WP8 - korak naprijed, korak nazad

poruka: 14
|
čitano: 4.481
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WP8 - korak naprijed, korak nazad".
17 godina
odjavljen

Tonči je Apple fanboy {#}

Freak Show Inc.

12 7 hvala 0
17 godina

Oni vec 15 godina imaju istu politiku. Krenuti cemo skupo i trziste ce nam se prilagoditi. U danasnje doba jeftine konkurencije i zdravih ekosistema, M$-u bi trebali direktori koji kuze da to tako nejde. Ova ekipa koja se usosila na vrhu kuzi samo Windows (i to sve losije) i Office. Ne znam koliko su jaki u iskljucivo poslovnim sistemima, no steta da im propadaju dobro zamisljeni no lose realizirani proizvodi.

10 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

WP je platforma sa ogromnim potencijalom, ali apsolutno neiskoristenim i po nicemu se neda naslutit da ce se to promjeniti u blizoj ili cak daljoj buducnosti.

Da se Nokia odluci za Android, koji se ruku na srce kakav je da je, prodaje abnormalno (80% trzista), s kojim neki lijevi proizvodjaci postizu rezultate skoro ko Nokia sa cijelom paletom (malo karikiram al jasna je poanta), Microsoftov WP bi propao u roku par mjeseci.

Os koji nakon 3 godine nema neke osnovne stvari, lock rotacije npr.... sramota za M$.

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

16 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: WP8 - korak naprijed, korak nazad
Friday kaže...

Tonči je Apple fanboy {#}

Sve sto je Tonci iznio u ovom clanku je istinito. Apsolutno sve. Na zalost. Trzistu nedostaje treci igrac. Poprilicno.

Ovako bi se lako moglo pretvoriti i desktop trziste, samo sto ce android zamijeniti winze.

16 godina

Uh jeste posljednja dva dana navalili sa kritikama na Tončijev račun. Koliko vidim čovjek je najaktivniji u ovim vrućim danima, i zahvaljujući njemu portal je aktivan. Više komentirati vijesti, a manje autora istih.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

17 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kupio sam Nokiu s WP8 i zadovoljan sam, istina da im ide sporo ali ide...

A Tonči hejta već duže vrijeme WP od samog početka WP7 jer se opekao, tko mu može zamjeriti? On je developer, ja nisam.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 19:47 (gin.tonic).
Moj PC  
2 4 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nema tu hejtanja; daleko od toga, jer sam ljubitelj njihovog ekosustava, no ovo je moj stav o tome kako tvrtka funkcionira, a on proizlazi iz onoga što vidimo ovako i onoga što čujem od mnogih upravo iz smjera prema kojem zviždim. Na desktopu mi je primaran Windows 8, na najmobilnijem laptopu 8.1, a imam više aplikacija razvijenih za WP, nego za iOS i Android za koje sam plaćen. :)

Osobno mi je žao što je trenutni Microsoft evidentno potpuno nesposoban i trom za tržište za koje ima perspektivu. Treći igrač tržištu treba, no nadmetanje s undeadom BlackBerry nije nešto što vodi Microsoft u pravom smjeru. Oni se ne mogu na mobilnom tržištu ponašati arogantno kao na desktopu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina

Tonci trolleru šta reći čitajući tvoje članke o intelu, amdu, windows phonu, prognoziranju propasti određenih i uskoku drugih..  pokušavaš trollanjem navuci komentiranje članka jer si svjestan postojanja određenih skupina kojih si i sam član (kako friday kaže -fanboy),

sada si uspio ali više neces, pročitan si ptico, daj piši nešto konstruktivno i objektivno :D 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 20:38 (bik).
Moj PC  
3 11 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja se slazem s Toncijem. Ok je sustav, ali marketing im je gadno podbacio. Zadnjih godina MS bas baulja uokolo.

Cekam treceg (cetvrtog?) igraca na tom trzistu: Jolla i/ili Canonical.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nema tu hejtanja; daleko od toga, jer sam ljubitelj njihovog ekosustava, no ovo je moj stav o tome kako tvrtka funkcionira, a on proizlazi iz onoga što vidimo ovako i onoga što čujem od mnogih upravo iz smjera prema kojem zviždim. Na desktopu mi je primaran Windows 8, na najmobilnijem laptopu 8.1, a imam više aplikacija razvijenih za WP, nego za iOS i Android za koje sam plaćen. :)

Osobno mi je žao što je trenutni Microsoft evidentno potpuno nesposoban i trom za tržište za koje ima perspektivu. Treći igrač tržištu treba, no nadmetanje s undeadom BlackBerry nije nešto što vodi Microsoft u pravom smjeru. Oni se ne mogu na mobilnom tržištu ponašati arogantno kao na desktopu.

Nesposoban je ali je ipak tebe uspio navuci hehe... a sada sto si ti u 3-5% ljudi to je nesto drugo...

17 godina
uss kaže...

Uh jeste posljednja dva dana navalili sa kritikama na Tončijev račun. Koliko vidim čovjek je najaktivniji u ovim vrućim danima, i zahvaljujući njemu portal je aktivan. Više komentirati vijesti, a manje autora istih.

Svaka čast Tončiju! Nedaj se da te budale hebu! 

14 godina
neaktivan

Microsoft je najavio važne promjene za one koji bi željeli krenuti s razvojem aplikacija za Windows Phone platformu, a ne žele se obvezati sa stotinjak eura troška unaprijed. Osim što je najavljen novi i početnicima prikladniji Windows Phone App Studio u beta izdanju, najavljena je i mogućnost developerskog otključavanja aplikacija bez plaćanja godišnje naknade.

Ova recenica izvanredan je pokazatelj koliko idiota sjedi na visokim pozicijama u Redmondu. Umjesto da guraju masovnu proizvodnju aplikacija a kontrolu kvalitete osiguraju rigoroznom kontrolom strorea oni racunaju da je (valjda) ozbiljan developer onaj koji ce platiti 100€??! Znaci zatvaraju vrata idejama, guraju manualu a usput nesto sitno i zarade. Pa, pobogu, koliki stvarno idiot trebas biti da ulazis na smartphone trziste na kojem su vec dva velika igraca a zelis zaraditi odmah i na developerima? Valjda je to posljedica monopolistickog mentaliteta i tesko je shvatiti da si u nekom podrucju nitko i nista. Umjesto da im besplatnost bude osnovna taktika sirenja i da svjesno gube dok se ne pozicioniraju, oni idu na jednoj stvari zaraditi dva puta a na marketingu puse visestruko. I onda naravno ide skok u vlastita usta, pojeftinjavanje, besplatnost, dostupnost... kasno, jos jedna etapa izgubljena.  

Mozda WP9 bude novi pocetak :) (teski sarkazam, nevjerica i pomalo gadjenje). 

Za kraj, ne mogu nego napisati: hebo vas windows 8, office 365, windows live... vjerojatno bi Polancec i Suker smislili nesto bolje.

13 2 hvala 0
13 godina
protjeran
bik kaže...

Tonci trolleru šta reći čitajući tvoje članke o intelu, amdu, windows phonu, prognoziranju propasti određenih i uskoku drugih..  pokušavaš trollanjem navuci komentiranje članka jer si svjestan postojanja određenih skupina kojih si i sam član (kako friday kaže -fanboy),

sada si uspio ali više neces, pročitan si ptico, daj piši nešto konstruktivno i objektivno :D 

Kamo srece da zbog ovakve neumjesne upadice, koja ama bas nicim ne pridonosi raspravi, i tebi netko zaljepi bananu - koliko vidim na hladenju su ti vec pajdasi memphis, cognitor, redneck (vjerojatno ih ima i jos...) pa da jos koji dan svi skupa malo odmorimo. na forumu vec dugo nije bila ovako ovako mirno i civilizirano.

ontopic, po obicaju od Toncija dobar clanak. ja bi samo nadodao da neuspjeh WP nije krivica marketinga, marketing je na ciljanim trzista bio u najgoru ruku dobar, podbacila je cjelokupna strategija, i to od samog starta...

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 23:02 (R4sput1n).
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ja se slazem s Toncijem. Ok je sustav, ali marketing im je gadno podbacio. Zadnjih godina MS bas baulja uokolo.

Cekam treceg (cetvrtog?) igraca na tom trzistu: Jolla i/ili Canonical.

Misljenja sam da Canonical i Firefox (o Jolla-i nisam bas informiran) u svojoj filozofiji imaju vise sanse za uspjeh od MS-a (sa sadasnjim nacinom razmisljanja, no oni si financijski uvijek mogu priustiti kompletan restart ali pitanje je kako to djeluje na ugled). Ono sto me ugodno iznenadjuje kod Canonicala su muda. Nije jednostavno izaci iz jedne zajednice i reci "ovo je nas projekt i mi odredjujemo pravila. hvlala svima koji zele pomoci ali mi odredjujemo kad i kakva nam je pomoc potrebna". Sto baba, kilavo dite je precesto poslovica koja opisuje stanje u freeBSD, open software, free software foundation i slicnim sektama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice