Samo jedno želim, da izbace REGISTRY tek onda ću biti zadovoljan Windouzom.
...A ti znaš što je mainstream na ovom forumu? Mislim, s obzirom na količinu djece, zadrtih jabučara i linuksaša? Nisam siguran da baš želim biti dio mainstreama...
http://www.bug.hr/anketa/koji-os-imate-svome-racunalu/94330.aspx
zadrtost ti viri iz uha..., i prije i poslije točaka koje si postavio... IMO
...A ti znaš što je mainstream na ovom forumu? Mislim, s obzirom na količinu djece, zadrtih jabučara i linuksaša? Nisam siguran da baš želim biti dio mainstreama...
To je anketa BOL korisnika, ne korisnika foruma...
Samo neka oni ne žure sa osmicom.
zašto ne? brineš se kako bi osmica mogla biti bagovita ukoliko se požure ili se više brineš o MSovoj želji da izvuče što više para iz postojećih proizvoda kako bi tek onda izbacili nove ili moraš uvijek imati novi proizvod pa te brine dodatno izdavanje novaca ili...?
8 neće biti bugovit kad ga ja budem instalirao na svoje računalo, nadam se da ću to doživjeti, kao što nije bio bugovitani 7 kada sam ga zavrtio na svom hp. a što se tiče izbijanja para iz džepa od strane MS-a nama privatnim korisnicima, mislim da će to, po običaju, malo teže proć. a što se tiče toga kako moramo imat novi proizvod, pa naravno da moramo, svaki novi OS iz MS-a znači poboljšanje u radu s njim te samim time i veći užitak korištenja windowsa čemu teži svaki normalan korisnik.
Baš naprotiv. Kod kuće mi je na dječjem stroju instaliran Ubuntu (samo crtići i youtube), u firmi imamo novog mac-a. To što "branim" nešto što je stvarno dobro i kvalitetno ne znači da sam zadrt.
Uostalom, postoji izreka "You can't argue with success". Win su najzastupljeniji iz više razloga, a ne samo zbog onih prozaičnih kojih se apple i linux zajednica vole uhvatiti. Pa ako ti to vidiš kao zadrtost onda definitivno nije problem u meni.
, misliš da se struktura ne/registriranih korisnika bugovih online servisa puno razlikuje?
pogledaj količinu tema direktno ili indirektno vezanih za winse (problemi, igre, podešavanja etc.) na forumu i bit će ti jasno ukoliko do sada nije
...Pa ako ti to vidiš kao zadrtost onda definitivno nije problem u meni.
vidim zadrtost u veličini i količini tvojih točaka, kao i u upotrebi vulgarizma drkavih za nešto što nikako nije drkavo i stoji ovdje jedino kako bi svojom profanošću izdiglo njegovu svetost svemirski brod
Ovisi puno toga o mrežnoj kartici, još više o driveru, čak i verziji.
A probaj i slijedeće:
- deinstaliraj Remote Differential Compression iz Windows features panela pod Programs and Features
i nadalje
- pasteam proceduru koja je meni pomogla:
Disable Task Offload globally that disable all the above Offload settings by doing the following:
1. Click Start and type “cmd” at the search box.
2. Run the following command to check the enabled offload tasks:
C:\Windows\system32> netsh int ip show offload
Interface 11: Local Area Connection
ipv4 transmit checksum supported.
udp transmit checksum supported.
tcp transmit checksum supported.
tcp large send offload supported.
ipv4 receive checksum supported.
udp receive checksum supported.
tcp receive checksum supported.
3. Run the following command to disable all Task offloads:
C:\Windows\system32> netsh int ip set global taskoffload=disabled
This should disable all the offloads.
Ja prezadovoljan...originalni W7 x64 ULT + originalni KIS 2011 i sve se to vrti na prIlicno dobrom SSD-U.jedine teskoce sam imao sa ucestalim BSOD radi catalysta,nesto manje sa tv tuner karticama i tek 3 zamrzaanja radi SSD kontrolera...KIS odlicno brani comp od malicioznog koda...sve u svemu treba iskesirati za sve to ali znam da sam sigurna i da sam se rijesio muka sa piratima.
ali ne znas jesi li musko ili zensko :)
ja kod kuce nikakvih virusa, nikakvih BSODova, nikakvih zamrzavanja a sve piraterija. jedino cega si se rijesio/la je novac :)
na poslu isto sve uredno radi i suza mi krene koliko sam morao iskesirati za originalne aplikacije, a opet mi je ugodnije sjesti za MAC-a.
hehe...qwerty keyboard u mobilnom izdanju pa sam se pretipkao na brzinu ...usput ne zelim se zamajavati sa piraterijom tamo gdje je nepotrebna.Operativni sustav i zastitni software su kod mene original i na tome vise nikad necu sparati.To je jedino sigurno rjesenje.S druge strane imam i ja nekoliko programa koji su pirati i nikad za ono sto nude po visokoj cijeni nebi platio za njih.
Reci mi koji to AV/IS/FW ti koristis a da je pouzdan i siguran iako j pirat??Jesi siguran da se updatea zaista ili se povezuje na maliciozne servere i koristi se tvojim podacima ili/i compom da bi se sirio dalje?...Po tebi ispada da sam ja naivan/ili glup sto sam platio ili placam software koji je kvalitetan i nudi mi sve sto ja zelim i nikada me nece iznevjerit u radu.
ne ispada niti sam to namjeravao reci. jednostavno stvar navike i da je drzava sredjenija vjerovatno bi i doma imao originalan software. ali kako i sam kazes za neke svoje aplikacije ne da mi se trositi novac :)
koristim piratske windowse u kombinaciji sa free avastom i windows firewallom (bi je jedno vrijeme comodo, ali sam shvatio da mi je nepotreban). od pomocnih alata tu su malwarebytes i combofix. da avast ne salje moje podatke mogu biti siguran isto koliko i ti sa placenim Kasperskym (u biti on je i poznat po tome), ali uz 20 crackova zaista me nije briga jel mi propusta na 20 ili 21 mjestu. I onako to kucno racunalo koristim iskljucivo za igre i multimediju. rijetko kad donosim posao doma a i tada sam poprilicno siguran. da sve i ode u PM nije me bas briga ali nece jer nisam bas informaticki nepismen.
sto se tice samih windows 7 poprilicno sam zadovoljan s njim (vistu sam brzinski eliminirao) iako nije neka revolucija. revoluciju je glupo i ocekivati zbog strukture windowsa i potrebe za kompatibilnoscu unatrag. 7 radi dobro isto ko sto je radio i xp. malo lijepse izgleda ali i onako u OSu provodim toliko vremena da pokrenem neku aplikaciju.
Mac nije akronim, nego skraćenica od Macintosh! Dakle, piše se Mac, a ne MAC!
koji je smisao ovog posta?
Baš naprotiv. Kod kuće mi je na dječjem stroju instaliran Ubuntu (samo crtići i youtube), u firmi imamo novog mac-a. To što "branim" nešto što je stvarno dobro i kvalitetno ne znači da sam zadrt.
Uostalom, postoji izreka "You can't argue with success". Win su najzastupljeniji iz više razloga, a ne samo zbog onih prozaičnih kojih se apple i linux zajednica vole uhvatiti. Pa ako ti to vidiš kao zadrtost onda definitivno nije problem u meni.
daj 2 razloga za windowse staviti ispred os-x.
dakle pricamo OS-u a ne o drugim aplikacijama.
ja imam samo 1. ljepse izgleda, no i taj je subjektivan.
za os-x ih imam par. omogucava brze izvodjenje aplikacija, trosi manje resursa, manja podloznost svakakvim malicioznostima.....
Samo neka oni ne žure sa osmicom.
zašto ne? brineš se kako bi osmica mogla biti bagovita ukoliko se požure ili se više brineš o MSovoj želji da izvuče što više para iz postojećih proizvoda kako bi tek onda izbacili nove ili moraš uvijek imati novi proizvod pa te brine dodatno izdavanje novaca ili...?
8 neće biti bugovit kad ga ja budem instalirao na svoje računalo, nadam se da ću to doživjeti, kao što nije bio bugovitani 7 kada sam ga zavrtio na svom hp. a što se tiče izbijanja para iz džepa od strane MS-a nama privatnim korisnicima, mislim da će to, po običaju, malo teže proć. a što se tiče toga kako moramo imat novi proizvod, pa naravno da moramo, svaki novi OS iz MS-a znači poboljšanje u radu s njim te samim time i veći užitak korištenja windowsa čemu teži svaki normalan korisnik.
boldano nikako ne stoji. vista je bila nova i katastrofalna. 7 je ispeglana vista i sad radi ok. po tom principu, ako 8 bude nesto novo cekamo da to ispeglaju 9tci.
Sedmica je dobar OS. Godina dana a još nema SP - to ipak nešto govori.
XP je pravo funkcionalan postao tek s SP1, dorađen u SP2. Vista tek s SP2...
Sedmica je za Vistu ono što je XP za 2000.
Cestitke Microsoftu. Takoder mislim da Win 7 definitivno najbolji. Koristim Ultimate x64. Sve 5 zasad.
No Win 95 je all time best !!!
7 ima još jednu prednost u odnosu na xp: IE 9
Pa malo je teško preć sa XP na sedmicu, jer ipak je XP malo brži, a razlika u sučelju ima dosta da se moram privikavat.
znaš koliko je meni teško bilo... Došlo na torrent, spržim i instaliram.. XP mi je ostao samo u sjećanju
, misliš da se struktura ne/registriranih korisnika bugovih online servisa puno razlikuje?
pogledaj količinu tema direktno ili indirektno vezanih za winse (problemi, igre, podešavanja etc.) na forumu i bit će ti jasno ukoliko do sada nije
...Pa ako ti to vidiš kao zadrtost onda definitivno nije problem u meni.
vidim zadrtost u veličini i količini tvojih točaka, kao i u upotrebi vulgarizma drkavih za nešto što nikako nije drkavo i stoji ovdje jedino kako bi svojom profanošću izdiglo njegovu svetost svemirski brod
Njegova svetost se (supremacy čak), između ostalog, očituje i u anketi koju si postao. Ako određeni proizvod koji je besplatan (linux) koristi samo par posto svjetske populacije to je onda drkavo, nema druge. A mac vjerojatno koristi neznatno više ljudi, tako da ono...
nema druge.
naravno da ima druge, možeš slušat cajke i Lady gagu a možeš i Iggy popa i rezidentse...
U ovom slučaju mainstram je drkav a alternativa superiorna, želim reći da ti je prihvaćenost sistema kao argument, drkav
"Među ostalim operativnim sustavima, sve verzije Mac OS X-a zajedno pale su sa 5,06% u srpnju na 5% tržišta u kolovozu, dok je udio Linuxa pao sa 0,93 na 0,85%."
nema druge.
naravno da ima druge, možeš slušat cajke i Lady gagu a možeš i Iggy popa i razidentse...
U ovom slučaju mainstram je drkav a alternativa superiorna, želim reći da ti je argument o prihvaćenosti sistema drkav
lady gaga? iggy pop?
7 se može poredit s bon scottom, s ovo dvoje gore nikako
nosi si ga doma, headbangeru
edit: dodao link
onaj tvoj se reže staklom na bini, krvi do koljena, raja zabezeknuta, ko te pita za glazbu... podjeća me na linux. po popularnosti mislim. da ne bude zabune ;)
nema druge.
naravno da ima druge, možeš slušat cajke i Lady gagu a možeš i Iggy popa i razidentse...
U ovom slučaju mainstram je drkav a alternativa superiorna, želim reći da ti je argument o prihvaćenosti sistema drkav
lady gaga? iggy pop?
tesko, 7 je jos uvijek ziv.
tesko, 7 je jos uvijek ziv.
točno. ali doći će i njemu kraj. no 7 je zbog svoje kvalitete već ušao u legendu kao najbolji OS ikad. bon scott je najbolji u svome fahu i zato je (najveća) rock legenda.
želim reći da ti je prihvaćenost sistema kao argument, drkav
Znači manjina kroji opći stav i pojam dobroga? Dotaknuo si se cajki - na našem području slušaju se poprilično. Jel to znak da je to dobra glazba? Ne, jer ju globalno sluša možda 0.1% ljudi. Ali svejedno će se naći neki cajkaroš da nam svima nabija kako su cajke zapravo najbolja glazba jer eto, onih ostalih 99.9% svijeta nema pojma. Jel se prepoznaješ?
Uglavnom nes ti win 7 s tim da im je trebalo otpirlike 10 godina da sloze dobar operativni sustav koji je najveci pomak pokazao u izgledu. Bas ono wau....
Znači manjina kroji opći stav i pojam dobroga? Dotaknuo si se cajki - na našem području slušaju se poprilično. Jel to znak da je to dobra glazba? Ne, jer ju globalno sluša možda 0.1% ljudi. Ali svejedno će se naći neki cajkaroš da nam svima nabija kako su cajke zapravo najbolja glazba jer eto, onih ostalih 99.9% svijeta nema pojma. Jel se prepoznaješ?
aiii... kakav nered, bolje ne postaj subotom očito je petak tvoj dan
(s)izgoreo, vidim da imaš nekih primjedbi na 7, pa molim te, zanimalo me koje su to primjedbe? Što to točno ne valja i što je mainstream tako loš?
Možemo li kulturno raspravljati, a ne svaku temu pretvoriti u vrijeđanje ko na vašim anti-virusnim temama?
Odličan OS i nadam se pokazivač stvari koje dolaze
Ja nekžim one koji govore da je xp bolji od sedmice. XP nije sedmici ni do koljena.. Driveri se automatski instaliraju, internet se sam prilagođava (dok sam kod xpa pokušava spojit danima, onda sam instalira sedmicu i evo on sve riješio).. Dakle Windows 7 je nešto najbolje što je Microsoft mogao napraviti
(s)izgoreo, vidim da imaš nekih primjedbi na 7, pa molim te, zanimalo me koje su to primjedbe?
nemam većih primjedbi na winse 7, osim možda na patch guard, još uvjek nedovoljno učinkovitu sigurnost, patch guard, raštrkavanje i zakopavanje nekih settingsa kao i u Visti i opet patch guard , sve u svemu to je odličan OS, moje primjedbe idu na pojedince odnosno njihov odnos i način, zar to nije vidljivo iz mojih predhodnih postova?