Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

poruka: 8
|
čitano: 4.703
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,".
10 godina
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

prijenos informacija pomocu dodira? :) to te ja pitam :)

 
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

-kad je važnije imati 'jak naslov' umjesto stvarnog sadržaja..

ili ovako, holoportacija, što je to? -ukratko, gluparija :)

 

počnimo od riječi, značenja, hologram + teleportacija, holo-portacija, zvuči jednostavno? i glupo, jer je svaka komunikacija, svaki prijenos slike-zvuka (podataka) je tad 'teleportacija' tj tele-udaljeno, na daljinu, odnosno bilo koja točka u svemiru osim one točke u kojoj se 'podatak' već nalazi, jer je to srž komunikacije, dvije točke, ne jedna postojeća.

-koliko je to glupo mada zvuči dobro, čak i točno, pa toliko što je i tv program koji gledamo desetljećima teleportacija tv signala iz studija ili odašiljača.. kao i internet, dok je telefon teleportirani audio, brbljanje, itd.

-kad recimo šleperom prevezemo teret od točke a do točke b, ne koristimo termin-riječ teleportacija nego prijevoz, dok s podatcima koristimo riječ prijenos ili komunikacija (pogotovo dvosmjerna, kao klasični rad mreže vs streaminga..). Nema potrebe izmišljati buzzword čak i kad zvuči dobro-kul, odnosno davati nečemu značenje koje nema, jer teleporatacija iz SF-StarTreka je prijenos materije, fizičke stvari-objekta pa i živog bića, atomi.. ne podatci, slika, video-audio.. a ova holoportacija je zapravo postojeća video komunikacija, samo druga tehnologija, nešto kao 3d, što je samo pitanje količine podatka, senzora-kamere, mogućnosti prikaza, kvalitete ili brzine komunikacijske veze uz ono recimo možda važno, zadovoljavajuću brzinu za realtime odnosno kompromis kvalitete-prikaza i mogućem prijenosu količine podataka, karikirano da razumije i baba s placa, kao da umjesto filma niže rezolucije šaljemo film više rezolucije čime imamo kvalitetniju sliku ali i problem brzine-propustnosti, potrebnih senzora-kamera-projektora za prikaz itd.. manje je lakše, veće je teže, tehnika je ista a pitanje je samo količine koju možemo u nekom ograničenom vremenu dovoljno brzo prenjeti od točke a do točke b .. pa do limita recimo brzina svjetlosti i kašnjenja signala što je lako uočljivo ako usporedimo prijenos recimo s mjeseca ili zemaljski.

 

-holo, hologram.. to je način prikaza slike, 3d, projekcija, bez klasičnog ekrana kao nekad crt-tv možda sličnije kinoprojektoru na platno pri čemu medij može biti bilo što, osim platna, npr efektno je na slapu vode, dok se za svečanosti izvodi show na fasadama zgrada, a 'pravi' hologram bi bio nešto čak neovisan o tome, npr neki laserski snop koji bi sam sebi (tj druga laserska zraka na potrebnom mjestu u prostoru, kao podloga pixela) stvarao projekcijski medij, tj za triangulaciju u prostoru nam uvjek trebaju tri koordinate xyz.. pa tako tri laserske zrake u toj točki mogu stvoriti sliku, ne samo sudariti se i sl. dok je za sad možda potrebna i četvrta kao neki dodatni nosioc-kontrola i sl. ili se koristi jedan projektor čisto iz teh ograničenja nalk na kinoprojektor.. što čak laser može bez medija kao platno tj modulacijom signala se može odrediti 'domet' mjesto gdje treba 'ispaliti' pixel, kao recimo protuzračna explozivna municija koja eksplodira na određenoj udaljenosti-visini i sl.

-holo.. gluparija no marketinški važno jer se naglašava hololens, brand itd..

-teleportacija? -bezvezarija, marketing, ništa novo za prikaz slike, prijenos podataka.. dok je stvar samo raspoloživih resursa kao brzina-kapacitet-kvaliteta i prijenos slike ili zvuka posotji već stoljeće.. mreža, internet, sve to je tad moguće nazvati teleportacijom što je besmisleno, tj ako želimo koristiti taj termin u smislu što on znači tad tek s prijenosom materije možemo govoriti o teleportaciji.

 

-ili se teleportira materija-tvar, ili nije teleportacija.. ili mjenjati terminologiju, značenje neke riječi.. ili je važno samo da je lijep-uzbudljiv naslov, marketing ....

-portali, pošto smo na forumu, i to je portal, internetski.. već imamo dio tog naziva-značenja od riječi teleportacija.. tj portal je mjesto recimo ulaza-izlaza u recimo neku maštovitu dimenziju, filmsku naravno, dok je za internet to relativno obično mjesto, rutina.. nije neki novi buzzword.. ne kažemo da smo teleportirali slova-poruku s ekrana računala na internet, jer bi to bilo glupo, no kad je to u nekom članku, znanstvenom, experimentalnom tad je kul? .. ne i dalje je glupo tj marketing-hype pa i pogrešno, zloupotreba riječi-termina u korist reklame umjesto činjenica.. suprotno od znanja, znanosti i razvoja tehnologije. Gadi mi se takva prostitucija znanosti...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
4 0 hvala 0
11 godina
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

Pa ovo opisano zvuci kao projekcija holograma na odredjenoj lokaciji (recimo ured)dok je izvor na svojoj lokaciji(recimo doma)......u biti cjeli clanak zvuci kao hype marketing da se izreklamiraju holo lenses ili kako se vec zovu.

A opet mozda sam krivo skuzio jer sam samo preletio tekst.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2022 11:16 (MEGATAMA).
Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

Ne priznajem dokle god moraš nositi glupe naočale i slično naglavke.

Nadglednik dina
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

tak se rade članci za klik-mamac ili tatac! hrpa senzacionalističke prepisivačine s pomno konstruiranim naslovom. 

 

usput:

> slanje sms-a je teleport poruke.

> filmove i slike (holo) su slali u zvjezdanim ratovima a ne stazama.

> informacije se dodirom prenose od zaboravivijeka (da, čak i prije stoljeća sedmoga pa i '91.):

 

haso: mujo, aj skini gaće i naguzi se ...

... 

haso: osjećaš prst u gujci?

mujo: ahaaaaaaaaaaa ...

haso: a vid' ruke!

 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2022 13:37 (Ajar).
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

Video sex odlazi u proslost. (:

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Uspješno provedena prva međunarodna holoportacija,

i ovaj bug oso u k....

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice