Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatne pr

poruka: 66
|
čitano: 30.596
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatne pr".
7 godina
offline
Re: Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatn

Ihush , sve to stoji, no ako smo i ja i ti u doba kretanja akcije znali koji programi će biti dokad dostupni, onda su i svi ostali zainteresirani mogli do tog podatka. Vidi gore moju objavu u ovoj temi od 27.10, tada sam sa njihovog weba downloadao PDF sa popisom programa i kalendarom dostupnosti. Obrisao sam taj file, ali ako me sjećanje ne vara, file se zvao " evotv na dar " ili nešto slično...

Da, imali su konfuziju tih dana, no mislim da niti u jednom trenutku nisu tvrdili da će apsolutno svi evotv kanali biti free dostupni 90 dana na tim uređajima koje su prodavali u toj promociji... Naravno, moguće da griješim, no znam da sam se i tada interesirao za to i odmah mi je bilo jasno kaj daju za prvih 30 dana a kaj nude u idućih 60 dana... Jbg, svi vide ono kaj im paše da vide a sitna slova svi preskoče.... 😉
15 godina
offline
Re: Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatn
bunker kaže...

Ihush , sve to stoji, no ako smo i ja i ti u doba kretanja akcije znali koji programi će biti dokad dostupni, onda su i svi ostali zainteresirani mogli do tog podatka. Vidi gore moju objavu u ovoj temi od 27.10, tada sam sa njihovog weba downloadao PDF sa popisom programa i kalendarom dostupnosti. Obrisao sam taj file, ali ako me sjećanje ne vara, file se zvao " evotv na dar " ili nešto slično...

Da, imali su konfuziju tih dana, no mislim da niti u jednom trenutku nisu tvrdili da će apsolutno svi evotv kanali biti free dostupni 90 dana na tim uređajima koje su prodavali u toj promociji... Naravno, moguće da griješim, no znam da sam se i tada interesirao za to i odmah mi je bilo jasno kaj daju za prvih 30 dana a kaj nude u idućih 60 dana... Jbg, svi vide ono kaj im paše da vide a sitna slova svi preskoče.... 😉

 -ne ... tj to što navodiš kao primjer s tvoje strane je ok, korektno i za tvoj primjer točno. :)

 

-kupio sam početkom akcije, početak mjeseca (krajj prethodnog, precizno 29.9.), ništa nikakav info osim 'sve'.. tj dovoljno znam o svemu + koristim već evotv od početka i znam što-kako se nudi, reklame itd odnosno upravo kriterij da me ne zanimaju evotv kanali jer ih već imam... tj to je samo bonus, dok bi inače uzeo neki drugi dvbt2-hevc uređaj. Sve sam provjerio, tad još stari logo-dijamant i početak izmjene izgleda-rebrendanje u tcom.. i početak ovih tema na forumu..

-taj dan zovem szk, pitam-tražim.. i tad se ne čudim jer realno ne znaju ništa, ne znaju npr koji tcom centar ima robu na stanju itd dok je agent na telefonu klasično ljubazan, trudi se s ponudom itd. sve pohvalno, tj odlučio sam otići u tcom centar samo zato da ne moram kroz tjedan čekati dostavu, lakše+brže ... tj provjeravao sam upravo i te sitnice ima li razlike, uvjeti, ugovor, kanali itd.. baš sve dostupne podatke, pa nema baš ničeg što nisam bio informiran i sl.

-ostala je kao rezervacija, ako u tcom centru nema (ako je rasprodano i sl.) uz dogovor da nazove kasnije, navečer +20h.. i stvarno je agent nazvao, no već sam kupio i gledao tv..

-tad, kupnjom vidim i kutiju, kasnije kreću i tv reklame.. na kutiji piše evotv na dar do 90 dana, to je to, ništa više. U kutiji, nauputi-letak ti je postupak aktivacije SMSom i ostalo uz samo napomenu da ne moraju biti dostupni svi programi  tj citat, ''Dodatni period aktivira se isključivo slanjem SMSa i ne uključuje isti sadržaj kao i prvih 30 dana.'' To je jedina rečenica u vezi ograničenja sadržaja + imam iskustvo i znam da u buketima nikad nisu uključen npr HBO nego su kao zasebni (bez popusta i sl. tj do tad kombinacija tri buketa-paketa po pretplati s nekim popustom, kao izuzetak).

-čitavo vrijeme, i sad, u popisu buketa-paketa imaju npr dokumentarce, sport, film-zabava.. kao pakete programa koje biraš. Postoji free paket koji i bez plaćanja imaš, DaVinci, AlJazeera, itd.. sad RTL-nešto.. Prije i čitavo vrijeme i sad i dalje stoji isti popis, osim što je rtl novo-dodano, tj postoji free paket koji je dostupan svim korisnicima koji posjeduju evotv uređaj.. neovisno koji paket plaćaju i jesu li na pretplati, trajno. No naravno nisu predvidjeli sad novu situaciju kad nisi korsinik te evotv-pretplate-usluge, tj samo kupnja prijemnika (bez ugovora-aktivacije dosadašnje usluge, što je do sad bio jedini razlog kupnje evotv uređaja, jer samo zato i postoji + bili su skuplji kao strong..).

-nisu predvidjeli, nisu razmislili.. možda i rokovi-gužva, prevelika firma i nešto što se nitko nije primio posala čak ni razmisliti što-ako ili kad.. a krenuli su s promjenom + akcijom i više ne mogu nazad.

-meni uopće nije zanimljiv hbo-arena.. uopće to nije razlog zašto sam kupio taj uređaj, nego samo mogućnost evotv + ista cijena i mogućnosti kao ostali uređaji te klase, dok mi je npr zanimljivije davinci ili rtl-adria i sl. ostalo imam što želim i ne trebam, više pretplata, netflix itd. čak me ne zanima togo-mob opcija streamanja dok je nekima nrp hbo-go važan. To uopće nije smišljeno kako bi radilo bez ugovorne, jer nema podataka, nema logina, nema ničeg, mada se na nekim mjestima spominje da je hbo-go dostupna usluga hbo korisnicima.. no u ovih 90 dana to nemaš niti posotji mogućnost jer nema podataka, odnosno imaš mogućnost ako si uzeo evotv ugovor-pretplatu-aktivaciju kao da ova akcija ne postoji (što nitko ne radi jer zašto ne koristiti dabe 90 dana.. a meni je sama kutijica-dvbt potreban pa ga kupim).

-tke s početkom prošlog mjeseca kreću s info kao i reklame na tvu.. dok je već na forumu dovoljno podataka i potvrda npr cijene po centrima, dok se kasnije našlo i u ostalim trgovinama kao špar-konzum-tisak(kiosk) itd.. + uvjek su isticani pošta-uredi kao prodajno mjesto (dok nisu npr tcom centri... mada su ista firma, dok pošta više nije evotv nego recimo partrer ili što već.. i pošta s tim sad nema ništa no i dalje rade istu uslugu za korisnike koji žele evotv-uslugu + čak je poseban broj na šalteru onaj listić za čekanje-red..)

-tad je i promo članak u bugu koji navodi da su svi programi pa navede hbo-arena.. uključeni u 30+60=90 dana kao prva službena potvrda osim online-info koji se mijenjao-rušio-vraćao.. tj isto piše ali je polupouzdan izvor informacija jer kad obrišu-izmjene nemaš papir-dokaz .. dok je cjenik nešto što mora biti regulirano od države i hakoma pa je besmisleno da im se istovremeno pojavljivala cijena 189-199kn (stara do jeseni).. dok su baš svi kupili za 189kn u svim centrima ili dostavom-web.

-po isteku 30 dana koji su radili automatski od kupnje, nestali su svi evotv kanali-paketi, hbo, sport, .. ali i inače free kao davinci + desetak, tek aktivacijom +60 se opet sve vrati, ali.. nema npr nat.geo i nat.wild.. dok ima ostalih, kao hbo-cinemax-arena.. tj da nema tih (inače premium-zasebnih) to bi mi bilo logičnije, nego par koji su inače dio paketa, ne zasebnih kao hbo ili sport. Tj već tad su primijetili problem i vjerojatno kao zanimljivije dali hbo+sport.. ali tad su mogli i ovih par, nevažno .. no ostaje problem da po isteku neće raditi free paket, a po svim reklamama neovisno stare-nove, to je navedeno kao trajno free-dostupno, kao free paket (može se mijenjati sadržaj paketa, neki program) i to je trajno, bez ugovora itd. .. ali do sad su samo korsinici s ugovorom koji su upravo zbog evotv usluge kupili uređaj i aktivirali uslugu imali evotv... sad imaju kupce uređaja za koje navode pravila-cijene, kanale-pakete pa i taj free-paket, na kojem recimo po isteku možda neće raditi davinci.. a to je tad problem :) tj vidjet ćemo, po prekidu neće raditi ali do tad možda nešto promjene.

-Tad nema osnove po kojoj mi netko može osporiti povrat, tj ne pružanje onog što je navedeno i dalje je navedeno, postoji kao free odnosno tad mi ne treba evotv uređaj i vraćam ga, dok istovremeno mogu za isti iznos kupiti novi i opet ponoviti stvar, kao i nakon 90 dana opet ponoviti.. tj dok to ne riješe ili dok ne promjene reklame-uvjete pa i letak koji je u kutiji za aktivaciju. Mada mi zapravo ne treba.. onako čisto iz prakticviranja prava ću to prakticirati + oni kad-tad moraju posložiti sustav.. jer to je ono što želim.. tj drugi razlog zašto sam uzeo taj uređaj je što sad postoji unos-opcija za aktivaciju uređaja kao i bon.. i tad mi treba evotv-kompatibilan uređaj, odnosno oni moraju smislitu funksionalan sustav u kojem je to moguće dok za sad nije tj od početka u pošti je to postojalao kao teoretska mogućnost ali nikad napravljeno.. tj nemaš način kako unjeti uređaj u sustav-bazu-podatke i tako ga aktivirati tj ovisno o pretplati-bonu omogućiti odgovarajuće pakete-bukete-programe, osim kupnje uređaja koji je za evotv.. tj tek od jeseni postoji ta opcija-rubrika, no ako čitaš na stranici za bon, vidiit ćeš da postoje dva id-keya, 11-14 znamenki i da je jedan broj uređaja a drugi aktivacija korisnika za ove +90 kao bon, tj to mora biti u bazi povezano da bi tako neki bon upalio key za moj ili tvoj uređaj, tj tako radi soft-app-sustav dok operater na šalteru ne može ništa osim stisnuti buuton koji mu je na ekranu ali tad ne može zamišljeno tj dodati uređaj i dodati npr bon, jer nisu smislili unos DVA podatka čime bi to bilo moguće, nrp moj id uređaja i kod-bon za npr mjesec jer ako uneseš samo bon, za koji je uređaj, moj-tvoj? .. mogao sam ti dati svoj +60 kod.. znaš što bi se desilo da sam ti ga dao? Meni bi aktivirao uslugu, ne sebi, tj moj uređaj = moj broj neovisno s kojeg mobitela (mojeg-tvojeg) pošaljemo sms za aktivaciju jer oni nemaju nikakav drugi moj-tvoj podatak jer nisu ni tražili podatke kao što je prilikom sklapanja usluge-ugovor. Trenutno je plan da će registracija online (user-pass-mail) biti preko broja mobitela (ili imei-a) povezana s uslugom tj uređajem, no tad imamo problem ako želiš više uređaja.. itd a to je zato jer ne postoji sustav, nerazrađeno, fali, greška.. i bit će zanimljivo vidjeti za mjesec što će se dešavati :) .. dok ću ja lagano prakticirati pravnu državu i lupati čvrge, jer to je za veiliku firmu koja nije pala s kruške nedopustivo..

 

-ako se reklamira sve, tad mora biti sve.

-ako je neki dodatni uvjet, kao mob, tad on mora biti naveden, prije, kao npr requiremetns, jer što ako osoba nema mobitel i ne može poslati sms.. ili zašto bi ja trebao slati sms? Mogu, nije teško no pravi sustav ne smije biti tako traljavo zbrčkan-nejasan dok ljudi na SZK.. mogu ih samo pohvaliti, kao i sve agente, po centrima i sl. za trud, pristojnost.. no ne mogu mi oni dati info kojeg nemaju, dok to ''šef'' ne napravi a problem je što za sad nitko ne zna tko to treba napraviti, kako..

 

trenutno stanje.. link na evotv pakete.

Besplatni programi

S EVOtv uređajem moguć je prijem svih besplatnih nacionalnih i regionalnih programa dostupnih na području korištenja usluge.

dok su sko sličice navedeni aljazeera, toons, davinci, rtl.. tj free paket koji imaš uz bilo koji paket-uređaj dostupno kao i laudatotv koji se ponavlja nekoliko puta u kanalima i nitko ga ne traži, ali je tu i tad mora biti.

... time eliminiramo mogućnost da sam nešto preskočio ili nisam čitao-razumio itd., zar ne? :)

 

za primjer mix paket ima as1-as2, vivid, doku.. i to je taj paket, koji ako uzmeš pretplati moraš dobiti, neovisno što se operater ogradi u slučaju da neki tv kanal nema u ponudi ili se promjene ponude paketa da oni mogu ponuditi druge kanale.. tj to je ok, može, ali korisnik ima paket i paketi su osnova ugovora tj cijena-buketi-kombinacija, ili sve što tad uključuje sve pakete pa je tako npr bon za sve 180kn i tad mora biti sve, ne pola nego sve.

-da oni pod sve isključe free paket tad to već nije sve, jer je i free paket ono što korisnik mora dobiti.. jedino što sad kupci uređaja nisu korisnici-ugovor.. tj to je njihov problem o kojem su trebali razmišljati proteklih par godina ili barem par mejseci od kad su krenuli ozbiljnije. Do sad je jedina probjena mogućnost unosa ID-broja + boje-logo tcom brand.. nedovoljno tj morat će i ostalo u preostalom mjesecu smisliti ili ...

 

-npr ako je pod hbo + cinemax paket naveden i hbogo.. zašto nemamo tu mogućnost?

-ako se kupnjom tog uređaja ne dobiju ti paketi, nego neki 'posebni' tad gdje su ti posebni paketi, nema ih.. tj nema popisa paketa ili programa koji su za kupnju uređaja bez ugovora-usluge neovisno 30+60 dana i pošto je to jedini popis tad je to jedini na koji se referiramo, ne da nisam pročitao nego drugog nema a to je njihov propust-problem i tad njihov trošak.. zar ne? :)

-jedino što su naveli kao ograničenje je da aktivacija +60 ne uključuje isti sadržaj, ali ne govore koji paketi ili to da iz hbo paketa nema hbogo mogućnosti..

-tko tad griješi ako je greška-nejasnoća, ja ili oni? Tko je preskočio sitna slova? Tražio sam sva slova, na svim mjestima gdje ih se može tražiti.. nema.. tko je tad promašio? :) .. ili ti je teško povjerovati da takva kompanija može biti tako zbrčkana :)) može.

 

+ podsjetnik, ne treba mi ni hbo ni ništa od paketa.. nego samo koristim novi prijemnik spojen na monitor ponekad dok ostalo imam pa ne moram ni tražiti, ne trebam.

+ nisu naveli na reklami ili ambalaži da se npr dobije hdmi kabel.. da ga nema ne bi ni tražio, nit bi ga očekivao, ali ovo tražim i očekujem. S pravom ili se varam? Obrnuto po temama su ljudi javljali da su pitali ako netko treba scart-adapter i davali (gratis) .. tj to je dobra-pozitivna praksa, pohvalno. Da su naplatili opet je to dobro, jer bolje je čovjeku prodati adapter nego da dođe kući i ne može spojiti. Primjer da ono što mogu oni i naprave, ali ovo je loš sustav-program koji ne nudi potrebne mogućnosti za kombinacije, dok su oni možda pogrešno vjerovali da pošta to ima razrađeno tj 2 god nisu ništa napravili no sad će morati. Dio te zbrke će biti i ovakvi problemi-nejasnoće no dok netko ne traži sustav neće ništa napraviti bar do sad nisu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
offline
Re: Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatn

Ihush , da, ipak je HT gigant, dio međunarodne korporacije, i ovakvi gafovi im se nebi trebali dešavati.

I to im se dešava sa svim uslugama: meni uskoro ističe ugovor za fiksnu, oni zivkaju i nude svašta, ja ih spamam po raznim kanalima i ističem svoje uvjete, i toliko raznih odgovora dobijem da bi to bilo smiješno da nije riječ o mojoj koži i lovi. Na mail, fon, FB chat i u poslovnici dobijam posve suprotne odgovore o tome kada uopće mogu produžiti ili raskinuti sadašnji ugovor, što mogu ilinemogu dobiti kao poklon, po kojim bismo uopće cijenama produžili max2, koje mobitele i mi poklonilo ako uzmem magentu, jedan dan uz fiksnu nude Xiaomi mi box, drugi dan nude neki tablet....

Kada ih suočiš sa tim kaosom, njihov odgovor je da oni imaju 4 prodajna kanala koji iste usluge ili proizvode prodaji pod svojim uvjetima specifičnim za taj prodajni kanal.. Čak mislim da je to protuzakonito jer je moj susjed max2 dogovorio u poslovnici i identičnu uslugu plaća par desetaka kuna mjesečno više nego ja koji sam to dogovorio prvi puta sa prodajnim predstavnikom a produženje sam dogovorio online mailovima. Nisam siguran da li smiju za isti proizvod/uslugu imati dvije cijene jer tako dovode u pitanje ravnopravnost zbog neinformiranosti, a mislim da su ipak dužni informirati korisnika o svim opcijama koje su mu na raspolaganju.


Izgleda da nema druge nego da zaposle mene, tebe i Sandokana, pa da im to stAndardiziramo i dovedemo u red i transparentnost... 😄

15 godina
offline
Re: Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatn
ihush kaže...
bunker kaže...

Ihush , sve to stoji, no ako smo i ja i ti u doba kretanja akcije znali koji programi će biti dokad dostupni, onda su i svi ostali zainteresirani mogli do tog podatka. Vidi gore moju objavu u ovoj temi od 27.10, tada sam sa njihovog weba downloadao PDF sa popisom programa i kalendarom dostupnosti. Obrisao sam taj file, ali ako me sjećanje ne vara, file se zvao " evotv na dar " ili nešto slično...

Da, imali su konfuziju tih dana, no mislim da niti u jednom trenutku nisu tvrdili da će apsolutno svi evotv kanali biti free dostupni 90 dana na tim uređajima koje su prodavali u toj promociji... Naravno, moguće da griješim, no znam da sam se i tada interesirao za to i odmah mi je bilo jasno kaj daju za prvih 30 dana a kaj nude u idućih 60 dana... Jbg, svi vide ono kaj im paše da vide a sitna slova svi preskoče.... 😉

 -ne ... tj to što navodiš kao primjer s tvoje strane je ok, korektno i za tvoj primjer točno. :)

 

-kupio sam početkom akcije, početak mjeseca (krajj prethodnog, precizno 29.9.), ništa nikakav info osim 'sve'.. tj dovoljno znam o svemu + koristim već evotv od početka i znam što-kako se nudi, reklame itd odnosno upravo kriterij da me ne...

 

Sve si pojasnio i hvala ti na tome iako mi je potrebno jednostavno za starce - da li oni mogu jednom godišnje kad je zima pa ta tri-četiri mjeseca kad zaista gledaju TV (ostatak godine ionak su vani većinom i pogledaju si navečer dnevnik) samo upaliti HBO i Cinemax programe i gledati filmove i serije?

 

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
15 godina
offline
Re: Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatn
genije_čudo_prirode kaže...
..
.. samo upaliti HBO i Cinemax programe i gledati filmove i serije?

 

 -teoretski se može sve, stvarno samo ono što netko napravi-razradi sustav i to omogući.. za sad sustav ne radi, ne postoji, nije ništa napravljeno-predviđeno osim kupnje-aktivacije koja je tad automatizmom = korisnik.

 

-problem, osnovni paketi-standardni i posebni paketi kao hbo npr na bon, nema samo hbo i bon je skup, tj jeftinije je kupiti dvbt i dobiti 30+60 nego bon za 3mj. (i dalje trebaš uređaj..) tj bon za 3mj s popustom je 180kn.

pogledaj bon i pretplata, pretplata može i bez ugovorne tj može biti jeftinije ali se treba aktivirati-registrati kao korsinik..

-vidi dolje naponeme, u standardne pakete nikad nije uključen hbo.. uvjek je dodatno. To nema veze s ovom akcijom gdje uz kupnju daju sve (ili skoro sve) kao neka reklama tj mogu oni dati što god žele, problem je što ništa nisu naveli precizno niti napravili odgovarajući sustav koji bi to omogućio djelatniku na šalteru (samo admin može kemijati u podacima-bazi..).

 

-trenutno stanje + logika, ako želiš postati korisnik evotv usluge kreneš s 'novi korisnik' koji tad kupuje uređaj i aktivira željene pakete-izbor, time i cijena mjesečno. Ugovorna je moguća za popuste ali nije uvjet, kao što je moguće i dodatni prijemnik (duplo jeftinije od dvije pretplate). Svi operateri nude slične pakete po sličnim cijenama, evotv je recimo najslabija ponuda kanala dok maxtv i bnet imaju do 140..duplo. Nitko ne nudi samo hbo, nego od osnovnih dodatno++ ..

-kad imaš uređaj ideš na postojeći.. ili obnova. Problem što to nije povezano s ovim kupljenim uređajima tj moraš prvo postati korisnik (podaci, ime-adresa + paketi..) da bi to radilo. Tj tako je bilo do jeseni, jedino, nije postojao bon i sl. a korisnik je jedino birao koji uređaj-cijena i ugovorna ili bez za neki popust. Bez ugovora-podataka za samu uslugu (ne ugovorne obveze na 12-24) nema osnove ugovora, nema podataka za ispostaviti račun, aktivirati pakete. Fali.

 

-prije cca mjesec se pojavila stranica za registraciju koja je par dana bila isključena s porukom da se ostave podaci-tel i da će operater nazvati.. sad radi. To je potrebno ili će morati dodati barem unos dva key-id za povezivanje uređaja i usluge kao bon, s razlikom bon je stvar iznosa i po tome se može 'pogoditi' koji paketi su uključeni, no i to je 'pogađanje' umjesto prave nedvosmislene logike-pravila tj što kad promjene cijenu itd. Tad je opet moguće s jednim keyom koji će tad preko npr mobitela biti povezan, no to je besmisleno kemijanje i novi problemi.. (kad imaš više od jednog uređaja + moraš imati mobitel).

 

-bon bi trebao biti još jednostavniji (ali skuplji) no za sad samo reklama i praktički ništa nisu napravili, čeka se.. + besmisleno s tim cijenama pogotovo u kontekstu ove teme gdje korisnik zapravo kupuje zemaljski dvbt2-hevc zbog fta kanala-promjene/gašenja .. tj ima smisla uzeti evotv kad jednom netko to sredi i kad teorija postane praksa a čisto zato je ok uzeti njihov uređaj, dok je 90 dana ok i čisti poklon dok je njima najbolja-najpametnija reklama za navući korisnike. Samo da srede sustav...

 

-po tome je odgovor ne, tj za sad ne nude samo hbo ili premium pakete, nego su oni dodatno na osnovne dok po staroj shemi biraš kombinaciju tri paketa-buketa.. + posebni. Ako to promjene tad bi teoretski bon za hbo mogao koštati npr 40-45kn i biti samo za to, ali to u pravilu ne žele, nego barem 70-100kn pa radije daju sve za taj iznos, nego za manju cijenu samo ono što želiš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Re: Prijelaz na DVB-T2 uz HT-ov prijamnik i dodatn
ihush kaže...
genije_čudo_prirode kaže...
..
.. samo upaliti HBO i Cinemax programe i gledati filmove i serije?

 

 -teoretski se može sve, stvarno samo ono što netko napravi-razradi sustav i to omogući.. za sad sustav ne radi, ne postoji, nije ništa napravljeno-predviđeno osim kupnje-aktivacije koja je tad automatizmom = korisnik.

 

-problem, osnovni paketi-standardni i posebni paketi kao hbo npr na bon, nema samo hbo i bon je skup, tj jeftinije je kupiti dvbt i dobiti 30+60 nego bon za 3mj. (i dalje trebaš uređaj..) tj bon za 3mj s popustom je 180kn.

pogledaj bon i pretplata, pretplata može i bez ugovorne tj može biti jeftinije ali se treba aktivirati-registrati kao korsinik..

-vidi dolje naponeme, u standardne pakete nikad nije uključen hbo.. uvjek je dodatno. To nema veze s ovom akcijom gdje uz kupnju daju sve (ili skoro sve) kao neka reklama tj mogu oni dati što god žele, problem je što ništa nisu naveli precizno niti napravili odgovarajući sustav koji bi to omogućio djelatniku na šalteru (samo admin može kemijati u podacima-bazi..).

 

-trenutno stanje + logika, ako želiš postati korisnik evotv usluge kreneš s 'novi korisnik' koji tad kupuje uređaj i aktivira željene pakete-izbor, time i cijena mjesečno. Ugovorna je moguća za popuste ali nije uvjet, kao što je moguće i dodatni prijemnik (duplo jeftinije od dvije pretplate). Svi operateri nude slične pakete po sličnim cijenama, evotv je recimo najslabija ponuda kanala dok maxtv i bnet imaju do 140..duplo. Nitko ne nudi samo hbo, nego od osnovnih dodatno++ ..

-kad imaš uređaj ideš na postojeći.. ili obnova. Problem što to nije povezano s ovim kupljenim uređajima tj moraš prvo postati korisnik (podaci, ime-adresa + paketi..) da bi to radilo. Tj tako je bilo do jeseni, jedino, nije postojao bon i sl. a korisnik je jedino birao koji uređaj-cijena i ugovorna ili bez za neki popust. Bez ugovora-podataka za samu uslugu (ne ugovorne obveze na 12-24) nema osnove ugovora, nema podataka za ispostaviti račun, aktivirati pakete. Fali.

 

-prije cca mjesec se pojavila stranica za registraciju koja je par dana bila isključena s porukom da se ostave podaci-tel i da će operater nazvati.. sad radi. To je potrebno ili će morati dodati barem unos dva key-id za povezivanje uređaja i usluge kao bon, s razlikom bon je stvar iznosa i po tome se može 'pogoditi' koji paketi su uključeni, no i to je 'pogađanje' umjesto prave nedvosmislene logike-pravila tj što kad promjene cijenu itd. Tad je opet moguće s jednim keyom koji će tad preko npr mobitela biti povezan, no to je besmisleno kemijanje i novi problemi.. (kad imaš više od jednog uređaja + moraš imati mobitel).

 

-bon bi trebao biti još jednostavniji (ali skuplji) no za sad samo reklama i praktički ništa nisu napravili, čeka se.. + besmisleno s tim cijenama pogotovo u kontekstu ove teme gdje korisnik zapravo kupuje zemaljski dvbt2-hevc zbog fta kanala-promjene/gašenja .. tj ima smisla uzeti evotv kad jednom netko to sredi i kad teorija postane praksa a čisto zato je ok uzeti njihov uređaj, dok je 90 dana ok i čisti poklon dok je njima najbolja-najpametnija reklama za navući korisnike. Samo da srede sustav...

 

-po tome je odgovor ne, tj za sad ne nude samo hbo ili premium pakete, nego su oni dodatno na osnovne dok po staroj shemi biraš kombinaciju tri paketa-buketa.. + posebni. Ako to promjene tad bi teoretski bon za hbo mogao koštati npr 40-45kn i biti samo za to, ali to u pravilu ne žele, nego barem 70-100kn pa radije daju sve za taj iznos, nego za manju cijenu samo ono što želiš.

 Sad gledam te pakete i ispada da bi im trebao uzeti paket bez ugovorne obveze za 3 mjeseca po 173 kn. S obzirom da je meni IP TV genijalan jer imam snimalicu pa mogu prevrtjeti par dana unazad, a starci imaju drugačije kriterije mislim da mi je ovo uvjerljivo najpovoljnija opcija za njih.

 

A jel ima koja varijanta mobilnog maxtv-a ili nekog drugog IPtv-a koji bi se preko mobilne mreže ta tri mjeseca u godini koristio, a gdje bi im mogao staviti HBO Go za cca 45 kn koliko košta? 

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice