Umjetni mišić – od najlonske niti

poruka: 3
|
čitano: 4.909
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Umjetni mišić – od najlonske niti".
15 godina
online
Umjetni mišić – od najlonske niti

s obzirom na to da s dobi hrskavica u ušima i nosu popušta gravitaciji, a ne bih baš volio nalikovati slonu s ilustracije, pretplaćujem se na dodatne mišeke (s ugradnjom i EU jamstvom od min. 2 god.), makar i od polimera. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Umjetni mišić – od najlonske niti
Ljudski mozak je proizvod te iste prirode...odnosno tih 3.8 milijardi godina evolucije...s njim materija UPOZNAJE SEBE...duboko sam uvjeren kad napokon se oslobodimo raznih sami sebi nametnutih okova(ako preživimo taj proces)...budemo postali najjača sila u svemiru.
Amen:)
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2022 15:53 (HCMAA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Umjetni mišić – od najlonske niti

^Bit ćete kao Bog - što bi rekao Erich Fromm 

Nego, zanimljivo i vjerojatno mnogogdje primjenjivo (kao što je u tekstu i navedeno), no kolika bi bila trajnost takvih umjetnih mišića? Velika prednost organske tvari jest ta što se obnavlja (u nekim okvirima, jasno), i što crpi već dostupnu, praktično neiscrpnu energiju, rekao bih.

E da, može li se osmisliti i nekakav motor koji bi radio po tom principu? Ako ima radni kapacitet koji 50x nadmašuje mišićno vlakno, to bi po meni bila zanimljiva ideja - pokretač nekakvih lakših strojeva. Pitanje je samo isplativosti generiranja i utroška energije, čini mi se (pa još da je solarna, i pohranjivana u obliku ugljikohidrata - ihaj-haj! ). I trajnosti, naravno.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2022 12:52 (Al Crane).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice