Superelektrode za superkondenzator

poruka: 5
|
čitano: 2.591
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Superelektrode za superkondenzator".
6 godina
offline
Superelektrode za superkondenzator

Super kondenzatori i jesu budućnost skladištenja elektrona...samo to i dalje ne izlazi iz laboratorija..kondezatori...imaju gotovo trenutno punjenje...idealno za električne automobile

 

Super kondenzatori...Supra vodiči...grafen...ludilo brale....Ali koliko dugo još papa Štrumpf

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
offline
Re: Superelektrode za superkondenzator

Strpi se još malo.

Treba razlikovati u medicini i znanosti neke osnovne principe i stvarnu primjenu. Publicirati se mora da bi dobio novac, a onda mora svak malo i pohvaliti svoje projekte i uvijek reći kako imaju potencijal za praktičnu primjenu, liječenje ovoga ili onoga i slično. Kad zaista imaš potrebu za liječenjem, skužiš kako su te priče o napretku daleko od realnosti današnje medicine.

6 godina
offline
Re: Superelektrode za superkondenzator
#bugovac222

Je samo ideja o super kondenzatorima...nije od jučer...kao i o supra vodljivosti...o tome se pričalo i prije...dvadeset...trideset godina
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
15 godina
offline
Superelektrode za superkondenzator

ja baterije od milja (ili kilometara, ovisi) zovem "kondenzatorima". 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
offline
Superelektrode za superkondenzator

"Kapacitet kondezatora  koji se koriste u elektrotehnici mjeri se mikrofaradima, dosežući nekoliko milifarada u specijalnoj izvedbi (elektrolitski kondenzator)  – a to je stotinjak tisuća puta više od kapaciteta lajdenske boce! I tu priča staje. No znanost i tehnika ne staju. Mogu li se napraviti kondenzatori još većeg kapaciteta, takvi kaki bi gustoćom energije mogli konkurirati baterijama?"

 

Mali ispravak, normalne vrijednosti za elektrolitske kondenzatore jesu do par milifarada, ali superkondenzatora ima u prodaji već par desetljeća, standardnih veličina do par tisuća Farada, napona 2,7V.

Najpoznatiji proizvođači su Maxwell (firma koju je Musk kupio, sad su pod Teslom) i japanska ELNA.

Ima ih na sve strane za kupit, obično ih ljudi kupuju za palit auto po zimi kad olovni akumulator zakaže, tipično 500F verzije, ispod 5$ po komadu (500F, 2,7V ELNA).

 

 

 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2019 20:33 (fer-de-lance).
 
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice