Privatni podaci u iCloudu dobit će potpunu enkripc

poruka: 5
|
čitano: 4.694
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Privatni podaci u iCloudu dobit će potpunu enkripc".
15 godina
offline
Privatni podaci u iCloudu dobit će potpunu enkripc

U Kini traju masovni prosvjedi kojim zaključani građani traže dokidanje besmislenih zavarivanja vrata i sličnih ograničenja slobode koji dovode do smrti mnogih, recimo uslijed požara, plus ograničavanje kretanja i pretvaranje stanova u zatvore predstavlja kršenje temeljne ljudske slobode a to je sloboda kretanja.

Apple pomaže Kineskom režimu da uhiti prosvjednike. Naši Tv kanali to naravno ne prenose, niti koliko je to masovno u Kini sada postalo. Nego samo šturo, kao "šačica ljudi iz jedne zgrade nešto malo protestira" a Apple drži ljestve režimu koji zatvara i tuče ljude. Jer ima interes: tvornice u Kini s jeftinom radnom snagom.

A kad apple na vagu stavi ljudske slobode a na drugu svoj financijski interes, odabire - financijski interes, naravno. "Ljudske slobode" su priča za marketing i prodaju, a djela pokazuju koje vrijednosti su istinite (novac i prihod prije svega). I to je u neku ruku i očekivano, samo da se ne lažemo o nekakvoj privatnosti i ljudskim pravima, to mi smeta.

Idi i radi nešto korisno!
 
1 8 hvala 0
14 godina
offline
Privatni podaci u iCloudu dobit će potpunu enkripc

A radis tamo u tvornici pa znas, ili ovako iz medija, rekla, kazala svemu vjerujes sto procitas 🤔?

 
0 7 hvala 0
15 godina
offline
Re: Privatni podaci u iCloudu dobit će potpunu enk
Ti si u Kini ili isto iz medija crpiš podatke pa trolaš drugima o tome?
Idi i radi nešto korisno!
14 godina
offline
Re: Privatni podaci u iCloudu dobit će potpunu enk

Ne trkeljaj. Apple je po tebi odgovoran za neki režim u nekoj državi, za zakone, za ljudska prava? Nisi u stanju u vlastitoj državi poduzeti najosnovnije građanske korake da ti država bude barem polu funkcionalna, pa trkeljaš o Apple i Kini.
Inače Apple je više od 70% svoje proizvodnje i nekadašnje ovisnosti o Kini maknuo od tamo, a ako misliš da je to samo tamo neka odluka koja se sredi za par mjeseci onda si licemjeran, jer živiš u državi koja nije u stanju najosnovniju obnovu nekog kraja stradalog od potresa započeti niti nakon 2 godine.
Ako se neka kompanija zalaže za ljudske slobode, građanska prava i sl. onda se to ne može srediti preko noći, silom prema nekom režimu/vlasti ili još gore napuštanjem tog tržišta pa nema više nikakav utjecaj. 
I sad imaš tekst o E2E enkripciji skoro svega na Apple serverima i ti nađeš trkeljati o Appleu i Kini, jer te kao briga za ljudska prava u Kini?! Jel' tako žustro trkeljaš o temama vezanim uz Huawei, Samsung, Xiaomi, HP, Microsoft itd. i ljudskim pravima, jer MS Windows ima u Kini udio od preko 75%, a Android cca. 80% korisnika, a isto tako zagovaraju ljudska prava, pa i privatnost, makar neki od navedenih doslovno žive od prodaje korisnikove privatnosti. Zamisli koliko tek njih prisluškuju i koliko takve kompanije surađuju s vlastima? Čisto me zanima koliko si konzistentan u svojim stavovima.

15 godina
offline
Privatni podaci u iCloudu dobit će potpunu enkripc

Pišeš"Apple pomaže Kineskom režimu ". Argumentiraš: video kaže das je Apple na zahtjev službene vlasti "deaktivirao AirDrop i u App Store više ne nude Twitter".

Samo se drže lokalnih zakona.

 

EU je u ožujku zabranilia rusku novinsku agenciju "Rusia Today" i slične. Google i Apple su iz svojih app-dućana izbacili njihove applikacije (izvor: apple, google). Najbolji dio priče: nisu morali! Applikacije nisu bile dio zabrane, ali je to bila moda pa su je slijedili.

 

I u Hrvatskoj imamo zakon o telekomunikacijama. Zamisli, država regulira (zabranjuje) korištenje radnih frekvencija, snagu odašiljanja i slične parametre. Apple se i u hrvatskoj drži lokalnih zakona. Strašno. 

 

Smatram da kineski režim kriv za kršenje svega opisanog u općoj deklaracija o ljudskim pravima, koju je Kina i sama prihvatila/potpisala. Ali ova argumentacija da Apple tome "drži ljestve" je jako nategnuta. 

 

Pelješki most je sagradila kineska državna firma China Road and Bridge Corporation. Svatko 'ko se vozi preko mosta pomaže kineskom režimu! 

 
1 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice