Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani zaključana tema

poruka: 346
|
čitano: 88.152
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani".
16 godina
moderator
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
BlueMax kaže...

 Ko je nadležan za prosuditi je li Trump prekršio neko Twitterovo pravilo?

 

 

 

Evo ta dva tvita gdje Trump "potiče na nasilje" (po Twitteru):

The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

 

Shortly thereafter, the President Tweeted:

 

“To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.”

Objašnjenja su takva da doslovce za svaki post, ("Pametnom dosta", recimo, čime glupi često vole završiti svoje postove na Fejsu, recimo) možeš reći da je unutar nekog tvog "konteksta" - poziv na nasilje.


 

"Assessment

We assessed the two Tweets referenced above under our Glorification of Violence policy, which aims to prevent the glorification of violence that could inspire others to replicate violent acts and determined that they were highly likely to encourage and inspire people to replicate the criminal acts that took place at the U.S. Capitol on January 6, 2021.

This determination is based on a number of factors, including:

  • - President Trump’s statement that he will not be attending the Inauguration is being received by a number of his supporters as further confirmation that the election was not legitimate and is seen as him disavowing his previous claim made via two Tweets (1, 2) by his Deputy Chief of Staff, Dan Scavino, that there would be an “orderly transition” on January 20th. (U niti jednome od ta dva "problematična" posta Trump niti govori da su izbori nelegitimni niti poziva bilo koga na bilo kakvo nasilje, usput)
  • - The second Tweet may also serve as encouragement to those potentially considering violent acts that the Inauguration would be a “safe” target, as he will not be attending. (Znači ne doći na inauguraciju je isto što i pozivati na "violent acts"? Pa ovoga nije bilo na montiranim procesima u Staljnovoj Rusiji - tamo bi se barem potrudili izmisliti neke stvarne prijeteće ili zavjereničke izjave.)

  • - The use of the words “American Patriots” to describe some of his supporters is also being interpreted as support for those committing violent acts at the US Capitol. (LOL! Amerikanci SVI barataju terminom patriotizma i američkog patriotizma, ali "u ovom kontekstu" to znači da ih poziva na nasilje. LOL!)
  • - The mention of his supporters having a “GIANT VOICE long into the future” and that “They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!” is being interpreted as further indication that President Trump does not plan to facilitate an “orderly transition” and instead that he plans to continue to support, empower, and shield those who believe he won the election. (GIANT VOICE=nešto, nešto, nešto - nasilje! Neće otići s mjesta predsjednika! Iako je njegov vlastiti predstojnik ureda rekao da naravno da hoće. Nema veze.)
  • - Plans for future armed protests have already begun proliferating on and off-Twitter, including a proposed secondary attack on the US Capitol and state capitol buildings on January 17, 2021. (I? Kakve to ima veze s gornja dva "problematična" tvita?)

    Imate imperiju i društvo (Ameriku) i ekonomski sistem (kapitalizam) koji se raspadaju pred našim očima, a za to nije kriv Trump, nego je počelo puno prije Trumpa, a nastavit će se s Bidenom, a vi kao rješenje vidite - davanje prava privatnim kompanijama da ušutkavaju onog tko im ne odgovara. Jer mislite da će nastradati samo Trump, ili samo "krivi", a ne i vi koji niste vlasnici Facebooka, Twittera, Foxa, CNN-a itd.

    Svi mediji u Americi su u vlasništvu 15 multimilijardera, usput (kaže Forbes, ne kažem ja - https://www.forbes.com/sites/katevinton/2016/06/01/these-15-billionaires-own-americas-news-media-companies/). Ali vi računate na njihovu dobrohotnost i podudaranje interesa i osjećaja za pravdu s vašima. Jer su "vaši" milijarderi sada odlučili nagaziti tipa koji je debil i ne volite ga. Mimo svih zakona i vlastitih pravila.

 

OK

 

 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Drago kaže...
 

Jedini koji je arbitraran si ti. Niti je itko optužen za pokušaj puča, niti je itko rekao da će itko biti za to optužen

Napisao sam da su optuženi za insurrection (oružanu pobunu), a ne za puč, mada je pravni termin izgleda sedition. Puč je podvrsta oružane pobune i ne postoji kao zasebna kategorija u zakonodavstvu, ali optužba za oružanu pobunu upravo to znači (oružana pobuna može biti i u močvarama Louisiane s ciljem odcjepljenja, pa kako nije usmjerena na promjenu vlasti u cijeloj državi u tom slučaju nije puč, no u ovom slučaju je bila).

https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2021/01/26/capitol-riots-inquiry-grows-400-suspects-feds-eye-sedition-charges/4265825001

 

Dakle imamo optužbu za oružanu pobunu s ciljem promjene izabrane vlasti - za puč.

 

Drago kaže...
 

Dam ti sada pet linkova koji kažu da nije bio pokušaj državnog udara.

 Koja je to fora prijetiti se linkovima? Ili ih daj ili ih ne spominji. Što igramo Belu na povjerenje kao Mujo?

 

Drago kaže...
 

 

Ali - kakve ima veze i da jest? Je li ga Twitter blokirao "zbog državnog udara"? Nije.

 

Zbog čega ga je Facebook blokirao kad na njemu ništa nije objavljivao? I ostalih desetak društvenih mreža?

 Odgovorio sam ti na to prilično opširno, a ti to ignoriraš i postavljaš mi opet kao pitanje? Nije daleko, prošla stranica.

 

Drago kaže...
 

 

Imaš predsjednika države (bez obzira kakav je on - psihopat i budala, ali opet ne najgora budala i najgori psihopat u toj kategoriji, ako je to dovoljan razlog - ima barem jednako, ako ne i gorih šefova država od njega) kojemu društvene mreže ne zbog toga što je napisao, nego zbog toga "što bi oni koja ga prate mogli shvatiti da njegovi  postovi znače", i to po obrazloženju samo Twittera - druge mreže nisu dale NIKAKVO objašnjenje, zabraniš javno komuniciranje.

 

 Kako ti zamišljaš da kreću nasilne promjene vlasti? Imaš dovoljno godina da si vidio i u vlastitoj, a i okolnim državama kako to ide. Prvi dan prosvjeduje 1000 ljudi, drugo dan 10000, a treći dan ih ili policija i vojska rastjeraju uz puno mrtvih ili na glavnom trgu prosvjednici vješaju predsjednika i njegovu ženu.

 

Ovo je izvanredna situacija koja je vrlo lako mogla eskalirati. Ne znam koliko pratiš američku politiku zadnjih godina, ali republikanski političari su jasno pokazali da se neće suprotstaviti Trumpu bez obzira koliko kršio ustav i zakona ako procijene da su velike šanse da mu to prođe. Za ovo nisu vjerovali da će proći i odmah se većina ogradila. Da su prosvjedi nastavljeni idućih dana, da se broj prosvjednika povećavao, da su se počeli u vojsci javljati glasovi koji podržavaju Trumpa - republikanci bi se priklonili, promijenili rezultat izbora (što su formalno mogli) i imao bi uspješan puč.

 

Takve stvari lagano izmaknu kontroli, to su izvanredne situacije i tu treba reagirati brzo i van uobičajenih okvira. Prozivati Twitter je kao prozivati Hrvatsku što se u ratu naoružavala mimo embarga. S time da za razliku od nas Twitter nije formalno ništa prekršio.

 

Drago kaže...
 

Bez ikakve odluke suda, tužiteljstva ili bilo koje državne institucije.

Odlučili ste prihvatiti tehnofeudalizam kao dobri kmetovi, a mislite da se borite protiv autoritarizma i tiranina, a dajete krila fašizmu.

 Ajde ti nama predoči propis po kojem oni trebaju odluku suda. Mislim, kad si već takav legalist.

 

Drago kaže...
 


Odlučili ste prihvatiti tehnofeudalizam kao dobri kmetovi, a mislite da se borite protiv autoritarizma i tiranina, a dajete krila fašizmu.

 Ti izgleda ne bi vidio fašizam ni da te za gujicu ugrize. U ovom slučaju imaš tipa s otvorenim fašističkim idejama i to te uopće ne smeta (i Bush je bio budala, ali nije bio fašist), nego piliš po jednoj od rijetkih odluka kojom se tog fašista koji je četiri godine gazio sve moguće zakone i norme, kada je voda stvarno došla do grla, pokušalo malo ograničiti (malo jer i dalje ima sve moguće klasične medije). Nisi reagirao ni na jedan njegov pokušaj ograničavanja slobode govora, kada je u Staljinovom stilu htio zabranjivati pojedine medije koji ne pišu kako on želi. To nije bio problem. Ili naprosto kao večina ljudi ne pratiš američku politiku, pa ti je sad ovo iskočilo na radaru a nisi svjestan kako je do svega došlo i koji ulozi su u igri.

 

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
16 godina
moderator
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

https://nypost.com/2021/01/22/twitter-suspends-antifa-accounts-with-over-71k-followers/

 

Antifa, usput, NISU sudjelovali u neredima na Capitol Hillu. Bilo je svačega tamo, ali njih stvarno ne, ali su neki tipovi na dan Bidenove inauguracije U SEATTLEU, dakle, par iljada kilometara dalje, razbili jedan Starbucks ("and smashed up the historic site of the very first Starbucks." - lol - povijesna lokacija Starbucksa :-D ).

A ovi zabranjeni računi čak i nisu računi članova (jer takva stvar i ne postoji pošto je to posve neformalna grupa luđaka s čudnim frizurama koji se smatraju ljevičarima koja nema ni formalne članove ni vođe ni bilo šta), nego računi "koji imaju veze s Antifom" (dakle, ako si lajkao post sa fotkom na kojoj je Antifa zastava - po ovome ti imaš "veze s Antifom").

 

Vama je to OK? Meni nije.

 

 

This space for rent!
 
2 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Visak kaže...
Drago kaže...
 

Jedini koji je arbitraran si ti. Niti je itko optužen za pokušaj puča, niti je itko rekao da će itko biti za to optužen

Napisao sam da su optuženi za insurrection



 

Lažeš. Napisao si puč (pogledaj gore post gdje te citiram - napisao si puč i to ne samo u tom postu, nego i u ranijim postovima). BTW, kakva je to "pobuna s ciljem svrgavanja vlasti" u kojoj se ne svrgava vlast?

Da su pobili SVE na Capitol Hillu (što niti je itko planirao niti je itko napravio - ili ti i tu imaš nekek posebne informacije samo tebi poznate?) i dalje ne bi bilo nikakve promjene vlasti. Ni jedan od dva predsjednika - tada trenutni Trump ni budući Biden (president -elect) nisu bili tamo niti na bilo koji način ugroženi.



Linkovi:

https://www.eurasiareview.com/10012021-the-capitol-riot-wasnt-a-coup-it-wasnt-even-close-oped/
https://blog.usejournal.com/this-wasnt-a-coup-against-our-system-this-is-now-our-system-461b1824e832
https://www.timesofisrael.com/it-wasnt-a-coup-but-capitol-riot-resembled-events-seen-in-fragile-democracies/
https://foreignpolicy.com/2021/01/06/why-this-wasnt-a-coup-capitol-2020-election-trump/
https://www.cato.org/publications/commentary/it-wasnt-coup
https://www.nytimes.com/2021/01/07/world/americas/what-is-a-coup-attempt.html

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2021-01-07/storming-of-capitol-wasn-t-a-coup-it-was-an-insurrection

itd.

 

Stvarno misliš da se "svi slažu da je to bio puč"?

 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Drago kaže...
Visak kaže...
Drago kaže...
 Jedini koji je arbitraran si ti. Niti je itko optužen za pokušaj puča, niti je itko rekao da će itko biti za to optužen

Napisao sam da su optuženi za insurrection

 

Lažeš. Napisao si puč (pogledaj gore post gdje te citiram - napisao si puč i to ne samo u tom postu, nego i u ranijim postovima). BTW, kakva je to "pobuna s ciljem svrgavanja vlasti" u kojoj se ne svrgava vlast?

Visak kaže...

 Pokušaj državnog udara uopće nije sporan, oko toga se slaže i većina republikanaca i sve neutralni, a optužbe za 'insurrection' se gomilaju.

U pravilu ne lažem, ponekad pogriješim, ali to se ovdje nije dogodilo u kontekstu koji ti tvrdiš.

 

Napisao sam riječ puč višekratno, no ti govoriš o formalnoj optužbi, koja za puč ni ne postoji u zakonu, a za optužbu sam napisao insurrection, jer ju tako u novinama zovu, no detaljnijim čitanjem vidim da kod optužbi koriste riječ sedition.

 

Dao sam ti primjer pobune u kojoj se recimo traži odcjepljenje, što nije puč. Stvarno bi trebao pažljivije čitati, stalno me pitaš ono što je već odgovoreno.

 

Drago kaže...


Da su pobili SVE na Capitol Hillu (što niti je itko planirao niti je itko napravio - ili ti i tu imaš nekek posebne informacije samo tebi poznate?) i dalje ne bi bilo nikakve promjene vlasti. Ni jedan od dva predsjednika - tada trenutni Trump ni budući Biden (president -elect) nisu bili tamo niti na bilo koji način ugroženi.

 Sad si izmislio ubijanje svih na kapitolu i Bidena i onda to uspješno pobio. Bravo.

 

I to sam napisao, cilj je bio prisiliti zastupnike i podpredsjednika da proglase Trumpovu pobjedu. To je jasno svakome imalo upućenom, pa opet sumnjam da si vrlo neinformiran. Koja sredstva bi upotrijebili i dokle bi išli to ne možemo znati, ali s obzirom na izjave prije po društvenim mrežama, povike za vrijeme upada, opremu koju su imali i to da je i ovako bilo mrtvih, da su oni najzagriženiji dohvatili zastupnike nije teško pretpostaviti da bi bilo nasilja.

 

Nisam rekao 'svi', nego 'svi neutralni'. Članak na prvom linku je pisao netko inspiriran Murray N. Rothbardom, koji je zagovarao ekstremni liberalizam i anarho kapitalizam. Netko takav očito nije neutralan kad je u pitanju rušenje države, to je njihov mokri san.

Drugi link kaže 'This wasn’t a coup against our system. This is now our system.' Dakle ne radi se o formalnom negiranju puča, nego o konstataciji da republikanci ionako vladaju autokratski i da je puč (uzurpacija vlasti) zapravo trajno stanje.

 

Dalje nisam čitao, ali očito je da ti nisi uopće. Nisam mislio da govoriš kako možeš izguglati pet linkova, jer to možeš i za ravnu zemlju, mislio sam da kada si ponudio pet linkova imaš pet kvalitetnih članaka koje si pročitao. A očito je da nisi pročitao ništa o cijeloj situaciji, nego si se probudio iz zimskog sna kad je Twitter ovoga banao i cijeli slučaj za trebe počinje od tog trenutka.

 

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
12 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Drago kaže...

 

 

 

Evo ta dva tvita gdje Trump "potiče na nasilje" (po Twitteru):


 

 

 Već sam napisao, ti misliš da ne poziva na nasilje, mene nije briga, Visak misli da poziva na nasilje, wyks o tome piše romane... totalno nebitno. Bitno je što misli, točnije što je naumio napraviti, onaj ko je za to ovlašten. Ko mu je dao ovlaštenje? Država. Ko je država? U tom momentu Trump. Dakle banning Trump, approved by Trump. 

 

I u ovom suđenju Trumpu koje slijedi sudi mu se za pokušaj izazivanja državnog udara i pozivanje na nasilje. U toj farsi od "suđenja" najmanje će biti bitno je li Trump stvarno pokušao državni udar i pozivao na nasilje. To suđenje će biti pranje ruku i ustanovljavanje stvarnog odnosa snaga u politici. Najgore što mu se na tom suđenju može desiti je da mu zabrane ponovnu kandidaturu na predsjedničkim izborima i mislim da će upravo tu kaznu i dobiti (tj. da će u tom periodu još nekoliko republikanskih zastupnika sudjelovati u trgovini). Da je riječ o stvarnom državnom udaru i stvarnom suđenju završio bi s omčom. Ovako je svima jasno da zbog ogromnog broja poklonika i fanatizma kojeg takvi pokazuju ne smiju od njega napraviti mučenika nego ga moraju gurnuti u zaborav. Poslije će krenuti s iznošenjem prljavog rublja i to vrlo selektivno. 

 

Što se Twitterove odluke tiče, to je korporativna odluka a svim korporativnim odlukama motiv je isti - novac. Oni u tom momentu nisu odlučili da je moralnije, poštenije, patriotskije... banirati Trumpa, nego da je to isplatljivije. To sam siguran.

Ono što nisam siguran je gdje se točno Trump kosi s njihovim interesima. Je li to ugrožavanje stabilnosti države koja bi mogla dovesti do kraja svijeta kakvog poznajemo a u kojem Twitter i slični masno profitiraju, je li možda u pitanju neki dogovor s drugom stranom pošto je Trumpova vlast počela pritiskati društvene mreže, ili je u pitanju samo reklama "jači smo od predsjednika USA".

 

Tvoja teza "svi smo mi Trump" mi je jasna od početka. Može se to tako postaviti, samo to za nas nije nikakva novost. Tako je i jebiga. Možda je to razlog zašto ja ne koristim niti jednu društvenu mrežu osim Whatsappa, ako spada u tu kategoriju.

Na mogućnost da me netko jednog dana banira s takvog servisa gledam jednako kao i na mogućnost da ti servisi jednog dana propadnu. Prijeći ću na druge. Ako me svi banaju, jebe mi se, živio sam i prije njihova postojanja. Ne zanosim se time da imam nekakva ljudska prava, slobodu govora i sl. pa se ne bojim da mi je mogu oduzeti. Imam slobodu mišljenja i to je to.

 

U čemu je razlika između bananja Trumpa s Twittera i vašeg bananja nekih svojih članova zbog iznošenja vlastitog mišljenja? 

Imate i vi odgovornost za ono što napišu forumaši? Ako netko vrijeđa, prijeti, poziva na nasilje i sl. imate li vi pravnu/krivičnu odgovornost čim se takvo nešto pojavi na vašem forumu ili postoji neki period u kojem ste to dužni obrisati a odgovornost je samo na onome ko je to napisao?

 

Kroz nekoliko slučajeva koji su se provlačili kroz medije vidio sam da su zatvarani ljudi koji su prijetili premijeru, vrijeđali državu, vrijeđali policajce... ali nisam primijetio da je ikad na odgovornost pozvan portal na kojem su bile takve objave. Je li zato Index komentare prebacio s vlastitog foruma na Facebook komentare? 

Ako mediji nemaju odgovornost, nije li licemjerno prozivati one koji baniraju korisnike dok vi radite to isto? Ako imaju, onda je to besmisleno jer zašto bi vi imali odgovornost umjesto nekog idiota. Je li ZET odgovoran ako te neka pijana budala vrijeđa u tramvaju? Pa na ovom forumu ima milijun tema i koliko bi vi zaposlenih trebali imati da se sve to real time provjerava? Bi li onda bili odgovorni i u drugom smijeru, tj. bi li vas netko mogao tužiti jer ste mu izbrisali post za koji on misli kako ne krši pravila?

 

 

 

 

 

 

15 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Drago kaže...
Znaš šta kaže Shakespeare? "Brevity is a soul of a wit." Imaš nevjerojatan dar da ono što se može reći u tri rečenice kažeš u 13 ekrana teksta. Tko to čita?

1. Kad ti pišeš dugačke tekstove to se zove "novinarstvo", al kad ja pišem dugačko onda se žalite, mislim, kakvi dupli pasovi...

 

2. U 5. osnovne dobio sam 2. nagradu na Lidranu, Šenoin "Prosjak Luka" - ne znam jel to bila provokacija po imenu.

 

Pa si ti misli.

 

 

 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
wyks kaže...
Drago kaže...
Znaš šta kaže Shakespeare? "Brevity is a soul of a wit." Imaš nevjerojatan dar da ono što se može reći u tri rečenice kažeš u 13 ekrana teksta. Tko to čita?

1. Kad ti pišeš dugačke tekstove to se zove "novinarstvo", al kad ja pišem dugačko onda se žalite, mislim, kakvi dupli pasovi...

 

2. U 5. osnovne dobio sam 2. nagradu na Lidranu, Šenoin "Prosjak Luka" - ne znam jel to bila provokacija po imenu.

 

Pa si ti misli.

 

 

 

 ihush je bio prvi?

16 godina
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

Evo jedan skrinšot za Dragu i sve one koji se tako osjećaju (uz napomenu kako Trump nema "samo" 44 milijuna pratitelja, nego duplo više):

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2021 23:18 (Veliki Brat).
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
BlueMax kaže...

ihush je bio prvi?

U vrijeme kad sam ja dobio tu nagradu nije bilo računala, pa ni assemblera u školama. Njegova prijava tako nije ni razmatrana zbog nerazumijevanja napisanog.

--------------------------------------------------------

 

Sad kad sam duhovit, nastaviti cu u tom tonu.

Kad god čujem GOP da zaziva jedinstvo, sjetim se dva događaja:

 

1. Najavu utakmice iz Juge (ne znam jeli ovo fejk, ili zbilja iz Juge, negdje pročitao i umro od smjeha.)

    - Večeras se na Old Trafordu u trećem kolu Lige Šampiona sastaju "Jedinstvo" iz Mančestera i "Mladost" iz Torina.

 

2. Kad je Francuska 2003. pokušala pokazati zube i prgaviti se odluci USA da napadne Irak, vrli GOPovci htjeli su preimenovati French Fries uFreedom Fries.

 

I kod nas dica ne znaju da je pomfri u biti pomFREE. To je bio clanak 7. u Dejtonskom sporazumu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
11 godina
online
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
To pom-free je ustvari bez paradajza, el?
12 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
wyks kaže...
BlueMax kaže...

ihush je bio prvi?

U vrijeme kad sam ja dobio tu nagradu nije bilo računala, pa ni assemblera u školama. Njegova prijava tako nije ni razmatrana zbog nerazumijevanja napisanog.

--------------------------------------------------------

 

 Znači ništa se nije promijenilo do danas.

15 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab

promijenilo se uvođenjem nule (indo-eu..), rimski brojevi su neadekvatni, kao i latinično pismo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

Nakon neuspjelog pokušaja krađe izbora republikanci već marljivo rade kako bi slijedeći put ipak uspjeli u tome. U Arizoni se gura zakon kojim bi njihov lokalni parlament mogao poništiti rezultate predsjedničkih izbora i dodijeliti elektorske glasove Arizone kome oni žele, čime se efektivno izbori čine besmislenima.

https://www.usnews.com/news/best-states/arizona/articles/2021-01-29/gop-bills-target-arizona-voting-laws-after-trumps-loss

 

Sad pitanje, prijeti li Amerikancima veća opasnost gubitka slobode od privatnih kompanija koje mogu blokirati koga žele ili od onih koji im putem zakona pokušavaju oduzeti pravo glasa?

A nije ovo jedini takav zakon, uostalom cijeli izborni sustav je namješten u korist republikanaca. Samo kako gube potporu potrebno ga je dodatno podešavati da mogu i dalje vladati bez osvojene većine.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
3 3 hvala 0
14 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
ihush kaže...

promijenilo se uvođenjem nule (indo-eu..), rimski brojevi su neadekvatni, kao i latinično pismo.

 hoces rec da bi wyksu postovi bili kraci kad bi imali vise slova u abecedi? Mislim da, slova su kriva..

 

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
16 godina
neaktivan
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Dead kaže...

Wow, reka bi da ih republikanci taru samo tako, kad ono do sada je rezultat 19:18 u korist republikanskih predsjednika.

 Ako uzmeš da su od toga četiri puta republikanci dobili predsjednika iako je demokratski kadnidat dobio više glasova, onda priča izgleda malo drugačije, zar ne? Realno je omjef trebao biti 15:22

 

Republikanci u današnjoj Americi ne mogu dobiti izbore na pošten način, osim lokalno u nekim 'shithole countries'. A ipak ih dobivaju i pune Bijelu kuću i Kongres.

Po svim ključnim pitanjima, oružje, pobačaj, zdravstvo, minimalni dohodak, Amerikanci su većinom za demokrate. No očajni izborni zakoni i ostale muljaže to ne preslikavaju na rezultate izbora.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

Ovako, prije svega da navedem da me politika nikada nije zanimala, pa samim tim nisam neki poznavalac političke situacije niti u svojoj zemlji a o Americi da ne govorim, ali pošto ova tema nije striktno političkog karaktera napisaću i svoje mišljenje o njoj.

Mislim da nam je svima jasno koliki je uticaj društvenih mreža na današnje društvo i da su one postale osnovni medij za dijeljenje informacija kako dobrih tako i loših.

Svjedoci smo pokretima osporavanja toliko puta dokazanih naučnih istina (ravnozemljaši na primjer), medicinskih postupaka koji su nas kao društvo štitili desetinama godina, te globalnog pada povjerenja u mnoge naučne discipline. Ovi pokreti danas imaju veliki zamah te svakim danom više ljudi koji ih podržavaju, a takav zamah nebi mogli imati bez pristupa društvenim mrežama, odnosno tolikoj količini aktivnih korisnika na jednom mjestu.

Da li su društvene mreže krive za sadržaj koji se na njih postavlja, naravno da nisu, svi mi kreiramo sadržaj i treba da budemo za njega odgovorni, u idealnom svijetu to bi bilo više nego dovoljno i nikakva reakcija moderatora nebi trebala postojati, ali mi smo daleko od toga. Tako imamo izjave različitih poznatih osoba o vakcinama koje generišu negativan stav o vakcinaciji ali i medicini uopšte, a pri tom navedene osobe najčešće nemaju nikakvo medicinsko obrazovanje niti medicinsko znanje kao takvo, ono što imaju je uticaj koji u ovom slučaju oni jako negativno koriste.

Šta kada dijete koje nema mogućnost procjenjivanja svoje dobrobiti umre od bolesti koja se uspješno sprečava vakcinacijom, ko je kriv? Niko, roditelj, nije kriv onaj ko je generisao njegov stav, tako da taj neko slobodno može da širi svoju bazu istomišljenika i nanosi još veće zlo u društvu (molim da se primjer o vakcinisanju gleda baš tako kao primjer, da rasprava ne ode u smjer "a koliko djece umre ili ima ozbiljne posledice od vakcina" i sl.).

Ljudi sa velikim brojem pratilaca su ljudi sa velikim uticajem i kao takvi treba da budu zakonski odgovorni za svoje javne objave, te posebno praćeni od strane društvene mreže na kojoj se nalog nalazi. Već znam mnogima odmah u glavi zazvoni "cenzura", jednim dijelom i jeste, to je neosporno, ali ukoliko mi kažemo da društvena mreža ne može staviti ban na nalog ili obrisati objavu bez sudskog ili nekog drugog naloga (možda nekog posebnog tijela samo za to osnovanog), koliko će pratilaca vidjeti i usvojiti neku ideju, prije nego li taj nalog dođe i sporni post ili nalog nestane?

Ne ulazeći u njihove motive, ja smatram da je Twitter uradio pravu stvar, koja je trebala biti urađena ranije.

Trump je cijelo vrijeme nakon izbora vodio medijski rat koji nije počivao na činjenicama, on nikada nije dokazao da su izbori pokradeni, niti u kojoj mjeri, ne kažem da nisu, ali on svoje toliko puta ponovljene tvrdnje nikada nije dokazao. Neosporna je činjenica da su njegove izjave potakle proteste (da nije govorio o krađi izbora protesta nebi bilo) koji su s obzirom na njegovu ciljanu publiku morali dovesti do nasilja. Da li to čini Trump-a odgovornim za proteste, po mom mišljenju definitivno, da.

Osoba takvog uticaja kao on, treba da podliježe zakonu po kojem je "objavljivanje stavova i mišljenja koji nisu činenično potkrepljivi" kazneno djelo pošto predstavlja zavaravanje javnosti, nije on bilo ko, čovjek je predsjednik države u tom momentu, njegove objeve imaju ogromnu težinu. Ovo stanje gdje svako objavljuje šta ga je volja i niko nizašta nije odgovoran, a kada ga se eventualno na odgovornost pozove on se uhvati slobode govora kao njegovog prava, mora prestati jer omogućava nenormalno širenje dezinformacija, svi mi imamo pravo na slobodu govora, ali svi zaboravljamo da sa tom slobodom dolazi i odgovornost za ono što govorimo. Da društvene mreže mogu u velikoj mjeri generisati javno mišljenje je jasno, i treba ih staviti u zakonski okvir to je neosporno, ali da bi se društvene mreže stavile u zakonski okvir mora se prvo njihove korisnike u isti okvir staviti (odnosno definisati šta je dozvoljeno a šta ne) obrnuto ne ide...

 
4 1 hvala 0
16 godina
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

e jebi ga sad Drago. Znamo se, koliko - više od 10 godina? Nikad si nisam predstavljajo, da češ postati ljutita stara (|) i šamarati ljevo i desno. Misli si ti svoje, meni ionako visi dolje za tw i fb. Načinom na koji "izmjenjuješ" mišljenje sa ljudima na forumu, u biti ukazuješ na samu srž problema kojeg si otvorio.  A zbog tvojeg načina komunikacije od danas mi visi dolje i za to što ti misliš. Jer u tome ima više fašizma od benanja jednog prdonje sa twittera.

Plamene zore bude me iz snaFabrička jutra, dim iz dimnjakaPesma se ori, mladi radniciČelicna jutra, hitam fabrici.
 
3 1 hvala 0
15 godina
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

Galiću, gubiš vrijeme. Osobe s kojima pokušavaš raspravljati ne samo da ne razumiju zašto bi se principi trebali primjenjivati na sve jednako, oni ne shvaćaju ni zbog čega principi uopće postoje.

 

Kakve su to gluposti, misle oni, kakva načela, kakvi bakrači, pa zašto bi se njih i njihove političke favorite mjerilo jednakim mjerilom kao npr. Trumpa? Pa mi smo bolji, kažu tvoji sugovornici samima sebi, mi smo na pravovjernoj strani, nama je dopušteno, mi smijemo. Facebook, Twitter, Google itd. krokodili neće pojesti nas, uvjereni su. Kao i svi drugi poslušni vojničići svih partija, svaki put dosad u povijesti: sve dok ne osjete zube na vlastitoj gu*ici, ništa im neće biti jasno.

Moj PC  
2 3 hvala 1
8 godina
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

dok se brisalo antivaksere pisao sam u komentarimo koliko je to opasno obzirom da su oni, sviđalo se to nekome ili ne, savršeno legalni. ne treba niti reći da se ekipici to nije svidjelo.

prije mjesec dana je brisan predsjednik SAD-a, neovisno tko je on. koga ćemo sutra brisati? što ako facebook dođe pod vlasništvo ekstremnog ljevičara ili desničara, antivaksera, torcidaša, pa počne brisati sve ono što se njemu ne sviđa? to želite? društvene mreže su previše postale dijelom naših života, koristili ih mi ili ne, i one jednostavno ne smiju imati uređivačko pravo nad objavljenim materijalom, ukoliko je materija objave u skladu sa zakonom. ako treba brisati antivaksere koji imaju svoje mišljenje o cjepivu, a konsenzus je da je ono pogrešno, onda sutra treba početi brisati i pola forumskih rasprava jer je očigledno jedna strana u krivu, dakle koga ubuduće brišemo? primjerica, MrBlca ili Viska, jer su njih dva najglasniji i najčešće na suprotnim krajeva rasprave, a jedan mora biti u krivu, makar tu činjenicu neće javno priznati.

 
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
ante_etna kaže...
bruno1026 kaže...

 dakle koga ubuduće brišemo? primjerica, MrBlca ili Viska,

 Viska. Mislim, jučer "smo" ga obrisali na subraspravi prirodnoaspiriran vs atmosferski motor jer je odgovorna osoba procijenila da je to za dobrobit foruma kako ne bismo bili tehnokmetovi.

 -žalostan je kriterij.. tj zamjeriti se modu ili rasno-vjersko-nacionalno što prolazi bez sankcija. Isto pitanje kao za trumpeka.. brišu ga sad, banaju, ne prije.. neovisno o kriteriju-pravu-zakonu itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab

Zapravo, mi imamo kriterije: OT, trolanje, vrijeđanje, referral linkovi itd. - pogledati pravila - do sada nismo brisali iz čista mira nikome postove, bez obzira šta uvrijeđeni tvrde da jest tako. K tome, do sada nikoga nismo banirali tko nije također prekršio neko od tih pravila, opetovano ili je otvarao bezbroj novih računa (multiacc) kao Stjepanj, War itd da bi nastavio s trolanjem. Također nismo društvena mreža, nego tematski forum.

 

Problem s Trumpom je da nije doslovce prekršio niti jedno Twitterovo pravilo - niti je kome prijetio, niti je postao privatne informacije o nekome, niti je pozivao na nasilje, a pogotovu nije prekršio pravila na onim mrežama gdje nije ni postao. Također nikada nismo izbacili nekoga s foruma zbog toga šta je napisao na forum.hr, ili na Indexu. To se NIKAD nije dogodilo.

 

Miješate kategorije i svoje sudove i zaključke svodite na osjećaj za ili protiv nekoga pa su i  zaključci emocionalni i glupi i argumenti još gluplji.

 

Ja za Trumpa nisam emocionalno vezan. Smatram ga očajnim predsjednikom, ne smatram ga boljim od Obame nego gorim, a Obama je bio katastrofa, ratni zločinac kao i svi američki predsjednici u neprekinutom nizu od Reagana naovamo. Otvoreno je (Trump) rekao da će Siriji krasti naftu (i posve ilegalno drži tamo vojsku); povećao korištenje dronova za egzekucije nepodobnih "terorista" za skoro 5 puta u odnosu na Obamu; ubio iranskog generala (i ljude iz pratnje - Iračane) koji im je SAVEZNIK u Iraku iz čista mira, nije povukao vojsku iz bilo kojeg teatra operacija iako je to najavio; napravio je sporazum "za Palestince" u kojem Palestinci uopće ne sudjeluju; prodaje oružje Saudijcima za genocid u Jemenu; pokvaren je do kosti, glup, neobrazovan, sirov, sociopat.

 

MEĐUTIM

 

Predsjednik je države (bio), zakoniti i aktualni, kada su mu društvene mreže (koje nisu IT forum s par tisuća korisnika, od kojih je 20-tak svadljivih kronera koji pokupe 99% svih kartona i brisanja) odlučile zabraniti pristup javnosti, "inokosno" odnosno samovoljno, bez odluke suda, tužiteljstva ili bilo čega.

 

Zato jer mogu.

 

Na kraju imamo idiotske "prispodobe" o Mein Kampfu, pozivu na silovanja, "analogije" koje veze s analogijom nemaju i usporedbe brisanja postova, opomena i suspenzija svadljivih anonimnaca s IT foruma s totalnom zabranom javnog komuniciranja slobodno izabranom predsjedniku.

 

Zato jer ne volite ili volite konkretnu osobu, a ne raspravljate o načelu koje nadilazi svakog pojedinca.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2021 12:55 (Drago).
16 godina
moderator
offline
Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zabrani

Evo malo još o skidanju "harmful contenta", demonetizaciji kanala zbog "harmful contenta".

Nije Trump i nisu Trumpovi simpatizeri - točno suprotno - mrze Trumpa. Ali Trump je kriv jer je govorio da su mu ukrali izbore. A to što su Clintonica i svi liberali, ali i desni mediji koji nisu za Trumpa, 4 godine lupetali o "ruskoj umiješanosti u američke izbore" ("bloodless coup - Russia elected our president for us!" - a Putin ne može utjecati na to tko će biti guverner neke sibirske zabiti, ali "odabere" Americi predsjednika...) - nema veze. To je okej.

 

Isti video koji koriste BBC, NYT i ostala teškaška ekipa koji su licencirali od Status Coupa njihov video koji koriste nisu demonetizirani niti im itko spočitava "harmful content". Jer nije stvar u sadržaju, nego u gušenju drugačijih.

 

 

 

This space for rent!
 
2 2 hvala 1
15 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab

Imas li neki bolji izvor od 40-minutne rasprave komicara kojeg je Boogaloo Boi trolao pola sata da su Boisi čru progresivci, koji je peddleao teroije o Sethu Richu, koji je pao na video potamnjenog lica crnog pjevaca ustvrdivsi da se radi o Bidenu u blackfaceu?

 

Sigurno postoji netko tko kazuje isto, ali bez prtljage?

 

(Pazi se aluma TYT, Vicea i Bretibarta, ima čudnih spodoba...)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
moderator
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
wyks kaže...

Imas li neki bolji izvor od 40-minutne rasprave komicara kojeg je Boogaloo Boi trolao pola sata da su Boisi čru progresivci, koji je peddleao teroije o Sethu Richu, koji je pao na video potamnjenog lica crnog pjevaca ustvrdivsi da se radi o Bidenu u blackfaceu?

 

Sigurno postoji netko tko kazuje isto, ali bez prtljage?

 

(Pazi se aluma TYT, Vicea i Bretibarta, ima čudnih spodoba...)

 

Čuj, ako je taj "komičar" dobar Chrisu Hedgesu i Glennu Greenwaldu, obojici izuzetnih novinara i dobitnika nagrada (Chris Hedges je dobio Pulitzera, a Glenn Greenwald je dobio i Pulitzera i George Polk nagradu - pogledaj što je to) kao i što je dovoljno dobar ovoj dvojici na gornjem videu da dođu kod njega - meni je isto okej pogledati što ima reći ako se i ne slažem sa svakim njegovim videom ili stavom.

 

Ti, naravno, ne komentiraš sadržaj - demonetizacija i skidanje videa arbitrarnom YouTubeovom odlukom koja nema veze s "harmful contentom", nego govoriš o Jimmyju Dorreu.

 

Hoćemo li raspravljati o tebi, onda? "Tip koji ima avatara sa fotkom ženske na Bugovom forumu". Kakve to ima veze s ičim o čemu pričamo?

Imaš li što reći o skidanju i demonetiziranju videa na osnovu korporacijskih arbitranih odluka, ili su ovi izmislili da su demonetizirani da im se skidaju videi?

 

Laže li i dečko sa Second Thought kanala o tome, ili i o njemu osobno imaš nešto? Češlja se ko debil ili tako nešto?

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2021 19:05 (Drago).
16 godina
moderator
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
wyks kaže...

Imas li neki bolji izvor od 40-minutne rasprave komicara kojeg je Boogaloo Boi trolao pola sata da su Boisi čru progresivci, koji je peddleao teroije o Sethu Richu, koji je pao na video potamnjenog lica crnog pjevaca ustvrdivsi da se radi o Bidenu u blackfaceu?

 

 

Ovo dovoljno dobar izvor?

 

https://www.forbes.com/sites/rachelsandler/2021/02/04/youtube-is-taking-down-raw-footage-from-the-capitol-riot-as-it-tries-to-crack-down-on-misinformation/?sh=7fea24d54c10

 

This space for rent!
15 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Drago kaže...
meni je isto okej pogledati što ima reći ako se i ne slažem sa svakim njegovim videom ili stavom.

 

Hoćemo li raspravljati o tebi, onda? "Tip koji ima avatara sa fotkom ženske na Bugovom forumu". Kakve to ima veze s ičim o čemu pričamo?

 LOL.

 

Ne obrci teze.

 

Moje pitanje je - moram li ja, zbog tvog suda (ili autoriteta kojeg ovdje vadis iz nekog razloga), gledati video od 40 minuta, i to tipa kojeg je ekstremisticki zagovornik civilnog rata u USA pola sata uspjesno trolao?

Ne bi li i TI kao novinar trebao imati vise standarde?

 

O sadrzaju mozemo, ima mnostvo toga, ali ti zapocinjes raspravu zahtjevajuci od mene, potencijalnog sugovornika, da pogledam nesto sto opravdano moze bilo tko prozvati nesigurnim izvorom - Seth Rich teorija zavjere je dobila i svoj sudski epilog.

 

Imam li ja kao neinformirani pojedinac, pravo preispitati tocnost izvora koji je do sada širio neprovjerene informacije?

Koja je bit žurnalizma?

 

Drago kaže...
Imaš li što reći o skidanju i demonetiziranju videa na osnovu korporacijskih arbitranih odluka, ili su ovi izmislili da su demonetizirani da im se skidaju videi?

Imam.

 

Ali nebih započeo sa videima upitne točnosti, pa eto. Neću.

 

Ne radi se ni o meni, ni o tebi, ni o Doreu - već o tome da se o ozbiljnim temema treba informirati na ozbiljnim mjestima.

Izvora, hvala bogu ima.

 

Ili, Hitler me isto mogao podučiti slikarstvu, pa bih odbio, hahaha - ovo je sprd, ne shvacaj ozbiljno.

 

Ali granica kredibiliteta i principa se negdje treba postaviti.

Ako se o istoj tezi može informirati na dva mjesta, biram ono koje je do sada slijedilo principe novinarstva. Jer - moj vju ga monetizira.

 

A, zbog raznovrsnosti uma, gle čuda, ja se mogu i slagati sa Doreom, ali istovremeno da stoji moja kritika da istoga ne bi trebalo kreditirati kao preciznog izvora informacija.

 

Bi li Greenwald dobio Pulitzera da je tvrdio da se Biden bleckfaceao - bez da je provjerio da li se, možda, radi o editiranom videu u kojem je crnom pjevaču potmanjeno lice?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
moderator
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
wyks kaže...

 

Bi li Greenwald dobio Pulitzera da je tvrdio da se Biden bleckfaceao - bez da je provjerio da li se, možda, radi o editiranom videu u kojem je crnom pjevaču potmanjeno lice?

 

 

A - intelektualno si nepošten, to je jako loša karakteristika.

U videu su dva čovjeka s imenom i prezimenom i kanalima koji su dovedeni da pričaju što im se dogodilo, a ne izmišlja Jimmy Dore priča pa nam priča. Šta ima veze da je ugostio boogalo boya, (ali i ovoga! -

)?  Smije ugostiti samo one koje ti odobriš? To je objektivno?

 

Znači Glenn Greenwald i Chris Hedges koji također sudjeluju u Doreovim emisijama su okej, ali su u krivu? To je tvoja procjena vrhovnog svjetskog autoriteta za veritetnost? Daj ih nazovi obojicu pa im objasni da ne odobravaš njihovo pojavljivanje kod Dorea.

 

Usput, ista informacija na Forbesu. Onda je okej, ili to što je i kod Dorea invalidira?

 

Teško je biti i jeben i pošten, moj Wyks.

 

 

This space for rent!
15 godina
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab
Drago kaže...
A - intelektualno si nepošten, to je jako loša karakteristika.

 A logika iz koje si ti zaključio da ja točnim informacijama o Doreu kazujem išta o temi je poštena?

 

Hvala na drugom izvoru.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
moderator
offline
Re: Oligarsi protiv svoga – kako je „Internet“ zab

Pa nisi ništa ni govorio o temi, nego o Doreu i to kojeg nisi pogledao jer se to ne slaže s tvojim narativom, a kojega za razliku od tebe, nagrađivani stvarni novinari ne smatraju nevrijednim već posve suprotno. To je logika.

Logika je da ono što se ne uklapa u tvoju priču proglasiš nevrijednim, a kada ne možeš i Hedgesa i Greenwalda proglasiti bezvrijednim, onda ideš raditi smiješnu mentalnu gimnastiku gdje novinari od povjerenja navodno nastupaju kod nevrijednog tipa. Što ga onda njegove emisije čini "nevrijednim" kad mu dolaze ljudi za koje sam kažeš da su vrijedni? To što daje različitim ljudima priliku da dođu kod njega? Treba dozvolu od tebe i Ministarstva istine?

 

Nema na čemu.

 

This space for rent!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice