O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

poruka: 53
|
čitano: 9.410
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "O Star Trek: Picardu i njegovim likovima".
7 godina
protjeran
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Vise izgleda sapunica za teen populaciju. Ali, takva su vremena. 

Moj PC  
23 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

SJW smeće koje, kao ni STD, nema nikakve veze sa Star Trekom.

 
12 3 hvala 0
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

U potpunosti se slažem. Ova serija je ... uglavnom dosadna, no na momente očajna (i ponekad čisto OK).

 

Na trenutke se osjeća onaj dobri Star Trek duh, nešto radi čega se već godinama prisjećamo starih epizoda i radi čega i one stare 30 godina djeluju novo.

Ostalo vrijeme gledaš malo seriju pa malo na sat, pa malo na mobitel surfaš.

 

Najgore što ovo nije Star Trek. Ovo je nekakva sapunica u svemiru gdje su većina epizoda tek probavljive, a poneka bude ... čisto OK.

Naravno istina je da su i brojne stare Star Trek epizode bile onak, bezvezne, ali zbog čudesne ST atmosfere, općenito pozitive i lakoće gledanja (ipak je to obiteljska serija), čak su i one bile sjajne za gledati.

 

Pogledao do kraja, zaboravio da sam išta gledao. Ako i bude sezona 2 (u što ne vjerujem), neću se potruditi niti trailer upaliti.

Moj PC  
5 0 hvala 3
16 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

neki dan zavrsio valjda petnaestu rundu Voyagera, sad idem opet na DS9 po ko zna koji put, nakon toga TNG, pa mozda Enterprise, i onda opet ispocetka na Voyager.

 

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
24 0 hvala 1
14 godina
moderator
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Hrvoje, svaka čast na recenziji/kritici! Posebno mi se sviđa ova konstatacija: "Jean-Luc predvodi ekipu koja bi mogla ići na audiciju za Guardians of the Galaxy" Ni sam ne bih to bolje opisao... Nedavno, nakon što sam pogledao prvih 6 epizoda, napisao sam kratki komentar na facebooku:

 

"Picardov legendarni facepalm je sve što zaslužuje novi Star Trek spin-off, kao i sve u istom tonu što je snimljeno od 2002. (ST Nemesis) nadalje... Kao da se netko izruguje s franšizom i onim što ona predstavlja. Koliko god sam (bio) ljubitelj Star Trek serijala, to mi je postalo mučno gledati nove epizode nečega što je sad pretvoreno u običnu SF sapunicu, hrpu akcijskih efekata, plitkih, ali u mozak opičenih likova i priču koja u sebi ne krije apsolutno nikakvu dubinu. Ranije se strogo pazilo da nema eksplicitnih scena nasilja, da nema pušenja, da nema psovki - društvo je evoluiralo iznad toga. Ali onda ove nove epizode sve prizemlje - glavna admiralica psuje, Picardova bivša poručnica psuje i cuga, pilot jede kubanske cigare, prikazuje se toliko krvi, otkidanja organa, raspadanja tijela uslijed fazorske pucnjave... Užas!"

 

Nadovezao sam se na ovu objavu: https://www.theguardian.com/culture/2020/mar/27/star-trek-picard-is-the-dark-reboot-that-boldly-goes-where-nobody-wanted-it-to

 

Upravo tako... Priča k'o priča je OK, ali su rastegnuli na 10 epizoda nešto što bi realno stalo u specijal od nekadašnje dvije epizode. I vjerujem da su svi samo jedva čekali da se pojave stari dobri likovi s kojima poistovjećujemo Star Trek. Previše je tu psihološke drame, forsiranja ljudskih poroka, vrludanja u radnji... Agnes Jurati je toliko konfuzan lik da mislim kako na kraju ni sam redatelj nije znao što je zapravo htio reći. A Raffi je osoba koja bi se bolje uklopila u Trainspotting ili Eternal sunshine of the spottless mind - nema apsolutno nikakve poveznice sa Star Trekom!

Vinko Krištić | BUG Marketing
 
12 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

 Star Trek fan od djetinjstva. Na žalost, nema toga više još tamo od početka milenija i Archera, gotovo je s time u današanja vremena, očito. Mora nam svima bit jasno da se više ne prave već dugo serije kao nekad, niti se očito i hoće pravit.

15 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

meni je star trek: gerijatrija OK za razdoblje kad nema posla. outsider je bio bitno bolji a još me čeka witcher. mene u seriji najviše smeta patrick stewart, jer može bitno bolje. od ostalih nisam ništa više ni očekivao. frakes je dobar redatelj.  

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Meni se svidjela serija.

 

Nedostajalo mi je mlađih i sisatijih glumica. Sisate su uglavnom matore, a mlađe su uglavnom besisne.

Moj PC  
20 0 hvala 1
9 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Pogledao sam seriju i razocaran sam do daske. Ocekivao sam toliko vise od ove serije, a na kraju sipak od svega... Picard kao lik mi je jos ok, no da su toliko vise mogli sa njim, a i trebali nisu. Ono cinjenica da je covjek napravio tonu posla, Federacijsko vodstvo odluci biti willy-nilly i reci ok, ajd ti u mirovinu jer nam ides na jetra, cao i do vraga sve sto si ikad ucinio. Soji mi je totalno antipaticna, jedan tren ne vjeruje nikome, drugi tren vjeruje Picardu i ponasa se kao kcer / prijatelj, da bi na kraju uzela stav koji cak i Borga cini ljudskijim "organics bad, must destroy hurr durr" uzasan writing jos gori plot... Data, tj Soong je isto cudna biljka, na prvu ok znanstvenik, drugi tren postane totalni ludjak pravdajuci pokusaj masovnog istrebljenja - ono wth ?!? Agnes Jurati - jos naporniji lik od Asha Tylera, Tilly i slicnih, a naivno sam mislio da je to nemoguce, dosao sam do tocke di sam doslovno preskakao njezine dijaloge i screen time zbog uzasnog plota i jos goreg teksta kojeg je glumica dobila. Commodore Oh - o njezinom subplotu da ne pricam, znaci ono ispada da u srce Federacije ono svi upadaju kako hoce ocito i to im uspijeva...  Ne, Starfleet Intelligence ocito ne postoji kao ni Section 31, pa da jeli rjesavaju ovakve stvari, ali ajd, da je plot objasnjen oko nje malo bolje mozda bi i nesto bilo od svega, ovako to ispada mlako i tuzno. Ne smetaju me nimalo psovke u serijama i filmovima, ali brate ovdje su doveli droppanje F-bomba cisto da ga bude, valjda da likovi ispadnu badass.... Raffi... neznam sta bi rekao, bivsa ovisnica koja je cas moralna potpora, cas je u svojem svijetu, cas je u drogi, neznam ni sam kako bih je opisao ili se osjecao oko samog lika. Rios mi je ok kao lik, Elnor pretpostavljam cijelo vrijeme tu da je nesto kao polu-samurai pola nekakava pojava samo da je na ekranu. Sedma isto kao i Riker, Deanna i Data uvijek super - no i vise nego ocito jest da pisci tu sa njima ljude love na nostalgiju i slicno koliko god uzivao u njihovoj pojavi na ekranu. Sve u svemu tesko razocaranje jer kako i naslov kaze fransiza je u rukama budala, SJW, feminista i cega sve ne pa dobivamo sta dobivamo. Nesposobni pisci koji ni sami neznaju sta bi sa fransizom i slicno, tuzno i zalosno kao i novi SW filmovi... Dok je tome tako, vrtit ce se po 500000-ti put TNG, DS9 i VOY. Nisam mislio da cu to reci no cak mi je i Enterprise bio bolji nego Picard S1... Steta... Ako i da se nadju bolji pisci jos bi bilo nesto od svega ovako mi zao utrosenog vremena.

Moj PC  
5 2 hvala 0
6 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Odgledao sam ovaj star trek i nije mi baš ostavio dojam kakav sam očekivao. Nemam osjećaj da sam gledao seriju nego više imam osjećaj da sam gledao još jedan star trek film koji su nekako razvukli  na 10 epizoda. Fali mi stara prokušana formula iz TNG-a i Voyagera gdje svaka epizoda ima svoju priču pored glavne priče i ništa se ne gubi ako preskočim koju. Ovo je, kao što sam rekao, više bio film u nastavcima ili preduga sapunica. Jedino što me zadržalo, vjerujem kao i mnoge, jeste sam lik Picarda i pojavljivanje sedme od devet (čiji lik mi ipak nije ispunio očekivanja). Moram priznati da sam se više zabavio uz prvu sezonu The Orville-a nego uz Picarda. Skoro sam preskočio serijal zbog niskih ocjena kritičara ali kad sam vidio da ga neki ipak hvale kao parodiju odlučio sam ga pogledati. I moram priznati da Orville daje više "trekovski" osjećaj nego Picard ili Discovery. Neke scene i likovi su mi se do danas urezali u pamćenje, poput onog vanzemaljca u prvoj epizodi koji ejakulira iz čela nekakvu plavu tekučinu :)

Odoh pogledati drugu sezonu

Moj PC  
6 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

pa orvile bi se prije moga nazvat humoristicni reboot nego parodija, onaj seth macfarlane je definitivno pametan isto koliko i macan.

a ovaj star trek je isto ko stargate origins, boze sacuvaj pokusaj izvlacenja para od serijala koji je treba zavrsit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2020 17:22 (dabar_solta_V2).
16 godina
moderator
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
BMT kaže...

Meni se svidjela serija.

 

Nedostajalo mi je mlađih i sisatijih glumica. Sisate su uglavnom matore, a mlađe su uglavnom besisne.

 

 

You, sir, are a gentleman and a scholar!

 

 

This space for rent!
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
McFly333 kaže...

Pogledao sve epizode i kraj u kojem Picard umire te ga uspijevaju napraviti isto kao i Datu ali sa smrtnošću i bez njegove bolesti.Uopće nije loša serija no brzo završava nakon samo jedne sezone.Čekamo sad Star trek Discovery sezonu 3.

 

Moderatori, molim obrisati mcfly333 komentar jer namjerno spoila. Mislim da nije uopće korektno prema onima koji bi seriju ipak htjeli pogledati, unatoč lošim kritikama.

 

 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Serija izgleda ko Picard ,to je sve kaj bum rekel 

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
mGT kaže...

Serija izgleda ko Picard ,to je sve kaj bum rekel 

Iskreno, deda Picard iliti po novome JL se bolje drži od cjelokupne ST franšize.

 

Pogledao sam i ja ovu čudnu tvorevinu od serije no daleko je to od ST-a koji mi je ostao u sjećanju i kojem sam se opetovano veselio svaki tjedan na HRT-u.

Radije bih pogledao DS9 reprize po n-ti put nego još jednom ovog Picarda. Možda ipak dam priliku drugoj sezoni, ako je uopće bude.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
BMT kaže...

Meni se svidjela serija.

 

Nedostajalo mi je mlađih i sisatijih glumica. Sisate su uglavnom matore, a mlađe su uglavnom besisne.

 GOOD SENSE destroyed with FACTS and LOGIC

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
4 godine
protjeran
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Mislio sam da ce biti neki most izmedu starih i novih radnji (iako to i jest 0,00001%), onda sam pogledao prvu epizodu i odusevio se, a sve nakon blagi uzas. U svakom slucaju bolje nego onaj gay discovery. Sto se tice serija valja sve pogledati do enterprisea, filmova do nemesisa, igara armada 2 i bridge commander.

 
1 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Narissa Rizzo je jedino što je u ovoj seriji valjalo.

 

 
8 0 hvala 1
11 godina
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
A ni jedan st nije ni valjao u startu, ovaj je jos i dobar :). Vidjecemo sta ce biti dalje.
 
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

kao ljubitelj star treka (starog ) nisam bas zadovoljan sa novim

 

previše su rastegnuli jednu priču, kao jedna epizoda koja se proteže kroz cijelu sezonu.

 

 

Od novog star treka hoču da bude kao priča da svaka epizoda ima neki problem na zadatku, kvar nečeg, bolest, bilo usput da  upozanjemo posadu .

 

 

Ovo sa Elnorom i Riosom tj tim likovima bas mi se ne dopada jer nije prirodno, vuče na star wars samo fali da počne vaditi svijetlosni mač.

 

Največi problem ove serije kao i sa Discoveryem je to sto zele osvojiti mladu publiku sa nekom varijantom star warsa a pritom žele pokopati staru ekipu.

 

 

 

 
2 0 hvala 0
16 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Ovo čak nisam ni pokuša gledat, dok sam 'Diskoveri' odgleda nekoliko mučnih epizoda u nadi da ću vidit svijetlo na kraju tunela. Nažalost više nema svijetla u Star Trek univerzumu. Mračno ko u lijesu ispod 2 metra zemlje.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2020 21:27 (memulica).
Moj PC  
8 1 hvala 1
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
zigrit kaže...

Odgledao sam ovaj star trek i nije mi baš ostavio dojam kakav sam očekivao. Nemam osjećaj da sam gledao seriju nego više imam osjećaj da sam gledao još jedan star trek film koji su nekako razvukli  na 10 epizoda. Fali mi stara prokušana formula iz TNG-a i Voyagera gdje svaka epizoda ima svoju priču pored glavne priče i ništa se ne gubi ako preskočim koju. Ovo je, kao što sam rekao, više bio film u nastavcima ili preduga sapunica. Jedino što me zadržalo, vjerujem kao i mnoge, jeste sam lik Picarda i pojavljivanje sedme od devet (čiji lik mi ipak nije ispunio očekivanja). Moram priznati da sam se više zabavio uz prvu sezonu The Orville-a nego uz Picarda. Skoro sam preskočio serijal zbog niskih ocjena kritičara ali kad sam vidio da ga neki ipak hvale kao parodiju odlučio sam ga pogledati. I moram priznati da Orville daje više "trekovski" osjećaj nego Picard ili Discovery. Neke scene i likovi su mi se do danas urezali u pamćenje, poput onog vanzemaljca u prvoj epizodi koji ejakulira iz čela nekakvu plavu tekučinu :)

Odoh pogledati drugu sezonu

 

 

točno to. Jako mi je bilo zgodno to prije, nisi morao svaku epizodu pogledati, uvijek bi se lagano ušaltao u slijedeću.

Ovo nema šanse, ne pogledaš jednu epizodu, gotovo je, bolje da više niti ne gledaš ostatak sezone. 

Gledao sam neko vrijeme ST Discovery, OK ništa spektakularno, opet niti blizu Star Treku ali nije bila loša (iako su apsolutno pogriješili s nasiljem, u ST toga nikad nije bilo, nasilje je bilo kao kazališna predstava, kid friendly), nakon par epizoda zaboravio sam jednu pogledati i više nisam imao volje nastaviti gledati jer sam skužio da se više ne mogu ušaltati. 

 

Mislim da je 99.9% serija na tu foru napravljeno, i zbog toga sve više odustajem od njih. Volio bih pogledati više tih serija, ali koju god uzmem očekuje se da ih gledam do kraja (i to od prve sezone, iako su one već negdje na 5.)

 

 

Sve su to samo visokobuđetne sapunice, par epizoda s radnjom a ostalo filler materijali.

 

 

 

4 godine
neaktivan
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
laganino kaže...
Negdje tijekom (pre)dugog procesa odrastanja, mene su gledajući Star Trek počela mučiti neka sasvim druga pitanja. Kako to da u društvu bez novca, u društvu replikatora i neograničenih resursa, još uvijek ima ljudi koji žele konobariti? Stajati između ostalog iza šanka, na nogama, bez stolice. Valjda su tretmani proširenih vena u to vrijeme već dovedeni do savršenstva, ali pomalo pretenciozni osmijesi i zahvale od Rikera i Deanne, ako češće navraćaju na piće, ipak traže samodisciplinu dostojnu flotinog časnika. Kada je kapetan Sisko razmišljao o mirovini, pričao je kako će sagraditi kuću na jednom prelijepom komadu zemlje na Bajoru. Ma kako bi je samo stekao? Kupio? Novcem? Za vinograd koji je Picard obrađivao u mirovini, mogu pretpostaviti da je u flotinom vlasništvu, predviđenom za doživotne koncesije zaslužnim časnicima. Pitam se imaju li nešto slično i za konobare? Na DS9, mnoga zadovoljstva su se morala platiti. Kod Quarka. U sustavu federacije, bez novca, valjda nije bilo ni dovoljnog poticaja da se stvori konkurencija?

 To je obiteljski posao a posao je radio njegov brat sa ženom i nečakom reneom. Oni su izgorjeli u požaru u jednom filmu tj dobio je poziv na početku hmm filma Generations.  Pa je to nasljedio a tko je u međuvremenu radio dok je bio u floti, neznam. U vezi romulanaca koje ima kod sebe, očito je sam njih pozvao i da to nije ništa  u flotinom kocesiji.

 

Ako ste primjetili da ponekad članovi flote kupuju nesto, evo na deep space nine je Quark htio prevariti Kima prodavajuči neke kristale za visoku cijenu.

 

 

 
0 0 hvala 0
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
memulica kaže...

Ovo čak nisam ni pokuša gledat, dok sam 'Diskoveri' odgleda nekoliko mučnih epizoda u nadi da ću vidit svijetlo na kraju tunela. Nažalost više nema svijetla u Star Trek univerzumu. Mračno ko u lijesu ispod 2 metra zemlje.

 

 

Offtopic, ali zato je nakon mraka s novim očajnim Star Wars filmovima, serija Mandalorian pravo osvježenje i veliki gušt za gledati. Barem nešto.

 

16 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Da, slažem se. Iako mi se nekako čini da je to zapravo greška u programu, a koju će riješiti u slijedećoj zakrpi.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Dosta serija ima glumacku postavu koja nije sjela na prvu, pa su se cak i pojedini likovi mjenjali kroz sezone, tako da ako bude druge sezone mozda sve sjedne na mjesto jer vjerojatno krecu prema epizodalnom formatu, a ne kao u ovoj sezoni gdje je sve jedna prica.

 

Meni je ovo ispalo bolje od Discoverya jer ipak ima dozu zadrske i respekta prema prijasnjim serijama. Discovery je uzeo najbolje (najkontroverznije, najuzbudljivije, najlosije) koncepte iz prijasnjih serijala i to ubacio u buckuris u kojem se nije znalo sto, kako, gdje. Imali smo paralelne svemire, top-secret organizacije, tajne agnete, cudesne tehnologije, 3 kapetana, ubojstva nekih likova, a sve u 30-ak epizoda - sto je kriminalno nedovoljno da mi uopce bude stalo za te likove. Lorca? Giorgiu? Jesu li ludjaci iz paralelnog svemira!? Sad ih vise nema, pa zasto bi nas bilo briga!?

 

Primjer je Section 31 - organizacija koja se pojavila u tek sacicu epizoda kroz nekoliko serijala, da bi u Discoveryu uzela cijelu sezonu, pa i prva sezona je bila clusterfuck paralelnog svemira, sto je valjda najjeftiniji trik kako napraviti suspense (Evil timeline u Community/kozje bradice).

Tijekom TNG-a tek se nekoliko puta spomenuo paralelni svemir, meni je u sjecanju ostala ona epizoda gdje se pojavi nekoliko stotina Enterprisea, svaki u dugacije kriticnom stanju.

Sve je to bilo efektnije, jer su se takve, rijetke, epizode urezale u sjecanje, nije ih se razvodnjavalo niti davalo nerealne bombasticne zaplete.

 

Sto se Picarda tice, slazem se da su likovi kao skupina pomalo negledljivi, kao da se pretjeralo sa stvaranjem suste suprotnosti Federacijske uniforme, sto i Picard i Rios i indirektno kazu.

Sto se antagonista tice, mislim da su Dukat, Garak, Gowron miljama ispred Nareka, jer vidim pokusali su iskoristiti taj isti spin - bili smo neprijatelji sad moramo suradjivati.

 

Uglavnom, moze se pogledati prva i zadnje tri epizode i nece se puno propustiti, mozda pogledati onih 5 sekundi kad su se "maskirali" cisto dase podsjetimo svih onih camp epizoda TOS-a i TNG-a

 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: O Star Trek: Picardu i njegovim likovima
Zali boze potrosene struje na snimanje ovoga smeca.
“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
Moj PC  
5 1 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Blue Skies ponovno postavljen, pa dok ga opet ne maknu 

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Uz sve ove komentare, iskerno me zanima koja vam je bila gora:

 

18 ST Picard
14 ST Discovery
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
O Star Trek: Picardu i njegovim likovima

Opekao se na Discoveryu, opekao na Picardu.

 

Što se mene tiče, dok god su Kurcman i ekipa poput Chabona, Akive Goldsmana tu, neću gledat taj "Trek". To je sada puno više shallow fantasy action nego ozbiljniji scifi.

 

Ali nije sve tako crno, Orville (S03 where art thou?) i the Expanse su tu.

Fortune favours the bold.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2020 23:26 (Hyperion).
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice