Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

poruka: 91
|
čitano: 71.779
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu".
16 godina
neaktivan
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
EON tehnička podrška, ako ne zna svoj posao, može pitati onu od Iskona kako se rješavaju takve stvari.
BTW, Iskonov box nema uopće vanjske antene.

Inače, i Iskon ima svoje probleme s trzanjem i već sam se čuo s njima i naravno da su kao prvu stvar rekli da uštekam žicu i naravno da to nije riješilo problem.
Ali u vikendici mi treba bežična veza.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
15 godina
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

Trenutno me ne zanima ovakva ponuda. Al drago mi je da su tu kao konkurencija ostalim providerima, to je uvijek dobro. 

Hrvatska
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Envy kaže...

Doctor vam je rekao da Telemach dolazi na naše područje i da će uzdrmati sve operatere.

Lično se slažem sa Davor Sustic jer EON (ovaj najjači paket) imam kroz Telemach uslugu. I to za najjeftiniju cijenu. Već sam pričao Optika 1/1 GbpE a sada o EON-u.

"Ponajbolja" je najbolja riječ, jer jednostavno nema najboljih. Uzmeš Netflix i dojade ti one sapunice od serija, ostalima uvijek nešto fali, ili je sadržaj na Amazon Prime, ili Disne+ ili na Paramount+ sada ih ima kao blata. Svi na neki način Netflix gledaju kao žestoku konkorunciju pa kako su potpisali ugovor da neki film od primjerice Sony može na Netflix 2-5 godina to će se polako mijenjati.

Aplikaciju imam kao moguću na 5 uređaja: Redom sam ih instalirao na Edge, telefon i na Tablet. Na Tabletu najviše gledam. U živo nekada vratim nešto što o čemu bruji cijela država da vidim o čemu se radi. F1 je zakon. Moto GP, kao i F2 i F3, Moto E, Formula E, Formula W itd. prikazuju i Nascar.

Plus, malo osakaćenu aplikaciju imam kroz Cisco D3 receiver, tako da se to ne računa.

Ne znam o kakvim prekidima pričate i slično.. sve se učitava instant. Puno o aplikaciji ne bih, da li se nešto trenutno učitava ili pamti.. to je ipak na korisniku. Ako gledam film koji sam čekao pola godine onda mogu čekati i 5 sekundi da se nešto učita.

Meni lično (ne računajući HBO OD) je najzanimljivi Nat Geo katalog. Ima i ostalih kao što je AMC+ pa konačno mogu završiti The Walking Dead.

Generalno se slažem jer da moram imati samo jednu aplikaciju i jednu pretplatu sada bi to bio EON.TV.

 Ma Telemach u Hrvatskoj i Telemach u BiH su dva različita pojma. Zato ovoliko negativnih komentara. U Hrvatskoj je Telemach tek nedavno stigao, i to kao mobilni operater. EON TV nude kao internetsku uslugu, koju koristiš na nekom drugom provajderu. Kod nas u BiH je Telemach kablovski operater. TV signal se pušta preko kabla, a live TV program ne utiče na Internet brzinu koja je došla u paketu. Tek kad vraćaš program (ona opcija 7 dana unazad) tek onda ide preko Interneta. Mislim da bi mnogi ovi koji imaju negativna iskustva više trebali kriviti svog internet provajdera...

 

Ne slažem se da je ovo nužno promo. Može biti, ali može proći i kao recenzija. Meni je djelovalo kao recenzija, kao i ona od neki dan o igraonama...

 

Neko reče da kablovska nema smisla. Ali kada ti je kablovska najbolja opcija za kućni internet, onda ima itekako smisla. A TV i fiksni telefon (ako ikom danas treba) su dodatni bonus.

Znači, meni lično je najbitnija kablovska zbog interneta. Ali naravno i na TV-u često nešto pogledam. F1, ostale sportove, filmove... Ligu prvaka mogu naći preko interneta, ali odkad su izbacili Arene, rijetko i pogledam LP. Meni je ipak F1 puno važniji sport koji pratim.

 

Telemach u BiH je već dugi niz godina. I širili su se kupujući lokalne kablovske operatere. Naravno da se znao ponekad desiti i neki problem. Ali sve u svemu, jako sam zadovoljan Telemachom. Već dugo ga koristim, a samo sam ga nastavio koristiti nakon što je na red za kupovinu došao i moj lokalni kablovski operater. Naravno, to sam tada jedva dočekao, jer su odmah poboljšali uslugu. U tranziciji je bilo malih problema koji su brzo ispeglani, tako da razumijem Hrvate. Ali od tog preuzimanja podigli su brzinu interneta, i kvalitetu ostalih usluga na potpuno novi nivo. Tako da nemam nikakvih zamjerki. Kod nas jednostavno nema bolje alternative.

 

Koristim EON FULL paket (srednji). Ima skoro sve, osim HBO-a. Ali imaju ovaj običaj da od pola decembra do pola januara otključaju i to, pa se u taj mjesec dana može pogledati sve zanimljivo što je došlo na HBO u protekloj godini.

12 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Koristim EON TV radi F1 i nemam nikakvih zamijerki do sad..fullHD I 4K prijenos rade bez greske!
Ostale programe uopce ne gledam!
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2021 8:51 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

Osobno ih koristim od kada su krenuli preko njihove app na Q70 Samsungu.

Nikakvih problema nemam, app radi super brzo, kanali se brzo šaltaju, nemam kockica u streamu, daljinac od TV-a radi odlično (epg,šaltanje kroz popis kanala).

Možda jedna mana je što nemogu instalirati na drugi Tv u spavaćoj sobi, nego moram castati. Da dozvole instalaciju na 2-3 TV-a i ostave da se može koristiti samo na jednom bi bilo odlično.

 
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

Korisitim od kako su krenuli u HR, da konačno mogu i TV na Hrvatskom pratit.
Bilo je jako puno problema sa početnim verzijama aplikacija (i na iPhonu i na WebOS-u), no izgleda da je to ispeglano.
Također je bilo dosta pucanja slike prije, ali to nisam primjetio zadnja 2 mjeseca niti jednom (konkretno na ljeto htio gledati F1 i štekalo je jako, ali od onda radi ok).
Nije niti cijena nešto pretjerana (npr best buy paket je 11.9 EUR), no mogli su to zaokružit na 10 EUR i amen...

No po meni je najveći problem definiranje uređaja koji smije i koliko ih smije paralelno gledati. Većina IPTV-a, a posebice stream servisa (Hulu, Netflix npr) ima definirani maksimalni broj simultanih streamova po korisničkom imenu.
Znači imam li ja 10 mobitela, 4 SmartTV-a ili 20 raznih uređaja, nebitno je, i dokle god poštujem da se više od 4 uređaja ne spoji istovremeno, sve radi ok.
Ovdje se rade pametni pa MORAŠ imati samo 1 SmartTV i 3 definirana uređaja i/ili browsera, znači ako imaš više računala ili mobitela ili tableta, moraš svako malo dirati postavke, brisati uređaje (što nekad šteka pa po 10-15 min ne obriše uređaj), kako bi mogao uslugu koristit...
Kad to prilagode "standardima" onda možemo reći da je usluga kako spada...

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2021 13:20 (gkelekov).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

generalno sve odlično!

odlična ponuda kanal sportskih, dokumentarni HD, dječji...

videoteka, premotavanje, 7 dana unazad PETICA.

sve radi fluidno i brzo na samsung neo preko aplikacije.

premda je dosta komplicirano pa traži malo navikavanja i istraživanja (djelomično i zbog samsungovog minimalističkog daljinskog) ali kada se navikne legne i sve je logično

 

ali i ja sam skužio glitcheve na 4k signalu kao što je netko već spomenuo, HD nisam baš analizirao.

i zatrzavanje tj buferiranje SK 4k u vremenu 18-20h, brzina moje mreže mislim da nije upitna jer sam mjerio nakon zatrzavanja i redovito bilo preko 40mbit

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Ante kaže...

Envy jel ti radis u nekoj prodaji? Bullshit detektor mi se upalio na ova tvoja dva posta.

 

* * *

 

 

 

Ne radim ni u kakvoj prodaji, nego kako se ugovor mijenjao svake dvije godine mi smo rekli ili ćemo prekinuti ugovor pa sledeće dvije godine na brata, pa na mamo pa na mene.. ali kakvi ljudi su rekli "ne nikako, samo ostanite". Pogotovo prvi put kada je tata rekao odo ja da probam malo MojaTV (konkurentski shit od državnih uhljebara) onda su rekli "ma sve ćete dobiti samo ostanite kod nas" na baš tim riječima ali eto.

Moji se spajaju preko Ciscovog D3 Receivera (kojeg je u međuvremenu kupio Tehnicolor) direktno preko Coaxa (sve je to prije u zidu ubačeno) dok je Ciscov Modem/Router gore meni u potkrovlju koji također ide preko Coaxa dok je optika dovučena isto preko tavana na dreugi progi Ciscov Router kojeg inače ne palim jer i 200 ili 400 Mbps preko Coaxa meni je dovoljno.

Treba napomenuti da imaju u vlasništvu i Nove TV, N1, Sportk Klubove (Arene nemaju), tako da popularna muzička emisija Zvezde Granda (manje popularna u HR nego u BiH i SRB) može se samo gledati preko Telemacha. Imaju i onu Lud Zbunjen Nornalan seriju. 

Mislim gdje da gledam F1, F2. F3, Formulu E, Formulu W, te sve motore i čudesa koje volim.
Napomena: Evropsko i Svjetsko prvenstvo moglo se samo geldati u BiH preko Telemacha.

Za ono što volimo inako ovdje raspravljamo u dvijema popularnim temama (koji film za preporučiti i koju seriju trenutno gledate) pa znamo kako dolazimo do sadržaja.
A imam i Netflix a i drug mi daje Amazon Prime.

Dakle kada si zadovoljan zvog nečega ali baš baš zadovoljan - onda logično da to fališ. Dobar glas se daleko čuje, loš još dalje.
 

RobertN kaže...

Najveći problem eona je loša integracija sa daljinskim na TV uređajima, imam Sony sa androidom i stvarno su nelogične neke funkcije na daljinskom.

Ostali davatelji takvih usluga su to puno bolje riješili, npr iskon.

Zato ostajem na EVOtv usluzi (ako baš gledam TV) jer je direktno integriran sa TV uređajem i kretanjima sa daljinskim, ovo jednostavno nije prirodno korištenje sa strelicama koje nemaju nekoga smisla.

Što se tiče slike, ona povremeno ima freeze.

Da, to sam i rekao da usluga po tom pitanju nije fantastična (Netflix je par kopalja ispred), ne znaš nekada da li da klikneš na daljinkom na Back da li na Exit da li na EPG (daljinski od Ciscovog D3 receivera), pogotovo kada se uđe u Kataloge HBO OD mi je totalno nelogičan.

Trzanje slike ne postoji.

the chosen one07 kaže...

Evo, ja koristim EON TV od samog početka i što se tiče kvalitete slike, trzanja, ovoga onoga nemam apsolutno nikakve zamjerke.

 

Jedina stvar kod koje sam imao problema je da sam uzeo free period i kada sam htio dodati kreditnu nakon 30 dana bacalo mi grešku. Pisao korisničkoj, neki shit su resetirali i od tada svakih mjesec dana uredno skine bibicu sa Revoluta :D

 

Što se tiče registracije općenito i registracije uređaja one se obavljaju na jednom portalu (web adresi) dok se gledanje vrši na drugom. I to dosta ljudi ne skuži i onda problemi.

 

Kod njih od početka imam onaj srednji paket, za 9 banki, i što se mene tiče čista 5ica su.

I eto tebe i nitko ti TU ne daje, bitno je da su meni dali 9 komada TD, valjda netko mora i po tom pitanju biti na prvom mjestu. 

15 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Bilal kaže...
Envy kaže...

* * *

 Ma Telemach u Hrvatskoj i Telemach u BiH su dva različita pojma. Zato ovoliko negativnih komentara. U Hrvatskoj je Telemach tek nedavno stigao, i to kao mobilni operater. EON TV nude kao internetsku uslugu, koju koristiš na nekom drugom provajderu. Kod nas u BiH je Telemach kablovski operater. TV signal se pušta preko kabla, a live TV program ne utiče na Internet brzinu koja je došla u paketu. Tek kad vraćaš program (ona opcija 7 dana unazad) tek onda ide preko Interneta. Mislim da bi mnogi ovi koji imaju negativna iskustva više trebali kriviti svog internet provajdera...

 

Ne slažem se da je ovo nužno promo. Može biti, ali može proći i kao recenzija. Meni je djelovalo kao recenzija, kao i ona od neki dan o igraonama...

 

Neko reče da kablovska nema smisla. Ali kada ti je kablovska najbolja opcija za kućni internet, onda ima itekako smisla. A TV i fiksni telefon (ako ikom danas treba) su dodatni bonus.

Znači, meni lično je najbitnija kablovska zbog interneta. Ali naravno i na TV-u često nešto pogledam. F1, ostale sportove, filmove... Ligu prvaka mogu naći preko interneta, ali odkad su izbacili Arene, rijetko i pogledam LP. Meni je ipak F1 puno važniji sport koji pratim.

 

Telemach u BiH je već dugi niz godina. I širili su se kupujući lokalne kablovske operatere. Naravno da se znao ponekad desiti i neki problem. Ali sve u svemu, jako sam zadovoljan Telemachom. Već dugo ga koristim, a samo sam ga nastavio koristiti nakon što je na red za kupovinu došao i moj lokalni kablovski operater. Naravno, to sam tada jedva dočekao, jer su odmah poboljšali uslugu. U tranziciji je bilo malih problema koji su brzo ispeglani, tako da razumijem Hrvate. Ali od tog preuzimanja podigli su brzinu interneta, i kvalitetu ostalih usluga na potpuno novi nivo. Tako da nemam nikakvih zamjerki. Kod nas jednostavno nema bolje alternative.

 

Koristim EON FULL paket (srednji). Ima skoro sve, osim HBO-a. Ali imaju ovaj običaj da od pola decembra do pola januara otključaju i to, pa se u taj mjesec dana može pogledati sve zanimljivo što je došlo na HBO u protekloj godini.

Pa ja sam odmah u startu naglasio da imam EON u BiH i to u paketu sa Internetom i Opetikom (telefon nisam htio, zvoni bezveze jer su neki pogriješili broj).

Pisao sam o tome da Telemach dolazi u HR kada se nije ni znalo kako se zove (mislim da je SBB u Sloveniji) ali tako su i ovdje krenuli - malo po malo i uzimaju korisnike. Konkurencija je ovdje prava stvar jer imam i od BHteleceoma broj mobilni pa sada i oni se javljaju od 24/7/365.
Imam preko 100 privatnih poruka ovdje na Forumu tipa "kada će doći u toj i toj ulici u Rijeci". Ljudi ne znam, ne radim za njih iako sam bio na razgovoru za posao i u N1 TV-u i u Novoj BH i u samom Telemachu 2 puta.
Zašto ja ne radim u Telemachu i sam sebe pitam danas. Ali dobio sam te neke pogodnosti.

Moji (roditelji) imaju 7-dana vraćanja u nazad (ali ne na svim programima) možda baš zato što su dobili taj malo stariji Ciscov D3 Receiver. EON Box mi nisu dali, a Grunding TV ga ne podržava, to ću svojima riješiti nekim jeftinim Android Box-om mada se i oni gube ako svega toga. Netflix imaju i USB stick gdje im ja nasnimam što god žele.

Ajde konačno da smo i mi fini konverzaciju imali, da mi ne lupaš stalno TD na Intel Core temi: 


 

volegradele kaže...
Koristim EON TV radi F1 i nemam nikakvih zamijerki do sad..fullHD I 4K prijenos rade bez greske!
Ostale programe uopce ne gledam!

Eto još jedan zadovoljni korisnik.

 

frki16 kaže...

generalno sve odlično!

odlična ponuda kanal sportskih, dokumentarni HD, dječji...

videoteka, premotavanje, 7 dana unazad PETICA.

sve radi fluidno i brzo na samsung neo preko aplikacije.

premda je dosta komplicirano pa traži malo navikavanja i istraživanja (djelomično i zbog samsungovog minimalističkog daljinskog) ali kada se navikne legne i sve je logično

 

ali i ja sam skužio glitcheve na 4k signalu kao što je netko već spomenuo, HD nisam baš analizirao.

i zatrzavanje tj buferiranje SK 4k u vremenu 18-20h, brzina moje mreže mislim da nije upitna jer sam mjerio nakon zatrzavanja i redovito bilo preko 40mbit

I još jedan.

Tako da ako kažem da je Davor Sustic u pravu da je ponajbolja usluga Over the Top onda ja barem mislim da u BiH nema bolje, za HR ne znam kako stvari stoje. 

15 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Galeleo kaže...
torrente kaže...

prije 2mj se pokušao registrirat preko pc-a.

ništa.  dva puta, sa dva maila.

vodi te kao registriranog...u browseru vidiš popis programa,ali se niti jedan ne pokreće.

sa više browsera probao.

pokušao i danas sa trećim mailom... srednji paket, bez uređaja, nakucaš svoje podatke, account kreiran i opet se namumam fine čune.

 

 

 Meni se dogodila ista stvar, prestao sam nakon trećeg zaključanog emaila.

 

Dogodi se greška kod kreiranja korisničkog računa; nažalost račun je u pozadini ipak kreiran no nije mu moguće dodijeliti pretplatu. 

 

Zovem njihovu korisničku službu za pomoć; ništa ne mogu napraviti.

 

Na kraju sam odabrao konkuranciju.

 Izgleda da obrišu te neispravne račune. Ja se ponovno registrirao, al sad sam pokrenuo firefox u privatnom prozoru i tako se registrirao i sve prošlo bez problema.

16 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Ante kaže...

Envy jel ti radis u nekoj prodaji? Bullshit detektor mi se upalio na ova tvoja dva posta.

 

Bas ti ni ovo nejde u prilog

 

 

Ja imam SVE bukvalno sve što nude za max para, ali plaćam im minimalno.
Rekao sam ih da sam informatirač i da sam ih doveo preko 1000 korisnika i da hoću neke beneficije i dobio sam ih. Najmanja cijena (nešto ispod 200 kuna) za Optiku kao što sam gore napisao, sve otključano i 5 EON uređaja.

 

Trebal si odmah u prvom postu napomenuti da imas beneficije od EON-a, onak, disclaimer.

 

 

Davore,

 

EON Smart Box raspolaže sa žičnom i bežičnom mrežnom karticom, no Wi-Fi kartica je onemogućena, kako takav način spajanja ne bi degradirao performanse uređaja i cjelokupno iskustvo korištenja usluge EON TV.

Premda je neosporno da će sustav raditi bolje "na žici", svejedno bismo preferirali da je bežična povezivost ostavljena kao opcija za korisnike koji su izgradili kvalitetnu kućnu bežičnu mrežu, budući da bi za njih to značilo da ne moraju razvlačiti jednu dodatnu žicu, niti razmišljati o položaju kućnog routera u odnosu na televizor.

 

ovo je najpametnije stvar koju su mogli napraviti, tko god se ovoga sjetio, tko god je to odobrio i napravio skidam kapu.

Tehnicka podrska im je zahvalna. Svi operateri bi im trebali biti zahvalni jer u startu srezu ekipu koja ima ideju spajati u podrumu/garazi tv na wifi onda se cuditi zasto im steka slika na utakmici. Nije problem u tome sto je ruter na drugom dijelu kuce, iza 3 zida, stropa i slicno nego je bas problem u IPTV-u ili ISP-u. A vjerujte mi, ne zelite voditi razgovore s ljubiteljima sporta dok im usred utakmice stane slika.

 

Ne baš fučkaj ga sad, "ali opčenito EON TV je super pogotovo kad ga ne koristiš" zato jer si član stranke Watch Online For Free.

 

Fascinantno, da ljudi danas plačaju da bi gledali F1 utrke jezuš kristuš.

 

Nisam siguran jel EON TV ima ovo dole, ali eto ako nema brzo to smeče ubacit u ponudu čisto radi duha bivše Jugoslavije.

 

https://www.tportal.hr/showtime/clanak/u-hrvatsku-stize-una-tv-zna-se-datum-pocetka-emitiranja-a-evo-kako-je-mozete-gledati-foto-20211220

AMD,........is that Epyc or what?
12 godina
neaktivan
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
CrniPero kaže...

Osobno ih koristim od kada su krenuli preko njihove app na Q70 Samsungu.

Nikakvih problema nemam, app radi super brzo, kanali se brzo šaltaju, nemam kockica u streamu, daljinac od TV-a radi odlično (epg,šaltanje kroz popis kanala).

Možda jedna mana je što nemogu instalirati na drugi Tv u spavaćoj sobi, nego moram castati. Da dozvole instalaciju na 2-3 TV-a i ostave da se može koristiti samo na jednom bi bilo odlično.

 To zavisi od paketa. Barem kod nas u BiH. Kod mene, na srednjem EON FULL paketu, imam preko EON Boxa na jednom televizoru. I imam na drugom TV preko EON aplikacije za Android TV. I još se može koristiti na 5 mobitela. Malo je drugačija aplikacija za Android TV i Android na mobitelima. Ova za Android TV, kada je pokreneš dobiješ kod koji trebaš ukucati u mojtelemach profil. Ne znam je li isto tako u Hrvatskoj, ali kod nas imaš na stranici mojtelemach.ba svoj profil gdje ti sve piše što imaš u usluzi.

12 godina
neaktivan
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

Što se tiče ovih beneficija što je neko spomenuo. Istina je da u zadnje vrijeme nude sami povoljnije pakete, kada nekome istekne ugovor. Pogotovo odkad su ostali bez Arena.

 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Bilal kaže...
CrniPero kaže...

Osobno ih koristim od kada su krenuli preko njihove app na Q70 Samsungu.

Nikakvih problema nemam, app radi super brzo, kanali se brzo šaltaju, nemam kockica u streamu, daljinac od TV-a radi odlično (epg,šaltanje kroz popis kanala).

Možda jedna mana je što nemogu instalirati na drugi Tv u spavaćoj sobi, nego moram castati. Da dozvole instalaciju na 2-3 TV-a i ostave da se može koristiti samo na jednom bi bilo odlično.

 To zavisi od paketa. Barem kod nas u BiH. Kod mene, na srednjem EON FULL paketu, imam preko EON Boxa na jednom televizoru. I imam na drugom TV preko EON aplikacije za Android TV. I još se može koristiti na 5 mobitela. Malo je drugačija aplikacija za Android TV i Android na mobitelima. Ova za Android TV, kada je pokreneš dobiješ kod koji trebaš ukucati u mojtelemach profil. Ne znam je li isto tako u Hrvatskoj, ali kod nas imaš na stranici mojtelemach.ba svoj profil gdje ti sve piše što imaš u usluzi.

Sve je to isto. Kod nas se administracija radi na mojeon.hr

Razlika je u 3 uređaja instalacija + 1 smart tv.

Navodno ako imaš nekakav STB onda može biti instaliran na njemu i na smart tv-u u isto vrijeme. No iskreno neda mi se kupovat stb samo radit toga, i onda imati još dva daljinska

Osim toga stvarno nemam zamjerke na uslugu. Imam i mob kod njih tako da imam popust na obje usluge, Eon srednji paket me izađe 69kn umjesto 89kn koliko je regularna cijena

https://hr.eon.tv/tv-paketi/?existing=1

6 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Envy kaže...


Tako da ako kažem da je Davor Sustic u pravu da je ponajbolja usluga Over the Top onda ja barem mislim da u BiH nema bolje, za HR ne znam kako stvari stoje. 

 nema bolje za te novce sigurno. isprovjeravao sve. ponuda iskona, ht-a, vipa, evotv i sl. ekipe je smiješna u rangu 80-100kn/mj...

drugo je ako ne želiš live tv i hrvatske titlove/komentatore (IZNIMNO BITNO za većinu korisnika) onda je naravno bolje netflix, hbogo i sl., magelan npr (omg shta je to :))

 

 

11 godina
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

Koristim gonetv.probao eon al im je teska aplikacija pa sve sporo ide

 
0 0 hvala 0
10 godina
suspendiran
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
frki16 kaže...
Envy kaže...


Tako da ako kažem da je Davor Sustic u pravu da je ponajbolja usluga Over the Top onda ja barem mislim da u BiH nema bolje, za HR ne znam kako stvari stoje. 

 nema bolje za te novce sigurno. isprovjeravao sve. ponuda iskona, ht-a, vipa, evotv i sl. ekipe je smiješna u rangu 80-100kn/mj...

drugo je ako ne želiš live tv i hrvatske titlove/komentatore (IZNIMNO BITNO za većinu korisnika) onda je naravno bolje netflix, hbogo i sl., magelan npr (omg shta je to :))

 

 

 

https://www.magellantv.com/series/secrets-of-the-universe/black-holes-the-other-side-of-infinity

 

jel to taj? Ako da, amerima bi trebalo zakonom zabraniti da snimaju dokumentarce.

 

 

15 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Bilal kaže...

Što se tiče ovih beneficija što je neko spomenuo. Istina je da u zadnje vrijeme nude sami povoljnije pakete, kada nekome istekne ugovor. Pogotovo odkad su ostali bez Arena.

Sad ću ti ja cijelu priču ispričati.

Telemach dolazi na naše podrujčje i kvalitetom usluge (o Internetu da i negovorim, a to je najbitnije) jednostavno gazi državne uhljebarske tvrtke kao što je BHTelecom, Hrvatski Telecom i Telecom Srbije. Ljudi jednostavno prelaze sa petardne na raketni internet. Ja sam na početku sa 5/2 Mbps prešao na 100/10 Mbps.

M:tel (Telecom drugog entitete u BiH točnije Republike Srpke) je samo kćerka Telecom Srbije koja je vlasnik Arena.

M:Tel jednostavno nije dao iste uslove za Arene kao što je dobio za Sport Klubove. To ti je cijela priča u jednoj rečenici.

A Temecah kao privatna kompanija ne želi se petljati u državne uhljebare i njihove spletke digla je ruke od svega. Pa onda su kukali neki kako ne mogu gledati neke utakmice dok nije došlo Evropsko Nogometno prvenstvo gdje se u BiH moglo samo gledati preko Telemaca i bratskih firmi kao što je EON.TV, TotalTV i sl, pa je onda svaki kafić morao da kupi Telemachove usluge (primjerice radi).
Ista stvar čeka se i kada bude bilo Svjetsko Nogometno Prvenstvo, ako ga bude netko gledao na nekoj drugoj platiformi unutar barem koliko ja znam BiH države primjerice BHT, znaj da je BHT iskeširao debele novce za ta prava. Ali budući da nije ni za Evropsko siguran sam da neće niti za svjetsko.

Svatko tko je informatičar a ima malo više godina računa na Telemachu može pozvati glavnog prodajnog direktora i dogovoriti se da dobije nešto više za iste pare. Naravno da te oni navlače na veči paket (i još dobiješ više od toga što dolazi u redovnom paketu) ali kod mene je priča ovako išla "oko cijene nema govora i tu ne pregovaramo, jer moj starom je ne shvatljivo zašto mu je račun za Internet i Televiziju veći od računa za struju", Tako sam ja barem rekao +

+ riješio sam im jedan problem vezan na državnom nivou a ima veze sa mrežama. Sve sam to obzanio pismenim putem i predoćio emailom (što je najvažnije), i kao što rekoh dobio sam što sam već rekao da imam.

A da se vratim na priču samog EON TV-a, upravo odgledah Hobbite: Bitka pet vojski, preko HBO OD u video klubu. Nikakvih problema na 10,1" Tabletu slika je kristalno čista. A "iskristalizira" se nakon što se pusti Film tačno otprilike za 2,189 sekundi (malo šale što ste i navikli od mene) ali gledao sam onaj znaj HBO i tačno se sa koje već 576i rezolucija u sekundu ili dvije "podigla" na HD).


15 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
rambox kaže...
Ante kaže...

* * *

 

(1) Ne baš fučkaj ga sad, * * * "ali opčenito EON TV je super pogotovo kad ga ne koristiš" zato jer si član stranke Watch Online For Free.

 

(2) Fascinantno, da ljudi danas plačaju da bi gledali F1 utrke jezuš kristuš.* * *

 

(3) Nisam siguran jel EON TV ima ovo dole, ali eto ako nema brzo to smeče ubacit u ponudu čisto radi duha bivše Jugoslavije.* * *

(1) Evo ti EON TV na mom drugom monitoru:

Bukvalno imaš svega. Mnogo više no što nudi Netflix. Jer za Netflix trenutno imaš cijelu jednu podužu listu koje će se serije nastaviti snimati a koje neće.

(2) Dođi u Kutak za ljubitelje Formule 1 pa reci ljudima koji plaćaju 2 USD dolara po utrci.

(3) Imaš i Izvornu TV, tebi nije jasno tko to gleda meni nije jasno primjerice tko voli Larin Izbor nekada popularna serija (ili sapunica iliti telenova) evo imaš 181 epizodu prve sezone i 120 druge sezone.

Ali pričati o tome da je nešto dobro samo kada ne radi je čista glupost. Evo sada je ne trebam geldati Inside Man od Danzela Washingtona (kojeg nisam gledao) samo zato što je na EON platformi nego moram skidati preko zelene ikone?
Ej moj rambox How low can you go?

11 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Probao sam i eon i gonetv i ok su manje vise al cekam ipak iskon play.jer mi vise odgovara taj nacin biranja programa

Max tv to go i a1 to go su postpaid usluge a ove vore prepaid tako da tu je ipak razlika.ja nevolim racune,platim i gledam i tjt
2 godine
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku

nikako se nemogu ulogirati u probni period od 30 dana.javlja poruku da imam aktivn korisnički račun ali pri logiranju javlja grešku neispravno ime ili lozinka

 

5 godina
neaktivan
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
CrniPero kaže...

Osobno ih koristim od kada su krenuli preko njihove app na Q70 Samsungu.

Nikakvih problema nemam, app radi super brzo, kanali se brzo šaltaju, nemam kockica u streamu, daljinac od TV-a radi odlično (epg,šaltanje kroz popis kanala).

Možda jedna mana je što nemogu instalirati na drugi Tv u spavaćoj sobi, nego moram castati. Da dozvole instalaciju na 2-3 TV-a i ostave da se može koristiti samo na jednom bi bilo odlično.

 

Ne mozes koristiti u istom stanu na 2 x TV-a ? E svasta.

To je diskvalificirajuce ako je to istina. Nevjerovatno. Cak niti na istoj IP adresi  ?

My site: FICAZ TV Football INDEX
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2022 10:42 (Marax).
7 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku

Marax, ako uzmeš njihov box onda uz taj box možeš imati eon tv na još jednoj tv i na tri mobitela/tableta....uz naznaku da istovremeno možeš gledati na 2 uređaja.


Ponekad nam se doma desi da vrtimo istovremeno na 3 uređaja i sve šljaka, bar zasada.


Možeš problemu brojnosti doskočiti pomoću Google chromecast uređaja.

Jedan ti je način da na mobu imaš instaliran eon tv i da onda castaš na televizore ili uređaje koji imaju ugrađenu googleovu chromecast funkcionalnost.

Drugi ti je način na kupiš uređaj Google chromecast with google tv ( imam ga, odlična stvarčica, na njemu je licencirani google tv os pa fi onda store nudi punokrvne aplikacije namijenjene televiziji a ne mobitelima ) pa onda taj uređaj pikaš iza u hdmi na tv gdje trenutno želiš gledati eon. Možeš naravno i neki drugi android box koristiti za to no bitno je da ima google tv operativni sustav ( android tv je bio dosadašnji naziv ) jer uz obični android os će ti store nuditi apk za mobitele pa ti pola funkcija u aplikaciji neće raditi preko daljinskog upravljača jer takve apk očekuju tipkanje po ekranu a ne signal s daljinskog.... Možeš i kemijati s apk koje će na običan android dovući tv aplikacije no ako ti eontv ( i sl aplikacije ) kaže da ti je uređaj root-an više nebu delal na njemu.....

Uglavnom, može se doskočiti problemu gledanja na više tv-a bez da se plaća više pretplata....

Bunker
15 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
bunker kaže...

Marax, ako uzmeš njihov box onda uz taj box možeš imati eon tv na još jednoj tv i na tri mobitela/tableta....uz naznaku da istovremeno možeš gledati na 2 uređaja.


Ponekad nam se doma desi da vrtimo istovremeno na 3 uređaja i sve šljaka, bar zasada.


* * *

EON možeš registrovati na 5 uređaja ali radi na 3 a ne na 2 istovremeno (tako je barem u BiH), zato nemoj da te čudi što sve šljaka. ;-) 

7 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku

Envy , u cro je drugačije : ako nemaš njihov box onda istovremeno može na 1 tv i na 1 mob/tablet.....

No kako gore opisah, lako je to zaobići...
Bunker
9 godina
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

Vidim da se ovdje spominje i Gonet TV. Htio bih upozoriti ljude na tu prevarantsku tvrtku.

 

Počeo sam koristiti Gonet TV dok je bila promotivna cijena 39 kn mjesečno. Onda su poskupili na 59 kn mjesečno. Ok.

 

Ali onda počinje prljava rabota. "Besplatno" ovog prosinca dali HBO paket kojeg nikad nisam odabrao. I taj je paket bio besplatan mjesec dana, a nakon toga je naravno počela naplata.

 

Treba ponoviti: nikad nisam htio uzeti taj paket, ali su mi ga oni "gurnuli".

 

I tako mi je Gonet prošli mjesec naplatio 128 kn. U redu, nek' su me tako prevarili. Sad će od mene dobivati 0 kn mjesečno.

 

Ovakvu prevaru samo pamtim kod HT-a. Ali tamo si čak mogao nekog i dobiti na službi za korisnike. Ovi u Gonetu su mi odgovorili na upit nakon ne znam koliko dana. "Odgovorili". Na moja konkretna pitanja dobio sam neki generički odgovor u kojem su mi "objasnili" kako je HBO paket bio besplatan, a onda je počela naplata. I to je  to, više se ne javljaju.

 

Dakle nemaš se tamo kome žaliti, lagano ignore od njih. Ne pamtim takvo korisničko iskustvo. Čisti cringe.

 
1 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
Envy kaže...
bunker kaže...

Marax, ako uzmeš njihov box onda uz taj box možeš imati eon tv na još jednoj tv i na tri mobitela/tableta....uz naznaku da istovremeno možeš gledati na 2 uređaja.


Ponekad nam se doma desi da vrtimo istovremeno na 3 uređaja i sve šljaka, bar zasada.


* * *

EON možeš registrovati na 5 uređaja ali radi na 3 a ne na 2 istovremeno (tako je barem u BiH), zato nemoj da te čudi što sve šljaka. ;-) 

Isto je i kod nas kada se uzme EON Trio paket (internet, televizija, telefon). 

 

Kad se uzmeo EON zasebno, onda je druga priča. Maksimalno na tri uređaja, jedan istovremeno.

bunker kaže...

Envy , u cro je drugačije : ako nemaš njihov box onda istovremeno može na 1 tv i na 1 mob/tablet.....

No kako gore opisah, lako je to zaobići...

Limit uređaja ovisi o tome koju uslugu imaš ugovorenu. Fiksni korisnici imaju mogućnost dodavanja više uređaja od onih koji uzmu samo EON. Ponuda se nalazi ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2022 18:29 (Marko :D).
7 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku

Marko , hvala za info.

Od telemacha imam samo eon tv i zasada smo vrlo zadovoljni tom uslugom.

Mogao bih ostvariti popuste na eon ako bih uzeo još neke telemachove usluge no mislim da zasad nikaj od toga. Optiku nebumo tako skoro vidli kod mene ( zgb žitnjak ), tako da sam na ht bakru ( linija je odlična, spojen sam na kabinet udaljen cca 200 m pa su brzine oko 100 Mbps ), a sa mobilnim brojevima smo na simpi ( i nema jeftinije ponude na tržištu jer jedino simpa nudi dijeljenje jedinica pa manje zahtjevan broj održavaš sa 20 kn jednom u tri mjeseca a jedinice mu mjesečno dodjeljuješ s drugih brojeva ).

Bude li povoljnih ponuda, pređem ja u milisekundi. Telemach nudi 5g i u najjeftinijoj pretplati no čitam jako puno kritika na njihovu mobilnu mrežu pa bumo pratili razvoj....

Bunker
13 godina
offline
Re: Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku
bunker kaže...
Mogao bih ostvariti popuste na eon ako bih uzeo još neke telemachove usluge no mislim da zasad nikaj od toga. Optiku nebumo tako skoro vidli kod mene ( zgb žitnjak ), tako da sam na ht bakru ( linija je odlična, spojen sam na kabinet udaljen cca 200 m pa su brzine oko 100 Mbps )

Prema njihovim planovima, do kraja ove godine planiraju pokriti cijeli Zagreb fiksnom uslugom. Imaš na njihovim stranicama provjeru dostupnosti, upiši podatke, pa vidi kaj kaže.

bunker kaže...
sa mobilnim brojevima smo na simpi ( i nema jeftinije ponude na tržištu jer jedino simpa nudi dijeljenje jedinica pa manje zahtjevan broj održavaš sa 20 kn jednom u tri mjeseca a jedinice mu mjesečno dodjeljuješ s drugih brojeva ).

Bude li povoljnih ponuda, pređem ja u milisekundi. Telemach nudi 5g i u najjeftinijoj pretplati no čitam jako puno kritika na njihovu mobilnu mrežu pa bumo pratili razvoj....

Da, bilo je puno kritika. Koliko znam, radili su kompletnu migraciju svih sustava s onih koje je koristio Tele2 na vlastite od UG, ujedno su krenuli i u zamijenu svih Tele2 baznih stanica, te izgradnju optičke mreže u ZG i ZD. Osobno nisam imao nikakvih problema, niti kad sam bio na bonovima, niti sad kad sam na pretplati, ali eto, bar su dali svima sve neograničeno na mjesec dana i popust na određene mobitele u znak isprike.

 

Sad kad je migracija sustava završila, ne vidim više da se ljudi u onolikoj mjeri žale na usluge. Eto, sad su nedavno preuzeli i Optimu, pa da vidimo što planiraju s njom. 😁

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2022 22:26 (Marko :D).
13 godina
offline
Testirali smo EON TV, ponajbolju televizijsku uslu

hej Davore..   pa tek sad sam to vidio ..  Lik isto i "testirao" Iskon Play tv..  I  isto sve ok..  sve naj..  sve super.. A smece da nemoze biti vece ..u rangu balkanskog naplacivanja za nista.. 

Ma jasno da vam daju neku pinku al.. daj imajte barem malo postovanja i prema nama korisnicima.  A Davore....traze se zidari..keramicari..

 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice