Ne razumijem zašto se u zaključku uopće spominje Bugarska i Rumunjska kada je rečeno da smo mi najdalje došli u pregovorima i da nismo ničim vezani odlukama koje danas sutra budu donesene a tiču se njih.
Ne razumijem zašto se u zaključku uopće spominje Bugarska i Rumunjska kada je rečeno da smo mi najdalje došli u pregovorima i da nismo ničim vezani odlukama koje danas sutra budu donesene a tiču se njih.
Sve te organizacije koje su se gradile zadnjih 80 godina neće vrijediti pišljiva boba za godinu dana. Možda čak i ranije.
Koga briga?
Koliko znam, ulaskom u OECD građani tih država mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj.
Mislim da bi to moglo biti zanimljivo za nas, možda se zato i ne priča toliko o tome.
Neka me ispravi netko ako griješim.
Koliko znam, ulaskom u OECD građani tih država mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj.
Mislim da bi to moglo biti zanimljivo za nas, možda se zato i ne priča toliko o tome.
Pisali smo o tome nedavno dosta detaljno: https://www.bug.hr/zakonodavstvo/treba-li-se-radovati-ili-strahovati-hrvatskom-pristupanju-oecd-u-47750
Super... Kao da mi nije dovoljno da gledam ove Ukrajinske oligarhe po Istri, koji si dizu kuce i vile. Znam, jer radim im vodu.A sada još i ovi? Super... Dok neki naši nemaju za 40m2 da kupe stan, ovi ce parcelizirati i napraviti malu Ukrainu. 🤢
Zbog toga da nas se što više posere i naruži al' onako u fino.
Da mozemo pripustiti jedno pola milijuna Japanaca ili Nizozemaca u RH, stvar bi procvala. Odjednom bi poljoprivreda profunkcionirala, imali bi prosvjede na Jelacic placu iz pravih razloga, ne da samo docekamo repku. Ako vec eksperimentiramo s populacijskim mixom, zasto ne zamutimo stvari na pravi nacin i s pravim ljudima? Ima zemlje u Lici, Slavoniji i okolo. Daj je besplatno + putovnicu ako se obvežu na 30 god boravak i obradu zemlje. Omoguci kreditne linije, uveži u zadruge ili "poljoprivredna nasljedja jugokomunizma". Okrupni. Uz njih ce doci drugi ljudi, drugih, visih profila. Neki ce ostati.
Zivimo laganu gospodarsku i populacijsku smrt. Dovodjenjem sorti ljudi iz industrijski i organizacijski boljih sojeva covjecanstva koje su preboljele "djecje bolesti" koje mi zivimo, i znaju se boriti za sebe i za uspjeh, mogli bi zaokrenuti stvar u nekom boljem smjeru.