Dual channel odjednom ne radi, al single da :(

poruka: 5
|
čitano: 1.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok ljudi!

-Kako sam si složio novi komp, stare komponente (Abit NF7-s v2.0, athlon xp3200, ocz 3200 gold VX RAM) sam prebacio u drugo kućište da složim komp starom za net. Uglavnom, do prije par dana kad sam povadio dijelove van iz jednog kužišta, komp je radio bez greške u dual channelu... Matična ima 3 slota za RAM - 1,2,3. Kad se stavi ploćica rama u 3 i jedan od prva dva - onda je dual channel, a može se tipa stavit 2*512 u prva dva i imat gigu single channel...

E, sad... Komp se boota u windowse s jednom šajbicom rama u bilo kojem slotu, ili s 2*512 u prva dva slota tj. single channel. Dual channel odjednom odbija, javlja BIOS error, traži disketu il samo crni ekran... Flashao sam BIOS i ništa, ista priča... Probao sam i sa Corsair rezervnim RAM-om i isto to, memtest ne nalazi greške u memorijama... Any ideas?? Please halep! {#}

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Dual channel odjednom ne radi, al single da :(

Chipset lagano odlazi...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina

Evo istu situaciju i ja imam sa ovom pločom: ASUS M4A79XTD EVO

Već je bila 2 puta na reklamaciji i 2 puta sam dobio novu, vjerovatno ću i sad dobiti novu, ali nadam se da ću moći mijenjat za neku drugu jer očito da ova ploča ima težih problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Dual channel odjednom ne radi, al single da :(
David87 kaže...

Evo istu situaciju i ja imam sa ovom pločom: ASUS M4A79XTD EVO

Već je bila 2 puta na reklamaciji i 2 puta sam dobio novu, vjerovatno ću i sad dobiti novu, ali nadam se da ću moći mijenjat za neku drugu jer očito da ova ploča ima težih problema

Al njegova ploča je fest stara... Tako da njemu vjerovatno ili odlazi chipset, ili RAM-i kakaju.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan

Hvala ekipa na inputu... Sori kaj se tek sad javljam, al kak nitko nije niš napisao par dana, mislio da otišlo u zaborav, a kad ono...

Anyway, ulovio malo vremena zekat se s kantom zanimacije radi i stvari postaju zanimljive... Naime, imam i jedan staaari Athlonček XP2100 viška i reko idem vidit - i uglavnom, s njim je prošao memtest 3x u dual channel bez greške, al na 4. putu je našo greške... Poop :( , ali napredak u svakom pogledu... I'll keep you posted kad/ako saznam uzrok... pozzzz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice