ljepsi" :D

Ovi Maps...moram priznad da ih zadnju godinu i pol nisam probao...nije mi se bas dojmio...razlozi (sad nezz jer to poboljšano) prvenstveno zato sta su bili Offboard karte (iako sam ih skido doma pa na mob), a cesto sam u inozemstvu tak da mi u to vrijeme nije dolazio u obzir....dotad jos nije imao "Night Mode" koji mi se na TomTomu, Garminu i Navigonu svidja jer ne zamara oci, a lijepo se vidi....isto tako i za 3D kartu, ali vjerujem da to podrzava odnedavno....ukratko trebalo bi probat i vidit kaj je s tim :D

Samsung - Osobno nisam isprobao navigaciju, vidim da pise da ima Garmin pa eto tako dodajem ga u slucajeve, vjerojatno je isti ko i za nokiu, ali neznam....

Blackberry - Neko vrijeme sam imao Blackberry (8310 ili je to bio 8110 vjerujem), koji je imo GPS hardver, ali software je jedini bio Garmin koji je drugaciji nego na Nokii i Samsungu, te ga je nemoguce Hackati ako ga ne platis, i usput mislim da je offboard, opcenito nisam bas bio zadovoljan ni Garmin trial verzijom, a za druge programe za navigiranje necu govorit jer neznam koji jos postoje i koji valjaju...uglavnom ja nisam bas bio odusevljan jer ga nisam mogao koristiti za navigaciju, ali mozda se to promjenilo?? :D

HTC - Neko vrijeme sam u rukama drzao njihov Desire, i mob je poseban na svoj nacin i dobar je...Navigaciju sam vidio samo onu koja dolazi s njim, po meni je minus sta je offboard, a ja kako sam vec napomenuo idem cesce van pa ne dolazi u obzir da mi skida karte s neta...Vidio sam jos i da na Marketu nema Garmin, TomTom ili Navigon, a za druge programe za navigaciju neznam....prednost vjerojatno sta je vecina besplatnih ili za bagatelu, a moze se i (vrlo vjerojatno) hackati, i to sta je otvorena platforma Plus za HTC i lakse hackanje...uglavnom dobar hardver koji za navigiranje neznam jedino dobar program, ali sam 90% siguran da postoji neki OnBoard, koji je vrijedan ;)

Eto nadam se da sam pomogo u cemu...Sve navedene mobitele (SmartPhone?) sam imao (tj. jos ih uvijek imam, sve osim Samsunga, trenutno koristim 5800 XM, sa Garminom) i sve navedene programe isprobao (Osim Samsunga), naveo prednosti i mane....:D

EDIT: SE Navigaciju nisam probao jer nisam imao prilike posjedovati njiihov smartphone u ruci, samo stare T630, K300i, K800i, W710i i sad neki CyberShot koji mi je brat dao....tako da za njihovu navigaciju neznam, kad budem u prilici napisem dojmove ;)

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 15:04 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bugonja kaže...

pomagao sam mu time jer kazem da ako hoce nesto igrati,pa i poker,onda je tu iphone jedini i najbolji izbor.iphone je portabilna igraća konzola koja ima na desetine raznih pokera pa i one sa šugavog fejsbuka

to je prvo,pod broj 2:navigacija u iphone-a je cista 5ica.onaj tko je ima i koristi zna o cem pricam.tko je probao iGo 2009 zna koliko je precizna navigacija pogotovo za ovaj zaostali balkan.sve na hrvatskom naravno.

trece,tice se autora.iphone 4(sad je aktualan a i za nekoliko tjedana dolazi i kod nas na pretplatu te mjenja 3gs i preuzima njegove cijene) je najjtanji smartphone koji postoji,ako ti je ip4 velik,nemas sta trazit među smartphonima vec si kupi nekog jeftikanera ko ta nokija i navi zasebno i rijesio si stvar

Jedini izbor???????????????Drugi mobiteli nemaju igre?????????

Cisto tvoje informacije radi taj isti  iGo posotoji i za android i winmo. Hoces reci da tamo karte nisu precizne, sftware nije na hrvatskom i da ne radi glatko?????????

Najtanji? Uredjaj je 3-d i nije samo debljina u pitanju. Vidi se koliko si objektivan i strucan. Cestitam, postajes pocasni clan ignore liste ;) A ostalima ostavljam da uzivaju u tvojim mudrostima i objektivnom razmisljanju ;)

@mojpismonosa

Da te dopunim ako smijem. Garmin prikazuje procjenu vremena kad se stize na cilj ali kilometrazu ne prikazuje. Na androidu (i na SE i na HTC smartphoneovima) radi iGo tako da i android uredjaji imaju odlicnu navigaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 15:09 (logic).
16 godina
neaktivan

@Logic- e dadada, puno hvala, to sam skroz zaboravio napomenuti.....za ove android nisam znao, vjerujem da je iGo odlican (bar kolko sad gugljam)....ali ovo sta se tice kilometraze...nekak mi je draze da vidim koliko jos kilometara ima nego vrijeme dolaska...ali to ovisi o pojedincu, to je prvenstveno zbog toga sta mi je prvi navigator bio TomTom i najdulje sam ga koristio pa mi ostalo u navici gledat "kolko još ima", naravno kilometara...mislim da bih mogao probat ovaj iGO za Android sad kad imam vremena.....puno hvala ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja neću trkeljat puno, nego samo ono što, čini mi se, čovjeku nije objašnjeno.

navigacija na novijim nokijama je besplatna. aplikacija je već instalirana, a karte besplatno skineš i ubaciš na mob. glasovno navođenje također. sve što trebaš je da ti je software up to date.

plaćaš samo 0,02 kn (2 lipe) po spajanju ako ti je kao metoda pozicioniranja uključen AGPS (potpomognuti gps).

postoje i nelegalna rješenja za navigaciju na symbian nokijama.

da li su bolje karte od garmina ili nokia maps ?

odluči sam. tvrdim da su za hrvatsku bolje nokia maps, a za ostatak ex yu bolji je garmin.

o svemu ostalome, poslušaj logica. (subjektivno mišljenje koje ne traži repliku)

Worry gives a small thing a big shadow.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
magicmist kaže...

navigacija na novijim nokijama je besplatna. aplikacija je već instalirana, a karte besplatno skineš i ubaciš na mob. glasovno navođenje također. sve što trebaš je da ti je software up to date.

plaćaš samo 0,02 kn (2 lipe) po spajanju ako ti je kao metoda pozicioniranja uključen AGPS (potpomognuti gps).

odluči sam. tvrdim da su za hrvatsku bolje nokia maps, a za ostatak ex yu bolji je garmin.

o svemu ostalome, poslušaj logica. (subjektivno mišljenje koje ne traži repliku)

Srry ako bas sad citiram/živciram....samo neznam hoce li dobro shvatit ovo sta si htio rec (samo hocu pomoc, nikog ne ispravljam)

Ovo prvo boldano- Mogućnost navigacije je na SVIM Nokia i ostalim mobitelima besplatna, naravno ak imaju hardware za to, bitna stvar kod onoga kad kazu besplatan, znaci da misle da je software/program/karte da su besplatni,   a AGPS ne moras koristit, za ovo 0,02 kn nezz, ali znam da ne koristim taj AGPS i da je vrlo precizno i bez toga

Mozda za hrvatsku je bolje, ali to toooliko bezazleno, jer je AdriaRoute nonstop updejtan, tak da ne brines (ako razmišljaš o ilegalnom rješenju), tak da je zapravo svejedno

potpisujem ovo zadnje :D

16 godina

Nisam siguran dal samsung galaxy i9000 ima flash, ako ima onda ti preporucujem taj, po meni trenutno najbolji mob na trzistu...

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...
magicmist kaže...

Srry ako bas sad citiram/živciram....samo neznam hoce li dobro shvatit ovo sta si htio rec (samo hocu pomoc, nikog ne ispravljam)

Ovo prvo boldano- Mogućnost navigacije je na SVIM Nokia i ostalim mobitelima besplatna, naravno ak imaju hardware za to, bitna stvar kod onoga kad kazu besplatan, znaci da misle da je software/program/karte da su besplatni,   a AGPS ne moras koristit, za ovo 0,02 kn nezz, ali znam da ne koristim taj AGPS i da je vrlo precizno i bez toga

Mozda za hrvatsku je bolje, ali to toooliko bezazleno, jer je AdriaRoute nonstop updejtan, tak da ne brines (ako razmišljaš o ilegalnom rješenju), tak da je zapravo svejedno

potpisujem ovo zadnje :D

morao si ti potpisat ovo zadnje, ha ? čovjek već ima 4 zvjezdice, a sad će dobit još 4 ;)

da se pojasnim.

besplatna navigacija dolazi s ovim uređajima:

http://maps.nokia.com/services-and-apps/ovi-maps/ovi-maps-main

ali samo ako je SW up to date ili od određenog updatea pa dalje. ako imaš 5800XM ili N97 s prvim SW navigacija nije besplatna.

AGPS te neće ništa bolje pozicionirati, nego samo brže.

0,02 kn po spajanju je u mojoj tarifi (..firma plaća, ne znam ni koja je) hoću reći da je beznačajno jeftino.

ovo za garmin/nokia maps idem potražit drugi topić, da ne pravim smeće.

Worry gives a small thing a big shadow.
17 godina
neaktivan

@moj pismonosa

TO je sve stva rnavike. Moje licno misljenje je da je korisnije da znam kad stizem na cilj nego koliko ima kilometara pa da sam racunam al kazem stvar navike. I da, garmin ima odlican putni racunar gdje ti prikazuje ukupnu kilometrazu, prosjecnu brzinu ukupno vrijeme, vrjeme voznje, vrijeme stajanja i sl. Ne znam za ostale da li to imaju ali znam recimo da motonav nema. 

A sad generalno svima. Iz svih ovih postovo izvire ono sto ja napisah u svom prvom postu a to je da navigacija nije problem ma sta uzeo a za sta me neki popljuvase al njima na cast i da je kolegi koji je ovo pokrenuo na kraju ipak ogranicavajuci faktor poker koji zeli da igra, sto takodje napisah u prvom postu i za sta me takodje neki popljuvase. 

Nadam se da je iz svega ovoga naucio nesto, saznao sta treba znati da izabere pravi mob za sebe i da vidi ko zeli i zna pomoci a ko samo lijeci svoje komplekse ovdje. Toliko od mene ovdje jer mislim da se na navedenu temu i nema bog zna sta vise reci. Ostajte zdravo i veselo. 

15 godina
protjeran
bugonja kaže...
Commodore kaže...
bugonja kaže...

pa daj hebeote vise ime tog pokera pa da vidimo u cem je problem

ako je nesto populrano to na app storeu postoji sigurno

titan poker, full tillt,pokerstars, PKR, party poker.... ocito da ne razumijes o cemu pricam

popularna je i pecena janjetina pa je nema na app storeu

16 godina
neaktivan
logic kaže...

@moj pismonosa

TO je sve stvar navike. Moje licno misljenje je da je korisnije da znam kad stizem na cilj nego koliko ima kilometara pa da sam racunam al kazem stvar navike. I da, garmin ima odlican putni racunar gdje ti prikazuje ukupnu kilometrazu, prosjecnu brzinu ukupno vrijeme, vrjeme voznje, vrijeme stajanja i sl. Ne znam za ostale da li to imaju ali znam recimo da motonav nema.

To je istina sto kazes...ma budem se ja naviknuo....ali Tomtom je inace imao I preostalo vrijeme I preostalo kilometara....ma nije bitno to sad.......Ovo za putni racunar takodjer istina, znam da ga TomTom (bar stariji na Nokii i Najnoviji za iPhone) nemaju....sto mi je jedan od razloga zasto koristim Garmin....i sucelja mi se na garminu cine jednostavnijima, ali i TomTom je zakon :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice