Kraj za PCI sabirnicu

poruka: 60
|
čitano: 8.606
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj za PCI sabirnicu".
16 godina
odjavljen
Kraj za PCI sabirnicu

Zanimljivo kako se boje maknuti PCI sabirnicu sa ploča za business korisnike Bogataš

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kraj za PCI sabirnicu
M4X kaže...

inače podržavam izbacivanje svih starih tehnologija...ja bih izbacio i ove stare utore za tipkovnicu i miša...šta će mi to na modernim matičnim pločama koje dođu 500kn i više...samo mi kvari dojam

AIX 2.0 kaže...
Takoder bi izbacio hebeni floppy i PATA konektor.Sto mrzim kad na high end maticnu nabiju ta dva konektora.

Od nostalgicara svjet nemoze napredovati.

Slažem se sa ovim. Trebalo bi izbaciti sve ove prahistorijeke utore. Ljudi koji kupuju novi komp ionako ništa od toga ne koriste.

16 godina
neaktivan
Tony kaže...
M4X kaže...

inače podržavam izbacivanje svih starih tehnologija...ja bih izbacio i ove stare utore za tipkovnicu i miša...šta će mi to na modernim matičnim pločama koje dođu 500kn i više...samo mi kvari dojam

AIX 2.0 kaže...
Takoder bi izbacio hebeni floppy i PATA konektor.Sto mrzim kad na high end maticnu nabiju ta dva konektora.

Slažem se sa ovim. Trebalo bi izbaciti sve ove prahistorijeke utore. Ljudi koji kupuju novi komp ionako ništa od toga ne koriste.

Mislim da je u jednoj temi bilo dokazano da se floppy još uvijek koristi u nekim stvarima (spominjana su razna izvješća za FINA-u itd.), a ima i dosta ljudi koji još imaju razne stare PATA diskove i optičke uređaje, tako da mislim da bi trebali ostat još koju godinu, pa ne smetaju vam valjda toliko.

16 godina
neaktivan
Pa još jednu godinu da ostanu, pa još jednu, pa još malo... Zvuči kao kad se dižem ujutro za u školu: još minut, još 5 minuta... Pa na kraju šprintam da stignem u 7.59...
Treba to odmah izbacit! Pa bi se Fina (i ostali) prilagodili vama, a ne vi njima! Ipak su oni ti koji pružaju usluge...
Ingame: (_.:BRUNO:._) // Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
16 godina
neaktivan
Šef kaže...
Pa još jednu godinu da ostanu, pa još jednu, pa još malo... Zvuči kao kad se dižem ujutro za u školu: još minut, još 5 minuta... Pa na kraju šprintam da stignem u 7.59...
Treba to odmah izbacit! Pa bi se Fina (i ostali) prilagodili vama, a ne vi njima! Ipak su oni ti koji pružaju usluge...

ma još malo pa još malo... itd ...

Nek na matičnama ostave samo 1 PCI utor (kako je netko bio spomenuo), dok tržište ne bude 90% pokriveno PCIE komponentama, i kada se to desi, onda mogu zauvijek iscupat PCI i poslat ga u povijest...

15 godina
protjeran

PCI, RS232 itd će vjerovatno postojati još bar 6 godina...

Why? Potrebno je ljudima koji na računalu pokreću nešto drugo osim igrica,

a spajaju POS kase, a ne samo Rumblepadove...

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
17 godina
neaktivan

Sve je to normalno ... i kad je ukinuta EISA, pa ISA, pa VLB ... za sve te utore su postojale solidne kartice, dapace imao sam jedan mrak EISA Adaptec SCSI kontroler, ISA Sound Blaster AWE32 i 64 ... ajde VLB bas i nije bio nesto tesko prezaliti .. tako da ... zivot ide dalje.

15 godina
protjeran

Elles D. kaže...

Što bi svi sad trebali biti robovi tvoje navike? :)

Začkomi.

Nemoj mi tu ići ad hominem jer tebe nitko nije spominjao.

Sikter

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 13:23 (Okolosam).
17 godina
AIX 2.0 kaže...

Kihotova 890GX od ASRocka nema ni floppy niti IDE samo sata konektore, a opet 890FX također od ASRocka ima to dvoje.

I ja bih da ta shranja izbace.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
15 godina
Kraj za PCI sabirnicu

Intel si radi mjesta za novi standard. Mislim da će to polako svi prihvatiti.

0 0 hvala 0
17 godina
mac92 kaže...

Bolje bi bilo da Intel prestane štancat za svaki drugi proc novu maticnu pa ima socketa ko vode u slavoniji.Nevinašce

15 godina
neaktivan
Kraj za PCI sabirnicu

U svakom slučaju, ako nekome bude trebalo, kupit će si PCI kontroler koji će se uštekavati u te nove utore i neće morati bacati svoje "omiljene" kartice.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AIX 2.0 kaže...

Da se mene pita ja bi sve PCI sabirnice izbacio i stavio opticke.

Opticke bi bile sirine kao PCI X1,a propusnost bi bila puno veca.

Kablovi su ostarili za prenos vece kolicine podataka.

Hm, to bi za sobom povuklo i izmjenu ATX standarda je za ubacit današnje bolje grafičke na konektor veličine PCIe x1 bi u kućištu trebalo imati nosače za grafičku da ne odvali konektor.

AIX 2.0 kaže...

Da se mene pita ja bi sve PCI sabirnice izbacio

....

U ovom slučaju ne koči nostalgija napredak, već cijena i manjak PCIe kartica. Ako bi PCI i PCIe kartice došle jednako, uzeo bih PCIe. Ipak, ako već imam PCI karticu, volio bih je imati gdje uštekati. Isto tako pržilicu. Istina, nije to neka cifra, ali pošto imam Plextora koji je ipak malo skuplji, a troši struje više nego 5,25 ladice daju, nije mi sve jedno.

S druge strane, podrška za PCI i PATA sučelje u čipsetu ne znaći nužno da svaki model ploče mora imati i konektore.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
blacko kaže...

U svakom slučaju, ako nekome bude trebalo, kupit će si PCI kontroler koji će se uštekavati u te nove utore i neće morati bacati svoje "omiljene" kartice.

a ajde molim te ako si ikad slagao kompjuter reci kako bi to bilo moguce da uštekaš PCI kontroler i na njega staviš određenu komponentu... vizualno si to predoči i vidjet ćeš da je nemoguće. Jedini slot koji se ikad sjećam je bio SLOT 1 od celerona, ali i to je kratko živjelo... procesor na kartici koji se umeće na slot ko memorija... :)

17 godina
Kraj za PCI sabirnicu

Ako bude interesa, proizvođači matičnih ploča će lepo da uzmu 3rd party PCI kontroler, zakače ga za southbridge i gotovo, isto kao što imate PATA kontrolere na X58 pločama, iako ih Intelovi chipseti odavno ne podržavaju.  Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ranko091 kaže...
blacko kaže...

a ajde molim te ako si ikad slagao kompjuter reci kako bi to bilo moguce da uštekaš PCI kontroler i na njega staviš određenu komponentu... vizualno si to predoči i vidjet ćeš da je nemoguće. Jedini slot koji se ikad sjećam je bio SLOT 1 od celerona, ali i to je kratko živjelo... procesor na kartici koji se umeće na slot ko memorija... :)

Bilo je jos slotova. Recimo Slot A Cool.

Uostalom, mozda se sve moze srediti preko (ne)obicnog 'adaptera'.

Uglavnom ne bojim se ja za PCI jos nekoliko godina.

16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Bilo je jos slotova. Recimo Slot A Cool.

Uostalom, mozda se sve moze srediti preko (ne)obicnog 'adaptera'.

Uglavnom ne bojim se ja za PCI jos nekoliko godina.

Ne bojim se ni ja... tv kartica mi je na pcie i tu sam ok , ali SB xfi gamer edition mi je na PCI tako da ona ako se PCI izbaci ide đenja... a uglavnom bit će na oglasima na BUG.HR kad dođe vrijeme za to... :)

15 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
blacko kaže...

Slagao sam, hvala na pitanju. Nemoj se sad ljutiti, samo kažem Smijeh

U pravu si, to je nemoguće ugraditi u sadašnji layout kućišta. Ali nisam ja sad tu da osmišljam novi ATX standard.

Znaš i sam da postoje svi mogući i nemogući kontroleri koji se uštekavaju na PCI za kupiti, pa tako ne sumnjam da će i ovo netko napraviti, nešto kao (ne)obicni 'adapter' ili štogod već.

Radi Kina sve za čim postoji potražnja.

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina
neaktivan
blacko kaže...

Slagao sam, hvala na pitanju. Nemoj se sad ljutiti, samo kažem Smijeh

U pravu si, to je nemoguće ugraditi u sadašnji layout kućišta. Ali nisam ja sad tu da osmišljam novi ATX standard.

Znaš i sam da postoje svi mogući i nemogući kontroleri koji se uštekavaju na PCI za kupiti, pa tako ne sumnjam da će i ovo netko napraviti, nešto kao (ne)obicni 'adapter' ili štogod već.

Radi Kina sve za čim postoji potražnja.

ma ja sam samo htio natuknut da adaptere za sve moguće sam vidio, ali nikad za PCI slot... :)

Eto jedino što sam u zadnje vrijeme zanimljivo vidio je Express card dodatak za grafičku... za laptope...

17 godina
protjeran
mac92 kaže...

BTX im nije prošao.Smijeh

16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

BTX im nije prošao.Smijeh

A šteta. Bila je jako dobro zamišljena ventilacija.

Čak su jedno vrijeme ta kučišta bila i u prodaji... hvala bogu da nisam isao kupovat.

17 godina
protjeran
ranko091 kaže...

A šteta. Bila je jako dobro zamišljena ventilacija.

Čak su jedno vrijeme ta kučišta bila i u prodaji... hvala bogu da nisam isao kupovat.

Prvenstveno su BTX izmislili radi P4 i njegovih temperatura. Nije Intel lajao radi sela, nego radi sebe.

BTX su neki brand name proizvođači za neke svoje modele računala koristili. Bilo je nekih kučišta poput big tower Stackera STC-T01 koji je omogućavao BTX prema potrebi. A ima ponekih kučišta kakav je recimo Lian-Li V1000B-W kod kojeg se ugradnja komponenata vrši sa desne strane što je uobičajeno kod BTX-a.

17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

Mislim da to čak i postoji, ali podržava samo niski profil kartica (zbog očitog razloga). Drugo je pitanje kakva bi to kartica trebala biti da opravda kupnju takvog kontrolera.

16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Mislim da to čak i postoji, ali podržava samo niski profil kartica (zbog očitog razloga). Drugo je pitanje kakva bi to kartica trebala biti da opravda kupnju takvog kontrolera.

neznam... daj link kakav... ali i da postoji, opet stoji to što kažeš , što može opravdat takvu investiciju da se to isplati pa da ti prekrije pola matične zbog položaja.

Jedino eto bi se možda uspjelo ugurat neki pcie -> pci konverter kao platforma ... pa na to tek stavit pci karticu, samo bi onda kartica morala bit kraća za veličinu adaptera. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 21:41 (ranko091).
17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

neznam... daj link kakav...

Ovakav je za niske kartice: http://www.virtuavia.eu/shop/pci-express-to-pci-adapter-p29855.html

Ovaj je za ugradnju u zasebno ATX kućište: http://www.virtuavia.eu/shop/pcie-4-x-pci-expansion-atx-kit.html

A ovaj dolazi s kućištem: http://www.virtuavia.eu/shop/pci-express-to-pci-expansion-box.html

16 godina
neaktivan

eto prvi je kao što sam i zamislio a ovi drugi su isto zanimljivo riješeni. Samo bi mogao reć da toga u hrvatskoj nema, a te konverzije su jako skupe tako da ako nemaš neki divlji raid kontroler ili neku recimo profi zvučnu, onda mi se to čini kao bacanje novaca.

16 godina
neaktivan
Tak nekaj sam oduvijek (tamo davnih dana) htio za uštekavanje AGP grafičke u PCI slot... Nažalost, nije nitko proizvodio... :(
16 godina
neaktivan
drstoka kaže...
Tak nekaj sam oduvijek (tamo davnih dana) htio za uštekavanje AGP grafičke u PCI slot... Nažalost, nije nitko proizvodio... :(

bilo bi u redu pci u agp, ali ne i obratno. Zbog propusnosti podatka. agp je ipak bio  puno brži...

17 godina
neaktivan
Kraj za PCI sabirnicu

Dobri stari PCI..  koliki su mi samo SoundBlaster-i bili udobno smješteni u njemu (na raznim pločama naravno Belji se).

Ništa, još nekih godinu i pol do dvije ionako imam ovu konfu što se ploče, proca i memorije tiče, a onda će se bacit oko na kakav SB X-fi PCIe Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Dobri stari PCI..  koliki su mi samo SoundBlaster-i bili udobno smješteni u njemu (na raznim pločama naravno Belji se).

Ništa, još nekih godinu i pol do dvije ionako imam ovu konfu što se ploče, proca i memorije tiče, a onda će se bacit oko na kakav SB X-fi PCIe Namigiva

I nadaj se da ti Creative Craps izbaci podršku u driverima za buduće Windowse kao što nije za SB Live! 5.1.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice