Cjena RAMA jednostavno skocila?

poruka: 7
|
čitano: 2.768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM+PC-3200%2C+1+GB%2C+G.SKILL%2C+DDR+400MHz&option=artikl&id_kategorija=05120650&id_artikl=051.206.156

koliko ja znam preko ljeta cjena rama je bila oko 100 kuna,i sada odjednom skocila na 200? moze mi netko malo detaljnije objasnit ovo,stvarno sam izgubio pojam za ram onda

www.gamedust.xtreemhost.com -HRVATSKI GAMING SAJT

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Cjena RAMA jednostavno skocila?
markomarko kaže...

http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM+PC-3200%2C+1+GB%2C+G.SKILL%2C+DDR+400MHz&option=artikl&id_kategorija=05120650&id_artikl=051.206.156

koliko ja znam preko ljeta cjena rama je bila oko 100 kuna,i sada odjednom skocila na 200? moze mi netko malo detaljnije objasnit ovo,stvarno sam izgubio pojam za ram onda

Nema se tu kaj objasnit cjena ddr2 memorije je skocila duplo skoro i to je tak!Cool

17 godina
markomarko kaže...

Imaš dva realna razloga. Prvi je taj što je u tijeku smjena generacija (prelazak s DDR2 na DDR3), a drugi je uglavnom politički. Naime, Samsung, vodeći svjetski proizvođač memorijskih čipova jednostavno je smanjio isporuku čipova (i povećao im cijenu) kako bi stvorio nove zalihe živog novca. Sve dok oni ne osjete potrebu za sniženjima, cijene memorija ostaju kakve jesu.

Jedino nam se preostaje nadati da će se pojaviti kakva ozbiljnija konkurentska tvrtka koja bi mogla natjerati Samsunga na promjenu strategije.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan

jel ima ikakve sanse da se cjene snize oko bozica?

www.gamedust.xtreemhost.com -HRVATSKI GAMING SAJT

0 0 hvala 0
17 godina
markomarko kaže...

DDR2... Teško!

DDR3... Nadam se!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan
markomarko kaže...

Pa ima neke šanse(za DDR2), ako je vjerovati ovom predviđanju (obratiti pažnju na drugu rečenicu), ali nemoj očekivati ništa drastično - negdje oko 10%, kod nas vjerojatno u 1. mjesecu sljedeće godine. DDR3 ramu će cijene padati kroz   2010. zbog okretanja proizvođača prema njemu i finijeg proizvodnog procesa.

Inače, cijene više neće nikad biti kao u ljeto ove godine kad si mogao kupiti 4 GB DDR2 za 300-tinjak kuna - što se dogodilo zbog hiperprodukcije i poslovanja s gubicima proizvođača memorija, a sada je stvarno zeznuto kupovati memoriju - jer su usporedno sa cijenama DDR2 porasle i cijene DDR3 memorije(izjednačile su se) - link.

17 godina

To je sve zato što je dolar kao valuta bio slab sad se malo oporavio i time cijene odmah skoče gore. Kako se sva informatička/elektronička roba bazira na USD valuti tako će još biti dugo. Što se ne može reći za nafti i dolar, jer Arapi, Japan, Europa i dr. će možda napravit zajedno novu valutu za naftu, a do onda već neki rade plaćanja u Euru.

Slično se može dogoditi i informatičkom robom no ne za sada dok je USA kao najveći potrošač istog. Kad Amere skinu druge zemlje po tome onda se mogu radit razne stvari/mogućnosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice