Pojavio se jailbreak i za najnoviji iOS

poruka: 5
|
čitano: 2.942
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pojavio se jailbreak i za najnoviji iOS".
16 godina
offline
Pojavio se jailbreak i za najnoviji iOS

Čemu ovo uopće služi? Što time dobiva vlasnik iPhonea? Momci gubite vrijeme uzalud.

 
0 3 hvala 0
6 godina
offline
Pojavio se jailbreak i za najnoviji iOS

sad bas gledam to jailbreak or not to jailbreak... i samo meeeeh... ne da mi se :)

 

...Sa druge strane 3ds sam jedva cekao :)

NULL!=NULL
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Pojavio se jailbreak i za najnoviji iOS
Malto kaže...

Čemu ovo uopće služi? Što time dobiva vlasnik iPhonea? Momci gubite vrijeme uzalud.

 

Ukratko: to ti je kao da kupiš novi (pre)skupi  Audi, ali koristiš samo 2 brzine. iPhone je moćan stroj, samo je tvornički blokiran i namješten za najsporije u krdu.

Znači, iOS nema ni pravi file manager, mnoge bazične stvari su jednostavno blokirane za običnog korisnika. Dodatno, neke od tih funkcija se mogu upaliti - ako platiš za specijalni softver. Što je donekle bezobrazno jer iPhone ne kupuju samo nekakvi bogataši, već i ljudi koji žele dobar uređaj, ili jednostavan a provjeren uređaj, pa makar stisnuli zube i platili previše.

Neke od stvari koje dobivaš, po sjećanju, bile bi: pravi file manager, npr Filza (fućkaš bilo koji komp koji nema file manager, a iPhone je, u stvari, itekako sofisticirani komp). Zatim, mogućnost sideloadanja appsa - ne moraju biti krekirane itd pa džabe, nego neke Apple naprosto ne dopušta u svom storeu. Tipična stvar su emulatori za različite gaming platforme. Ima ih na desetine, a igara ("romova") na desetke tisuća. To je sve uglavnom besplatno, a dobar dio tog je i potpuno legalan.
Naravno, tu je i mogućnost za sideload bilo kojih appsa izvan iStorea (unsigned IPA); naravno da ima svega džabe krekiranog, ali ima i legalnih besplatnih aplikacija koje naprosto Apple ne dopušta na iStoreu (a autorima se ne da plaćati stotine dolara licence da bi dijelili softver).

Običan bit torrent klijent na iOSu (nejailbreakanom) ne možeš imati, što imam na Androidu valjda već 10 godina.

Zatim, za one malo iskusnije ili naprosto mrežno informatički potkovane, terminal i SSH klijent - za kontrolu ili remote namještanje (pa i popravak) nekog npr kućnog servera od bilo gdje.
Backup, snapshoti, rollback verzija OSa (patcheva) itd - sve je to sad moguće.

Znam za ovo- iCleaner - to je fantastična aplikacija s kojom možeš izbaciti nepotrebne jezike, slike itd - stotine megabajta nepotrebnih fajlova, time i indirektno ubrzati mobitel. A onda i koristiti memoriju koju si platio, umjesto forsiranja "oblaka".


Ovdje je neki informativni pregled što se može naći:
https://kubadownload.com/news/best-cydia-apps/

Naravno, time se krši garancija, a nepotrebnim prčkanjem osim što se gubi vrijeme, lako se može i oštetiti uređaj. No uz malo truda i opreza, može se bitno povećati funkcionalnost skupog uređaja.

12 godina
offline
Pojavio se jailbreak i za najnoviji iOS

Jailbreak je meni ublazio proces prelaska sa androida na ios.

 

cim je checkrain izbacio jailbreak kako su probili rom file, jeste bio haptic feedback na tastaturi, zatim dodavanje informacija za alarm na lockscreenu, odnosno ako sam postavio alarm da mi zvoni veceras u 8 sati, na lockscreenu pise koliko je sati ostalo do alarma.

 

Zatim Safari plus tweak, gdje sam modifikovao Safari da koristi slicne gesture kao Chrome na androidu (swipe lijevo desno preko adress bara, da se šalta izmedju tabova) onda dodao nekih shortcuta u dnu trake, zatim small siri tweak, kad pozoves siri ne zauzme citav screen, neko samo mali dio, na dnu se prikaze mali modal.

sta jos, naravno, tap tap lock, dva puta dodirnes screen, zakljucas zaslon, taptapflip, dva puta dodirnes kad je kamera otvorena, da se prebacis na prednju kameru i obrnuto.

let me know tweak, kad nekog zovem i taj neko se javi, telefon zavibrira, ja sam se iznenadio da ovo ios jos nikako nea.

clean home screen, neke sitne modifikacije na springboardu, ali glavna je da sam ukinuo onu pozadinu ispod ikonica u docku i ukinuo onaj unlock text na lock screenu

 

i naravno choicy i liberty, da mogu koristiti app od banke i Outlook koji mi je primarni za emailove.


I naravno ima tu jos tweakova, ali ovi su meni licno must have, ja bez ovih ne bi mogao koristiti iphone.

navika je cudo, ovi tweakovi su produzili moje koristenje iphonea kao sto rekoh, da nije jailbreaka vjerovatno bih batalio telefon nakon 7 dana koristenja

 

 

 

jailbreak je majka, ja kao androidas, samo oduvijek pratio jailbreak scenu, i bas mi je drago bilo kako su probili onaj bootrom, jer smatram da apple itekako moze dobrih stvari posuditi sa jailbreak scene.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
 
1 0 hvala 0
5 godina
offline
Pojavio se jailbreak i za najnoviji iOS

Ali decki. Zar nije veliki argument pro iphone a cons androida sto on radi out the box. Ne moras nista cackati podesavati bla bla....

A sad ispade da skuplje platis i radis uprao to i jos gore jer to apple nije odobrio za razliku od androida. Zasto onda kupiti preksupi iphone kad dobijes slicnih perfomansi android za puno manje para i ne moras se zajebavati sa jailbreakom?

 

 
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice