Policija pronašla prevaranta s internetskog oglasn

poruka: 39
|
čitano: 10.447
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Policija pronašla prevaranta s internetskog oglasn".
13 godina
protjeran
molnyi kaže...

E pa o tome ja pričam. Sam si si kriv ako tako napraviš. Ne shvaćam ljude, šta će ti se desit ako šalješ pouzećem. Osobno sam poslao oko 10-tak paketa i za sve sam uredno dobio novce i sve je bilo u redu. Tako da ako vam netko tako govori prvo uplata onda šaljem, po meni je muljator.

Ne znam zašto bi bio muljator, i sam više volim da ako nešto prodajem, da mi se uplati na račun pa onda šaljem, naravno, meni ne pada na pamet da ne pošaljem.

Dobijem brže novce, ne plaćam dodatno pošti transfer para (znači jeftinija poštarina) i ne riskiram hoće li primatelj odbiti platiti paket iz samo njemu znanog razloga.

A to što ima prevaranata je drugi problem...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 17:23 (bill_jobs).

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mene je isto za*eba*o ja mu polsao kompjuter a on je meni trebao poslati zvućnike quadral korun. glumio je da je HDD u kompu neispravan i da je poslao zvućnike a da je to negdje 'zapelo'.

RAMPAGE

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Policija pronašla prevaranta s internetskog og
bill_jobs kaže...

Uopće ne trebaš izbjegavat njuškalo nego trebaš izbjegavat uplaćivat nepoznatim ljudima 1800 kn na njihov tekući račun.

bill_jobs kaže...

Ne znam zašto bi bio muljator, i sam više volim da ako nešto prodajem, da mi se uplati na račun pa onda šaljem, naravno, meni ne pada na pamet da ne pošaljem.

Prvo kažeš da treba izbjegavati uplaćivati a želiš da se tebi prvo uplati na račun. Tko si ti da vjerujem u to tvoje poštenje? Svaki će reći da je poštenjak ali u današnje vrijeme kojekakvih muljatora ići riskirati i uplaćivati na povjerenje nekome unaprijed je na granici idiotizma. To bih jedino ovdje na forumu napravio, što i jesam više puta jer se može provjeriti kakav je tko prodavač. Traženje striktno uplatu unaprijed je smrad prijevare koja se osjeća na kilometre. Ako napišeš u oglasima kao ja recimo da uz tu uplatu unaprijed može i slanje pouzećem, Tiskom ili može osobna primopredaja onda ti mogu vjerovati. Neću ti ipak vjerovati toliko da ću ti uplatiti unaprijed ali se vidi da imaš dobre namjere što se ne može reči za one koji striktno traže da im se uplati prije slanja.

---Life is ours, we live it our way---
13 godina
protjeran

Ako sumnjaš da je onaj s kime planiraš poslovat prevarant - zaobiđi ga.

Kako rekoh, ja više volim da mi se uplati na račun, što ne znači da neću poslati pouzećem, kupac je taj koji diktira kako će što biti obavljeno.

0 0 hvala 0
14 godina

Pa to je to, ako nešto prodaješ onda si ti taj koji trebaš ići kupcu na ruku jer ipak oni tebe plaćaju. Sve ostalo je smrad na prijevaru i treba izbjegavati u širokom luku samo što puno ljudi to ne shvaća i lakovjerni su pa svaki tjedan slušamo o novim slučajevima prijevara.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemam velikog iskustva u toj vrsti kupovine, ali jesam kupio nekoliko stvari. Osim par slučajeva ličnog preuzimanja, uvek je postupak išao tako da ja platim pre slanja, ali sam isto tako uvek birao prodavce sa dobrim feedbackom. Možda sam imao sreće, ali do sada, nikad nisam imao nikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koliko ja imam iskustva dosad sa Njuškala,prilikom dostave paketa isti nakon predaje novca dostavljaču pred njim otvorim te provjerim ako je sve u redu.Ako nije napravi se zapisnik i nema šanse da se da lova prevarantu.
STEAM - L3giONaR ORIGIN-L3Gi0naR UPLAY- L3giONaR
17 godina

desava se da ima klinaca koji narucuju stvari i ne podignu paket, ili se ljudi predomisle, i ti popusis 50-100kn postarine jer ti se vrati paket

13 godina
Gemmy kaže...

desava se da ima klinaca koji narucuju stvari i ne podignu paket, ili se ljudi predomisle, i ti popusis 50-100kn postarine jer ti se vrati paket

U tom slucaju bi bilo fer traziti unaprijed samo uplatu iznosa postarine, a vrijednost paketa uz otkupninu po primitku istoga.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice