Šta ja sad imam 32bitni firefox na 64bitnim Windowsima,i šta sad!?
Konačno dobre vijesti, iako stalno zaostaju za Chromeom.
Kakvu prednost Ja kao svakodnevni korisnik firefoxa ću imat naspram sadašnjeg 64bitnog??
Valjda je novac u pitanju. Mozda bi svi trebali da podrzimo Firefox da ne bi dosli do situacije gdje imamo samo Chrome i IE kao izbor. Nekako mi se cini da je Firefox jedini najnezavisniji Internet preglednik - trenutno.
Zar nije bio prije 64-bitni, pa su ga ukinuli?
Tko želi 64 ima waterfox
Šta ja sad imam 32bitni firefox na 64bitnim Windowsima,i šta sad!?
Kakvu prednost Ja kao svakodnevni korisnik firefoxa ću imat naspram sadašnjeg 64bitnog??
Nećeš imati nikakvu prednost ili možda da ćeš imati prednost ako kao ja budeš surfovao sa otvorenih 20-50 tabova. BTW: Mozzili su davno dani odbrojani kao i Symbianu, BlackBerry OS-u, Samsungovom Tizenu i sl. Nije da lobiram niti za jedan browser jer sve 4 su kod mene uvijek instalirana na zadnje verzije.
Inače ovo da se neće moći izvoditi 32-bitne aplikacije na 64 bitnom budućem WIndowsu 10 ne znam da li da plačem ili da umirem od smijeha.. jednu sličnu provalu su ovdje rekli:
Valjda je novac u pitanju. Mozda bi svi trebali da podrzimo Firefox da ne bi dosli do situacije gdje imamo samo Chrome i IE kao izbor. Nekako mi se cini da je Firefox jedini najnezavisniji Internet preglednik - trenutno.
+1
@Envy
Ne vidim zašto su im dani odbrojani? Firefox je kvalitetan browser sa dobrom podrškom.
Do proljeca preporucujem ovaj preglednik,64 bitni,sa podrskom u razvoju.
http://sourceforge.net/projects/cyberfox/
Napokon su uvidjeli da im preglednik ždere memorije više nego je moguće adresirati u 32 bita...
IE je prije imao x86 i x64 verziju da bi na kraju ukinuli x64. Ak se dobro sjecam razlog je bio sto je x86 bio brzi (mislim da je brze izvodio skipte).
Kak bu to na FFu? Sto sa svim mogucim dodacima?
A sto se tice ukidanja x86 na Win10 to je TOTALNA glupost jer danas x64 softwarea ima malo. Ako to naprave onda ce i dalje zadrzati ogroman broj Win7 sto im nije u interesu.
BTW, moja draga zenica pod normalno ima otvoreno 40 - 60 tabova u FF bez ikakvih problema. Mislim da joj je rekord bio blizu 100. Sa svime time otvorenim FF zdere nekih 2.5 - 3GB.
Dal neko znade neki add-in za FF koji bi sprecio ucitavanje tabova pri pokretanju dok se na njih ne klikne (nesto kao sto je prilikom restarta nakon crasha)?
uhhh..sve mi to mirise na ..bolje da sutim
Napokon su uvidjeli da im preglednik ždere memorije više nego je moguće adresirati u 32 bita...
Zaboravljaš da je Chrome nezasitan. Firefox je sasvim u redu u tom pogledu.

Ma ne koristim chrome, koristim FF oduvijek. I nije mi normalno da sa 15-ak otvorenih tabova on meni ždere preko gige rama. A još k tome ne oslobađa memoriju kad zatvoriš neke tabove.
Ma ne koristim chrome, koristim FF oduvijek. I nije mi normalno da sa 15-ak otvorenih tabova on meni ždere preko gige rama. A još k tome ne oslobađa memoriju kad zatvoriš neke tabove.
To je zapravo normalno, pogotovo ako uračunaš addonove u priču. Adblock Plus je posebno zahtijevan po tom pitanju.
U Chromeu znam da je glavna fora drasticno ubrzanje prilikom procesiranja videa i slicnih stvari jer se mogu iskoristit dodatni siri registri i operacije nad njima.
Al za ostalo nemam pojma.
Dobro, taj browser postoji već dugo vremena, ali bitna je službena podrška koju je Mozilla upravo iskazala.
Drug probaj Memory Fox addon za firefox,jedan od najboljih addona ikada za lisicu uz omnibar po meni.I NE,nije bugovit,nema rusenja niti smrzavanja,jednostavno radi sto bi firefox sam trebao,prazni nekoristenu i memoriju od zatvorenih tabova umjesto da je gomila kao sto to firefox radi.
Tools->options->tabs->"don't load tabs until selected" je aktivirano?
I nije mi normalno da sa 15-ak otvorenih tabova on meni ždere preko gige rama. A još k tome ne oslobađa memoriju kad zatvoriš neke tabove.
Nije normalno, da. Ali nije ni baš lako riješiv problem (chrome ga je elegantno zaobišao bacivši taj dio OS-u na grbaču, otuda mu i toliki overhead). Javascript je vrag. Disejblaj ga i gledaj kako se firefox preporodi, i memorijski, i po pitanju brzine otvaranja stranica (onih koje su još uvijek koliko-toliko funkcionalne bez js-a). Naravno, onemogućavati javascript u vremenu kada se web sve više oslanja na njega, baš i ne vodi ugodnom surfanju :D
IE je prije imao x86 i x64 verziju da bi na kraju ukinuli x64. Ak se dobro sjecam razlog je bio sto je x86 bio brzi (mislim da je brze izvodio skipte).
Kak bu to na FFu? Sto sa svim mogucim dodacima?
* * *
Odakle ti to da je ukinuta x64 verzija IE-a? Na x86 Windowsu imaš x86 verziju IE-a odnosno identično na x64 imaš 64-bitnu verziju IE-a, i radi ko zmaj. Kako već jednom ne možte shvatiti da IE 11 ili koji već nema nikakve veze sa 15 godina starim IE 6.0. Renderiranje stranica, otvaranje te izvođenje svega na IE je meni miljama ispred ostala trojice (treći je Opera, Saphari ne brojim) ali to što nema podršku za pluginove, i neke meni vrlo bitne stvari to je sasvim druga priča.
uhhh..sve mi to mirise na ..bolje da sutim
I meni isto, ali eto nisam se mogao suzdrzati..
Ne razumijem zašto se svi ovdje ponašaju kao da svaki browser košta kao suho zlato?! Zašto (ako imaš Windows) ne bi imao sva 4 browsera ujedno instalirana sa zadnji verzijama, pa pobogu mili besplatni su to programi.
Tako je kod mene, pa brat koristi FF, ja Chrome i IE, a ako bude neki gost i zatreba mu Internet InPrivate u Operi.
Nikako mi ne ide u glavu da na ovom forumu sve mora biti podjeljeno u ljevicu i desnicu. Čak i pod istom kapom (oni koji koriste Windowse) začas se rasplamta vatra u rasprav između 7 vs 8. Pa čak i onda kada imaju iste Windowse vatra je između browsera. Ljudi niste mi jasni ali nikako.
Zato što je nepotrebna redundantost. Iz istog razloga nemam instalirano 5 različitih hex editora, 7 tekst editora, 3 aplikacije za obradu fotografija, 4 media playera...
Postoje ljudi (poput tebe) kojima to ne predstavlja problem, i postoje ljudi kojima to predstavlja problem (iz bilo kojeg razloga, to je sada posve nebitno).
Btw. svi koji imaju winse i neki od alternativnih browsera, imaju instalirano najmanje dva browsera (od kojih je drugi ovaj IE koji toliko hvališ). Ima li doista potrebe za još kojim (ako nisi web dev)? Just sayin'.
Zato što je nepotrebna redundantost. Iz istog razloga nemam instalirano 5 različitih hex editora, 7 tekst editora, 3 aplikacije za obradu fotografija, 4 media playera...
Postoje ljudi (poput tebe) kojima to ne predstavlja problem, i postoje ljudi kojima to predstavlja problem (iz bilo kojeg razloga, to je sada posve nebitno).
Btw. svi koji imaju winse i neki od alternativnih browsera, imaju instalirano najmanje dva browsera (od kojih je drugi ovaj IE koji toliko hvališ). Ima li doista potrebe za još kojim (ako nisi web dev)? Just sayin'.
Ja sam samo realan.
Moj je Chrome i hoću da mi sve šifre pamti kao i sam pristup Google računu (meni dobro dođe jer mi sve bookmarkse (ima ih da ne kažem tisuće i sve addonse vrati kada reinstaliram Windows i logujem se u Chrome sa svojim računom). Bratov je FF koji isto tako ima snimljen Googleov račun.. Iz prostog razloga moram imati ta dva jer ne želim da non stop se odjavljuje i prijavljujejm negdje. Opera je za goste.
I naravno da imam jedan video player (MPC-HC x64) i jedan audio player (Winamp.. mada možda i Foobar instaliram, jednno kada složim silne GB muzike) i jedan program za obradu slika (PS) i jedan program.. itd.
Kao što rekoh ne hvalim toliko IE (nema meni glavne karike za surfanje webom: extenziju Hover Zoom) ali brate mili probajte i sami. Evo vam fantastičan primjer. Otvorite FB u IE, Chrome, FF i Operi i u News Feedu vucite dole koliko možete (da napravite stranicu od jedno 5 metara dužine tekstom) i jednostavno uzmite klizač i vucite gore dole. Nevjeroajtno da IE to radi kao gore što sam navikao kao da vučete A4 papir preko ruba stola, a Chrome, FF (Operu nisam probao iskren da budem) jednostavno štucaju kao pneumatski čekić.
Da se razumijemo: NITI jedan nije idealan, svakom nešto fali.
BTW, moja draga zenica pod normalno ima otvoreno 40 - 60 tabova u FF bez ikakvih problema. Mislim da joj je rekord bio blizu 100. Sa svime time otvorenim FF zdere nekih 2.5 - 3GB.
Jednom sam browsao u Chromeu i otvorio cca 25-30 tabova nakon čega je responzivnost sistema drastično pala - dogodilo se da je Chrome popunio memoriju. Zanimalo me kada će se isto dogoditi s Firefoxom, budući da u radu nisam primijetio slično. Krenuo sam otvarati tabove i prestao brojati nakon 250 otvorenih tabova. Otvorio sam između 250 i 300 tabova i jednostavno se nije dogodilo da je popunio memoriju u tolikoj mjeri da sustav postane neresponzivan.
Dal neko znade neki add-in za FF koji bi sprecio ucitavanje tabova pri pokretanju dok se na njih ne klikne (nesto kao sto je prilikom restarta nakon crasha)?
U Firefox je ugrađena mogućnost da se tabovi ne učitavaju nakon restarta Firefoxa, ali u samom Firefoxu ne postoji mogućnost da se ne učitavaju tijekom normalnog rada, kada se tab otvara u pozadini. Postoji dodatak UnloadTab koji to omogućuje, ali je eksperimentalan i, prema autoru, može biti nekompatibilan s nekim dodacima.
Ma evo ga, već je tu! I to vanilla! Osobno koristim već godinama. Čovjek to radi već godinama (inače, ima "malo" prstiju i u razvijanju MPC-HC) Evo link! http://xhmikosr.1f0.de/
x64 browser ima smisla ako x86 verzija ide opasno blizu 2gb (ograničenje po x86 procesu) ili možda zbog HTML5 videa (HD?)... U protivnom, čisto pretjerivanje, isto kao i x64 na mobitelima (flamewar incoming...).
Moj je Chrome i hoću da mi sve šifre pamti kao i sam pristup Google računu (meni dobro dođe jer mi sve bookmarkse (ima ih da ne kažem tisuće i sve addonse vrati kada reinstaliram Windows i logujem se u Chrome sa svojim računom). Bratov je FF koji isto tako ima snimljen Googleov račun.. Iz prostog razloga moram imati ta dva jer ne želim da non stop se odjavljuje i prijavljujejm negdje. Opera je za goste.
A mogućnost korištenja više korisničkih računa u Windowsima ne funkcionira? Svaki account ima svoj profil, što ujedno doprinosi i privatnosti, pogotovo uz korištenje lozinke. Što se tiče gostiju, i FF i Chrome imaju private način koji se može uključiti automatski s pokretanjem browsera.
A više korisničkih profila pod windowsima? Onda možeš imati jedan browser koji će imati po jedan profil za svakog korisnika, umjesto da koristiš odvojene browsere kako bi izolirao profile... Na kraju krajeva, tome korisnički profili operacijskih sustava i služe.
EDIT: naravno, ne čitam blagus je već prije mene postavio to pitanje...