Pivo i video igre dobro se slažu

poruka: 5
|
čitano: 2.431
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pivo i video igre dobro se slažu".
12 godina
offline
Pivo i video igre dobro se slažu

Pivo im je ko pišaka, vjerujem da ni kontroler nije bolji.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Pivo i video igre dobro se slažu
BlueMax kaže...

Pivo im je ko pišaka

 Zanimljiva ti je situacija sa pivom u Americi.

 

Kontrola postotaka alkohola u pojedinim drzavama odlucuje gdje se pivo smije prodavati, negdje postoje cak i zabrane prodaje ohladjenog piva. Situaciju dodatno pogorsava i trend isticanja kalorija.

Zato je i buknula industrija craft pivovara, no i tu ih remeti regulacija koja nalaze koliku kolicinu piva moras napraviti kako bi bio vlastiti distributer, sto je rezultiralo time da su korporacije tipa Anheuser Busch pokupovale te male craft pivovare.

Postoje mnoge situacije u kojima si vlastiti distributer u jednoj drzavi, dok u drugoj imas limit, a u trecoj ne smijes distributirati vlastitio pivo.

One koje nisu kupljene imaju zbog toga limitiran doseg.

 

Tu je naravno i cjenovni rat, jer u Europi, pogotovo tamo gdje neke pivovare imaju stoljetne tradicije, ili gdje postoji stotine lokalnih pivovara, nije toliko buknuo trend craft piva, i vaznije - nije imao utjecaj na cijene piva.

Dok je cak i kod nas nevelika razlika u cijeni izmedju limenke Staropramena (oko 10-13kn) i nekog uvoznog ili craft piva (13-20kn) kod njih je cak i u najvecim supermarketima cijenovna razlika ogromna.

Sjecam se kad smo gledali Mayweather v Pacquiao, sto mi je bilo prvo vece okupljanje na fakultetu, da su se ljudi cudili mojim six-packovima piva - u Wegmansu imaju ogromnu komoru odvojenu za piva, na ulazu imas six-pack kosare pa mozes slagati po zelji. Primjerice paketi od 12 boca nekog malo boljeg piva cijenom je slicno paketu od 30 boca Bud/Coors/Miller Litea.

Kod nas bi usporeba bila izmedju cijene popularnih brendova i onih piva po supermarketima gdje je limenka 3-5 kuna.

 

Kad se u supermarketu malo probere, moze se naci veoma dobrih i odlicinh piva, iako prosjek uistinu jest bezokusniji i vodenastiji od europe.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
offline
Pivo i video igre dobro se slažu

Kad sam napisao "pivo im je ko pišaka" mislio sam konkretno na Miller, iako zaključak ne bi bio bitno drugačiji ni da sam govorio općenito o američkom pivu. Znam da imaju jaku (najjaču) craft scenu i dosta toga sam probao (nemoguće popamtiti imena) ali tu na snagu stupa drugi problem - moje mišljenje o craft pivima. Ako moram donijeti nekakav generalni zaključak - opet pišalina. Svi se trude po nečemu biti posebni a to je idealan recept za loše pivo.

Veliki sam pivopija i trudim se craft pivima dati šansu ali od ovoga što sam do sad probao otprilike 1/50 mi se sviđa što vodi zaključku kako su craft piva pišaka. Evo upravo je završio Makarski Crafting Festival u kojem sam nešto sitno sudjelovao kao organizator (nikad više) i puno više kao konzument. Prošlogodišnji festival je bio puno bolji jer je bio isključivo pivski festival dok su ove godine ubacili craft ginove, hamburgere, neke domaće gluposti (rakije, kulenove, sireve....) i sl. Čim je to Preuzela Turistička zajednica (Hloverka) ništa drugo osim vašara nije ni bilo za očekivati. Bilo je 50tak craft piva od kojih od ni jednog nisam želio popiti još čašu. Prošle godine od 60 piva dva su bila pitka. Od svih piva uvjerljivo najprodavanije bilo je Vukovarsko (kojem tu nije bilo mjesto) i nimalo me ne čudi zašto (iako je po mojim mjerilima to daleko od dobrog piva).

 

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Pivo i video igre dobro se slažu

možda jedno pivo uz igru ali poslije deset piva ... 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Pivo i video igre dobro se slažu
Ajar kaže...

možda jedno pivo uz igru ali poslije deset piva ...

 ....konjak.

 

 

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice